Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Sre Apr 19, 2017 8:40 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2016 4:32 pm
Postovi: 109
Dakle, sada da razjasnimo neke detalje u vezi mog iznetog stava tvom poznaniku Slavku, ono sto si prvo neosnovano kritikovala a kasnije to malo popravila.

Prvo. Nikada nikog nisam odvracao od ma koje terapije zv. medicine, nit' na to imam ikakvo pravo. Iz tog razloga izbegavam konfrotacije zbog necije iznete virtuelne nagovorne-tvrdnje suprotne mojim ubedjenjima. Desava se da pobesnim na procitano neznanje i iznesem protiv-stav (sa jasno obrazlozenim cinjenicama), ali vrlo brzo umem i rucnu da povucem.

Drugo. Ni svojoj suprugi nisam savetovao da prihvati/odbije ht, ali sam istoj pred punim konzilijumom (da bi verovala u ono sto kazem) predocio sve ono sto su oni precutali, posledice predlozenog. Naravno, odluka je bila njena...ali, da bi neko doneo neku vaznu zivotnu odluku, pri tom i ispravnu, taj mora biti i informisan koliko god je vise moguce.

Trece. Uvek se borim da se ne iznose neproverene info tipa cula-kazala-procitala, ali i obolelima savetujem da ne prihvataju zdravo za gotovo sve procitano...naravno, vazi i za moje napisano koje treba da se shvati kao dobronamerna info, nikako savet ili nagovor. Opet, izbegavam da komentarisem izjave tipa:"beli luk i crveni konac oko pupka lece i cancer i neplodnost", jer je to za mene prilicno ponizavajuce.
Kad u kuci djavola imas, onda nesrecu ne prizivas...kako sebi, tako i drugima.

E sad ono osnovno, poucno bar za razmisljanje.
Nisam protiv ht apsulutno i uvek, sve u zavisnosti od dijag.-nalaza...nije isto da li je ovaj ili onaj stadijum, lokacija, da li je tumor operatibilan ili ne, da li je i koliko malignitet zahvatio vitalne organe, da li je i koliko pacijent zivotno ugrozen.
Najbitnija je kvalitetna i tacna PH dijagnostika koja odredjuje: vrstu, stepen proliferacije, sklonost ka metastazama, trenutnu-rasirenost, ER i PR zavisnost, invazivnost...sto sve zajedno odredjuje stadijum. Ako je stadijum u opasnoj fazi, nema tu puno dvoumljenja oko prihvatanja cega god.

Medjutim, ako se radi o stadijumu koji nije kritican i gde nema nagovestaja da bi se stanje bitno pogorsalo u nekom odredjenom vremenskom intervalu, ne vidim ni jedan objektivan razlog za zurbu sa citostaticima.
Sve se radimo naopako. Umesto da momentalno pokusamo sve: od promene nacina zivota do kvalitetne ishrane i vode za pice, razne suplemente, lekovito bilje, ulje cannabisa ili u sta ko veruje, mi prvo pacijenta nafilujemo otrovom kako bi kasnije lecili posledice istog...ili cekamo da "ozdravi" od citostatika dok ne postane nepokretan, a onda se setimo alternative koju kasnije plujemo jer nije uspela da oporavi razoreni organizam.

Treba razmisliti, nije li pametnije ici obrnutim redom (ako nam stadijum dozvoljava), pa ako nam ta-alternativna varijanta ne daje klinicki vidljiv rezultat u 2-3.mes, onda je hemo opravdana opcija jer druge nema...ujedno, to je najsigurniji nacin da nam savest apsulutno bude cista kakav god epilog bio, garantujem.
Nazalost, losa informisanost i lazne nade koje onkolozi serviraju k'o utehu, obolelog opako zavaraju...koji kad shvati zajeb, kajanje ne gine.

Kristina, svako dobro Ti zelim.
sorry na predugom napisanom, al krace a iole jasno...nemoguce


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Čet Apr 20, 2017 1:24 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
Hvala na iscrpnom odgovoru :D Slazem se sa iznetim.A predugacke pises postove..pa mi je trebalo da se vracam i iscitam sta je pisac hteo reci :D .Kada sam dobro iscitala povukla sam rucnu,i moje kritike odnosile su se na Acine izjave i stavove i sad i od pre.Isto tako kao sto ti nisi uvek protiv ht,zavisno od stadijuma..i ja nisam uvek za ht i za zvanicnu medicinu.Al nekom ko je iskljuciv kao Aca i ko stvarno prica nebuloze..ja zaista mislim da su njegovi saveti opasni.Svaki dan pij sodu bikarbonu,budi uporan i rak ce nestati a ako odes na ht to ti je skoro sigurna smrt.Ili za mene koja sam o hepatitisu b iscitala sve sto se moze iscitati..prevrnula internet i uzduz i popreko.I gde ne postoji ni jedna jedina osoba koja se izlecila od hronicnog hepatitisa b.U smislu da izbaci virus.Ne.Ni jedna.Nit zvanicnom nit alternativnom medicinom.Moguce je ziveti sa tim i uspavati virus da mi prakticno ne steti..To je uspeh.ali uvek cu ga imati.I uvek moram pratiti jer se moze aktivirati.I on mi kaze da ga ja izlecim pomocu belog luka i komovice koji leci jelte grip.On poredi hepatitis i grip.Mislim..svako normalan vidi da je to nenormalno i hvatanje za slamku.Cak sta vise moglo bi i da mi steti.Jer je jetra u pitanju.Pre nego sto sam trebala lek poceti da pijem..dobro sam se informisala i dobro izvagala dal da pijem.I odlucila.I nisam se pokajala.Uz to sam naravno promenila citav rezim ishrane.I sto sta organskog ubacila.I onda kad vidim komentar kako su svi lekari ubice i sve zvanicno je farmaceutska industrija razvila radi bogacenja i depopulizacije a spravljanje travki je ustvari cudotvorni lek gde svaka druga susa je il isceljitelj il poznavalac trava il sta vec..a pocele su i te travke da kostaju "Boga oca"..e tad dobijem nervni slom.Nadrilekari su opasniji i od loseg lekara.A naravno da nisam iskljuciva i naravno da se sto sta pridrzavam prvenstveno od rezima ishrane..al ne dam da me zezaju i da se hvatam za slamke i cudotvorne travke.To je sustina mog stava.A slavka decka ne poznajem..samo sam iscitala njegove ranije postove i detaljno je opisivao svaki nalaz i svaku terapiju..dok se borio sa tim zlom.I onda da mu neko podrugljivo kaze da jede na slamcicu sa povadjenim organima..to je uzasno reci.A sam bi povadio ako treba da spase svoj zivot.I zato moram da odreagujem ljudski.Puno pozdrava ti saljem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Ned Apr 23, 2017 4:11 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2016 4:32 pm
Postovi: 109
Kristina,
Ako bih izneo samo stav (tipa da li sam za ili protiv ht) bez jasnih pokazatelja na osnovu cega sam to zakljucio, izneto bi bilo neuverljivo i povrsno u moru slicnih, nejasnih i nicim osnovanih misljenja...zato ponekad mora i predugo, al' svima jasno.
Dokaz: kada si pazljivije procitala "predugo" napisano, automatski si dosla u mogucnost da sama formiras svoj-stav (pa jos iz oblasti koju gotovo da ne poznajes)...i sve to na osnovu povrsno ukazanih cinjenica-(dokaza), bez ma cijeg uticaja!
Dakle, ubedjen sam da je iznosenje licnog zakljucka greska, vec da je svrhishodnije predociti sto vise cinjenica na osnovu kojih svako moze da formira svoje misljenje.Medjtim, greska je i davati savet nekom ko isti izricito ne zatrazi, jer taj neko ne ceni tudje znanje dok mu se sopstveno ne olupa o glavu.

Sto se tice terminologije "neizleciva" bolest, presirok je to pojam za objektivno sagledavanje stvarne istine. Svaka treca bolest se medecinski vodi k'o neizleciva, sto iole upucenog navodi na razlicita-razmisljanja...podatak, da od neizlecivih boleti mnogo vise ljudi zivi-(egzistira) od br umrlih u istom vrem. intervalu, uopste nije bezazlen za previd!

Acine kom. shvatam na svoj nacin...po meni, radi se o odredjenim psiholoskim zabludama tvrdnje: "to je lek, meni je pomogao". Neverovatno, ali desava se da naki % obolenja kao sto nastaje, neobjasnjivo i prestaje. I kada se poklopi vreme pocetka remisije sa vremenom kada je taj-neko koristio odredjeni supstancu-(makar to bio i beli luk), ubediti ga da je cista slucajnost u pitanju=nemoguca misija. To vazi i za Acu. Pored procitanih tudjih tvrdnji koje iznosi, ako se dobro secam, i sam je doziveo remisiju u trenutku kada je koristio petrolej.

Primer-2: na netu postoji i verodostojna prica jedne dr iz USA...cancer dojke, terapije nisu delovale, nastaju metastaze, prestaje da jede i pada u krevet, gubi i moc govora. Onako iznemoglu muz je odrzava u zivotu rektalnim unosom hrane (spricem), ona svesna da umire pribegava molitvi...i, iznenada se desava preokret, nastalo poboljsanje dovodi do totalnog-ozdravljenja. Kasnije na svom sajtu objavljuje komplet dokumentaciju toka bolesti, od obolenja do izlecenja...pise i knjigu u kojoj tvrdi: molitva je lek cancer.
Neverovatno, ali tek puno kasnije se pojavilo prilicno teorija o varijanti: molitva-lek. Izmedju ostalog, to tvrde i neki Ruski naucnici, tipa: kada je covek u molitvi, odredjeni delovi mozga (navode i koji) se opustaju usled cega dolazi do opsteg poboljsanja psihofizickog stanja, samim tim i ozdravljenja. Sto znaci: ako nesto (usled neistrazenosti) ne moze da se dokaze, pribegava se nagadjanju...a, sto unazad 100 god. vazi za carcinom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Ned Apr 23, 2017 8:04 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
marckoni, схватам да имаш снаге да се објашњаваш са њима али славка сам годинама пратио на форуму и читао шта је свашта лупетао и на крају су га ухватили у лажи. Од тада је ућутао и понекад се јави. А шта рећи за кристину? Она не само да пориче петролеј и соду бикарбону него и кефир и сурутку и све остало што има везе за природом. Очигледно су у питању особе познате у народу под називом лажови.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Ned Apr 23, 2017 8:55 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
Marconi apsolutno se slazem sa svime iznesenim.I ovo takodje sto si rekao za Acu.Bas tako.A ubediti ga da je to slucajnost bi bilo nemoguca misija.Sto se tice molitve znam za to.Ne znam dal si vernik.Ali i nevrenici bi to recimo nazvali moc podsvesti.Ne znam dal si hriscanin ali takodje sam gledala emisije gde su naucnici eksperimente sa hranom i picem radili i da su utvrdili da ukoliko se pravilno prekrsti pre jela da hrana ili pice imaju vise hranljivih elemenata.I cak odredjenu supstancu.Ne zapamtih koju.Neko se moze smejati na ovo,ali ja definitivno vise verujem u to nego u beli luk lek protiv hepatitisa npr.Jer svasta se moze snagom vere.U nesto.Verom u Boga,u Hrista,u Alaha..u visu silu..verom u izlecenje.Psiha je cudo.Bezbroj puta cujemo eto nekom molitva nije pomogla jer u sustini ne veruje u to.Onom ko veruje pomaze.Kako god se protumacilo jedno je da psiha igra vaznu ulogu.X slucajeva verom u ozdravljenje i psiholoskim stavom dovodi do istog.Divim se osobama koje su snazne psihicki i veruju( a ima takvih) da im je karcinom usputni problemcic koji ce da rese i da zive.Al to je psiholoski stav a ne samo reci.Kakve su nam misli takav nam je zivot.Ima istine u svemu tome.U to vise verujem nego u neke zablude.A mozda da pijem vitamin C pa da zamisljam da je to novootkriveni lek.I da ubedjujem sebe u to.I od stalnog ponavljanja moja podsvest ce da poveruje mojoj svesti ..pa stvorim placebo efekat i konacno izlecenje :D Probacu i to :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Ned Apr 23, 2017 9:00 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Postovi: 1352
Aco, da nisu mozda uhvaceni u lazi i ovih desetak lekara koji su napustili forum zbog tebe i tebi slicnih ljudi?
Ja uhvacen u lazi? U kojoj lazi, slusam te?
I opet ispadam isti kreten koji ne zna da ostane dosledan onoga sto je rekao da nece pisati, al ne mogu nikako da se izborim sa neljudima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Ned Apr 23, 2017 9:29 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Slavko_slavko je napisao:
Aco, da nisu mozda uhvaceni u lazi i ovih desetak lekara koji su napustili forum zbog tebe i tebi slicnih ljudi?
Ja uhvacen u lazi? U kojoj lazi, slusam te?
I opet ispadam isti kreten koji ne zna da ostane dosledan onoga sto je rekao da nece pisati, al ne mogu nikako da se izborim sa neljudima

Једини начин да почнем да ти верујем је да се нађемо на кафи и упознамо.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Ned Apr 23, 2017 9:32 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
:lol: :lol: :lol: Значи може и говно да буде лек ако се правилно прекрстиш, али бели лук не може. Бар тако кристина пише. :lol: :lol: :lol:

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Ned Apr 23, 2017 10:37 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
Ja rekoh hrana i pice.Ono sto jedemo.A ko se javlja i pronalazi da u hranu ulazi i govno,ko jede govna taj nek se prekrsti pa nek pokusa. :lol: Zao mi je Aco al sam si se namestio za ovakav odgovor :lol: :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Pon Apr 24, 2017 12:21 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 13, 2014 10:13 am
Postovi: 19
Svaka tema ode u nekom suprotnom smjeru ,odnosno u svadju Ace i ostalih forumasa,sto je bespotrebno . Malignitet je pojava na koju utice mnogo stvari , nacin zivota ,genetika i spoljni cinilac . Aca uporno forsira ideju o zdravoj hrani . Recite mi Aco sta je to danas zdrava hrana ,odnosno gdje se proizvodi ? Zivimo na teritoriji gdje je baceno nebrojeno bombi koje su punjene svim i svacim plus efekat Cernobilske havarije . Gdje je tu zdravo sjeme ,zemlja ,voda,vazduh ? Da uvezete sjeme,hranu sa druge strane imate zagadjen vazduh,zemlju vodu . Odgovor se sam namece . Voce i povrce naraavno da trebamo konzumirati ali govoriti o tome kao o nekom spasonosnom rjesenju je ,blago receno , neozbiljno . Tacno je i da svaki lijek ima svoj kontra efekat ali medicina je jedino sredstvo u borbi protiv bolesti . Ono sto mi mozemo olaksati borbu protiv maligniteta i uciniti je plodonosnom je PREVENCIJA,odnosno redovni pregledi i kontrole . Obzirom da se granica spustila ,tj oboljevaju mladi ljudi neophodno je barem jednom godisnje otici na pregled ,smatram da to svi mozemo priustiti,jer ranim otkrivanjem bolest se moze pobijediti .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Pon Apr 24, 2017 12:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 13, 2014 10:13 am
Postovi: 19
Naravno da nisam protiv biljnih preparata ,odnosno alternativne medicine jer pojacavaju imunitet i ciste organizam .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Pon Apr 24, 2017 2:52 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2016 4:32 pm
Postovi: 109
Aco, ne podrzavam takav stav (bospotrebno, arogantno-bezobrazan zargon) prema osobama kojima je dijagnostikovana teska bolest. Iz percepcije zdravog coveka-(tebe), lako je (al i neodgovorno) deliti nerpoveren-savet za lecenje carcinoma drugima...pri cemu bolestan nema pravo na gresku. Iz tog razloga oboleli mora da razmislja kako najbolje ume i zna jer, za tudji zajeb on snosi posledice a ne Ti...kapiras?

Kristina, Hriscanin jesam i umereni vernik, ali mozak mi ne prihvata cinjenicu da carcinom moze da pobedi molitva. Ubedjen sam u vec opisano, da bolest kako iznenada nastane isto tako ume i da prestane, ponekad...gde vernik to pripise molitvi, Aca petroleju, neko drugi onom sto je u to vreme koristio. Mozda gresim, al' tesko.
Jedino verujem samo u ono sto mi daje klinicki vidljiv rezultat (u vise razlicitih slucajeva carcinoma), a to su: kvalitetno ulje cannabisa, apsulutno izbegavanje stresa, kontrolisana ishrana i voda, odredjeni suplementi i pojacana fizicka aktivnost. Secer, kafu, mes. preradjevine, konzervanse, vestacke boje i zasladjivace, duzi boravak u zatvorenom prostoru pogotovu pored TV-a, alkohol i sl sranja...sve brisem iz menija momentalno i zauvek.

Placebo i Homeopatija su vec nesto drugo...koristi ih i nauka. Kada se testira novi lek, pravila nalazu da se jednom broju pacijenata da test-lek a drugoj polovini sterilna tecnost. Naravno, obe grupe su ubedjene da primaju isto...zavisno od razlike u % podudaranja dejstva, zavisi i priznanje leka. Dakle, i nauka ne osporava moguce dejstvo Placeba. Dok na osnovu nekih mojih saznanja (testirali homeopatske lekove), i Homeopatija je zasnovana na placebu...cista prodaja magle. Medjutim, licno znam porodicu veoma obrazovanih ljudi (5-fakulteta u kuci imaju) koji tvrde da im homeopatija pomaze bolje od ma kog leka...sto pripisujem njihovoj psihi, drugo ne postoji.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Pon Apr 24, 2017 11:44 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
Dentin tako je.Marconi prvi pasus o Aci ti je zlata vredan.Apsolutno dobro sroceno i u tome je srz zasto nas Acino cinjenje jako iritira (vecinu nas). A sto se tice molitve mislim da me nisi dobro razumeo.Nije bitno da li je neko vernik ili ne i nije stvar u molitvi,vec u veri u ono za sta se molis..veri u ozdravljenje..psiha.Ja ne smatram da je to cudotvoran lek ali ako je stres jedan od faktora nastanka bolesti onda je jaka psiha vera i pozitivnost sigurno jedan od faktora ozdravljenja.Tako da psihu i stanje psihe ne bih podvela pod zablude vec smatram da je jako bitna.Ali sama kao cinilac nedovoljna.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Pon Apr 24, 2017 11:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 13, 2014 10:13 am
Postovi: 19
Pravda za Acu :D . Kristina iskidao sam se na ovaj tvoj jucerasnji post . Tema je ozbiljna ,ali treba nam malo i ovih saljivih momenata,jer bez toga tesko sta moze funkcionisati .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: posle operacije tumora na debelom crevu
PostPoslato: Sre Apr 26, 2017 10:47 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Kristina11 je napisao:
Ja rekoh hrana i pice.Ono sto jedemo.A ko se javlja i pronalazi da u hranu ulazi i govno,ko jede govna taj nek se prekrsti pa nek pokusa. :lol: Zao mi je Aco al sam si se namestio za ovakav odgovor :lol: :lol:

Па нисам упућен и због тога питам. Рачунам ти боље знаш.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: