Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Akutni sinusitis, kandida ili ko zna sta
PostPoslato: Sre Dec 27, 2017 6:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 16, 2017 12:39 pm
Postovi: 8
Pocelo je sve pre 2 i po meseca, odem ja kod doktora, i on rece da je akutni sinusitis, prepisao mi GelyMirtol i Panklav od 1000mg, simptomi sledeci: upaljeno grlo, crveno, non stop izbacivanje guste, bele tecnosti,mutne, povremeno i zelene boje, bol u stomaku, mucnina, osecaj nadutosti, i bol u plucima(grudima), jutarnja promuklost, glavobolja, nema temperature, curenja nosa, povremno kasalj, ali ne cesto... Popijem sve to, nikakvo poboljsanje... Pdem kod drugog doktpra opste prakse, prepise mi Hemomicin, Panadol, Levopront sirup, Nasonex sprej... i Controloc, zbog bolova u zeludcu... Uradim Ekg, sve ubredu, pritisak, ok, poslusa mi pluca, ok, odradim test na osnovu fecesa, nema Heliko Pylori bakterije, da mi uput za ORL, odem tamo, dijagnoza: Sinusitis frontalis acuta, otoskopija: nalaz uredan, rinoskopija: sluznica nosa inflamirana prekrivena purulentnim sekretom, orofaringoskopija: postnqzalni drip purulentnog sekreta, terapija: Zymactar tbl 500mg 2×1, Operil sprej 3x1, popijem terapiju, pre toga odradim i koprokulturu, sve negativno, osim izolovane kandide(u malom broju)... Ne znam sta da radim, simptomi i dalje isti, ako ne i pogorsanje, ne znam sta da radim... Hvala unapred na svakom dobronamernom savetu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Akutni sinusitis, kandida ili ko zna sta
PostPoslato: Pon Feb 19, 2018 9:56 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 04, 2014 3:48 pm
Postovi: 21
Pa, nije ni cudo sto si dobio Candidu, posle toliko antibiotika, a mozda si je imao i pre. Ovi nasi lekari znaju tako malo o Candidi, a ona ni malo nije bezazlena i jako se tesko leci. Trebalo bi da napravis vecu pauzu posle antibiotika, pa da uradis bris nosa i das iskasljaj na analizu, da vidis da ti Candida nije u nosu i ostalim organima. Ona hoce da daje takve simptome upale i alergijske reakcije.
Posto su je izolovali u stolici, znaci da je imas u povecanom broju u crevima, zato te i boli zeludac, jer ona ispusta toksine. To sto su u uzorku nasli Candidu u malom broju, znaci da je imas mnogo vise, jer ni jedna laboratorija, osim na VMA, ne broji kolonije, vec gledaju samo da li je ima ili nema.
Moras preci na Candida dijetu, bez ikakvih sećera, voća, mlecnih proizvoda i belog brašna pogotovo bez kvasca i pocni da pijes Nistatin kapi uz obavezno uzimanje probiotika. Dobar je Probiogal, jer sadrzi Laktobaciluse. Bulardi nikako, jer je on takodje gljivica i pise na njemu, sto ne znaju ni lekari, a ni apotekari (uverila sam se vise puta) da dok se leci Candida, ne sme da se uzima Bulardi (tako pise na uputstvu za upotrebu, ali to niko ne cita). Za lecenje Candide u sinusima, ako je imas i tu, najbolje da se konsultujes sa ORL specijalistom. Verovatno se daje Flukonazol ili Diflukan, jer oni deluju sistemski, a za crevnu Candidu je najbolji Nistatin. Dijeta je obavezna.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: