Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Hernia, ingvinalni kanal ili nesto trece...
PostPoslato: Čet Nov 26, 2015 6:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 29, 2015 9:24 am
Postovi: 8
Pozdrav svima.
Prije nekih nedelju dana, nakon mokrenja sam osetio jaki bol na samom dnu odnosno sa donje strane testisa. Kada sam nakon toga legao u krevet, osetio sam i bol oko anusa, kao da me neko ubo iglom. Taj je bol prestao, ali bol u testisima nije.
Ujutro bola nije bilo, imao sam neki nelagodni osecaj u testisima (psiha, mozda) kao i osecaj da su mi testisi malko nateceni, crveni i topliji nego ranije.
Bio sam kod urologa koji me je pregledao i uradio ultrazvuk i sve je bilo u redu.
Dodacu jos da sam prije nekih mjesec dana poceo sa dosta jakim treninzima nakon duze pauze u kojoj sam se malo ugojio, tj malo vise.

GLAVNI PROBLEM je sledeci. Kako vise nisam osecao nikakve tegobe ranije opisane,nastavio sam sa treninzima. Medjutim prilikom sinocnjeg treninga, u trenutku kada sam podigao jednu sasvim obicnu bucicu, osetio sam bol u preponi, tacno izmedju lijevog testisa i butine, kao da me tu nesto recnulo. Imao sam osecaj kao da mi je to malo nateklo, i nakon toga sam osecao bol prilikom podizanja tereta ali prilikom trcanja, hodanja, stajanja nisam. Nakon treninga, kada sam dosao kuci, nije bilo nikakve kile niti nekog velikog otoka. Medjutim, imao sam nelagodni osecaj u i oko testisa, kao da mi je lijevi testis utrnuo, zatim da su mi testisi malo nateceni, te da mi se izmedju penisa i samih testisa nalazi kao neki mali otok, ali pod prstima nijesam nista mogao da osetim. Jutros su testisi bili potpuno normalni, bez otoka, ali sam i dalje imao tj i dalje imam neki nelagodni osecaj oko testisa (oba), i sa vremena osjecam kao neki bol tj fiskanje kako u testisima i mosnjicama tako i oko njih.

Nakon sto sam ocu opisao tegobe (koji je pravnik ali nesudjeni doktor) on mi je odmah rekao da to moze biti ingvinalni kanal, jer je i on imao takvih problema. Guglajuci sam primetio da se simptomi koliko toliko poklapaju, ali zar taj prosireni ingvinalni kanal ne bi bio vidljiv na ultrazvuku koji sam radio pre nekoliko dana.
Moze li biti u pitanju hernia, pa da se otok negdje sakrio ili da se jos uvek nije formirao. Kako bi uopste trebao da izgleda taj otok tj kila, da li bi bila cvrsta na dodir. Moze li trening da bude uzrok svega ovoga.
Ili je problem neki treci.
Iako mislim da sam bio jako konfuzan u izlaganju, hvala unapred na odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 70 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: