Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Problem sa vidom i cilindrima
PostPoslato: Ned Jan 10, 2016 12:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2016 1:19 am
Postovi: 4
Želela bih da vam postavim malo kompleksnije pitanje. Naime do pre dve i po godine nosila sam naočare za blizinu +2 ujedno za rad na kompjuteru. Idući s posla iste sam izgubila te sam da bih mogla da funkcionišem uzela kineske za prvu pomoć. Preko interneta sam videla primamljivu reklamu jedne optičarske radnje u Žarkovu u ulici Ratka Mitrovića. Najavila sam se i sačekala me je optičarka i u razgovoru sa njom ubeđivala me je da uzmem progresivne naočare. Zakazala mi je navodno pregled u 18h kada dolazi njena doktorka. Kako sam čula da se ljudi teško navikavaju na te naočare bila sam malo skeptik, ali ona mi je garantovala da ću se na njih brzo navići. Nažalost, pristala sam i tu počinje moja agonija. Izabrala sam ram I naočare su mi bile gotove za 3-4 dana, daljina +0,5 srednji deo +2 a za blizinu +2,5. Kada sam otišla da ih preuzmem odmah sam primetila da nešto nije u redu. Rekla mi je da mi treba nedelju dana da se naviknem. Pošto se ni posle tih sedam dana nisam navikla (na poslu sam koristila kineske jer mi taj srednji deo uopšte nije odgovarao, slova su mi se razlivala) da bi mi ona rekla da mi treba još 20 dana. I tako je moja agonija trajala nekih godinu dana, nakon čega mi je rekla da mi doktorka nije videla da su meni potrebni I cilindri I da će mi ona to srediti. Ni posle toga mi naočare nisu odgovarale. Pitala sam je kako to da lekar nije to primetio, na šta mi je ona rekla da su oftamolozi za bolesti očiju a optičari su ti koji određuju dioptriju. Tu sam već videla da nešto ne štima I dogovorile smo se da odem kod nekog drugog I proverim dioptriju I dođem kod nje ako se ne bude poklapalo. Ja sam to učinila I na kraju se ispostavilo da mi stepen cilindra nije pogođen. Otišla sam kod nje I tražila da mi vrati novac, na šta ona nije pristala. Tada sam se obratila inspekciji za zaštitu potrošača I tako uspela da vratim svoje pare. Kako su mi naočare bile hitno potrebne, otišla sam na privatnu kliniku I tamo odradila nove progresivne naočare. Nosim ih već godinu I po dana, ali mi dalje smetaju tj ne osećam se prijatno kada ih imam. Kod kuće ih skidam, ali nažalost zbog svega gore navedenog ne vidim dobro na daljinu, bez njih vidim nejasno samo konture iako sam pre toga imala odličan vid. S toga vas molim da mi odgovorite koji je vaš savet I mišljenje o progresivnim naočarima.
Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa vidom i cilindrima
PostPoslato: Pon Jan 11, 2016 1:27 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2014 2:35 pm
Postovi: 51
Koliko imate godina?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa vidom i cilindrima
PostPoslato: Pon Jan 11, 2016 2:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2016 1:19 am
Postovi: 4
51


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Problem sa vidom i cilindrima
PostPoslato: Sre Jan 13, 2016 12:26 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2014 2:35 pm
Postovi: 51
Imate dalekovidost udruženu sa staračkom dalekovidošću.

U narednim godinama možete očekivati dalji rast plus dioptrije, čega ne treba da se plašite, već, naprotiv, koristite najjaču plus dioptriju koja Vam daje oštar vid. Kupite u apoteci plus naočari i ne trošite novac uzalud.

Izbegavajte progresivne naočari, pa i cilindre, ukoliko zaista nema realne potrebe za njima. Ako već želite kombinaciju dioptrija, preporučujem bifokalne "executive" naočari, bez srednje udaljenosti.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: