Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Grlo
PostPoslato: Ned Dec 03, 2006 2:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 03, 2006 2:28 am
Postovi: 1
Imam veoma cesto upalu grla, tako da sam postao sam sebi doktor i ne idem kod lekara nego sam pokusavam da se izlecim. Medjutim poslednja dva puta, a ovaj zadnji je trenutno aktivan, po pet dana sam malaksao, imam temperaturu i jak bol u grlu, pa sam pomislio da ne koristim prave lekove. Obicno pijem pentraxil za grlo, a brufen i andol kad imam temperaturu. Takodje pijem i caj i ponekad stavim rakijanu oblogu kad bas zaribam. Zanima me da li gresim sto se lecim na ovaj nacin i da li mozete da mi preporucite neke druge lekove i metode?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: asdasd
PostPoslato: Ned Dec 03, 2006 11:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Avg 06, 2006 11:15 pm
Postovi: 27
ja imam iste probleme....
samo antibiotike kao sto je pentrexil NE SMES da uzimas po svom nahodjenju,
cela fora kod antibiotika je to da organizam bude nedelju dana na kontinualnoj dozi antibiotika tako da se sve bakterije pobiju....
dakle ako ti cepis jedan petrex. neces imati poboljsanja, ali ako popijes pakovanje ili dva....znaci izbegavaj antibiotike

dakle jos kada pocne da te boli grlo(odmah!) pocni sa cajem od zalfije oblogama od rakije, beli luk(prirodni antibiotik).
Ako si podlozan upalama grla kao ja, postoji rizik da dodje do komplikacija tipa gnojava angina.nemoj misliti, to meni ne moze da se meni desi, cesto oni ljudi koji imaju problema sa srcem i bubrezima to imaju zbog ovoga.Sisaj one oriblete

gnojava angina(upala krajnika) moze dovesti do teskih poremecaja srca bubrega i zglobova(reumaticna grozina) tako da ako te zabole krajnici i jos imas bele cepove na otvorima krajnika trk kod lekara!

prevencija....
hm...
ovako kazacu ti da vec 2 godine nisam popio gazirani sok,
izbegavam prostorije sa dosta duvanskog dima(klubovi itd),
vutra ni pod raznoo :-)!
moja drugarica skoro sto nije riknula! (imala je gn. anginu i varila je...)
evo proslo je pola godine nisam imao upalu grla....JE!!!!!


Pazi nisam lekar vec obican lik ko ti, dakle, zamolio bih one koji vise znaju nek napisu nesto posto bi bilo i meni od koristi....
hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Dec 03, 2006 4:57 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm
Postovi: 338
Postoji verovatnoća da se stvorila rezistencija bakterija na antibiotik koji uzimate (dešava se kod česte upotrebe antibiotika) ili da bakterija nije osetljiva na antibiotik koji uzimate ili da to uopšte nije bakterijska infekcija već virusna ili čak možda i gljivična. Pošto ste već počeli sa antibioticima bris grla sad ne može da se uradi, a bez njega nema ni lečenja po antibiogramu...

Kako izgleda grlo? Da li su uvećani krajnici? Ima li nekih belih naslaga na njima ili gnojnih čepića? Da li su uvećane žlezdice na vratu, u aksilama (pazušnim jamama), preponama? Kolika je temperatura?

I najvažniji savet... posetite doktora, uradite KKS sa leukocitarnom formulom i lab. analize :)

Sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 24, 2007 10:56 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 10:01 pm
Postovi: 139
Vec skoro deset godina imam hronicnu upalu sinusa, i ove godine su me malo više stegli. Sve bi to bilo nekako OK, da nisu krenuli i problemi sa grlom od stalnog slivanja. Pre mesec dana sam zbog sinusa i viroze popio dve kutije hemomicina i defrinola, prosle nedelje sam bio na kontroli, sve je bilo manje-više u redu, ali grlo mi je ove jeseni postalo veoma osetljivo. Pre neki dan sam uradio i bris iz grla i nosa, a iskultivisana je normalna flora - dakle nema bakterija.
Ali, ja genije, u subotu uveče, da ne bih uvredio ljude kod kojih sam bio, popijem čašu hladne mineralne vode i već iste večeri, i u nedelju, jedva da mogu da gutam, a grlo me strašno boli čak i kada pijem tečnost ili gutam pljuvačku.
Nemam povišenu temperaturu, ali me grlo strašno boli, doduše danas nešto manje pošto sam počeo da uzimam tablete Tantum Verde od kojih mi kada ih sisam, trne jezik. Kada pipam levu stranu na vratu, kao i kada nešto pijem ili jedem imam utisak kao da mi je krajnik uvećan, jednastavno mislim da ga osećam i da me on boli. Da li je moguće da čaša hladne mineralne vode, koja uzgred i nije bila jako gazirana, stvori problem na tako osetljivom grlu. Inače, do sada nisam imao problema sa krajnicima, osim kao dete kada sam nekoliko puta imao upale, tako da su mi do sada krajnici bili zdravi. Doduše, ni lekar specijalista opšte medicine nije mi skrenuo pažnju da su mi krajnici loši.
Trebam savet, da li da nastavim sa septoletama ili da krenem i sa nekim antibiotikom. Inače, alergičan sam na Bactrim i penicilin.
Hvala


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 14 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: