Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Poremecena flora ili bakterije
PostPoslato: Čet Jun 07, 2007 5:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 06, 2007 11:47 am
Postovi: 4
Citajuci po forumu iskustva drugih sa ginekolozima, zbunila sam se skroz.
Skoro sam bila kod ginekologa i uradila Papa test i vaginalni sekret.
Tada mi je na osnovu pregleda dala Ginodaktanol i Tantum rosa da se ispiram 3 veceri.
Nalazi su IIIa stepen cistoce vaginalnog sekreta, a u opisu pise dosta leukocita.
Papa grupa II, nalaz nesto le. Celije skoro svih slojeva bez znakova atipije.
Kad sam sa svim ti nalazima opet otisla doktorica mi je rekla da je to normalno, da mi je malo poremecena flora pa da uzmem Laktovag pet odmah, a pet posle menstruacije.
Onih prvih 5 sam iskoristila, a koriscenje je bilo praceno silnim belim sekretom i sitnim belim mrvicama koje su nestale tek par dana posle koriscenja. Sad sam pocela opet da koristim onih preostalih 5. Valjda ce se sve srediti.
Ali sam sad skroz zbunjena, vidim da ovde vecini III grupa znaci da imaju neke odredjene bakterije, a ne poremecenu floru. Sve vise imam utisak da me je doktorica samo rutinski pregledala i odredila lekove. Vise ni u sta nisam sigurna.
Uplasila sam se pa molim za pomoc nekog doktora ili nekog sa slicnim iskustvom.
Hvala Vam puno. Nadam se da cete mi pomoci


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 08, 2007 12:13 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Postovi: 591
Lokacija: Novi Sad
Imaš li tegobe? (pojačan sekret, svrab, peckanje i slično)

Leukociti znače da postoji neka upala.

Na osnovu ranijih tema a i svog iskustva ja sam zaključila ovo: obično se najpre pretpostavi da je poremećena flora i daju se neke opšte vaginalete tipa Ginodaktanol; ako to ne pomogne onda radiš briseve.

Papa je dobar, na Laktovag sam i ja svojevremeno slično reagovala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 08, 2007 11:31 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 06, 2007 11:47 am
Postovi: 4
Cat, hvala na odgovoru.

Nemam nikakve tegobe, samo mi se pojavilo blago crvenilo na spoljasnosti,kao da se koza ljusti, ali ne i svrab i zbog toga sam i otisla kod ginekologa.
Od laktovaga su mi se pojavile sve tegobe i svrab i peckanje, cak mi je bilo dole nateceno, medjutim evo sad kad opet koristim nemam nikakve tegobe, sem tog sirastog sekreta.
Cim zavrsim s terapijom ici cu opet kod ginekologa, da vidim kakvo je stanje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 10, 2007 2:36 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Postovi: 591
Lokacija: Novi Sad
Sirasti sekret je od vaginalete, ona se ne apsorbuje potpuno pa ono što ostane mora nekako da izađe. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Leukociti u VS
PostPoslato: Pon Jul 23, 2007 1:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 22, 2007 6:39 pm
Postovi: 7
Lokacija: Novi Sad
Na ginekoloskom pregledu na koji sam otisla zbog znatno pojacanog sekreta i bolnih odnosa, uradjen mi je VS i PAPA, i ustanovljeno postojanje ranice na cerviksu. (Za koju je dr rekla da je verovatno posledica tog sekreta i da ce se povuci kada izlecimo sekret). U sekretu nije pronadjeno nista sem mase leukocita, dobila sam samo vaginalete Neopenotran koje su mi dosta iziritirale sluzokozu vagine ali mi se cini da se sekret povukao. Ni odnosi vise nisu onako bolni, ali nisu ni bezbolni (povremeno pecenje). Nisam dobila uput za bilo kakve dalje pretrage. Posto znam da su leukociti uvek tu ako je prisutna neka upala, zanima me zasto nisam upucena na cervikalni ili neki drugi bris? Da li mozda imam leukocite zbog postojanja ranice?
P.S. Majka sam IVF blizanaca, i posle 6 godina lecenja steriliteta odlazak kod ginekologa mi je veoma mucan, pogotovo kada se mom problemu pristupa ovako neozbiljno. Da li da insistiram na daljim pretragama ili ne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 24, 2007 5:39 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Postovi: 614
Lokacija: beograd
Moj ginekolog mi je rekao da danas ti stepeni cistoce vagine su malo prevazidjeni iz razloga, sto samo mikrobioloski bris grlica, daje pravu dijagnozu i osetljivost na lekove, koji se uzimaju u terapiji, a da sve ostale vaginalete ne mogu pomoci, kad ne znate o cemi je konkretno rec!
Sekret uopste ne mora da bude mnogo obilan,a da ipak imate neku infekciju.Zato se preporucuju ti testovi, i jos hlamidija, mikoplazma i ureaplasma,z bog posebnih testova za njih, po cim postoje leukociti, bolje uraditi briseve, jer ovako napamet,niko nece moci da vam resi problem.Uz to jos i urinokultura.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 25, 2007 11:15 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 22, 2007 6:39 pm
Postovi: 7
Lokacija: Novi Sad
Dannina, hvala.
Ti si prva koja mi je na ovom forumu nesto odgovorila, doduse totalno sam novi clan, pretpostavila sam da cu cuti bas to sto sam cula, ali mi ipak nisi potpuno odgovorila na pitanje, ili ga ja nisam dobro postavila. Naime, desetak dana pre prve pojave veoma obilnog sekreta dozivela sam veliki stres, a posto pripadam onoj grupi zena koje na stres odreaguju sekretom, postoji velika mogucnost da u pitanju i nije infekcija, nego je samo pojacan sekret nadrazio grlic i otvorio ranicu. A moje pitanje ustvari glasi: Da li su ti pronadjeni leukociti mozda tu bas zbog postojanja ranice, tj brane grlic od nje, ili su oni ISKLJUCIVO pokazatelj infekcije?
U svojevremenom lecenju steriliteta najvise vremena i zivaca mi je otislo bas na te proklete briseve, uvek sam imala neku glupost ili na grlicu ili u urinu, redovno je upotreba antibiotika podsticala razvoj gljivica, i tako u krug. A uzevsi u obzir ono o cemu je dr.Obgyn cesto pisala (ako pratis) da u sustini ne treba unistavati floru vagine jer se uvek u brisevima nesto pronadje a ima stvari koje ne treba leciti ako ne stvaraju tegobe, zaista neznam da li da istrazujem dalje i ponovo se uvlacim u taj zacarani krug, ili da pustim da stvari prirodno dodju u normalu. Mozda ovakav moj stav i nije pravilan, ali ako postoji mogucnost da su se leukociti stvorili zbog postojanja ranice, a ranica zbog pojacanog sekreta koji je bio posledica stresa a ne infekcije, radije cu sedeti kuci i kao normalna i kulturna zena eventualno jednom godisnje posecivati ginekologa zbog papa brisa, nego krenuti sad na sve moguce briseve za koje iz sasvim licnog iskustva znam da me uvlace u taj krug iz kojeg je posle jako tesko izaci.
Naravno, priznajem da je ovde prisutan i psiholoski momenat, zene koje su prosle ili prolaze kroz pakao steriliteta znaju o cemu govorim, ja sam iz svoje dugogodisnje borbe izasla kao pobednik, imam trogodisnje blizance i vec dugo mi je jedini zdravstveni problem kad njima procure nosici. A sam pogled unazad na sve ono kroz sta sam prosla ne bi li ih dobila, stvara u meni blagu jezu, i poseta ginekologu mi je ravna izlazenju pred streljacki vod. Samokriticki priznajem da cu naci milion i jedan razlog zasto ne treba da radim briseve, pa te jos jednom molim da me ispravis ako gresim!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 25, 2007 11:45 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
Meni je treća grupa sekreta.
I radila sam testa na hlamidiju-negativan.
I cervikalni i vaginalni bris-kaže da nema patogenih ali ima epitelnih ćelija veliki broj PMN leukocita i gram pozitivni bacili.
Da li je na osnovu ovoga potrebno da uradim i bris na ureaplazmu i mycoplazmu?

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 25, 2007 6:34 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Postovi: 614
Lokacija: beograd
Za show bussines:Verujem vam,da vam je dosta doktora i briseva i meni,verujte, ispada dok se covek sam ne informise, nista! Kao sto rekoh, nista na pamet, mislim da stres svakako ima uticaja i dr OBGin je skroz u pravu, samo niko bez brisa vam ne moze reci, da li je infekcija ili samo stres.
Ako nemate neke jake tegobe,mozda ipak da sacekate,pa da vidite,dok se mozda ne rasteretite stresa, pa da se prekontrolisete. Koliko ja znam leukociti brane bilo koji deo tela od stranih"stanovnika",a li postojanje ranice svakako povecava sansu za to.
Odlucite sami, samo bez panike i nerviranja, nije nista strasno, ako malo sacekate
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 25, 2007 6:47 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Postovi: 614
Lokacija: beograd
za OljaA: Mikoplasma i Ureaplasma su Gram negativni bacili kao i Chlamidija, samo ne znam kako su vam brisevi u redu,a ima gram pozitivnih bacila, plus polimorfonukleari(to su leukociti),trebalo bi da je nesto izolovano.Mozda da ponovite cervikalni i vaginalni,ako imate tegobe..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 27, 2007 1:04 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
Nemam tegobe uopšte, ali sam imala spontani pobačaj pa sam se iskontrolisala.
Koliko znam III grupa nije u redu a ja je imam godinama (od 15-te).
I nakon mikrobiološkog brisa rezultat je bio taj:
-patogene bakterije nisu izolovane

-veliki broj PMN ćelija
-veliki broj leukocita
-epitelne ćelije

I radila sam bris na hlamidiju koji je negativan.
Nisam radila ove dve bakterije ali na osnovu tvog odgovora vidim i da mi nije potreban jer nemam gram negativne bakterije ili grešim?

I urinokultura je isto u redu.

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: olja
PostPoslato: Čet Avg 02, 2007 3:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 02, 2007 3:18 pm
Postovi: 1
Cao olja, imam isti problem kao i ti poslednji put pre nekih 2nedelja sam radila vag i cerv. bris i dobila isti rezultat kao i ti ali nisam odmah otisla da proverim jer sam mislila da nije neki problem veliki. S obzirom da sam pre mesec dana, radila kolposkopiju i papa test zaprepastili su me rezultati jer na kolposkopskom nalazu stoji u napomeni: Condilomata acc-vaginave et vulvae.Kako sam ja razumela to valjda znaci da imam condilome {ako gresim ispravite me} skroz sam se uplasila i otrcala da proverim na pregledu mi je doktor rekao da nemam kondilome i uputio me da uradim ovaj bris koji sam na pocetku pomenula.Ja sada cekam da prodje menz pa da uradim jos jedan pregled nacekacu se, bas me zanima sta ce ti prepisati za ovo.
Pozdrav svima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Poremecena flora ili bakterije
PostPoslato: Pet Mar 01, 2013 5:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2013 9:03 pm
Postovi: 2
Kada sam bila prvi put da vadim bris imala sam VI grupu i dobila sam kanesten3, nakon toga odem opet bude i VI i III sa primedbom masa leukocitai stafilokoka,i dobijem neo-penotran..ponovo na kontrolu kad opet III i VI i ponovo neo-penotran, a papa je uredu.. Sad treba ponovo da idem..NADAM SE DA CE BITI SVE UREDU! Izludela sam visee.. non-stop..nemam odnose od kada sam vadila prvi put sekret..da li mislite da bi trebala da uradim jos neke analize, jer mi oni tamo nista ne spominju...samo daju terapiju i 'cao'...hvala unapreed!!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Majestic-12 [Bot] i 63 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: