Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bol u donjem delu ledja i preponi
PostPoslato: Čet Sep 16, 2021 7:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 10:59 pm
Postovi: 13
Već godinu dana imam bol u donjem desnom delu ledja, ispod karlične kosti, koji se širi prema desnoj preponi u vidu oštrog, jakog bola koji se javlja povremeno,uglavnom usled dužeg i bržeg hodanja kad naprosto izgubim kontrolu nad nogom. U jednom trenutku bol se bio proširio na kompletan donji deo ledja, skoro mesec dana sam jedva ustajala, otezano hodala (imala sam osecaj da ce kukovi da mi se raspadnu dok hodam) a ledja nisam nakon ustajanja mogla po nekoliko minuta da ispravim. Nakon terapije, inekcije Zodol+Diazepam i Aflamil tableta, bol se smanjio ali ovaj u desnom delu i preponi ne prolazi.Kukovi snimljeni,nalaz uredan. Ultrazvuk prepone nije pokazao nista. Ja na preponi napipavam žilu i ona je ta u kojoj se javlja bol.
Fizikalna terapija,struja i magnet mi nisu pomogli,naprotiv,samo su mi pojacali bol.
Radeci svakodnevno vezbe za ledja doslo je do pojave bola u gornjem,desnom delu ledja u blizini lopatice. Taj bol se javlja samo prilikom istezanja ledja i tada bukvalno ne mogu da uzdahnem. U pocetku sam mislila da sam istegla mišić medjutim, taj bol je već pola godine prisutan. Zadnjih mesec dana javlja se probadanje u desnoj dojci (ultrazvuk pre 4 meseca bilo u redu). Da li je taj bol povezan sa ovim u gornjem delu ledja,ne znam.

RTG L-S kicme pokazuje sledece: Ispravljena fizioloska lordoza; umerene degenerativne promene prsljenskih tela; ocuvan visinski promer prsljenskih tela.

MSCT L-S kicme : Na aksijalnim, sagitalnim i koronalnim presecima vidljivi su ocuvani KK promjeri korpusa, bez znacajnijih osteofitnih apozicija na rubovima prsljenskih tela.
Degenerativno su izmenjeni i.v. discusi L3-L4,L4-L5 sa prisutnim bulgingom u istom nivou L3-L4 paramedijalno levo i L4-L5 dorzomedijalno. Spinalni kanal je slobodan.

Imam 50 godina ali ne izgledam kao vecina zena moje generacije. Celi zivot sam se bavila sportom, radila kao trener u teretani,fizicki sam aktivna i dalje ali trcanje, skokove i tegove na moju veliku zalost moram da zaboravim. Sve ove moje muke nastale su kad sam pre godinu dana par meseci radila u trgovini gde sam morala da stojim 8-10 sata na sta moje telo nije moglo da se navikne. Sad ne znam sta da radim, tablete ne pomazu a i ne zelim vise da ih pijem, bol me ometa u svakodnevnim obavezama, ne mogu normalno da funkcionisem a ne mogu ni da se vratim poslu trenera. Zbog cega se javlja bol u preponi? Da li REKLAMA moze da pomogne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u donjem delu ledja i preponi
PostPoslato: Uto Sep 21, 2021 4:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 10:59 pm
Postovi: 13
Moram da napomenem da se bol iz ledja i prepone siri na spoljni deo butine tako da mi vrlo cesto otezava kretanje, pogotovo ako moram uz stepenice. Cekam snimanje na MR ali tek za par meseci zakazano. Iz dana u dan bol postaje sve jači i konstantan je kad god sam u pokretu. Da li iko zna sta moze biti uzrok ovog bola?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 22 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: