Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Neravnoteza, zujanje...
PostPoslato: Čet Jun 29, 2006 10:50 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 2:00 am
Postovi: 61
Studiram u Novom Sadu, prvo sam se obratio studentskoj klinici...

10-14.06. povremene glavobolje, malaksalost.... ispiti, jos po neki problemi, uglavnom stresno.

15-16.06. glavobolja, se nastavlja opsta malaksalost, blaga mucnina ali samo blaga, temperatura 37.2, i sto me najvise zabrinjava "gubitak ravnoteze" ja bih to vise opisao kao osecaj "pijanstva" pri hodanju i neravnotezu pri trzajima glava(vrata). Ali ne vrte se zgrade oko mene. Znaci nikad se ne pojavljuje u mirovanju...

17. Doktor opste prakse: preporuka piti dosta vode, mirovati,blaga ishrana voce povrce, vitamin c+febricet+cliacil(za blazu upalu grla)

18. Simptomi isti, temperatura do 38

19.Kontrola: bris grla + da izvadim osnovne nalaze krvi i mokrace

20. Simptomi isti, i dalje neravnoteza pri hodanju, zanosenje

21. Kontrola: nalazi krvi mokrace skroz uredu, bris uredu, temperatura uredu, bez glavobolja ali i dalje neravnoteza... --->> uput ORL doktoru

22. ORL doktor> bez jasne dijagnoze, preporuka mirovanje do 30.06. A onda tek eventualno zakazivanje pregleda oko uha, i eventualno zakazivanje za neurologa za kog bi dosao na red za 20-25 dana zbog zakazivanja, i eventualno ortopeda na pregled.
Lekovi: Urutal 2x1, beviplex 2x1, nastaviti cliacil

23. Povratak kuci, odlazak iz Novog Sada, zbog boljih uslova- bolja klima, hrana,-- osecam blaze olaksanje, manja malaksalost ali neravnoteza i dalje stoji i pocinje povremeno zujanje u u levom uvetu pri jacim zvucima...

24.Poseta drugog ORL doktora, povremeno zujanje postoji, doktor ukazuje mogucnost neke virusne infekcije, preporucuje pregled neurologa i eventualnu magnetnu rezonancu mozga...
------Isti dan neurolog posle nekih testova na licu mesta slicnih kao i kod ORL doktora i jos par novih testova na licu mesta konstatuje da se ta neravnoteza povlaci(iako ja ne bih mogao reci da je tako), i daje mi da radim pregled ocnog dna i vestibularne probe. Meni se ne cini bas da je u povlacenju jer od uvece pocinje stalno zujanje u levom uvetu.

25-26. neravnoteza, zujanje... i moje tripovanje kako nesto nije ok

27.Audioloski pregled - ok
Pokretljivost usnih skoljki(neki test pocinje slovom T) -- uredu
Vestibluarne probe - UREDU (sipaju vodu u si i gledaju onda ocne jabucice)
pregled ocnog dna --- uredu

Nalazi odneti neurologu koji kaze da misli da ce to proci za 4-5 dana(ne znam samo kako je imao dovoljno informacija da donese ovaj zakljucak) i da se povlaci!?!

Ovo traje i dan danas i nisam bas tako siguran da se povlaci, nemam temperaturu, pritisak mi je uvek bio ok.
Naglasio bih jos da su mi ledja i vrat mozda malo problematicni i imam ponekad glavobolje i malo me vrat zaboli jer sam poslednje 3-4 godine mirovao prilicno jer sam imao problema sa nekim prelomima ruke(3 preloma) i operacijama ruke i sve se to oduzilo na 3 godine ne bavljenja nekim sportom, ali opet ne znam da li to moze biti od vrata jer ne verujem da bi se ta neravnoteza tako naglo za 2 dana pojavila... Imam i problema sa rinitisom tj. natecenom sluzokozom nosa pa otezano bas disem na nos(nije od alergije i doktori ne znaju zasto je tako).

U sustini svi su mi ukazivali na verovatnu mogucnost virusne upale nerva za ravnotezu koja traje i do 3-4 sedmice, ali niko ne sme i ne moze da kaze da je bas to u pitanju jer nisam nikakav test radio za to.


Voleo bih da cujem neka misljenja po pitanju mog slucaja jer da cekam ne mogu vise, sta mozda da uradim, koga jos da posetim, sta moze biti u pitanju.

P.S. ako imate jos neko pitanje slobodno pitajte, i u vezi ovih testova sto sam radio na licu mesta koje nisam nabrojao jer ne znam kako se zovu, itd.. Znaci bilo sta pitajte.

Hvala MNOGO!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 30, 2006 1:27 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 2:00 am
Postovi: 61
Ima li iko da zna nesto oko ovoga, neka iskustva???

Jos da napomenem ta neravnoteza mi je jos vise izrazena u mraku ili kad zatvorim oci pa hodam...

Pomozite ako znate nesto.

HVALA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 03, 2006 5:15 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 2:00 am
Postovi: 61
Kalorijski test po Kobraku: levo atonija labirinta, desno hipotonijska reakcija????

To mi je na ponovljenom testu vestibularnih probi.

STA TO ZNACHI????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 03, 2006 10:06 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 2:00 am
Postovi: 61
MOLIM VAS DA MI NEKO STRUCAN ODGOVORI NA SLEDECE...

Radio sam taj test vestibularnih proba(kalorijski) ili kako se vec zove u kome mi prvo u levo uvo sipaju 15 sekundi neku vodu, posle toga mi gledaju u oci i gledaju da li se mrdaju... Posle toga to isto rade sa desnim uvetom.

Meni se pri tom uopste nije vrtelo u glavi kada gledam u jednu tacku pri sipanju vode u levo uvo, dok kad su sipali u desno samo mi se malo pomeralo. Nije bilo niti nekakve mucnine ili bilo cega. Imao sam osecaj da mogu normalno da ustanem bez problema...(niti koliko mi se cini kada je doktor rekao su mi se pomerale ocne jabucice)

Koliko sam ja ukapirao pri tom testu ustvari bas i treba da mi se vrti u glavi i da mi bude mucnina, i da mi se mrdaju ocne jabucice da bi test bio uredu???

Ali kod mene izgleda to nije slucaj?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 26, 2006 1:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 12:36 pm
Postovi: 21
pozdrav...
e meni se pre godinu dana dok sam još bila student desilo nešto slično. Jednostavno u toku noći sam dobila takve vrtoglavice da nisam mogla da ustanem iz kreveta...bukvalno su me držali da bih pila vode jer nisam imala snage da se uspravim. Kada smo otišlli do Hitne rekli su mi jednostavno da je od premora, kao dugo sam sedela za računarom i pošto sam učila, kao verovatno sam malo i pod stresom...to je trajalo nekoliko dana i prestalo...posle par meseci se opet desilo ali nisu me slali na ispitivanja, tako da se to ponekad još javi a ja ne znam od čega...samo ćutim i čekam da prođe...tako da te razumem kako se grozno osećaš...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 26, 2006 7:48 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 4:09 pm
Postovi: 300
Ja sada zaista nemam vremena da ponovo pisem ova moja iskustva u vezi sa poremecajem ravnoteze,ali ovaj forum ih je prepun(mislim mojih poruka koje se ticu toga)pa malo pregledaj ali evo ukratko:
23.jun 2005 glavobolja,neravnoteza,mucnina,osecaj izbacenosti iz lezista,nemogucnost samostalnog hoda i onda narednih pola godine i vise
pregled uha,ispitivanje centra za ravnotezu,prociscavanje usiju,kardioloski pregled,neuroloski pregled,kolor dopleri krvnih sudova,rendgen usiju,ultrazvuk skoro celog tela,ortoped ma svi zivi lekari i tripovi i oni su me kljukali i kljukali inekcijama,lekovima za smirenje,za opustanje,antibioticima,lekovima za poremecaj ravnoteze i ko zna sta su mi sve busili ipregledali,hormone,stitnu zlezdu da ne nabrajam .....uglavnom meni nije nista bolje to se otegnulo 8-9 meseci i onda mi je jedan lekar kod koga sam otisla po preporuci u Cacak rekao da je sve to na nervnoj bazi i kada sam pocela da se ponasam u skladu sa tim pocelo je polako da mi i bude bolje nije dobro ali je bolje.
javi se na pp ako hoces nesto detaljnije ili neku posebnu informaciju da se ne ponavljam ovde
puno pozdrava i drzi se


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Kalorijski testovi
PostPoslato: Čet Avg 24, 2006 1:05 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 24, 2006 12:59 am
Postovi: 2
Lokacija: Bulawayo, Zimbabwe
Kada oci ne reaguju ritmickim pomeranjem (nistagmusom) na ispiranje hladnom i toplom vodom to se zove atonija ili hipotonija labirnta. Moze da bude ozbiljno oboljenje ali je obicno banalno (na primer, i ja to imam).

Tada treba da se uradi ENG (elektronistagmografija).

Pozdrav,

Maks.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pomagajte
PostPoslato: Čet Okt 12, 2006 7:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 12, 2006 7:05 pm
Postovi: 2
imam iste tj potpuno identicne tegobe kao vi ali ne mogu vise da izdrzim. radila sam cak i skener glave misleci da mi jeste nesto ali skener je u redu. ostala mi magnetna. ljudi recite mi kako vam je proslo. i ja pijem urutal. vise mi je price da mi je to na nervnoj bazi dosta. mrzim sedative ali ako je vama od toga proslo picu ih. samo ne znam koje i kako. niko ne razumije kakav je to osjecaj. ja kao funkcionisem jer ako se prepustim umrijecu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 12, 2006 8:26 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 4:09 pm
Postovi: 300
Slusaj,meni je bolje,zaista mi je bolje,nije kao pre svega ali nije ni toliko lose........i meni je jedan doktor rekao da je u pitanju nervna baza i mene je to jos vise iznerviralo....ali onda sam jedno jutro ustala i bacila sve nalaze i sve lekove i pocela potpuno da se ponasam kao da mi nije nista...idem ....radim...hodam...i tako iz pocetka sam se zanosila i padala i nisam mogla nista da radim ni da hodam kako treba....isla sam kao balon,ali ma koliko ti to suplje zvucalo polako je bivalo iz dana u dan bolje.....mnogo vremena treba ali moze to da se pobedi...moze samo hrabno napred.
veliki pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 12, 2006 9:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 12, 2006 7:05 pm
Postovi: 2
hvala ti puno. poenta je sto me niko ne razumije. najteze mi pada zujanje u usima koje je sve jace i neprekidno. ako imas kakav predlog ti mi javi.
pozdrav od mene i HVALA!!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Okt 20, 2006 10:22 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Stugeron Forte 2x1, Ginko Mega 12mg 1 dnevno. Ponovni pregled DRUGOG neurologa ("second opinion"!).

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 04, 2008 12:01 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 2:00 am
Postovi: 61
majaa je napisao:
hvala ti puno. poenta je sto me niko ne razumije. najteze mi pada zujanje u usima koje je sve jace i neprekidno. ako imas kakav predlog ti mi javi.
pozdrav od mene i HVALA!!!!!


Nisam bio dugo na forumu ali evo nekih saveta, koje sam dobio jda bi se sto vise stvari vratile na normalu(od jedne od najboljih doktorki po tom pitanju u BG-u)

Uzmi vitamin B12 pij jednu tabletu dnevno. Ja sam nasao Richlife Neuro b-12 Complex, takodje sam pio nesto za cirkulaciju krvi u delu mozga gde je taj centar sa tim b12 vitaminom, ali to i ne moras.

Takodje sam dobio neke vezbe da se centar za ravnotezu bolje oporavi. Ako hoces poslacu ti skenirano javi mi na privatnu poruku.

Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 04, 2008 5:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 28, 2007 5:48 pm
Postovi: 3
Molim Vas pomozite mi,dajte neki predlog.55 sam godiste i od pre par meseci,odprilike sest imam osecaj zujanja i punoce u levom uvu.Tada imam gubitak svesti(jake nesvestice,malaksalost,lupanje srca),povremene glavobolje na levoj strani glave.Nemama sekteciju iz uva niti sam alergicna na lekove i hranu.St.localis.otoskopski nalaz uredan.Mastoidi nisu osetljivi na na palpaciju.Rinoskopski nalaz: Nosna piramida postavljena u medijalnoj liniji lica.Nosni septum relativno prav. Endonazalna sluznica hiperemicna,sjajna,bez patoloskog sekreta.Orofarinks: Bukalna i gingnalna sluznica bledo-ruzicasta, jezik pokretan i neoblazen.meko nepce simetricno pokretno.Tvrdo normalno zasvodjeno.larinksi hipofarinks.Obe polovine larinksa dobro i simetricno pokretne.Glasnice sedefaste,simetricno pokretne pri respiraciji i fonaciji.Disajni prostor dovoljan. Na vratu bez palpabilnih limfonodusa.Nystagmus O
Dg: Catharus tubae auditivae 1.sin.
Th: Caps.paitrex a 500mg 3x1
sol.ephedrin 1% kapi za nos 4x3 kapi
drag Chymoral-forte 2x2
vasalve manevar
Molim Vas ako neko zna da mi objasno sta mi je,tj meni nije nista bolje,sad skoro svaki dan imam jake nesvestice koje me dovode do toga da ne smem da izadjem iz kuce vise.Da li se mogu izleciti i da li ima neko neki predlog.Unapred zahvalna.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 04, 2008 11:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 5:31 pm
Postovi: 36
Da li imate visok pritisak,problema, bolova u vratnom delu kičme?Uradite rtg snimak vratne kičme i UZ vratnih krvnih sudova-karotidne arterije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 05, 2008 4:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 28, 2007 5:48 pm
Postovi: 3
Nemam visok pritisak,sad za koji dan trebam na kontrolu pa cu videti sta ce mi lekar ponovo reci,ja samo znam da je ovo neizdrzivo,svaki dan tolike nesvestice,da ne znam vise sta cu


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: