Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Alergija na bubašvabe
PostPoslato: Sre Jan 17, 2018 2:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 28, 2017 4:58 pm
Postovi: 3
Sa sve većim porastom temperature iz godine u godinu povećava se i porast broja štetnih insekata kao što su bubašvabe, u našim domovima. S porasastom ovih insekata u našim domovima javljaju se i novi zdravsteveni problemi današnjice, a to je alergija na bubašvabe.


Kako to bubašvabe izazivaju alergiju?
Supstane ili materije koje izazivaju alergije odnosno alergeni mogu da se nalaze na svim delovima bubašvaba. U njihovim izlučevinama, sekretu, na ljuskama tj oklopu, nožicama, u mrtvim bubama i najčešće u izmetu ovih buba. U potrazi za hranom bubašvabe prelaze preko svake površine u stanu i time ostavljaju alergene koje se nalaze na njihovom telu, kao i u izmetu koji takođe ostavljaju svuda. Alergija se javlja najčešće kod dece, ali i kod ljudi koji su skloni alergijama.


Koji su simptomi alergije i kako ih prepoznati?
Ukoliko Vašem detetu konstantno curi sekret iz nosa, kašljuca i javlja se osip, a pritom nije alergično na polen ili određenu vrstu hrane, treba proveriti da li je alergično na bubašvabe. Lekar tom prilikom šalje dete na analize, tačnije treba odraditi alergo test na alergiju na bubašvabe. Koji se radi kao i svaki drugi test. Kada se ovo potvrdi daje se adekvatna terapija.


Kako se leči ova alergija?
Nakon što se utvrdi šta je psoledica alergije lekar može da prepiše određenu dozu antihistaminika u vidu spreja ili kapi koje će sprečiti curenje sekreta iz nosa i olakšati disanje deteta. Kao i lkeove koji smanjuju ostale simptome alergije.


Kako rešiti problem bubašvaba u stanu?
Možete probati jednom od alternativnih metoda ukoliko ne želite hemijski tretman zbog dece. Ali ukoliko ove metode ne daju učinak najbolje je pozvati profsionalne službe koje se bave dezinskecijom bubašvaba. Za vreme dezinskecije dete možete skloniti iz prostorije na nekih sat do sat i po vremena nakon čega je potpuno bezbedno boraviti u prostoriji.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Alergija na bubašvabe
PostPoslato: Sre Avg 09, 2023 1:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2023 1:00 pm
Postovi: 1
Nakon što liječnik identificira alergen, može propisati antihistaminike u obliku nazalnih sprejeva ili kapi za smanjenje nazalnog sekreta i poboljšanje sposobnosti djeteta da diše. Dodatni tretmani za alergijske simptome uključuju antihistaminike. mini crossword


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: