Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: gubitak libida,erekcije...fizicki uzrok?
PostPoslato: Čet Sep 20, 2007 10:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 9:58 am
Postovi: 4
Dakle...gledam odakle poceti.U vezi/braku smo vec nekih 4 godine,i do pre nekih par meseci sve je bilo ok.Medjutim poslednjih nesto manje od godinu dana,je sex misaona imenica,dogodi se kad se dogodi.Razgovarali smo jako puno,uzrok nikako da utvrdimo,chak je moj suprug ishao kod kucnog lekara,koji mu je uradio osnovne analize i poslao ga kod urologa(koji je opet samo konstatovao),da nema nikakvih problema sa testisima,nikakvih infekcija,medjutim nista vise od toga.(hteo je da uradi neki test prokrvljenosti,kako se to izvodi uopste??),medjutim na to cudo treba cekati opet poprilicno....


Ono sto on oseca je da ima nedostatak erekcije,smanjenu zelju za seksom,a ako i dodje do istog katastrofalnu glavobolju nakon njega(bez obzira da li je doshlo do ejakulacije).


Da li bi mozda bilo pametno uraditi analizu testosterona?


ono sto je mozda jos,bar meni zanimljivo je ,sto on ima povremeno jak bol u predelu iznad trticne kosti,u nivou karlice pozadi.Ishao je na MRI i dr je konstatovao da ima problem sa hrskavicom prsljena,tj da on pri odredjenom naporu pritiska nerv i stvara jak bol.terapije neke posebne nema(dok se stanje ne pogorsa :roll: ),osim masaze i povremeno fizio...

Da li je moguce da je neki od nervnih spletova ostecen ovim?


Bilo kakav savet dobrodosao...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 25, 2007 10:56 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 9:58 am
Postovi: 4
jel moguce da niko nema nikakvu predstavu o ovome?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 25, 2007 9:56 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 9:06 pm
Postovi: 427
opet ja mora da se javim i ne bi me čudilo da neko ponovo kaže opet ono : znao/la sam da ćeš ti da se javiš.

Ne znam da li si pročitala zalepljene teme po pitanju problema koji vas muči ali svejedno pokušat ću da ti dam neke informacije :

Problem impotencije može da bude iz sledećih meni poznatih razloga :

1. Oštećena testisa
2. Zakrečenjem vene koja dovodi krv u penis
3 Problemi sa prostatom
4. Psihološke prirode

Svakako bi bilo potrebno da se obratite lekarima specijalistima kako bi ste otklonili jednu po jednu mogućnost. Ako morate čekati na testiranje prokrvljenosti vi sačekajte ali za to vreme uradite posao kod drugog specijaliste.
Onako logički mislim da problem nije u tome, jer da jeste onda bi impotencija bila trajna ( to je moje mišljenje a ja nisam lekar ) i onda bi se problem morao rešavati hirurškom intervencijom.
Ono što vam je lekar predložio a vezano za prokrvljenost predstavlja test kojim se ustanovljava da li postoje neke smetnje u dovodjenju krvi u penis odnosno da li postoji oštećenja krvnih sudova penisa.

Dok to čekate možda ne bi bilo loše da tvoj muž ode kod psihijatra i nadam se da on nije osoba koja podrazumeva da psihijatar leči ludake i sl. Onako kako to meni izgleda pošto je nezainteresovan za sex ( tako si rekla ) govori mi da je to upravo problem psihičke prirode pa prema tome adekvatan lekar bio bi psihijatar kome će ispričati šta ga muči , šta preživljava itd. ali da bude totalno otvoren po tom pitanju i naravno da tamo ide bez tebe jer će jedino tako da se potpuno otvori prema lekaru.

Isti problem se javlja i zbog nedostatka testosterona pa je i to jedna od varijanti koju bi trebalo ispitati. Nisi napisala koliko godina ima tvoj muž ali recimo da po onome što sam čitao ( veruj puno čitam o tim stvarima od kako se lečim od steriliteta ) jako puno muškaraca u srbiji posle 40-te godine ima problem manjka testosterona i samim tim problem impotentnosti. Ako je to problem onda je on najjednostavniji za rešavanje i rešava se !

Oštećenje testisa kao i eventualni problem sa prostatom naravno ustanovljava urolog.

Ne znam šta bi drugo mogao da ti napišem a da ti budeš zadovoljna ali ovako preko interneta pravi uzrok niko ne može ustanoviti.

Da ne zaboravim jedno pravilo: ako tvoj muž kada ima erekciju, ima potpunu erekciju onda možete da eliminišete eventualno oštećenje vena kao uzrok jer ako ima potpunu erekciju onda ne postoji oštećenje vena. Ako je penis u poluerekciji onda može da bude svaki od nabrojanih uzroka koliko je meni poznato !

Da li si sada zadovoljna ?

_________________
Zdravlje je najveće bogatstvo !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 12:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 9:58 am
Postovi: 4
zadovoljna sam naravno bilo kakvim savetom.Hvala ti bar na trudu ,ako nishta drugo.

On je,a i mi ,smo bili kod dr.specijalista.Neki od tih uzroka koje si naveo su otpali,sa prostatom je sve u najboljem redu,nema nikakvih infekcija,testisi su u redu,jedino sto je ostalo,je ta vena,mada bih ja ,sa svojim skromnim znanjem iz medicine,mogla i to da eliminishem,jer on ima,kao sto si rekao potpunu erekciju,kada je ima,sto je jako retko.Znam sta je test prokrvljenosti,ali ne znam kako se isti radi?je l imao mozda neko iskustva?


Sto se tiche psiholoshkih problema,prichali smo poprilichno o tome,prichao je i on sa dr,dr jedino sto je mogao da MOZDA konstatuje,je da je impotencija smanjena zbog pushenja(verovali ili ne,ne pishe bez razloga na paklici),medjutim ,moj muz apsolutno ne veruje u to,a i meni neshto zvuchi malo verovatno,da je to jedini razlog.


Da on ima 40 .god,(to je ono sto je i meni palo na pamet),i iako ne zivimo u Srbiji,sve mi ovo lichi na smanjen nivo testosterona(hajd njega ubedi da to prizna),i na neku krizu srednjih godina(a to josh teze),pa me zanima kako se reshava taj problem,pretpostavljam tabletama???


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 1:54 pm 
Korisnikov avatar OffLine Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 9:59 pm
Postovi: 1910
Problem se ne moze resiti a narocito ne TABLETAMA sve dok se ne otkrije uzrok.
Prema uzroku i terapija.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 3:47 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 9:06 pm
Postovi: 427
Pa misim da je osnovna stvar priznati samom sebi da ima problem sa impotencijom što on očigledno nije baš voljan prihvatiti 100% jer čini mi se da on pomalo beži od istine nadajući se da će problem nestati i da samo malo mora pričekati.
Dakle prvo i osnovno ako mene pitaš mora prihvatiti činjenicu da ima taj problem i nastaviti da traži uzrok problema.
Pušenje svakako treba prekinuti, to valjda i sam zna.

Ne uzimati samostalno nikakve terapije testosterona jer je to hormonski lek i sa tim se ne sme igrati. Ima tačno propisan način kako se to radi, dakle nije samo kupiti tablete i piti ih. Kreće se pomalo pa se doza povećava pa se pre prestanka ponovo smanjuje. Posledice nepravilnog uzimanja testosterona mogu biti pojava tumora, prestanak spermatogeneze i sl. Isto tako postoji puno različitih vrsta testosterona pa i to treba imati u vidu.

Kao što je rekla vragolasta amfibija takve stvari moraju da se reše uz pomoć lekara.

_________________
Zdravlje je najveće bogatstvo !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 3:53 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 9:06 pm
Postovi: 427
Da ne zaboravim da dodam i ovo : Impotencija nije stanje koje je normalno posle nekih godina.
Potencija je normalna stvar i sa 80 god. starosti i takodje po novijim istraživanjima nije normalno da intelektualci budu impotentni kako se to ranije smatralo.
Činjenica je, gledano statistički da najmanje problema sa impotencijom imaju osobe koje se bave fizičkim radom.

_________________
Zdravlje je najveće bogatstvo !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 5:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 9:58 am
Postovi: 4
Hvala oboma na odgovoru,i trudu.

Nisam ni mislila da samostalno uzima tablete,vec samo da li se problem testosterona(smanjenog nivoa),reshava tabletama,ili mozda injekcijama,ali otprilike dobih odgovor.


Ne on ne zna da treba da prestane da pushi :roll: ,a kao i svaki Homo Balkanicus smatra da moze sam reshiti problem,i da ce isti proci.Hajde bar da se hvatam da uradi tu laboratoriju,sto mi je opet chudno,da mu niko od Dr nije predlozio,iako je to meni prvo palo na pamet.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 26, 2007 7:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 9:06 pm
Postovi: 427
Problem manjka testorerona koliko je meni poznato se rešava uzimanjem tableta ali naravno može i inekcijama ali kao što sam rekao ne sme se ništa raditi na svoju ruku jer to stvarno može biti opasno.

Trebali bi insistirati kod lekara da se pronadje razlog zbog koga se to dešava pa i zatražiti analizu testosterona , dakle budite uporni jer se tamo škrtari.

Što se tiče pušenja a sobzirom da ste na zapadu postoje tablete koje će da mu ogade cigarete za sva vremena, pa ako si zainteresovana mogu da ti napišem nešto i o tome i usput relaksiraju osobu koja ih uzima u smislu da poboljšavaju problem koji imate. Radi se zaista o nečemu što ima efekta za razliku od mnogih drugih stvari a i medicinski statistički podaci osoba kod nas pokazuju da je zaista efikasno.
Jeftinije je koristiti te tablete nego pušiti !

Da ne zaboravim da te pitam : U kojoj ste zemlji ?

_________________
Zdravlje je najveće bogatstvo !


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 28 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: