Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: VRLO VRLO neprijatan problem
PostPoslato: Uto Jul 31, 2007 3:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 31, 2007 3:21 pm
Postovi: 1
Vec duži niz godina imam problem neprijatnog zadaha iz usta (ne jutarnji). Problem je praćen stalnim grebanjem u grlu čas s leve, čas s desne strane, a u horizontalnom položaju tera me na kašljanje.
Dogodi se da, iz dela gde osećam grebanje, izbacim mrvu svetlo žute boje vrlo neprijatnog mirisa (tada krace vreme imam osecaj grebanja manjeg intenziteta), sto govori da se radi o hrani koja ostaje u grlu. Takodje mi se dogodi, da "orusnu" hranu ne mogu u jednom koraku da progutam već mi u delićima ostane u grlu i grebe.
Napominjem da imam sve zdrave zube, da nemam problema sa organima za varenje ili drugim organima koji bi izazvali neprijatan zadah. Išla sam lekaru ORL i u državnim i u privatnim ustanovama. Svaki od njih je tražio bris grla koji je uvek bio uredan. Običnim pregledom gde hrana "zaostaje" nisu mogli da vide, pa su mi savetovali da ne mislim o tome, jer sugeriram problem (potpuna besmislica), ispiranje grla i nosa (što bez rezultata upražnjavam).
Zanima me koja je metoda da se ovaj deo grla, ždrela ili šta već snimi ili slika - rtg, ultra zvuk, kolonoskopija ili nešto četvrto i kako se ta metoda zove, obzirom da se ne radi o jednjaku već o delu koji skoro da mogu prstom da dohvatim, a ipak se običnim ORL pregledom ne vidi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: grebanje u grlu i neprijatan dah
PostPoslato: Pet Avg 03, 2007 7:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 6:55 pm
Postovi: 1
Imam slican problem!! Pre par meseci sam primetila da teze gutam i kada sam pogledala grlo videla sam nesto svetlo zuto u "dzepicu" pored resice. Kada sam ga pritisnula (malo teze je islo) izasle su tri kuglice, svaka precnika 5cm, tvrde i jako neprijatnog mirisa. I tada se normalizovalo gutanje, ali je neprijatan dah jos uvek bio prisutan. Mislila sam da je gnoj od nekog zuba i obratila sam se zubaru i oni su mi izvadili umljak. Medjutim taj problem je i dalje prisutan i dalje istiskujem takve kuglice i sa leve i sa desne strane resice. Bila sam i kod lekara opste prakse, ali me nije nigde uputio i nisu mi pomogli njegovi saveti!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 53 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: