Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: ANKSIOZNOST
PostPoslato: Ned Avg 15, 2021 12:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Avg 15, 2021 12:16 pm
Postovi: 1
Pozdrav ljudi,

dugo me nije bilo na forumu i u medjuvremenu mi je konstantovana anksioznost F41 dijagnoza ( svi prateci vise fizicki nego psihicki simptomi - da ne opisujem ).
Otisao sam kod prvog psihijatra i prepisao mi je Seroxat 20mg ( normalno doza privikavanja od nedelju dana 10mg ) + ksalol ukupno pola tablete od 0.25mg podeljeno u 2 doze znaci dnevna doza 0.12mg.
Posle prve cetiri nedelje pojavili su se problemi sa libidom i erekcijom, posavetovao sam se sa psihijatrom i smanjio mi je dozu Seroxata na 10mg + ksalol ukupno pola tablete od 0.25mg podeljeno u 2 doze znaci dnevna doza 0.12mg, mada sam ja isao i na manju dozu ksalola - aj da kazemo da sam polako iskljucivao taj lek na svoju ruku.
Posto se nista nije stabilizovao ni sa 10mg Seroxata u peiodu od 5-6 nedelja pozvao sam psihijatra i rekao mi je da iskljucimo Seroxat skroz i da ostanemo na ksalolu, sto mi je bilo skroz nebulozno , s obzirom da lecim Anksiozni poremecaj F41.
Otisao sam kod drugog psihijatra i ispricao celu pricu preporucen mi je Zoloft 50mg ( normalno doza privikavanja od nedelju dana 25mg ) + Rivotril 1/4 tablete od 2mg, 2 puta dnevno. Pitao sam psihijatra da mi ukljuci i Welbutrin (bupropion ) od 150mg kako bi imao uticaja na nor epinefrin i dopamin a ne samo na serotonon kao zoloft ..... kako bi se izbalansirali neurotransmiteri i libido i erektilna funkcija vratili na staro . Nece ni da cuje za to ...... a verujte imam mnogo istrazivanja na tu temu na internetu i na pubmedu gde se Welbutrin ( bupropion ) ukljucije kao dodatak SSRI lekovima kako bi se izbegla nezeljena dejstav SSRi antidepresiva.
Da li je neko koristio Zoloft i Welbutrin zajedno , ako je voljan da podeli iskustva.
I da li neko zna nekog dobrog privatnog psihijatra koji ce saslusati problem pacijenta, takodje koji prati aktuelne tokove u psihijatriji kao i off lable istrazivanja, i koji nije sujetan ako mu pacijent preporuci nesto zato sto se interesuje za svoje zdravlje .

Hvala ljudi unapred na odgovoru


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: