Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 646 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 44  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 20, 2007 12:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 02, 2006 12:34 pm
Postovi: 23
Niko nije spomenuo da li sme da se jede nesto slatko?Ja mnogo jedem slatkise,pa mozda i to utice.Takodje da napomenem da koristim biljnu kremu,ali da ona nesto i ne daje rezultate,pa bih da pitam,da li ja sad smem odmah da pocnem da koristim faktu mast,ili moram da pravim neku pauzu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 21, 2007 1:08 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 10:01 pm
Postovi: 139
Nisam lekar, ali mislim da nema smetnji. Zapravo, pitajte farmaceuta u apoteci. Preporučujem čepiće, ukoliko se radi u onutrašnjim hemoroidima - efikasniji su.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 22, 2007 10:56 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 10:01 pm
Postovi: 139
Gospođo Danka jedno pitanje za Vas:
Rekli ste mi: Morate biti vrlo strpljivi jer se sve to sporo povlaci.
Problemi su smanjeni, nema više krvarenja, ni svraba, a štipanje nakon pražnjenja je retko. Ali, vene su još uvek natečene. Saveta o ishrani se veoma strogo pridržavam, ali i dalje sedim na poslu minimum osam sati efektivno.
Sta ste precizno mislili kada ste rekli SPORO POVLAČI? Na koliko ste dana precizno mislili?
Faktu čepiće sam koristio 10 dana, a sada sam počeo neven - kantarion - kamilica - kesteč čepiće da upotrebljavam.
Znači, početni simptomi su daleko blaži, ali su vene i dalje izražene, mada u odnosu na početak, one su manje, jer sada lako stavljam čepiće, što prvih dana i nije bilo tako.
Hvala na savetima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 23, 2007 3:46 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am
Postovi: 1003
Ne moze se konkretno reci koliko dugo traje oporavak (povlacenje tih vena), nekada to prodje prosto neosetno (tako sporo ide), svakako duze od 1,5 mesec (po prestanku tegoba - a najbitnije je da nema tegoba).

Probajte kod kuce (dok sedite ili leskarite, uz knjigu ili tv) da stavite ispod nogu jastuce i nemojte noge prekrshtati.
.... nekome hoce da se javi i ojed toga dela tela, valjda zbog osetljivosti, te je dobro da vam donji ves bude od cistog pamuka, a posto dolazi toplo vreme, neka i pantalone budu sa sto vecim procentom pamuka (po toplom vremenu ne nositi one sinteticke trenerke jer koza ne moze da dise) - nije to nesto posebno vazno, ali ipak bolje je i na to misliti jer je to hronicna boljka... nacicete vi tacno sta vama licno odgovara.
I, opustite se, to je boljka koju ima ogroman broj judi, samo sto to kriju...
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 23, 2007 8:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 10:01 pm
Postovi: 139
Nadam se da sam u pravu, a izgleda da sam, do sada, najviše grešio zbog toga što bih se nakon 5-6 dana upotrebe Faktu masti, i sa prvim znacima poboljšanja, vraćao na standardnu ishranu sa hlebom od belog brašna, i ne baš previše vlaknaste hrane, uz sedenje pred računarom od 8 do 10, a ponekad i više sati. Obično tada nisam uzimao dovoljno tečnosti, dešavalo mi se da od doručka 6:30, pa do ručka oko 16:00 sati ne bih popio ni čašu vode.
Sada sam u fazi da samo osećam žarenje usled - predpostavljam, dužeg sedenja, i kada prekinem sa sedenjem, pa šetam ili ležim, i taj osećaj nestane.
Posao mi je dinamičan, ali statičan, tako da sam ili u kancelariji, ili u automobilu, tako da imam i višak kilograma. Jednostavno, iako sam smanjio obroke nemam vremena za rekreaciju, a sa dugotrejnim sedenjem na poslu onda ni nečudi, ukoliko su, daj Bože, samo hemoroidi.
Vama gospođo Danka, hvala na smernicima, i opet ću biti slobodan da se oslonim na vaše iskustvo, ukoliko mi zatreba. Počeo sam da koristim čepiće FitoHem ( neven - kantarion, divlji kesten ), upotrebljavam ih dva dana i sasvim mi gode.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 24, 2007 11:12 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am
Postovi: 1003
Eto to ce vas naterati na zdraviji zivot sto i nije tako lose.
Biljne preparate koristite, to vam svakako ne moze da steti. A spolja mozete i obicno kantarionovo ulje (ali samo uvece jer trajno prlja ves).
Poslala sam vam i pm.
Bilo bi jos bolje da se jos neko javio, ali, rekla sam vam da ovu temu svi izbegavaju.
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 07, 2007 12:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 10:01 pm
Postovi: 139
Čuo sam za neke tablete Detralex, koje su dobre u regulisanju problema sa hemoroidima. Piju se prva četiri dana po 2 tablete tri puta dnevno, a onda naredna tri dana 2 tablete dva puta dnevno. U kutiji ima 30 tableta, a potrebno je popiti 36, a jedna kutija košta 800 dinara.
Da li neko zna nešto o Detralexu, i koliko često sme da se koristi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 12, 2007 7:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 6:50 pm
Postovi: 2
Evo mog problema!
Vec par godina imam problema sa hemoroidima.
Ranije mi se hemoroid naprezao posle VECE nuzde,ali to traje samo 10-ak sekundi i onda se znatno smanji i udje (nestane) u debelom crevu, ali mi se tek prosle godine dogodilo to da se spoljasnji hemoroid kako da kazem,aktivirao,bez ikakvog naprezanja!
Malo se naduo,i boleo me je pri saginjanju i brzim pokretima!
Jedno 5 dana sam mirovao i povremeno stavljao hladne obloge i napokon me je to proslo...
Sve je to bilo lepo do juce kad mi se to opet povratilo..
Bio sam u skoli i imao sam dijareju,pa sam otisao u skolski WC da izvrsim nuzdu.
Kod sebe sam imao obican toalet papir,koji me je malo grebao!
Tegobe sam osetio tek posle 4-5 sati...
Hemoroid mi se polako sve vise i vise naduvavao i sve vise boleo....
Nisam nista do sad mazao,prvo sam hteo da vidim sa vama sta mi preporucujete!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Maj 13, 2007 9:00 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 10:01 pm
Postovi: 139
Prema mom dosadašnjem iskustvu, ako sam uopšte neko merilo, faktu mast i čepići - jedno 10 dana, čaj protiv hemoroida biljne apoteke Josif Pančić - da omekšava stolicu, a onda kada se smire, nastavi sa čepićima ili kremom od nevena - kantariona - divljeg kesetena.
Pročitaj u okviru teme savete koje je dala gospođa Danka, to ti je pravo merilo


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Maj 13, 2007 9:44 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 6:50 pm
Postovi: 2
Jel pomazu hladne obloge?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Maj 13, 2007 9:45 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 10:01 pm
Postovi: 139
Iskreno, ne znam, ali znam da treba voditi računi o ishrani, a preparati koji će uticati na smanjivanje otoka i upale su neophodni. Veoma su dobre i tablete Detralex. Piju su prva četiri dana na svakih 8 sati, pa tri dana na po 12 sati i one deluju na smanjivanje otoka vena.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 16, 2007 12:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 11:26 pm
Postovi: 3
Fantasticna tema zahvaljujuci svima koji su se javili i dobacili po koji savet - hvala vam. Iskreno receno, ma koliko je problem sam po sebi iritirajuci, uzivala sam citajuci vase komentare i savete.
Uglavnom, koliko videh i koliko i sama znam, sve se svodi na dobru i pravilnu ishranu, higijenu i kretanje. Tako jednostavno, a ipak zna da bude tesko izvesti.

Licno, imam problema sa hemoroidima od... hmmm... 18-e godine. Iskljucivo nakon tvrde stolice no kako sam vremenom shvatila o cemu se radi i malo vise povela paznje o tome, problemi su retki. Pojave se, par sati ili preko noci uz neku blagu bebi kremu i sve bude ok.
Medjutim... pre dva dana, bez ikakvog (vidnog) razloga problem se pojavio. Nemam krvarenja i nikada ih nisam ni imala sem mozda par puta u pocetku svoje "karijere" kada sam bila uporna u kupatilu iako nisam trebala biti, pa krvarenja nema ni sada. Jednostavno, hemoroid mi se pojavio nakon savim normalne nuzde i... ostao. Vec dva dana me muci u smislu da zbog njega imam osecaj da bih trebala ici u wc - sem toga nemam problema (uslovno receno jer je ovo samo po sebi muka :roll: )

Posto nikada nisam imala vecih problema sa hemoroidima nikada ih nisam nicim lecila ali sam ovog puta u apoteci nabavila kremu sa hidrokortizonom (protiv otoka), lidokainom (protiv bola i svraba) i aliuminium-acetatom i cink-oksidom (navodno utice na suzavanje krvnih sudova i sluzi dezinfekciji). Pisem ovako detaljno jer vam naziv kreme nece reci nista, s'obzirom da sam u Svedskoj.
Koristim je od juce popodne i nadam se da ce uskoro resiti problem, ali ipak, htela sam da pitam i vas ostale - kako sa ovime izlazite na kraj? Konstantni osecaj potrebe za praznjenjem mi uzasno smeta, cini mi se da mi vise smeta nego sto bi mi, cini mi se, bol ili svrab smetali, pa me interesuje da li i ostali imaju ovakih smetnji?
Ujedno, da li su cepici bolji od kreme?
Prvi izbor mi je svakako bila krema ali ako su cepici bolji i brzi u saniranju problema nabavicu i njih jer je ovo stvarno... :-?
Ujedno, kretanje ili lezanje?

Hvala unapred na odgovorima i veliki pozdrav svima! : ))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 16, 2007 1:37 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 10:01 pm
Postovi: 139
Pošto shvatam da živiš u Švedskoj, onda bih govorio samo o čepićima od kantariona, nevena i divljeg kestena. U Srbiji ih možeš naći pod imenom Fito hem. Takođe, preporučio bih i čaj koji proizvodi Biljna apoteka "Josif Pančić" iz Beograda a u njegov sastav ulaze:

Cvet kamilice ( Chamomillae flos ) 12%
Kora krušine ( Frangulae cortex ) 20%
Seme lana ( Lini semen ) 13%
Rizom pirevine ( Graminis rhizoma ) 10%
Herba hajdučke trave ( Millefolii herba ) 20%
List matičnjaka ( Melissae folium ) 10%
Plod borovnice ( Myrtili fructus ) 5%
List kupine ( Rubi fruticosi folium ) 10%

Njihov sajt je www.iplb.co.yu

Takođe, imaju i dobru mast Fitorektal:

FITOREKTAL
biljna mast protiv hemoroida

Sastav:
Extractum Achilleae fl. 5 %
Extractum Hippocastani fl. 3 %
Extractum Chamomillae ol. 2 %
Extractum Cotini coggugriae sicc. 1 %
Mentholi 0,1 %
Excipiens ad 100 %


Dejstvo:
Fitorektal je preparat koji sadrži tanine, hamazulen, escin, bisabolol, mentol i masnu podlogu. Zbog prisustva ostalih aktivnih principa, preparat poseduje adstringentno, antiflogistično, antiseptično lokalno anestetično i antiprurigionozno delovanje. Pored toga adsorpciona podloga masti olakšava defekaciju.
Primljen lokalno ne ispoljava sistemske neželjene i toksične efekte.

Ja sam probao i tablete Detralex - koje se u Srbiji prodaju kao uvoz iz Slovenije, a mislim da su originalno iz Francuske

Molim Vas da obratite pažnju na savete gospođa Danke, a čuo sam i za mast Delmseon, ali je nisam koristio.

Kada sam imao najizraženije probleme krenuo bih sa Faktu čepićima (proizvode se u Nemačkoj), koristio bi ih najmanje 10 dana, uz obaveznu higijenu, adekvatnu ishranu i šetnju. Čaj bih obavezno pio nakon jela dva puta dnevno, a nakon toga bih nastavio sa čepićima od kantariona, nevena i divljeg kestena, da bih sprečio buduću iritaciju.

Budite obazrivi sa hortiko mastima, ne smete da ih koristite duže nego što je naznačeno.

Svako dobro


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 16, 2007 3:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 11:26 pm
Postovi: 3
E hvala ti puno na savetima! U medjuvremenu sam nabavila supozitorije (iste kao krema) posto mi je zena u apoteci rekla da su najbolje zbog dejstva na "otok" i suzavanje prosirenih krvnih sudova. Toliko me iritira ova potreba da idem u toalet da je i prodavacica provalila da se ne zezam (valjda po faci, haha) i da mi ne prodaje svakojake gluposti (tipa, "krema za bebe Vam je jako dobra" :lol: )
S'obzirom da sam sada dobila ove probleme bez nekog vidnog razloga (hajde da ne racunam kafenisanje, pusenje i posao uz pc po nekoliko sati dnevno) pokusacu da nabavim sve sto si pomenuo jer je moguce da se desi ponovo. Ovde je sortiment jako siromasan pa cu pogledati "biljne" apoteke a ako ne, narucicu iz Srbije.

Jos jednom hvala ti puno, bas kao i gospodji Danki koja je o ovome bas detaljno pisala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 25, 2007 8:47 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 10:01 pm
Postovi: 139
Da li neko može da me savetuje koliko dugo smem da koristim biljne čepiće od nevena, kantariona i divljeg kestena? Predpostavljam da tu nema vremenskog ograničenja, ali računam da je bolje da razmenim mišljenje sa nekim ko ima više iskustva. Znači, to je biljni preparat koji se u apotekama prodaje pod nazivom Fito hem.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 646 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 37 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: