Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Otežano disanje i nedostatak vazduha
PostPoslato: Sre Apr 21, 2021 2:34 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 21, 2021 2:14 am
Postovi: 1
Dobar dan.Već 2 meseca mučim muku sa jednjakom(trenutno lečim oštećenje koje je nastalo prilikom upale),anksioznošću i knedlom u grlu.Ali moj novonastali problem zbog kog vam se i obraćam jeste nedostatak vazduha i otežano disanje.Sinoć kada sam legao da spavam počelo je stezanje u mojim grudima koje je trajalo minimum sat vremena.Nakon stezanja usledilo je stanje nedostatka vazduha i otežano disanje koje traje i sada.Danas sam ceo dan proveo u krevetu u poluležećem položaju ali i naspram toga simptomi se nisu povlačili čak su se povremeno i pogoršavali uz vrtoglavicu.U poluležećem položaju se najbolje osećam.Ponekad me stegne u grudima pa disanje postaje još teže.Pošto mi je anksioznost već dijagnostikovana(pijem lekove za nju i idem kod psihologa) imam neke sumnje da se ovo događa zbog nje,ali mi je sa druge strane ovo stanje previše ozbiljno da bi njegov uzrok bila obična anksioznost.Kao što sam već i rekao u poslednja dva meseca mučim muku s jednjakom i anksioznošću i bio sam kod raznih lekara i rađene su mi razne analize itd. valjda bi oni primetili neke promene na srcu i plućima?A i imam tek 19. godina..Moja mama misli da je ovo izazvano lekovima pošto pijem nexium,propanol(zbog tahikardije),ovaj lek za anksioznost..ne znam da li to stvarno može da bude uzrok ovako ozbiljnog problema?Takođe rekao sam da već dva meseca imam knedlu u grlu,ali ona me od sinoć znatno više steže nego pre..Moram da dodam da zbog anksioznih problema i straha ne jedem čvrstu hranu već dva meseca(od kako mi se desila upala jednjaka),jedem samo pasirano,kroz glavu mi prolazi i to da ta pasirana hrana nije dovoljna i da zbog toga srce slabi i ne mogu da dišem..?Zanima me vaše stručno mišljenje,šta bi ovo moglo da bude i da li je opasno po život?Trenutno sam pod jako velikim stresom i strahom,a terapija kod psihologa je zakazana tek sledeće nedelje....Hvala na odgovoru unapred.Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Otežano disanje i nedostatak vazduha
PostPoslato: Ned Maj 02, 2021 4:37 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am
Postovi: 230
Imam slican problem samo u mnogo manjem obliku u odnosu na tvoj, ne znam da li je kod mene problem anksioznost jer nisam isao kod doktora i ne nameram jer sam nasao resenje koje mi pomaze.

Isto ponekad mi se javi knedla u grlu i kao neki nadrazaj kaslja, vise kao neko grgutanje nego kasalje i isto mi pomaze polu lezeci polozaj.

Nisam imao takvo gusenje kao sto se tebi desava, imao sam ga samo kad se najedem i kad osetim da "zeludac stane" ali to je opet do hrane i od tad posle 19h ako sam gladan uzemem samo neko voce ili popijem 2-3 case vode kako bi zavarao glad do ujutru.

Sto se tice ovog problema sa knedlom, pokusaj da nadjes neku zanimaciju i da ne razmisljas o tim strahovima. Citaj neku knjigu, igraj neku igricu na racunaru, izadji napolje i radi nesto samo da ne mislis na te strahove.
Ja cesto razmisljam o svemu i svacemu, od kako sam poceo razmiljati o svemu i svacemu pojavio mi se taj problem. Verovatno zbog toga jer nemam odgovarajucu osobu za razgovor i razmenu misljenja na te teme o kojima razmisljam, onda se to sve vremenom skuplja i nastane problem.

Jednostavno trebas naci zanimaciju i ne razmisljati o tome.
Cim ne razmisljam o tim nekim stvarima meni je super dok opet ne dodje do faze razmisljanja.
Pokusaj, nije tesko, sve je u glavi.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 107 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: