Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: PRIMARNI LIMFOM CNS VS TOKSOOPLAZMOZA iILI NESTO TRECE
PostPoslato: Pet Okt 16, 2015 8:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 16, 2015 7:55 pm
Postovi: 6
molim za pomoc, pojasnjenje dal je ovakva prica uobicajena; 9 avgusta zbog blaze hemipareze i blaze hemiplegije leve noge koja traje oko godinu dana i ruke koje traje pola godine i snimam MRI i radiolog kaze glijalni tumor mozga viseg gradusa. Par dana kasnije snimam spektrometriju koja kaze promena se najpre moze interpretirati u smislu limfoma atipicnog. Nakon stereotaksicne biopsije PH nalaz Novosadske laboratorije daje na pitanje Glijalni Vs limfom - odgovor:nalaz odgovara limfoidnoj infiltraciji ali mi nemamo odgovarajuce markere da izvrsimo diferencijaciju infiltrata. Kalupe donosim u Beolab na dodatne analize i dobijam rezultat da ne postoji proliferacija tipa limfoma ili glijalne neoplazme vec diferencijalno dijagnosticki u prvom redu dolazi toksoplazmoza ali se ne mogu iskljuciti ni druge infektivne cerebralne ili sistemske bolesti jer se uocavaju pojedinacne ovalne formacije 0.68 mm koje bi mogle odgovarati cisticnim formacijama toksoplazmoze i koje pokazuju imunopozitivnost na toxoplazma antitelo. Znaci za tri meseca tri razlicita misljenja , nalaza.Nakon svega dam krv i Igg i Igm negativni sto mi je cudno. Macku nemamo. Sada cekam po nalogu mog lekara sve jovo nanovo snimanja MRI i spektrometrija na KC neurohirurgija i ph nalaz istog uzorka u drzavnoj laboratoriji KC i nerviram se jer vreme prolazi i ko zna dal ce imati reagense i koliko cu cekati ph nalaz ...Dobro je da mi se neuroloski stanje ruke i noge nije bitno promenilo za godinu dana. Meni je moja prica izuzetno stresna sa opstim utiskom da medicina nema pojma sta mi je iako ima na raspolaganju sve te savremene uredjaje. Moja doktorka neurohirurg objasnjava da se desi da nekoliko laboratorija daje razlicite ph nalaze a ja se pitam kako je to moguce jer od toga u dobroj meri zavisi moje lecenje. Molim za savet dal da se cekajuci nova snimanja okrenem u jos nekom pravcu koji bi mogao iskljuciti ili potvrditi limfom ili neko infektivno parazitsko obolenje na mozgu da se ne desi da novi nalazi opet budu kontradiktorni a ja posle toliko cekanja na pocetku. Hvala unapred na odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PRIMARNI LIMFOM CNS VS TOKSOOPLAZMOZA iILI NESTO TRECE
PostPoslato: Sub Okt 17, 2015 7:17 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Док чекаш разјашњење ситуације, предлажем ти да проучиш чиме су стари људи елиминисали паразите из организма као и евентуалне туморе. Колико ми је познато ради се о нешкодљивим препаратима па би могао да кренеш у акцију када видиш шта и како (змијско грожђе, петролеј, тодикамп... ).

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: PRIMARNI LIMFOM CNS VS TOKSOOPLAZMOZA iILI NESTO TRECE
PostPoslato: Ned Okt 18, 2015 10:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 16, 2015 7:55 pm
Postovi: 6
pozdrav , vec jesam i pijem za parazite paket za ciscenje, karanfilic orah i pelin . Rec je ipak o mozgu kao "zatvorenom sistemu " koji je "bolestan: i za sada nema boljitka... ...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: