Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Respiratorna aritmija
PostPoslato: Sre Jul 04, 2018 3:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2018 3:44 pm
Postovi: 4
Poštovanje,

Bio sam kod kardiologa uradio ekg, uz srca, holter ekg, test opterećenja. Do pre 4 nedelje sam trenirao krosfit 12/15 treninga mesečno. Osetio sam probadanja u levom rebru i blago trnjenje leve šake i stopala. Uradio sam gore nnavedene analize + analize krvi, jetre, bubrega itd. Test opterećenja je odličan, uz srca takođe, ekg imam mannje otkucaja oko 42/45 u min i konstatovana mi bradycardia, na holteru ekg 24 h praćeno je i nadjem mi je zastoj srca na 2,12sec. Dr je konstatovao Respiratorna aritmija/sinus bradicardya. Mene je uplasilo najvise to sto sam u toku spavanja u nekim momentima imao 31 bpm i sto sam u jednom momentu imao taj neki kao prekid od 2.12 sec.Zanima me vase mišljenje, koliko je sve to opasno, kako voditi računa o svemu, šta tretirati itd?
Dal ima jos nekog ovde na forumu sa slicnim problemom i kako ga resava?

Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Respiratorna aritmija
PostPoslato: Sre Jul 04, 2018 9:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2012 8:11 am
Postovi: 20
Mladiću, nerado pišem po forumima, ali mi je žao što se ovaj domaći forum polako gasi, pa ću dati svoj doprinos tome da ipak nekako živi dalje. Napisaću ti istinu o situaciji u kojoj se nalaziš, jer mislim da je istina uvek bolja od lepe laži.
To što ti se dešava nije ništa novo i nepoznato. Strani forumi, koje pretpostavljam možeš da čitaš jer omladina danas uglavnom zna engleski, obiluju u oblasti aritmija ljudima koji su sve sam sportist do sportiste i rekreativac do rekreativca. Znam da je malo čudno što bavljenje sportom dovodi do problema sa radom srca, ali je to samo u posebnim slučajevima. Radi se o ljudima koji su genetski predodređeni za aritmije (prema statistikama se radi o 1 do 2% populacije), a pojačana fizička aktivnost samo aktivira ono što je genetski zapisano. Najveći broj ljudi prvi put oseti aritmije negde između 50 i 60 godina starosti, ali u poslednje vreme je sve više mladih, ponekad u dobi ispod 20 godina. Mislim da pamtim slučaj sa svega 13 godina. Uzalud ćeš ići po laboratorijama, testovima i ispitivanjima, svi nalazi će biti u redu. Lekove pokušaj da izbegneš koliko možeš (meni je 65 godina, imam dosta upornu fibrilaciju pretkomora, a odbijam da pijem lekove jer su nuzpojave neugodne i šteta se čini većom od koristi). Pravi način da se spaseš jeste da eliminišeš ono što je dovelo do problema, a to je fizička aktivnost. Znam, znam, čovek se navuče na vežbanje i ne želi da ga se odrekne. Međutim, da nisi vežbao tako intenzivno, verovatno ne bi ni imao problema sa radom srca. I ja sam, kao mlad, koristio nemilice ekspander i tegove, pa sam sa 55 godina zabrazdio u aritmije. Najpravilnije žive oni ljudi, koji se pridržavaju toga da je umerenost u svemu, pa i u treninzima, pravo rešenje.
Savetovaće ti magnezijum i ko zna šta još... Ne nasedaj i hrani se isključivo prirodnom hranom, raznovrsno i bez zastranjivanja u vegetarijansku ishranu i sl. Eto, toliko od mene...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Respiratorna aritmija
PostPoslato: Čet Jul 05, 2018 10:29 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2018 3:44 pm
Postovi: 4
Okrenucu se laganoj voznji bicikla, setanji,rekreativnom igranju fudbala, naravno u ishrani sam umeren bio uvek,sto se tice alkohola tu i tamo,ponekad se popije ako je dobro drustvo i zezanje.Sto se tice lekova hteo ne hteo moram da ih izbegavam,jer sam alergican na neke od njih...tako da ponekad popijem paracetamol,ako me glava bas jako boli.


Ukoliko jos ima slicnih slucajeva molim da odgovore na komentar.

Hvala puno , svaka informacia dosta znaci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Respiratorna aritmija
PostPoslato: Čet Jul 05, 2018 1:39 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Мени се пулс у дубоком сну спуштао на 25 откуцаја у минуту. И ништа. Наравно да није пожељно нагло буђење у том тренутку.

Постоје особе које имају сужење у оном каналу, како се зваше, у крстима куда пролазе нерви који инервишу ноге. Оне имају танке ноге и никакво билдовање не може да им повећа мишиће. Једноставно нема довољно електричне струје. Слично је и са било којим органом у телу. Прокрвљеност је потребна али није и довољна.

У твом случају неки поремећај у кичми би могао да направи сличан проблем са срцем, неко укљештење пршљенова или ребара тамо где се спајају са кичмом. Погледај ову апликацију: http://www.aca.rs/index.html?stranica=saveti/zdravlje/kicma_2. Пошто имаш проблеме са рукама и ногама скоро сигурно је кичма у питању.

Наравно да може да буде у питању и неки од витамина или минерала: Б1, Б6, Б12, магнезијум, калијум, калцијум, гвожђе... И опет наравно, ако користиш неки препарат суплемента и то не помогне, нећеш знати да ли није проблем у поремећеном елементу или лошем препарату. Зато треба да будеш сигуран у квалитет препарата.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Respiratorna aritmija
PostPoslato: Čet Jul 05, 2018 4:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2018 3:44 pm
Postovi: 4
Da,imao sam problema i sa trnjenjem leve sake i levog stopala ,ne trnjenje da ne mogu nesto da uhvatim , nego kao mravi da vam se krecu po rukama,pokidao sam misic leve lopatice...zbog toga sam isao na terapije i masaze kod fizioterapeuta,fizioterapet mi je pronasao da mi je je jedan prsljen pobegao u desnu stranu (rekao je koji je ali sam zaboravio),odma mi je preporucio magnezijum i kompleks b vitamina,to pijem vec evo tri nedelje i trnjenje se ne pojavljuje,imam jos jedan tretman masaze sad za vikend,pored toga snimio sam grudne kosti i kosti kicme posto me nekad blago zabole kosti koje drze grudni kos....no videcemo sta ce biti.Pored svega toga mi se javljalo kao neko probadnaje u levom rebru nekad ispod rebara nekad u predelu grudne kosti i sve to me nateralo na odlazak kod interniste,gde mi je ustanovljeno to sto jeste...mene su najvise zabrinuli te neke pauze u radu,gde internista navodi da su to dobre fizicke predispozicije za sport (maratone itd)...ali posto je to otkriveno u ovim godinama da treba da spustim loptu...pa ajd potrazim po forumima dal neko jos ima sl. simptome i kako se snalazi...Uglavnom,sve kad se sabere svi su mi preporucili umereno vezbanje,bez podizanja tereta,malo vise da se fokusiram na plivanje,voznju bicikla...

Hvala na odgovoru .


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 27 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: