Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Izlecenje
PostPoslato: Čet Sep 01, 2016 3:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2016 2:53 pm
Postovi: 1
Znam da je ova tema vec otvarana ali davno ja bih sad da krenemo opet jer vremena se mjenjaju.E ovako sad zelim sve koji znaju ista ili bilo sta o mogucnosti izlecenje da napisu.Da pomognemo jedni drugima i da pokusamo sve pa makar sanse bile minimalne.Pisite o svemu preparatima,lijekovima sve sve o svemu sto je mogucnost izlecenja.Hvala!!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Izlecenje
PostPoslato: Sub Okt 29, 2016 9:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 29, 2016 8:59 pm
Postovi: 1
Evo moje priče!

Pre godinu dana, u jednom stresnom periodu, desio mi se problem sa vidom. Vid mi se zamaglio, dioptrija naglo počela da raste. Posumnjam na šećer, odem na pregled, izmerim jutarnji... 14! Kakav šok! Doktorka mi prepise gluformin jednom dnevno i preporuči ishranu. Odem kući, sav slomljen! Zar je moguće da sam dobio dijabetes!

Odmah sam kupio aparat za merenje šećera. Narednih desetak dana, jutarnja merenja su bila izmedju 5,6 i 6,3. Dva sata posle jela od 5,7 do 9,5. To je bilo u oktobru.

Što se ishrane tiče, izbacio sam beli hleb, šećer, sve sokove! Umesto toga prešao na ražani hleb, steviu i jednom dnevno maslačak (15-tak stabljika). Beli luk mi je bio obavezni svakodnevni deo obroka. Takodje, pre svakog obroka pojedem parče kupusa (sirovog) a jednom dnevno nekoliko keksića i 30-tak grama crne čokolade. Čak ponekad padne i pivo! Inače svako jutro, obavezno popijem veliku čašu mlake vode sa pola limuna, sačekam 20-30 minuta pa tek onda doručkujem!
Sve to bez gladovanja uz obavezne dnevne šetnje. Na posao sam išao peške, tamo i nazad oko 4 km, plus redovne šetnje. Rezultati takve ishrane i pojačane fizičke aktivnosti bili su vidljivi vrlo brzo.

Na prvom sledećem kontrolnom pregledu jutarnji šećer je bio 5,6. U novembru, moja prosečna merenja glucosure aparatom bila su sledeća: jutarnji 5,58, 2 sata posle doručka 5,6, pre ručka 5,37, dva sata posle ručka 5,97, pre večere 5,08 i 2 sata posle večere 6,22.

U medjuvremenu, bio sam kod očnog lekara i na moju sreću nije bilo nikakvih tragova (ni posledica) da je pogoršanje vida bilo od šećera. Vid je počeo da se vraća i u normali je bio za desetak dana.

Sledeća dva meseca prosečni rezultati merenja šećera bili su nešto niži od novembra, da bi u februaru ove godine imao: jutarnji 5,2, 2 sata posle doručka 5,6, pre ručka 4,7, dva sata posle ručka 5,5, pre večere 4,4 i 2 sata posle večere 6,18.
Sve mi je ovo delovalo normalno, čak i u slučaju kad nisam uzimao gluformin (ponekad se desilo da zaboravim).

Kad je videla sve te rezultate doktorka mi je rekla da mogu (na mesec dana) da odmorim organizam od gluformina. Ja sam tada prestao sa gluforminom i ne pijem ga do danas!

Danas, godinu dana kasnije, moji jutarnji šećeri su 4,8-5,2. Nisam na terapiji, živim potpuno normalno, vodim računa o ishrani (najmanje 6 manjih obroka dnevno, sve konzumiram, uključujući i slatkiše, samo ne preterujem)... i naravno redovno šetam. Imam 53 godine i zato nema opuštanja!!!

Pozdrav svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Izlecenje
PostPoslato: Sub Jun 24, 2017 11:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2014 4:02 pm
Postovi: 10
Pozdravljam, zanima me koliko je dobro/loše osloniti se na neki prirodni lijek za visok šećer? Mislio sam pitati liječnika, ali da ga možda ne uvrijedim (ipak je liječnik) prvo sam odlučio ovdje da priupitam... Mislio sam sebi napraviti nešto poput ovoga http://www.ludakrava.com/zdravlje/priro ... er-u-krvi/

malo me ta piva u receptu zbunila, ali ostale namirnice izgledaju ok? Ili možda ne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Izlecenje
PostPoslato: Pon Jun 26, 2017 12:43 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Мени тај "лек" делује шарлатански чија је намена замајавање народа.

Шећер може да се смањи употребом сусама или куваног парадајза.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: