Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Problem sa kolenom - Hoffa Fracture
PostPoslato: Pon Apr 03, 2017 12:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 03, 2017 11:08 am
Postovi: 1
Pozdrav svima,

Imam 26 godina, 15. Novembra 2016. Godine, zadobio sam prelom medijalnog kondila desne noge.

Operisan sam 17.11 u Banjaluci, uradjena je osteosinteza, noga je imobilizovana gips longetom u trajanu od 2 nedelje, i nakon toga 6 nedelja gipsa, znaci ukupno 8 nedelja imobilizacije. Operacija nije dobro uradjena.

Nakon skidanja gipsa, doktor me upucuje u banju, gdje boravim 43 dana, no bez nekog velikog napretka u savijanju noge. aktivna fleksija mi je oko 45 stepeni.

Otpustaju me iz banje, uz prijedlog da radim CT desnog koljena. Na CT se vidi da ulomak nije dobro pozicioniran, cca. 6mm je pomjeren i da mi to stvara problem pri fleksiji, i mnogo priraslica zbog dugog mirovanja.

Ja sada treba da radim novu operaciju, da se pokusa da rijesi taj moj problem, da mozda dobijem 90 stepeni, sto je dovoljno za nekih normalan hod.

Operaciju cu da radim u Beogradu, bio sam kod doktora Gordana Gavrilovica, on mi je rekao ovako "ovdje tesko sta moze da se uradi, za endoprotezu si mlad", jedino sto mi Dr. Gavrilovic predlaze je artroskopija, da se pregledaju zglobne povrsine i da se u anesteziji pokusa dobiti veci obim pokreta, nikakve garancije nema da ce bilo sta od ovoga biti uspjesno.

Otisao sam po jos jedno misljenje, kod doktora Zorana Popovica, on mi je rekao da artroskopija nece nista rijesitit, nego da se ovdje treba pristupiti operaciji u otvorenoj proceduri da, da se koljeno otvori sa prednje strane i da se sve priraslice otklone, da se uradi revizija lomnog mjesta i moguca rekonstrukcija ulomka. Dr. Popovic mi takodje nista ne garantuje, ali on vjeruje da se problem moze rijesiti i da cu dobiti vise od 90 stepni.

Zanima me da li neko od vas ima iskustvo sa ovim doktorima, ja sam u velikoj dilemi za koga da se odlucim, kod Gavrilovica mogu da idem sa uputnicom, kod Popovica bi morao da platim operaciju, jer nema ugovor sa fondom, ali to nije neki problem, samo da mi je odluciti sta je bolje rjesenje.

Unaprijed se zahvaljujem za odgovore.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: