Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Sumnjam da imam tumor na mozgu
PostPoslato: Ned Jun 06, 2021 4:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 06, 2021 4:19 pm
Postovi: 2
Ovako, pre svega da napisem da imam 19 godina, i jako sam po prirodi panicar, verovatno mi je u genima tako jer mi je i majka takva, ali smatram da je pametno to sto kada uvidim bilo kakav problem sa zdravljem trebam otici kod lekara
Naime dok sam bio u osnovnoj skoli tacnije negde sredinom ili krajem 7og razred ne mogu se setiti bas tacno kad ali odprilike tako nesto, sedeo sam u klupi i slusao nastavu i mahinalno sam pogledao kroz prozor i pogledao u nebo, u tom trenutku sam uvideo neke promene u vidu nesto poput nekih dlacica tj u strucnom nazivu kad sam guglao pronasao sam da su to floatersi, tu su prisutne jos neke mrljice kada gledam u belu povrsinu tj kada se zagledam ili kada gledam u nebo, sneg i tako to, mada sam se navikao na to i ne pridajem znacaj tome i one se izgube tj ne registrujem ih i ako su i dalje prisutne, takodje kad pogledam u nebo vidim ono kao kad se pokvari slika na televizoru i bude sivo i one musice samo naravno bez te sive boje, to se nije pogorsavalo i ako je proslo 4 godina od toga sve je ostalo isto vid se nije pogorsavao, ali su floatersi idalje tu, takodje bih napomenuo da sam kao klinac trebao da nosim naocare jer mi je jedno oko setalo, nosio sam nesto kratko i onda sam ih ostavio pa mislim da je mozda to uzrok zasto imam te floaterse
Sada se vracam u osnovnu kada sam bio 8 razred poceli su bolovi u glavi, trnci po celom telu, ravnoteza mi nije bila bas kako treba, ruke su bile hladne, tad su bili konstanti bolovi, otisao sam kod lekara dali su mi uput da radim EEG glave rezultat je bio super, nije bilo nikakvih promena, ali ja sam i dalje imao neku paniku u sebi jer su mi svi ti simptomi ukazivali na tumor i jako sam bio uplasen, desavali su se i bolovi u vratu i tako to. Proslo je oko 4-5 godina i ja sam se za sve to vreme osecao super, mozda su mi ponekad hladne ruke ili mi se znoje dlanovi, sem toga druguh zdravstvenih problema nemam, jedino sto sam malo prehladjen poslednjih nekoliko dana me boli glava i kada uvece izadjem na terasu da zapalim cigaru i kada pogledam u nebo, a da se ne zadrzim za nesto kao da se malo spovodim ali ne nesto preterano, ili kada setam u kuci po mraku kao da malo gubim balansa ali nista strasno, to se desava kada je bas mrak i kada je ugaseno svetlo, ovako mi je ravnoteza super, sada jedino sto mi se desava da me ponekad boli glava, i imam ponekad trnce u telu ali ne bas cesto, ili me zaboli predeo oko vrata, tad popijem onaj spedifen i prodje mi bol nakon 15 minuta ali nije to nikakav strasan bol i retko se desava da me boli glava jedino sada ali mislim da je zato sto sam prehladjen. Osetio sam potrbu da ovo napisem jer mi je odjednom palo napamet ne znam ni ja zasto, s obzirom da je proslo dosta vremena kao sto sam vec rekao oko 5 godina, ali jednostavno sam osetio potrebu da to podelim sa vama. Moram jos jednom napomenuti da se ja osecam dobro, izlazim sa drustvom, idem na posao, skolu sam zavrsio, takodje baratam i sa racunarima, inace ne provodim nesto puno vremena na telefonu jedino mozda malo udjem da vidim nesto po instagramu, s vremena na vreme pogledam neku seriju i to je to. Inace sada me ne boli glava cesto kao ranije, mozda ponekad, ali retko jedino sad poslednjih nekoliko dana zato sto sam prehladjen, nos mi curi, i svremena na vreme ti trnci u telu, i to kada izadjem i nocu se zagledam u nebo kao da se spovodim ali ne nesto preterano. Jos nesto jako bitno da napomenem desava mi se dok pijem kafu ruke da mi se tresu, ili glava da mi se cimne, ali sam strasno veliki panicar.I da, samo jos da pomenem, izvinjavam se svima ako sam neke recenice ponavljao i pisao vise puta jer sam malo zbrzao kad sam pisao, tako da ne zamerite.
Hteo bi jos samo da dodam ovaj tekst sam pisao na drugom forumu pa sam iskopirao, proslo je 5 dana od toga malo sam malaksao juce i prekjuce, danas se osecam super ali me je zabrinulo to dok sam malipre lezao na krevetu i gledao nesto na telefonu odjednom mi se zavrtelo na sekundu kao da sam na camcu bio tako nesto odprilike, i juce i prekjuce mozda cak i 4 dana zaredom imak blage bolove u glavi ali bas blage, danas sam super, glava me ne boli jedino malopre sto mi se zavrtelo na krevetu isto tako kad lezim ponekad kao da plutam na camcu, pored toga trnci ponekad u nogama, rukama, vratu, ili stomaku ne traju nesto dugo ali nije da ih nema


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sumnjam da imam tumor na mozgu
PostPoslato: Ned Jun 06, 2021 9:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2012 8:11 am
Postovi: 20
Mladiću, ovaj forum ne funkcioniše kako treba već nekoliko godina. I ja sam sasvim slučajno zabasao, tek da vidim ima li novih postova, pa sam pročitao o kakvim problemima se radi. Nisam lekar po struci, ali imam 70 godina i dosta sam vremena proveo na najrazličitijim forumima, pa ponešto i znam.
Ne znači da imate tumor na mozgu, ovi simptomi mogu da nastanu i zbog mnogo drugih, manje strašnih razloga. Najrasprostranjeniji problem, koji se nekada uglavnom javljao kod starijih osoba, jeste Disautonomija. To se odnosi na probleme u radu autonomnog nervnog sistema, u stvari automatike u telu. Manifestacije disautonomije mogu da budu jako različite i uglavnom se razlikuju od čoveka do čoveka.Recimo, astma se javlja kao rezultat disautonomije, ali je nemaju ni blizu svi koji imaju disautonomiju. Srčane aritmije su druga mogućnost kod disautonomije, ima ih valda nekoliko desetina različitih, a javljaju se povremeno, ponekad i trajno, menjajući tip i intenzitet. Glavobolje takođe mogu da budu posledica disautonimije, kao i ćelavost, psorijaza, dijabetes 2, Kronova bolest itd. Interesantno je, bar meni, da se donja starosna granica za disautonomije pomera prema dole, pa je u oblasti aritmija zabeležen slučaj devojčice sa 9 godina koja je imala problema sa aritmijama, a jedna je bila podvrgnuta ablaciji (vrsta operacije na srcu) sa samo 12 godina. Po mom viđenju, disautonomijama je zahvaćeno 50 do 70% ljudi preko 50 godina, što je zaista mnogo. Da zlo bude veće, medicina je počela da se bavi disautonomijama tek nedavvno, i znanja su u toj oblasti vrlo skromna (POTS i sl.). Potražite na internetu "Dysautonomia International".
Ako u familiji imate dosta ćelavih članova, ako više njih ima srtomačne tegobe, aritmije, astmu, IBS i slično, onda ste podložni disautonomijama (predispozicije su nasledne) i verovatno se o tome i radi. Prema tome, ne mora da bude u pitanju nikakav tumor, što je, u principu, lako moguće proveriti skenerom.
Što se tiče vrtoglavica, one se javljaju i kod problema sa prvim pršljenom vrata - Atlasom. Pokušajte da to eliminišete okretanjem glave "do graničnika" u levu i desnu stranu. Meni je to pomoglo da sprečim učestale vrtoglavice i nestabilnost pri hodanju. Ima i terapeuta koji nude "nameštanje Atlasa" ali to košta, a čuo sam da je bilo i slučajeva sa negativnim rezultatima.
Eto, toliko od mene!
Sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sumnjam da imam tumor na mozgu
PostPoslato: Sre Jun 23, 2021 11:35 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am
Postovi: 1525
Na osnovu napisanog nema nikakvog razloga da se pomisli na tumor na mozgu.
Pogotovo što vezuješ prve simptome za od pre 5 godina...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 80 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: