Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Krvarenje koje ne prestaje (ni posle Primoluta)
PostPoslato: Sre Mar 01, 2017 9:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 17, 2009 12:44 am
Postovi: 2
Imam 43 godine, tri porođaja iza sebe (sva tri završena SC, nakon čega je urađena i sterilizacija), do pre nekoliko meseci sam imala redovne menstruacije. Međutim, poslednjih meseci krvarim najmanje po dva puta mesečno - kad je red za menstruaciju i negde u periodu ovulacije punim intenzitetom, a povrh toga povremeno i van svakog reda, nekad tačkasto, nekad braonkasto, nekad roze, nekad kao sluz koja u sebi ima jarkocrvene "končiće". Takođe problem mi prave i redovno postkoitalno krvarenje i bolovi pri odnosima. U ostale dane imam veoma obilan sekret, vodenast, bez boje i mirisa. Gotovo konstantno imam bolove u donjem stomaku i krstima.
Od pre mesec dana krvarenje uopšte ne prestaje Sve vreme je kao da mi je prvi-drugi dan menstruacije, da bi se u jednom momentu pretvorilo u pravi odliv (koristila sam čak pelene za odrasle tri dana). Javila sam se ginekologu, urađen mi je pregled i UZ. Nalaz pregleda je uredan, a na UZ je viđen miom na istimičnom delu koji inače tu stoji nepromenjen već 12 godina i endometrijum debljine 9.9mm nehomogenog izgleda. Dobila sam terapiju Primolut Nor 2x1 deset dana. Popila, ali krvarenje nije prestalo (samo je manjeg intenziteta, krv menstrualnog tipa). Na kontroli je utvrđeno da je endometrijum i dalje 9.9mm. Predložena mi je eksplorativna kiretaža na koju sada čekam.
Ono što se nisam usudila da pitam svog lekara, pa sad pitam ovde je da li je sve ovo što mi se dešava uobičajeno za početak klimaksa ili svi ovi simptomi nedvosmisleno ukazuju na neki ozbiljniji problem. Napominjem da imam izrazito opterećenu porodičnu anamnezu kada su u pitanju "ginekološki kanceri".
Takođe, volela bih da znam da li ima smisla da se dam u potragu za ginekologom koji bi mi prekratio muke radikalnom histerektomijom s obzirom da nemam nameru ni mogućnost više da rađam, a i ovako i onako osećam već dugo simptome nadolazećeg klimaksa (nadutost, talase vrućine, glavobolje, mučninu, zamaranje...) Moj ginekolog ne nalazi da je ovo smisleno rešenje i misli da se šalim što uopšte pitam.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Majestic-12 [Bot] i 85 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: