Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Pitanje za dr, nutricioniste a mozda i Tebe
PostPoslato: Uto Jan 23, 2007 12:04 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 4:21 pm
Postovi: 2
Prvi put sam na forum, i zelim svima da se zahvalim i maximalno podrzim ovakav projekat.
Imam jedno pitanje za Vas. Zelio bih da smrsam 10-ak kg pa me zanima koji su najbolji preparati za mrsanje.
Radim za racunarom po 8-10 sati, uvece spremam ispite za spec. studije, slabo se krecem osim sto svaki dan imam sat vremena fitnesa koji je vrlo naporan, mnogo vjezbi sa puuno ponavljanja uz male pauze.
Kuci sam svega dva - tri sata uvece tako da nisam u prilici da kuvam i spremam neke posebne dijete. Vecinu vremena sam na poslu i u gradu. Poslije 18 - 19h uvece nista ne jedem vec odavno, navikao sam se...
Imate li neki predlog koje preparate, teblete da koristim, da daju najbrze efekte ali samo POD USLOVOM da nisu stetne za zdravlje!!!
Da pomazu u mrsanju ali ne izazivaju neke negativne reakcije.
Imam 28 god i odlicnu fizicku kondiciju i izdrzljivost. Imam 103 kg (na 180 i nekoliko cm, nisma se mjerio visinu odavnooo).

Nadam se da cete pomoci pravim savjetom!

HVALA OD SRCA!

Vas primorac


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jan 23, 2007 3:27 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 9:36 pm
Postovi: 806
S obzirom da se hranis uglavnom brzom hranom, ona je dosta kaloricna a nema hranljivu vrednost, tj. zeludac je sit, a organizam gladan (kako sam dobro ovo rekla :D ). Osnovno sto ce ti strucnjaci za tu oblast reci je ZABRANA za sve u cemu vecina nas uziva. Ipak, obrati se nekom dijeteticaru da ti izracuna koliko kalorija treba da uneses i kojom hranom, to je najbolje i najzdravije, i kloni se tableta i kojekakvih cuda sve je to s....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Hvala na odgovoru i....
PostPoslato: Uto Jan 23, 2007 10:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 4:21 pm
Postovi: 2
Hvala na odgovoru.

Od 7 do 4 sam na poslu, pojedem jogurt, neko voce, O cake kes, plazmu, rijedje sendvci, mada sve zavisi od slucaja do dlucaja.
Nekada usled stresnih siutuacija ili frke na poslu zgrabim slatkise, vise nesvjesno,a li kad shvatim poraz onda par dana kaznim sebe kako bi se balans uspostavio...
Sta je po Vama idealan dorucak, odnosno sta mi je najbolje da jedem za to vrijeme od 9 do 16h?m Prije 9h ne mogu jesti, a u 16h imam rucak, poslije rucka nista ne jedem za taj. Rijetko se desavaju izuzetci.

Hvala puno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 26, 2007 9:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 24, 2007 8:49 pm
Postovi: 5
NA TAKOZVANOJ PROTEINSKOJ DIJETI SAM EVO VEC 5 PUNIH DANA (DO KRAJA DANA NECU SIGURNO NISTA JESTI),CAK IAKO PISETE DA SE MOZE JESTI VISE PUTA DNEVNO,SVELA SAM OBROKE NA RUCAK I DORUCAK,PIJEM 2.5-3.5 LITRA VODE DNEVNO,NE UNOSIM APSOLUTNO NISTA *ZABRANJENO* I---------------------------------NISTA! KAKO JE TO MOGUCE,DA LI DA NASTAVIM DALJE ILI DA PROMENIM DIJETU? :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 28, 2007 12:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 2:19 am
Postovi: 101
Ono sto vecina ljudi primenjuje a velika je zabuna je to sto izbacuje obroke. Valjda misle ako jedu samo jednom dnevno to ce da pomogne. To nije tacno. Na taj nacin se organizam ulenji, nauci da dobija hranu samo jednom-dva puta dnevno i sve sto moze talozi u masne naslage da bi imao rezervu.
Da biste ubrzali metabolizam najbolje je da jedete cesce a manje. Preporucuje se 5-6 obroka dnevno. Isto vazi i za takozvanu proteinsku dijetu koju Aleksandra drzi.
Ja vec par godina jedem tako manje a cesce, a masne naslage su proslost. Nemam posebno pravilo sta jedem, ali naravno slatkise ne konzumiram i izbacila sam hleb. Uglavnom jedem tost ili dvopek kad mi je potreban kao dodatak ishrani.
Sto se primorca tice, vidim tamo na njegovom spisku mnogo stvari koje ako hoce da smrsa nemaju sta tu da rade. Da li znas da plazma keks (koji svi obozavamo) ima 500 kalorija na 100 grama. To je keks pravljen za decu!
Sto se tice tableta za mrsavljenje, jedno vreme moja najbolja drugarica se bavila prodajom raznih. Dragi moji sta da vam kazem, sem da carobnog stapica jos uvek nema. Znam da nada umire poslednja, ali nema mrsavljenja dok se ne obrati paznja na to sto se jede.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 28, 2007 1:57 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 9:36 pm
Postovi: 806
Slazem se, vise manjih obroka je bolje nego 2 ! A sto se vracanja kg tice, pa organizam za vreme dijete trpi, ne podmiruje svoje potrebe, pa ce zato cim prestanete da gladujete da se sva hrana zadrzi kao rezerva (i ono sto bi se inace svarilo, prirodna odbrambena reakcija) jer organizam sebe obezbedjuje za slucaj da ponovnog nedostatka hrane.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jan 28, 2007 9:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 24, 2007 8:49 pm
Postovi: 5
o.k.ali stvar je u tome sto ja realno nisam gladna od ovolikog mesa i povrca?
Da li to menja stvari?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 29, 2007 2:30 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 9:36 pm
Postovi: 806
A jel ti tu dijetu preporucio dr ? U svakom slucaju brzi rezultati su uvek samo privremeni, zato budi strpljiva i disciplinovana. Jos ako ukljucis vezbice... :wink: bice . I, ne znam zasto skoro niko ne ode kod dijeteticara na konsultaciju :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 31, 2007 7:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 12:45 am
Postovi: 10
osnovna pravila:

-Izbegavati koliko je moguce namirnice zivotinjskog porekla
-Zameniti belo brasno kuvanim integralnom zitaricama
-Zameniti beli secer medom
-orijentisati se na ribu i pilece belo meso kao alternativa svinjetini, givedini.....
-Jesti vise ujutru a manje uvece
-Jesti mnogo svezeg voca i povrca
-Unositi 5 obroka dnevno. Naime ova stavka je veoma bitna, mnogi je zanemaruju ali evo o cemu se ukratko radi. Nase telo ima razne mehanizme kojima odgovara na uticaje spolja. Ukoliko ga hranimo retko stvara mo mu utisak da zivi u oskudici i prema tome telo gleda da iz tih obimnih obroka sacuva u vidu masti sto vise energije za crne dane. Ukoliko u suprotnom jedemo cesto i po malo telo ima privid blagostanja i ne tezi ka cuvanju rezervi. Ovo vam je i jedan od razloga zbog koga se misicna masa smanjuje gladovanjem ili retkim unosenjem hrane jer telo smanjuje misice koji su odgovorni za trosenje kalorija, znaci sve zbog privida oskudice.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Feb 03, 2007 10:38 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 2:19 am
Postovi: 101
Aleksandra ako nisi gladna da bi mogla da imas 5 obroka uradi ovako:. smanji obroke da bi mogla cesce da jedes. Nikako ne treba imati 5 obilnih obroka, vec 5 manjih. To naravno ne znaci da treba da budes gladna, vec obroke odredi sama i unosi toliko da te zasiti ali ne presiti!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: dijeta
PostPoslato: Sub Feb 24, 2007 9:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 9:20 pm
Postovi: 8
Lokacija: istočna srbija
Prvi out sam ovde i odlična je tema.
Ja imam veeeliki problem (30kg) sa težinom,smeta mi,priroda posla mi je da sedim oko 10-ak sati uz kompjuter i papire,a živim u malom gradu i nemogu da se konsultujem sa nutricionistom koja dijeta bi mi odgovarala jer ga nema.Volim pecivo i jogurt-za doručak(oko 11-12h),za ručak(17-18h)-kući-uglavnom kuvana jela sa HLEEBOM doduše integralnim,onda se odmorim,pa citam(moram) stručnu literaturu-na poso nemam vreme.Sedim uveče kasno 2-3h po ponoć i normalno VEČERAM-(00h) što znam da ne bi smela,ali nemogu želudac me uništava,grebe,grize.Pijem mnogo vode- 3 litra dnevno-šećer nemam,sladke stvari nevolim,meso takođe,zato volim testenine,hleb,jaja.Krvna slika je u redu,trigliceridi 0,02 masnoće u normali.Fizičke aktivnosti nažalost su mi minimalne.
Dali bi neko od stručnih lica mogo da mi preporuči bar neku dijetu,slažem se da tablete nisu rešenje ali i njih bi uzela ako ima efekat.
Molim za pomoć. : :( :cry: :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 26, 2007 10:50 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 2:01 am
Postovi: 199
ma kakva dijeta
pravilna ishrana je resenje


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: