Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Zaključan forum Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Zoloft i drugi antidepresivi.
PostPoslato: Pon Apr 04, 2005 6:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2005 2:32 pm
Postovi: 13
Ima li neko iskustva sa Zoloftom i njegovim nezeljenim efektima. Od pre nekoliko dana sam na terapiji Ksalol 3x0.5 mg i Zoloft 20 mg uvece zbog anksioznog poremecaja. Jutros, posle 2-3 dana uzimanja ove terapije probudio sam se u prilicno cudnom stanju: prvo su mi se javili mali kosmari u onom stanju ujutro kada jos nisi potpuno budan. Taman zadremam pa se trgnem jer me u snu napada neka cudna macka, pa zadremam opet pa me probudi neka druga glupost koju sanjam. Nisu to nikakvi strasni kosmari, ali sam se malo uznemirio. Posle toga kada sam ustao bio sam potpuno smusen, najblaze receno. Nisam mogao da se prihvatim nikakvog posla, toliko mi je pala koncentracija i potpuno sam svestan, ali u nekom jako cudnom stanju koje mi je tesko da opisem recima. Uz sve to, uzasno mi se pojacavala nervoza. Tek kada sam popio jutarnju dozu Ksalola, bilo mi je malo bolje, tako da sam popodne otisao na posao i koliko toliko normalno odradio smenu. Zakljucio sam da je ovo od nove terapije jer nikada do sada nisam imao slicno osecanje, pa sam malo prokrstario Internetom i pronasao strasne stvari o nezeljenim efektima Zolofta i jos nekih antidepresiva, da sam sada u dilemi da li da nastavim sa istom terapijom.
Najveca fora je sto sam se poslednjih 15 dana pre nego sto sam poceo da pijem Ksalol i Zoloft osecao odlicno (kao nekad pre nego sto sam i znao sta je anksiozni poremecaj). U to vreme sam pio samo 2x1.5 mg bromazepama, a terapija mi je promenjena jer je psiholog u meni otkrio i depresiju (pored psihijatra idem i na psihoterapiju kod psiologa) koja moze doci do izrazaja, pa je nova terapija primerenija mojoj situaciji. Proslog avgusta kada sam se poceo leciti od anksioznog poremecaja uz Bromazepam sam pio i Flunirin, ali mi je on izbacen jer mi je izuzetno povecavao nervozu sto je jedan od njegovih nezeljenih efekata (moze cak da izazove i agresivnost).
E sad sam u dilemi da li da prestanem da pijem Zoloft jer pretpostavljam da je ovo sto mi se jutros desilo posledica njega. Sa druge strane znam da je antidepresivima potrebno barem 2 nedelje da bi delovali, pa bi mozda trebalo da istrpim do tada, ali ako se ovako nastavi, pitanje da li cu moci da idem na posao u onakvom stanju u kakvom sam bio jutros (sva sreca te sam danas radio popodne). Inace kod psihijatra mogu ici tek za 2 nedelje kada mi je zakazana sledeca kontrola.
Eto, opet sam malo oduzio, ali me interesuju vasa iskustva i saveti u vezi sa Zoloftom i ostalim antidepresivima. Ima li jos nekoga na kome su se ispoljavali ovakvi sporedni efekti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Zoloft i drugi antidepresivi.
PostPoslato: Uto Apr 05, 2005 9:30 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 7:17 pm
Postovi: 39
Radovan je napisao:
Proslog avgusta kada sam se poceo leciti od anksioznog poremecaja uz Bromazepam sam pio i Flunirin, ali mi je on izbacen jer mi je izuzetno povecavao nervozu sto je jedan od njegovih nezeljenih efekata (moze cak da izazove i agresivnost).


Kod nekih profila licnosti moguce je i da sve cesce koristeni anksiolitik Rivotril moze da izazove agresivnost (moja licna procena narocito ako se ne koristi neki antidepresiv). Cak sta vise to i pise u uputstvu za Rivotril kao moguc ali veoma redak slucaj agresivnost kao nezelejni efekat leka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 16, 2005 2:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 8:25 am
Postovi: 12
Mislim da niko ne moze da ti da bolji savet od tvog doktora,i jedino je on kompetentan da ti promeni terapiju.Mozes da saslusas misljenje svih nas,ali gledaj da ipak doktorova bude poslednja.
Moje iskustvo sa Zoloftom je jos strasnije.Ne samo da sam imao strasne i cudne snove nego sam posle svake popijene tablete bio zakovan za krevet.Mucnina i uopste neki cudan osecaj.
Nismo svi isti.Ono sto nekome pomaze drugome,opet,ne.
Ali,jedno znam sigurno:ako povedes racuna o svom nacinu zivota bice ti puno bolje.To znam iz licnog iskustva.Jer,ako ti sebi ne zelis da pomognes nijedan doktor ti nece pomoci.
Ja sam izbacio iz upotrebe kafu,alkohol,gazirana pica cigarete sam sveo na minimum i osecam ogroman napredak.
Pokusaj da vodis zdrav zivot koliko ti to mogucnosti dozvoljavaju,videces da ce ti biti bolje.
Sto se tice tableta(bilo koje vrste)gledaj da one sluze tebi,a ne ti njima.
Ovo je samo misljenje jednog slicnog tebi.
Pozdrav i sve najbolje


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 16, 2005 8:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 7:17 pm
Postovi: 39
TOMIC15 je napisao:
Ja sam izbacio iz upotrebe kafu,alkohol,gazirana pica cigarete sam sveo na minimum i osecam ogroman napredak.
Pokusaj da vodis zdrav zivot koliko ti to mogucnosti dozvoljavaju,videces da ce ti biti bolje.


E ova ti je prava!! Konacno da cujem da je neko rekao da je i zdrav zivot bez takozvanih stresogenih psihoaktivnih supstanci napredak. To sto si rekao je sasvim tacno. Ja kada sam izbacio kafu pa to je bilo predivno a cigarete kada sam ostavio osecao sam se kao da letim...i sada se secam onog duvanskog magnovenja u kome sam se borio. Cigarete su cudo jedno a i kafa kada nagura adrenalin kome bas nikome od nas nije potreban!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 16, 2005 9:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 7:17 pm
Postovi: 39
Zanima me ko je imao lose i kakve lose i u kojoj meri losa iskustva sa ostalim antidepresivima a pre svega mislim na one koji se najvise i koriste u zadnje vreme:

Flunirin (Fluxeatin), Seroxat i Amyzol!!!?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 18, 2005 12:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2005 2:32 pm
Postovi: 13
Kao sto rekoh, meni je Flunirin izuzetno povecavao anksioznost, vec posle prve tablete. Sto se Zolofta tice, losa iskustva koja sam pripisao njemu ipak su bila od Ksalola. Psihijatar mi je sada umesto Ksalola prepisao Lorazepam, a ostavio me na Zoloftu i tako je vec 2 nedelje bez ikakvih nezeljenih efekata. Jedina promena koju osecam je znacajno produzenje seksualnog odnosa, t.j. veoma odlozeni orgazam (sto i nije tako lose, devojka se ne zali).


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: