Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: krvarenje u ranoj trudnoci
PostPoslato: Uto Avg 28, 2007 1:08 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm
Postovi: 110
U vreme kada sam trebala da dobijem menstruaciju, pojavila se neka smedjkasta tackica. Posle par dana, pojavilo se i par kapi krvi. Juce je lekar vaginalnom sondom i testom mokrace utvrdio ranu trudnocu. Savetovao me je da ne obracam paznju na kapi krvi, osim ako krvarenje ne postane obilnije. Kako ono jos uvek traje (par kapi jutros, par tokom dana) ja sam uplasena, i ne znam sta znaci "obilnije". Treba li da obavim jos neki pregled, ili - sta da radim? Umesto da se radujem dugo ocekivanoj bebi, jako sam zabrinuta. Napominjem da imam 36 godina, da sam pre deset godina rodila devojcicu bez ikakvih komplikacija, nikada nisam bolovala. Mozda je vazno da napisem i da sam poslednju menstruaciju imala 23. jula.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Avg 28, 2007 5:32 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 9:42 pm
Postovi: 101
Krvarenje u trudnoci je cesta pojava. Meni je takodje krenulo sa nekoliko kapi u vreme ciklusa, zatim se nakon nekoliko dana - u petoj nedelji - pretvorilo u malo obilnije -tacnije kao sto mi se desavalo u vreme ciklusa - ustanovljen mi je hematom (koji je vremenom nestao) . Prepisan mi je utrogestan i naravno mirovanje. I oko 12. nedelje je prestalo. Sada sam 25. nedelja i sve je u redu. Definitivno ne treba da panicis. To sto se tebi dogodilo je, kao sto ti je i dr rekao, sasvim normalno. A sto se tice obilnijeg krvarenje to sigurno nisu nekoliko kapi krvi. Meni su objasnjavali da je sve u redu ukoliko krv nije sveza. Pretpostavljam da su mislili na boju. I najbitnije je da budes opustena, mada po sebi znam da je to sada tesko, jer psiha moze takodje da utice na takve pojave. Nadam se da sam ti pomogla. Ako ti treba jos neki savet u vezi sa tim, slobodno me pitaj. Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Avg 28, 2007 5:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
Slična tema već postoji:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=13834

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: cao
PostPoslato: Uto Avg 28, 2007 8:11 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Kethy.........ako mene slusas poslusaj doktora za savet jer ti govorim iz iskustva!
Ja sam zbog zabrinutosti izgubila ovde dve trudnoce!
Prva je bila 11 nedelja i kada sam se javila doktoru zbog malog,neznatnog krvarenja pregledali su me ginekoloski i rekli da sam zatvorena i da ne vide razlog krvarenja ali me nisu ostavili namiru.
Onda mi je lakar rekao da je mozda krvarenje iz bubrega i lepo je dosla sestra i gurnula mi kateter da izvadi mokracu.Prilikom guranja katetera ja sam zavristala posto me je jako zabolelo.Zbog ljutnje nisam cekala nalaze mokrace otisla sam kuci iz bolnice.Sutradan sam imala pobacaj!
Slisno sam prosla i drugi put! :cry: :cry: :cry:
Mozda gresim ali mislim da sam zbog njih izgubila trudnoce,a ako i ne onda sebe krivim uvek ZASO nisam bar sacekala jer krvarenje je bilo samo mali,mali trag krvi.
Ti opet radi po svome nemoj ni mene slusati,ja samo hocu da podelim moje iskustvo sa tobom!
Puno srece i sve ti najbolje zelim!
Ne sekiraj se........sve ce biti uredu!
Ja mislim da nasi doktori jako puno znaju,jer imam prelepe dvoje dece,a oni su mi spasili obadve trudnoce.To je bilo u nasoj zemlji!
Sa malim sam bila trudna 7 meseci i prokrvarila,bila malo otvorena,zadrzana u bolnici i bila na preparu,a sa malom sam u 6 mesecu imala napuknut vodenjak i ostala u bolnici i bila na debrastonu(posto nije bilo prepara)i rodila u devetom mesecu zdravu devojcicu i sina takode u devetom mesecu.Ja nase lekare izuzetno postujem!
Veliki pozdrav
p.s.
odluku moras doneti sama!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Avg 28, 2007 9:18 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
@ ontario, jako mi je žao što si dva puta prošla kroz teške trenutke.

Ako možeš da samo malo pojasniš neke stvari koje si svojim postom htela da kažeš.
Ja npr. nisam razumela da li preporučuješ da se obrati lekaru ili ne.

Jer negde kažeš da treba a ona kako ti nisi trebala jer bi bilo bolje da nisi odmah.

Izvini, ako te nisam dobro razumela ali ja 3 puta pročitah tvoj post a i dalje nisam to razumela Slika

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: hvala na podrsci
PostPoslato: Uto Avg 28, 2007 10:52 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm
Postovi: 110
zaista, potrebna mi je i hvala vam svima. Ja sam vec bila kod lekara, ali moja trudnoca je sicusna, nema jos ni pet nedelja, tako da mi je objasnjeno da se beba smesta u stomaku, i pritiska neke kapilare, koji onda pucaju. Preporuka je da sacekam desetak dana, jer ce onda sve biti jasnije. Ipak, brinem se... zato sam se i javila, da cujem druga iskustva i preporuke. Hvala vam svima, javljacu sta se dogadja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 29, 2007 3:12 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Darga Olja da treba da slusa lekara u nasoj zemlji jer zahvaljujuci njima i njihovom znanju ja imam dvoje prelepe dece i trudnocu su mi sacuvali i spasili.
Ovde gde sam sada sam imala dva pobacaja i nisu nista preduzeli zato sam i pobacila.Navela sam gore u postu sta su mi radili.
Da je to bilo kod nas verujem da bi nasi lekari drugacije postupili mozda isto kao kod Kety,poslali kuci jer je bilo krvarenje jako malo.Ne umesto da su me poslali oni su istrazivali na nadu uzrok krvarenju i prodoh kako prodoh.Gore sam ispricala prvi pobacaj!Evo sada drugi!
Prije samog drugog pobacaja obratila sam se mome ginekologu sa zeljom da me posalje na ultrazvuk jer me malo presecao stomak kao kada trebam dobiti samo je to bilo svaki dan.Znao je za prvi pobacaj i IPAK NIJE hteo ni da me posalje na ultrazvuk niti da ista preduzme.Kada sam se javila DRUGI PUT i molila da me posalje da ne izgubim trudnocu isto tako odbijo je.KADA sam se javila sa malim krvarenjem posalo me kuci rekavsi da imam 50-50 posto i da ne moze garantovati da necu pobaciti.Ponovo NIJE HTEO uraditi ultrazvuk i kada sam mu plakala i molila rekao mi je ako..ode........ode mi ovde ne preduzimamo za to nista.
Ja sam insistirala na lekovima i rekao mi je da oni to ne daju i na moju inicijativu posle mora suza........prepisa mi nesto i ja sva sretna trk u apoteku.Kada sam pitala kakav je lek oni mi kazu da su to neki hormoni i da mi taj lek nece pomoci da ne pobacim.Sutra dan je krvarenje bilo jace i JA odlucim za bolnicu.Kada sam dosla kod njih u bolnicu BEZ PREGLEDA ili ULTRAZVUKA poslase me kuci,a DA JE JOS GORE tada su mi poceli trudovi.Kazu mi ne mozemo nista!Naravno ja u tom stanju vratim se kuci i kada je poceo odliv brzo za bolnicu da se nesto ne desi kuci da deca vide.
Nakon mozda 2 sata u bolnici dodose da me pregledaju i ostavise me samu da lezim.Pocese nesnosljivi bolovi,ja u vristanje za pomoc i dode sestra i dade mi pola morfiuma.Nije proslo ni 5 minuta ja mislim uhvati me bol jaki i nesto izlete na krevet.Ja znam da sam vrisnila od straha i da su bolovi prestali.Oni su doletili kod mene i rekli to je to i cistili me nisam ni osetila od tuge i tako sam dosla kuci I REKLA DECI DA me glava bolila i da sam zato bila u bolnici.Kada su me pitali za trudnocu i bebu rekla sam da me doktor lago i da nisam ni bila trudna.
Eto Olja........ni dan danas ne znaju istinu i nikada do sada nisam ni pricala o ovome.To je bilo 2000 i 2001 godine!
Sada me povuce ova tema pa progovorih o tome i nikada mi nije svejedno prisecati se toga ZATO sam htela da kazem NEKA ONA VERUJE nasim doktorima jer znaju sta rade.Ne bih zelela da je povrede i vrse razne preglede(mislim onako)ako za to nema potrebe.
TOLIKO OD MENE ZA SADA!
Bas se sada rastuzih!
Pozdrav

P.S.
za prvi pobacaj sam navela sta je bilo u gornjem postu(mom prvom) i kako sam prosla!

Cao


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 29, 2007 8:50 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
Pa u kojoj si nedelji bila trudna pa da tako postupaju.

Kod nas puštaju bez lekova do 8-me nedelje, u kom gradu si živela kad si živela u Srbiji?

Ja sam u Nišu.
A koliko sam razumela sad ti pobačaju su bili nakon rođenja tvoje dečice pa želiš treće.

Zar ne možeš da se vratiš na godinu dana i kad dobiješ dete vratiš se?

Ja sam imala pobačaj u 6-toj nedelji nakon rođenja deteta i lekove kasno počela da pijem jer obzirom da sam sa ćerkom imala braon kapi i sve super prošlo ja mislila opet će tako, ali nije i nakon nekoliko dana mutnih braon kapi ja sam dobila pravu svežu krv i tek tad počela da pijem lekove ali nisu pomogli.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 29, 2007 12:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 10:24 am
Postovi: 11
Kathy posle koliko vremena si ostala trudna?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: cao
PostPoslato: Sre Avg 29, 2007 5:18 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Olja pobacaje sam imala u Kanadi!
Zdravu sam decu rodila kod nas u nasoj zemlji.Sada je za mene kasno imati 3 jer sam ne samo 38 godina nego ne bih mogla podneti ponovo da mi se to desi.
Tako je valjda moralo biti!
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Iwanice
PostPoslato: Sre Avg 29, 2007 9:50 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm
Postovi: 110
kod mene se zivot komplikovao, a ne zdravlje, u ocekivanju bebe. Tako da je mnogo godina proteklo dok se nisu stekli uslovi za novu bebu, a sama trudnoca je dosla relativno brzo, posle tri-cetiri meseca "truda" :). Nisam sa prvom trudnocom imala bas, bas nikakvih komplikacija: ni da ostanem trudna, ni mucnine, nista... ali, tad sam imala deset godina manje... verujem da ce i sada sve biti u redu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Kathy,
PostPoslato: Sub Sep 01, 2007 9:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2007 10:37 pm
Postovi: 37
Lokacija: Hallein, Austria
nemoj tako, svi mi u zivotu imamo takve "komplikacije" neko pre neko kasnije. Treba da se radujes pa bices opet mama, to je najlepse zanimanje na svetu!!
Sto se krvarenja tice, ja sam ga imala u obe trudnoce, inace imam devojcicu staru 33 meseca i druga ima dva meseca.
Na pocetku obe trudnoce sam imala krvarenje,u drugoj trudnoci cak dva puta u razmaku od mesec dana i to sve na samom pocetku trudnoce.
Obzirom na to da sam bila u gostima kod mojih u N.Sadu,bila sam trudna mesec dana, i dobila krvarenje doktorka koja me pregledala prepisala mi je tri inekcije progesterona na svakih 7 dana po jednu.
Mada ovde na zapadu, inace zivim u Austriji, moj doktor ovde je rekao da nije bilo potrebe za tim, samo da se opustim , da mislim pozitivno, da je to sasvim uobicajena pojava cak 5 od 10 trudnica na pocetku ima krvarenje, nekima se cak javlja do kraja trudnoce u dane kada bi i redovno imale ciklus.
Zato Kathy samo pozitivno , znam da je tesko kad smo okruzeni sa losim stvarima, ali moras se potruditi i ja sam se isto silila, i sad imam najdrazu nagradu na svetu moje curice GLORIU i VIKTORIU.
Javi da cujem kako si , puno te pozdravljam i znaj da i ja mislim na tebe!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: hvala,
PostPoslato: Sub Sep 01, 2007 5:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm
Postovi: 110
Draga, nepoznata prijateljice... promenilo mi se raspolozenje, sada se bas radujem bebi. Danas sam bila u porodilistu da cestitam koleginici koja se jutros porodila, i kad sam videla bebu, bas sam se raznezila. Hvala na podrsci, javljacu sta se dogadja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 01, 2007 6:48 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Sve ce biti u redu samo razmisljajte pozitivno!
Ja vam od srca zelim sve najlepse i uzivajte u prelepim trenucima!
Javite nam se!
Veliki pozdrav svima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Probaj da se opustis
PostPoslato: Uto Sep 04, 2007 9:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 04, 2007 9:26 am
Postovi: 3
Lokacija: Novi Sad
Imamo isto godina a i poslednji menzes sam imala kad i ti. U doba kada sam trebala da dobijem desile su mi se slicne manifestacije kao i tebi. Bilo je po nekoliko kapi nekoliko dana. Sada nemam vise nista sem povremeno mucnine, ali ne jake. Jedino sto me otkida su jajnici. Mislim da cu izludeti kad me cimne. prosle nedelje sam bila na ultrazvuku ali se jos nista nije videlo, velicine je nesto vece od ciodine glave. Trebalo bi u petak da odem ponovo da vidim da li je sve u redu. Lekarka mi je rekla da buduci da su mi produzeni ciklusi tolika velicina odgovara trudnoci.
Za alarm je ako se ne varam obilno krvarenje, a to ti nisi imala ako sam dobro razumela. Kakvog si raspolozenja i da li si rekla velikom detetu? Ja imam devocicu od 3.5 i na znam sta da radim i kako da joj kazem.
Ako ti se nesto desava molim te napisi da proveravamo situaciju.

Bas mi je drago da znam nekoga sa kim mogu da podelim iskustvo druge trudnoce.

_________________
Mama 3,5 godisnje devojcice i postovalac homeopatskog nacina lecenja.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 74 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: