Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Ned Sep 11, 2016 6:11 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 12:07 pm
Postovi: 191
Lokacija: Požarevac
Molim za Vase misljenje o tretmanu Cellular Matrix u lecenju obolelih kolena. Posto je tretman vrlo skup, interesuje me misljenje o ovom tretmanu I da li dugotrajno resava problem?

_________________
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Pon Sep 12, 2016 8:13 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
To je kombinacija PRP-a i Hijaluronata. Po studijama nema dodatnog benefita u odnosu na sam PRP. Dosta lep odgovor moze da bude i na hijaluronat, a to je dosta jeftnije.
Pun efekat traje oko 6 meseci, a onda postepeno slabi u narednih jos 6 meseci.
Bolji efekat se postize kada je manje ostecenje.
Ukoliko vam treba preporuka, pisite.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Pon Sep 12, 2016 9:53 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 12:07 pm
Postovi: 191
Lokacija: Požarevac
Hvala na odgovoru, moze preporuka na pp.

_________________
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Pon Sep 12, 2016 10:06 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Треба озбиљно размислити и о примени магнета.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Sre Okt 05, 2016 11:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2016 11:32 pm
Postovi: 2
Poštovani,

Imam dijagnozu tj imala sam Necrosis avascularis capitis ossis MT II sin. Post Mb Freiberg Scoliosis dextroconvexa ref thoracalis
Pre 3 nedelje je uradjena operacija Debridement capitis ossis MT II pedis sin.
Prve 2 nedelje sam hodala uz pomoc staka sa osloncem na peti. Posle 2 nedelje bila sam na kontroli doktor je rekao da mogu da izbacim stake i nastavim hod na peti. 3 nedelje su skinuti konci treba .ortopetsku ulisci sa MT jastucetom za celo stopalo i za oba stopala. I dalje hod na peti mesec dana. Zanima me da li bibtrebalo da idem na rehabilitaciju i da li da ipak koristim stake?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Sre Okt 05, 2016 11:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2016 11:32 pm
Postovi: 2
Doktor je spominjao rehabilitaciju i postepeni oslonac na stopalo i skidanje otoka na prvoj kontroli,ali na poslednjoj nista nije spomenuo od rehabilitiacije niti je ista napisao vezano za istu ali je spomenu da se i dalje hoda na peti pa me je to zbunilo. Doktror nevoli bas da priaca ali je jedan od najvecih strucnjaka.Zbunjuje me da li i kada treba da krenem na rehabilitaciju. takodje od februara do septembra kada se stanje pogorsalo stopalo mi se rasirilo zanima me da li ce se posle operacije stopalo vratiti u normalu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Ned Nov 13, 2016 8:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 05, 2016 8:42 pm
Postovi: 28
Pozdrav,

Imam problem sa kolenom. Lomio sam pre oko godinu dana međutim zaraslo mi je i to sve, a pre dva dana iz čista mira je počelo da me boli (nisam imao udarac ili nešto slično, pazim ja poprilično pošto inače imam problema), sinoć odem na urgentni u Bg ali odbiju da prime, doktor me onako samo pogleda jer kaže nije prelom i ništa već da sačekam mog doktora.

Malo mi je otečeno i boli me, ali sasvim normalno mogu da hodam, dižem nogu, radim što sam inače radio itd..

Zanima me šta bi moglo biti? Ja sam sve pročitao o tim problemima sa kolenom i jedino mi pada napamet da je u pitanju voda u kolenu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Sre Nov 23, 2016 3:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 10, 2014 9:04 pm
Postovi: 7
Pozdrav svima,

Pre 10-ak dana sam se ujutro probudio sa natečenim palcem leve ruke. Prisutan je bio i bol i crvenilo. Ortoped je dao dijagnozu:phlegmona, celulitis. Primao sam 5 dana injekcije penicilina ujutru i uveče po 1.600.000 i Gentamicina po 120mg. Posle sam par dana pio Amoksicilin od 500mg, 3x1, sad pijem Dovicin 5 dana. Svih 10 dana držim alkoholne obloge. Upala se dosta povukla, skoro i da ne boli, ali i dalje ne mogu da upotrebljavam palac, i da ga savijam, i dalje je zadebljan. Naime, kad skinem alkoholnu oblogu, tog trenutka mogu da ga savijem, ali već posle par minuta on počinje da se "pali" i kao da ništa nisam držao. Ima li neko iskustva da mi kaže, koliko ću trebati da stavljam alkoholne obloge, koliki je period da se upala skroz povuče? Hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Sub Nov 26, 2016 5:25 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 3:10 am
Postovi: 4
Dobar dan!
Pre jedno 8 dana dobio sam udarac u grudi, desna strane je u pitanju, na treningu. Mene sada brine sto bolovi na mestu udara prolaze, ali su se zato jedno 3 do 4 dana posle udara pojavili bolovi na ledjima, tacno ispod desnog ramena, na pokret, koji nikako ne jenjavaju. Palo i je na pamet da nije pneumotoraks , da li postoji ta mogucnosti i da li treba da se obratim lekaru? Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Sub Sep 22, 2018 8:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 22, 2018 6:54 pm
Postovi: 2
Pozdrav
Zbog bolova u sedalnoj regiji ortoped me je uputio na MR. Pošto trenutno nisam u mogućnosti da dodjem do tog ortopeda molila bih da mi rastumačite nalaz:
Ispravljena fiziološka lordoza lumbalne kičme.
Na prikazanim l.v. ne uočavaju se znaci hernijacije l.v. diskusa.
Završetak medularnog konusa u nivou L1.
U kičmenim pršljenovima nema vidljivih destruktivnih lezija.
Sacrum arcuatum.
U mezorektalnoj fasciji uočava se slobodna tečnost.

Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Pon Sep 24, 2018 9:10 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2018 9:04 am
Postovi: 3
Prvo imam pitanje ko je dobar ortoped za kuk kod koga se ne čeka dugo za operaciju. Mene interesuje da li zna neko gde se ne čeka za operaciju kuka u Beogradu i da imaju dobre materijale.
A i imam i objašnjenje koga ne mrzi da čita.
pre tri godine sam imao operaciju desnog kuka ugrađen je veštački kuk operacija totalna artroplastika bescementna, bio je lom kuka na izveštaju piše DG: FRACTURA COLLI FEMORIS DEX.
operisan sam na VMA, istu noć kad su me primili operisao me doktor Radojičić Dragan, tada pre operacije me je mnogo bolelo bio sam praktično nepokretan, posle sam saznao da je poznat stručnjak za kuk. Doktora sam video sutra na viziti kad mi je rekao da hodam kao da ništa nije bilo, bili su neki fizijatri tu rekli da nabavim štake ali ja sam već bio hodao bez štaka, izašao sam za dva dana i posle smo se videli kad sam skidao konce, tad me pitao jesam počeo da trčim pomalo. Ja sam vozio kola posle četri pet dana od operacije. Čitao sam na foruimima i stranim dosta o operaciji kuka i sam sam radio vežbe. Ali sad se dešava da me boli levi kuk. Počelo je pre nekoliko meseci bio kod moje dodktorke, pokušao da zakažem kod doktora Radojičića ali je kod njega bila gužva i nisam hteo da čekam pa sam išao kod fizijtra i bio dva meseca na terapijama a tek posle dva meseca kažu da je meni propao levi kuk i da treba da se menja.
Kad sam dobio termin kod mog dr Radojčića na vma rekao je da je desni menjani kuk odličan, i ja tako mislim, jer me služi odlično i da je levi za zamenu i da me stavlja na listu čekanja. Kad sam pitao koliko se čeka rekao je da ne zna tačno ali oko dve tri godine, pitao sam kako to da je desni kuk mogao odmah a on kaže to je bio prelom hitno stanje. Ja neću da čekam i to sam mu rekao i pitao kako da ubrzamo a on meni da ne može da utiče na raspored ali da ima i bolnica i doktora u Beogradu gde se manje čeka ili ne čeka uopšte pa da vidim tamo.
Znam da doktor radi operacije kuka privatno, čak je operisan moj dalji rođak kod njega privatno i zvao sam gde radi da imam te mogućnosti ja bih otišao tamo. Bio sam i na ortopedskoj na banjici i tamo su mi rekli da je kuk za operaciju ali da oni isto imaju listu čekanja.
Nije mi jasno zašto za takvu rutinsku operaciju mora da se čeka, nisam medicinar ja sam mašinac i geldao sam na internjetu kao što svako može i operacije prave i animacije pa to je neverovatno koliko je to prosta operacija da se zameni kuk.
Znači pitanje je ko je dobar ortoped za kuk kod koga se ne čeka dugo za operaciju. Mene interesuje da li zna neko gde se ne čeka za operaciju kuka u Beogradu i da imaju dobre materijale.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Pet Nov 02, 2018 10:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 02, 2018 10:05 am
Postovi: 2
Dobar dan, operisala sam spondilolistezu 2005 godine na Banjici, ali mi tada nije nista receno o mojoj operaciji ni koliko je trajala ni sta je uradjeno. Posle operacije lezala sam dve nedelje u krevetu dok mi nije stavljen gips-mider koji sam nosila 6 meseci. Bolove sam imala jos skoro godinu dana, posle toga nikakvih problema, radim sve, rodila dvoje dece prirodnim putem, ali me oduvek zanimalo da li ti implanti ostaju tu zauvek ili se nakon odredjenog perioda vade? Veliki pozdrav za sve na forumu i osoblju Banjice


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Čet Dec 13, 2018 6:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2018 5:46 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima,imam nekih pitanja u vezi ortopeda.... Pre godinu dana imao sam nezgodu,covek je usao u diskoteku i poceo da puca na obezbedjenje tu je pogodio i mene ,razneta mi je bila nadlaktica ,tj. kost je pukla u mnogo komadica ,ortoped iz mog grada je uspeo to da sastavi nekako i mogu vam reci hvala bogu kost mi brzo zarasta,ali mi je sada nastao problem da je se kost mnogo ukostala tj imam skoro puta dva vecu kost na tom mestu i zarasla je kao slovo C i izgleda krivo zbog toga ,a zbog tog ukostanja ne mogu ni da savijem lakat do kraja jer me blokira ta debela kost ,mogu samo da savijem do 90stepeni ,zanima me da li neko zna nekog ortopeda koji je strucan za te povrede i deformacije iz vatrenog oruzija? koji bi mogao to da mi ispravi i dovede u red tu krivu i debelu kost.....sto se tice ruke radi perfektno nista vitalno nije pogodjeno al odvratno izgleda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Pet Dec 21, 2018 7:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2018 11:46 pm
Postovi: 4
Da li ima ortopeda da mi pomogne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PITAJTE ORTOPEDA
PostPoslato: Uto Feb 19, 2019 12:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2014 11:25 pm
Postovi: 36
pozdrav,

imam duz kicme nekoliko hernija (u vratno-torakalnoj) i lumbalnoj jedan.

Sto se koljena tice, od jula 2018.godine, koljena su pocela prvo da krckaju, nakon duge setnje, a zatim malo da pulsiraju. vise ne pulsiraju i sve manje krckaju, skoro uopste (ali sam smanjio i sve sve fizicke aktivnosti na minimum, nista ne radim osim prosetam 100-200 m, izgjegavam sve stepenice, koristim liftove itd itd), ali i dalje koljena zare, oba, nekad jedno, nekad drugo, a nekad oba sa unutrasnje strane...ako ih drzim savijena to stanje se pogorsava. ako stojim duze to stanje se pogorsava. ako setam duze to stanje se pogorsava. uradio sam MRI i doktor je napisao da nemam artritis ili tako nesto, vec ostecenje hrskavice stepen 1. posle toga sam otisao do ortopeda da pogleda snimak, on je drndao po koljenima, pregledao, vukao lijevo desno i ustanovio da imam hondromelaciju patele. sve vjezbe koje su mi pokazane ili koje sam nasao na yt za jacanje misica me ubijaju...nakon njih, koljena gore. to je pogotovo malo komplikovanije sa desnom stranom jer pri nekim vjezbama aktiviram isijas.
da li iko moze da mi kaze koje vjezbe bi bile bezbjedne da radim? pijem kolagenske tablete, ne znam sta sve vec ne, ali ne prolazi. doktor se cudi zbog cega me toliko boli (prvo je rekao da zarenje je znak nerva, a da bi trebao da osjecam bol kao bol, ako vec osjecam ista), jer mi je stepen 1 ostecenje. medjutim, neurohirurg mi je rekao da koljena ne bole od kicme. u svakom slucaju, ovo sve sa koljenima i kicmom udara u glavu i na ivici sam snaga. bilo kakav strucni savjet je dobrodosao.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 27 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: