Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Koksaki... Da nije ipak malo "prenaduvano"?
PostPoslato: Pon Apr 18, 2005 12:30 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2005 11:34 pm
Postovi: 10
Vidim da ovde medju temama vlada jedna rekla bih skoro "opsesija" koksakijem. To kao da je poslednjih godina prosto "uslo u modu". Svi su zabrinuti da napada srce, itd. Ali svaki virus moze da napadne srce, i obican virus gripa, ako imate bas takav peh. medjutim u praksi se sve to odista desava jako retko. I bitno je onda leciti osnovnu bolest, a sam virus, kako vec rekoh, ako se ne radi o AIDSU, i nekim drugim smrtonosnim virusima, se ne leci, jos nema efikasnog leka. Te stoga pridaje mu se po mome misljenju prevelika paznja, narocito tom koksakiju. Tacno je da viremije mogu biti i izuzetno neprijatne, davati raznolike, i vrlo teske simptome, u zavisnosti koji organ zahvate. Ali samo bih htela da kazem, ljudi, nemate toliko razloga za brigu ako dobijete nalaz pozitivan na koksaki, ako nije zahvatio vitalne organe. nego, samo se pridrzavajte tretmana kao pri svakoj viremiji. ( Mirovanje, puno teecnosti, cajeva, C vitamin, i ostali vitamini i oligoelementi, sto vise vitamina u svezem obliku voca i povrca, propolis, ehinacea itd...
Ako je on samo "negde u organizmu", strpite se, sacekajte da se "istutnji", zna biti uporan, i recidivirati. Kao uostalom, i drugi virusi. I povremeno , ako tegobe se pojacaju prekontrolisite se kod kardiologa. Ali kazem, u principu, nemojte se toliko brinuti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 18, 2005 1:01 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 7:52 am
Postovi: 321
Lokacija: Pisite mi na mail
Kad bi se mi samo brinuli za sebe. Sta je sa nasom sestrom, najbljim drugom, devojkom, ili majkom, koji su u nasoj blizini. Sta je za ortakom koji ima slicne simptome, a kome ne pada na pamet da odlezi. Nego hoce da se bavi sportom i kaze: koksaki- nije to nista, mala prehlada. E, ponekad je bolje nesto, prevencije radi, vise reci, da bi oni koji se razbole mogli da se informisu i saznaju da se bolest moze iskomlikovati ako joj ne posvete paznju iako su mladi i puni snage.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 18, 2005 12:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2005 11:34 pm
Postovi: 10
Nije stvar da li se brinemo samo za sebe. Naravno da se brinemo i za druge. Ali ponavljam, to vazi za skoro sve viruse, i uopste bolesti, da neko nece da odlezi. Ali ako nekom govorite, cesto ne vredi, ako nece, ili naprosto, nekad ljudi nemaju priliku da odleze. A "ozbiljno shvatanje" bilo koje bolesti je takodje individualna stvar. Neko se nemarnije odnosi, neko brizljivije. Naravno da treba da se informise, ali neki i pored toga shvataju stvari olako. No, ne treba od svega toga, to sam i htela reci, praviti preveliku buku.

Ali sto se tice virusa, i tih prenosivih bolesti, meni tu jos vise smeta i izvesna, da kazem, nekultura ponasanja. Sto mnogi, iako su prehladjeni, idu u posete, primaju goste, odlaze na posao (dobro, to donekle se moze i razumeti, bolovanja su skupa), setaju okolo, pa tako po okolini sire mikrobe, a istovremeno stete i sebi ako ne odleze, izolovani koliko god je moguce.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: