Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Genitalni herpes
PostPoslato: Ned Jul 15, 2007 6:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 15, 2007 5:53 pm
Postovi: 14
Ustanovljen mi je virus herpesa (I i II). Ispostavilo se da ga imam od ranije, ali sam tek skoro , vađenjem krvi to i potvrdila.Prilično mi je teško palo to saznanje, s obzirom da baš spadam u grupu žena koje redovno posećuju ginekologa, i generalno, pridajem veliku pažnju intimnoj higijeni.
Herpes I sam znala da imam od ranije (retko, možda jednom ili dva puta mi se pojavio na usni u zadnjih 10 godina), ali za genitalni ne dok nisu počele tegobe.
Dve kutije tableta Aciklovir-a sam popila do 5.07. i osetila sam poboljšanje, ali posle 10 dana su se simptomi ponovo pojavili što me je dodatno opteretilo, psihički posebno.
Moj ginekolog mi je rekao da je to nešto sa čim ću morati da se nosim jer je to virus koji ostaje u organizmu, ali ja jednostavno ne mogu da se smirim i da dođem sebi da posle popijenih 50 tableta i pauze od 10 dana, ja ponovo moram da popijem istu tu količinu tableta.
Užasno sam depresivna, večeras polazim na more (čitala sam dosta o herpesu i znam da izlazi prilikom izlaganja suncu, menstruaciji, stresovima i sl.) i nikako ne mogu da odem opuštena jer posle toga moram da kažem osobi s kojom sam u vezi da imam genitalni herpes, a što je najgore da postoji mogućnost da sam ga prenela i njemu. Sve to me je prilično učinilo razdražljivom, depresivnom , tako da imam osećaj da mi još više izbija u ovakvom stanju. Pod pretposatvkom da partner nije zaražen (što je mala verovatnoća :cry: ), trebam da se pomirim s tom činjenicom da ćemo morati prilikom sexa stalno da koristimo kondome i uvek će mi stojati to u glavi da ja tom mom nekom partneru mogu da prenesem herpes, a to mi je još tužnije i osećam se jako ružno.

Ima li neko iskustava šta dalje u ovakvoj situaciji? Trebala bi sebi da poboljšam imuni sistem jer je evidentno da ako se virus ponovo manifestovao posle 10 dana i terapije, da sam imunološki dosta slaba.

S.O.S. Ne mogu trezveno da razmišljam i ako bi otišla kod ginekologa ili bilo kog stručnog lica, odmah bi se rasplakala i nebih uspela ni "a "da progovorim.Molim vas da se javi neko sa iskustvom.

Hvala vam unapred, a odgovore ću pročitati i ujedno se zahvaliti tek po mom dolasku s "odmora".


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 15, 2007 9:45 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
Kao što i sama znaš virusi i bakterije (u ovom slučaju virus) smanjuje imuni sistem kao i lekovi protiv njih.
Moraš da uzimaš pored terapije koju će da ti odredi doktor (ja to nisam) neke jače vitamine.
Onda proveri krvnu sliku, možda moraš da poradiš na njoj.
Uzmi što više voća i povrća ali obavezno i "veštačkih" vitamina, ne znam koje bih mogla da ti preporučim (tipa Sanostol, oligovit, oligogal), uzimaj sve što poboljšava imunitet osim vitamina A i D3 koji se leti ne preporučuju.
Tablete Ehinacee su dobre kao i Revita koja ima matični mleč i koju mi svi koristimo konstanto u porodici.
To su ti nekoliko predloga što se tiče imuniteta.
I nemoj previše da se stresiraš, možeš samo da odmogneš sebi.

Pozz Slika

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 17, 2007 4:58 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 8:46 pm
Postovi: 1001
Imam jedno pitanje koje me odavno interesuje vezano za Herpes. I muz i ja (a ko nema) imamo Herpes I. Mom muzu obicno izadje groznica kao i meni kada je bolestan ili ako ide kod zubara pa mu pukne usna i tu se napravi ranica.

Ono sto me interesuje je da li je moguce ako upraznjavamo oralni seks dok jedno od nas ima groznicu - da se virus prenese na genitalije i postane genitalni ili su to dva potpuno dovojena virusa i ne mogu da mutiraju iz jednog oblika u drugi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 17, 2007 5:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 10:44 pm
Postovi: 230
HSV-1 (groznica) i HSV-2 (genitalni) se nalaze a i sire iz ranica koje su ti virusi uzrokovali ali se isto mogu dobiti i u periodu izmedju pojavljivanja ranica, tj preko koze koja izgleda sasvim normalna. Generalno osoba moze dobit HSV-2 (genitalni) samo seksualnim kontaktom sa nekim ko je zarazen tim virusom. Inficiran partner moze preneti virus iako nema vidljive ranice ili cak nemora ni da zna da ima herpes.

HSV-1 moze da izazove genitalni herpes takodje, mada je cesce uzrok infekcija na usnama i oko usta (groznica). HSV-1 infekcija na genitalijama se moze preneti oralnim seksom ili genital-genital kontaktom sa osobom koja je zarazena HSV-1 virusom. Genitalni HVS-1 herpes izlazi manje frekventno nego genitalni HSV-2 herpes.
http://www.cdc.gov/std/Herpes/STDFact-Herpes.htm


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 17, 2007 6:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 10:44 pm
Postovi: 230
Dokazano je da bi se virus herpes razmnozavao treba mu arginin. Preporucuje se izbegavanje hrane bogate argininom kao npr cokolada, kikiriki, bademi, grozdjice i sl. Lysine takodje snizava koncetraciju arginina u telu i preporucuje se uzimanje suplementa lysina koji sprecava outbreaks herpesa.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 17, 2007 8:38 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 8:46 pm
Postovi: 1001
Hvala na odgovoru. Nista, nastavicemo onda "tradicionalno" kada se to desi, necemo nista eksperimentisati :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 27, 2007 9:50 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 6:45 pm
Postovi: 74
Imam ga i ja i ludim od njega. Meni je doktorka rekla da se prenosi na partnera samo kada se pojavi i da u tim danima izbegavamo odnose i da ga mazem aciklovirom u tom periodu. Takodje mi je rekla da moram stalno da pijem nesto za odrzavanje imuniteta tipa oligogal se,protektin, vitamin c od 1000 mg-nikako sumece nego tablete. Prva dva pomazu, mada se i tada pojavljivao, a vitamin c ne pomaze uopste. Cim sam malo pod stresom ili ne spavam dovoljno on se pojavi a ja padnem u depresiju... Skoro sam otkrila tablete Ecomer koje su od ulja iz ajkuline jetre. Prilicno su skupe, ali jedino mi one pomazu, naravno moraju redovno da se uzimaju. Ja uzimam jednu ujutru, popodne oligogal se, i uvece opet jednu ecomer. Doza od jedne ujutru i jedne uvece je u preventivne svrhe i za odrzvanje imuniteta, zato uzimam popodne oligogal se jer su one dosta skupe, pa mi ovo dodje kao jeftinija varijanta, ali je delotvorna. Da, vec dve godine sam u vezi, a herpes mi se pojavio pre otprilike godinu dana a moj partner ga uopste nema, tako da mi nije jasno kako sam ga uopste dobila, a dr kaze da je to od pada imuniteta...

Pozdrav svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Hvala na odgovorima..
PostPoslato: Pet Jul 27, 2007 11:46 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 15, 2007 5:53 pm
Postovi: 14
..svima koji su se javili."Katija", čula sam i ja za Ecomer, takodje je i meni moja doktorka rekla da bi trebala da pijem nešto za jačanje imuniteta jer se meni često, vrlo često navraća u veoma kratkim intervalima. Na mene deluje strašno negativno na psihu, te iz tog razloga se i pije Aciklovir da virus herpesa nebi zahvatio nervni sistem (tako je meni objašnjenjo).
Takodje sam na još nekom sajtu pročitala, da bi svako ko ima herpes trebao da prati način kojim je on izazvan kada se pojavi.Npr. ja sam pod čestim stresom i kad god sam u tim situacijama, on se pojavi. Nekom se javlja prilikom svake menstruacije, ali meni je učestao u ovakvim situacijama.
Nešto najbolje što su svi pohvalili, a za jačanje imuniteta je REVITA napitak. Meni je doktorka rekla da moram da ga pijem 6 meseci da bi organizam i imunitet vratila u normalu te da bih na taj način kontrolisala herpes.
I dalje ne mogu da se pomirim sa tim da ga imam i da moram da živim sa tim, ali..eto..ima nas na žalost sve više sa tim problemima.
"Katija", ako tvoj parner nije dobio herpes od tebe, znači da mu je imunitet dobar, a ti možda imaš (tj.sigurno) Herpes simplex 1-onaj herpes koji izbija na usni (postoji mogućnost da ga imaš , a da se ne manifestuje), te da si ga dodirom prenela na genitalije.Da li koristiš kao terapiji Aciklovir tablete?To obično prepisuju doktori, tj. ginekolog...i naravno, za jačanje imuniteta.
Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 27, 2007 4:25 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
@_MM_, dok si bolesna uzimaj samo Revitu standard!!!
Nikako sa gvožđem!
Gvožđe je dobro samo ako si zdrav i onda se imunitet pojačava.
Ako imaš bakterije ili viruse njihova građa ćelija je takva da pre primaju gvožđe od naših koje treba da nas čuvaju i onda nastane kontraefekat.

Jel si učlanjena u Revitu?
Ja je pijem već neko vreme i dajem ćerkici i zadovoljna sam.
Pijemo revitu standard a povremeno kad smo potpuno zdrave uključim po neku čašu sa gvožđem revita Fe i odlična nam je krvna slika i njoj i meni koja sam imala jedan porođaj, jadan pobačaj i 3 dobrovoljna davanja krvi za svojih nepunih 21 godinu!

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 27, 2007 4:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 10:44 pm
Postovi: 230
Ja imam herpes tip I, jos iz detinjstva. Sa muzem sam 10 godina i njemu nikad nije izasao. Ja se nadam da ga i nema ali izostanak ranice ne znaci da mu zaista nisam prenela virus.
Kad ga imam, strogo vodim racuna da se brisem samo papirnim peskirom prilikom umivanja, pazim da samo ja pijem iz moje case, izbegavam kontakt za muzem, izbegavam da diram tu ranicu i stalno perem ruke. On se lako moze preneti i na druge delove tela pa opreza nikad dosta.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 27, 2007 9:58 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 6:45 pm
Postovi: 74
MM- Taj na usni mi izlazi vec par godina unazad, on mi se pojavljivao u stresnim situacijama, medjutim sada me ovaj unisti...Takodje se pojavljuje uvek kad sam pod stresom,ali radim na tome da ga smanjim (stres), menjam posao itd...Meni je dr rekla da ne pijem aciklovir, da se ne bih bespotrebno "trovala" njim, jer kaze da bi imao efekta da sam ga pila kada sam prvi put dobila herpes, pa bi ga navodno izlecila, a ovako nema sanse...Kad sam otisla kod nje vec je izasao drugi ili treci put, a ja nisam ni bila sigurna o cemu se zapravo radi. Jednom kada mi se pojavio ubrzo nakon prethodnog sam poludela i uzela tablete aciklovira, ali sam pila samo jedan dan zato sto sam od njega imala jake tegobe u zeludcu pa sam odustala. Znam kako je svima vama, ovo je uzas. Najgore je sto znas da ne mozes da ga izlecis i sto se uvek plasis za partnera. Jos ne daj Boze da ga promenis pa pitanje kako reci to novom partneru...
Sto je neko rekao kad mi izadje ja sam zbog toga jos vise pod stresom, i tako u krug...Mislim da prvo njega treba da svedemo na minimum, da uzimamo nesto za jacanje imuniteta pa ce se makar redje pojavljivati...
Tada mi je na pregledu otkrila i malu ranicu na grlicu, ali to sad ovde nije tema... Uskoro treba da idem na kolposkopiju (valjda sam dobro napisala), a papa mi je druga grupa... Za sada sam zadovljna sa Ecomerom, a mozda jednom pokusam i sa revitom. Sto se tice Ecomera on posle par dana daje dobre rezultate, a posle tri meseca redovnog koristenja ima pun efekat.
Pozdrav :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: OljaA..
PostPoslato: Sub Jul 28, 2007 10:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 15, 2007 5:53 pm
Postovi: 14
Znam za Revitu, juče sam kontaktirala sardnika koji radi za njih preko koga sam i naručila. Morala bi da je pijem (po preporuci ginekologa) nekih 6 meseci da bi povratila organizam u normalu te da bih smanjila često izbijanje herpesa. U međuvremenu sam počela da koristim (takođe po preporuci stručnog lica) tablete MUMIE ko je su kažu odlične za poboljšanje imuniteta, i Oligogal Se, a kasnije nastavljam sa Revitom.
Još uvek se borim s tim (i ako imam 30 i neku i sina od 12 godina), kako prevazići tu moju slabost i saznanje da sam "zaradila" taj virus. Neznam šta mi je teže, to što ga imam , a spadam u one osobe koje extra pridaju pažnju higijeni, toliko, da sam čak na poslu sa sobom nosila rastvor Povidonjoda da bi se posle upotrebe javnog toaleta "dezinfikovala"(poznato nam je šta tek tamo može da se "zaradi")...vodim računa o zdravoj ishrani, vežbam..i sve ostalo, a opet, eto..imam taj virus.
U svakom slučaju, hvala, ovakve komunikacije imaju svoj značaj.
Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ...
PostPoslato: Sub Jul 28, 2007 10:34 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 15, 2007 5:53 pm
Postovi: 14
Katija..Neznam zašto ti je doktorka rekla za Aciclovir kada je to jedina terapija koja pospešuje ne širenje herpesa. Inače, ja sam to skoro saznala, on se pije prvenstveno, da nebi otišao na nervni sistem, jer je to ono što napada.
Znam da ti je mučan, meni izaziva glavobolju, aligeneralno, ni jedan lek nije zdrav.Aciklovir se pije uvek po dve kutije, tako je meni prepisala doktorka, i meni je rekla da uvek moram da ga imam uz sebe i da počnem sa terapijom odmah pri izbijanju.
Herpes, kao i mnogi drugi virusi se ne leče, pa čak i da si popila Aciklovir u prvom izbijanju, opet bi ti se pojavio. Mislim da je glavno rešenje, kao što si i sama rekla, suzbijanje stresa koji je (makar meni) glavni inicijator prilikom svakog izbijanja. Menjanje posla, da naravno, ukoliko si u mogućnosti da promeniš posao koji je uzročnik stresa, i ukoliko si u takvoj sredini gde je to izvodljivo. Ja sam iz tog razloga, po prvi put posle 10 godina staža , uzela bolovanje, baš da nebih sad došla u dodir sa nekim stresnim situacijama na poslu koje bi mi izazvale izbijanje virusa.
Počela sam sa tabletama za poboljšanje imuniteta (napisala sam u odgovoru iznad), kasnije ću sa Revitom, i definitivno , samo sami sebi možemo da pomognemo, ma kako to bilo teško saznanje. Mada kolko vidim, na žalost, herpes je medju najrasprostranjenijim polnim bolestima kod ljudi.
Spomenula si i ranicu, nema veze što nije tema itekako je bitno da znaš. Ja sam imala ranicu, uradjeno je spaljivanje i sad je redovno kontrolišem. Ponovo radim Papa test.Baš mi je juče doktorka rekla, herpes sam po sebi nebi trebao da me brine koliko to da on ne ode na matericu i ne zahvati mesto na kom sam imala ranicu, e onda je to problem.Tako da, ili promeni ginekologa ili odi na detaljne preglede, konsultuj se sa još nekim, ali lično mislim da bi morala da koristiš terapiju prilikom izbijanja. Ja čak imam sa sobom , uvek, Acikolovir mast koju namažem na čim se herpes pojavi i posle izvesnog vremena , malte ne istog dana se bubuljičice povuku, što mi smanji dodatno nervozu.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jul 28, 2007 11:44 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 6:45 pm
Postovi: 74
Uh...Sta znam, tako mi je rekla pa ga nisam ni uzimala sem jednom kasnije na svoju ruku, pisala sam o tome...Kazi mi MM koliko puta dnevno da ga pijem? Koliko sam razumela dve kutije treba da ispijem, pa mi samo reci koliko puta dnevno se pije. I koliko sam te razumela pijes ga i uvek kada ti ponovo izbije. Da li i tada ispijes obe kutije ili pijes tablete samo dok se ne povuce? Svakako cu uskoro otici kod ginekologa zbog kolposkopije pa cu pitati i za to, ali dok ne odem kazi mi ti kakva je tacno tvoja terapija u dozama da pocnem sa tim... Ne znam ni sama kod koga sada da odem. Inace zivim u Beogradu, imam 29 godina (danas mi je rodjendan) :) A to 29 mi zvuci nekako mnogo, prosto kada izgovorim tu brojku ne verujem sama sebi :) Sve se tripujem da imam samo 23 :) Inace nemam dece, nisam udata... Dr mi je takodje rekla kada bih dobila herpes tokom trudnoce da to nije opasno, jedini kada bi se pojavio kada krene porodjaj, morala bih na carski, a ako ne, onda bi to bio normalan porodjaj..
Elem... :) Ako ti ili neko od ostalih devojaka, zena ima nekog dobrog ginekologa u Bg da mi preporuci, bila bih vam zahvalna :) Moze naravno i na pp da ih ne bi ovde reklamirali (ako je to zabranjeno).
Hvala unapred i veliki pozdrav za sve vas :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jul 28, 2007 11:49 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 6:45 pm
Postovi: 74
Zaboravih...I ja uvek imam pri ruci aciklovir mast, i cim mi izbije odmah mazem...Nekad se povuce za kratko vreme, a nekad traje malo duze :(


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 77 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: