Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Sifilis, sumnja, pomoć
PostPoslato: Pet Feb 20, 2015 3:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2015 2:45 pm
Postovi: 8
Pozdrav svima,
imam dosta informacija, mozda ce biti malo konfuzno pošto ni sam ne znam odakle da počnem, al od nekud se mora početi.
Imam 18 godina, imao sam problema sa fimozom do jula, avgusta 2013. godine dok nisam otišao na frenuloplastiku ili frenulotomiju, kako god da se zove. Pre tog kratkog zahvata otišao sam na pregled kod doktora koji me je operisao, tada načelnik opštine Voždovac gospodin Vukanić, koji mi je tokom pregleda pokazao šta će i kako uraditi i na kratko spomenuo i pokazao prstom na jedan deo prepucijuma, kozice koja ide preko glavića, da je malo "povredjena" zato što nisam mogao da prevučem kožu ispod glavića tokom masturbacije, pa je zbog trenja to nastalo, rekao mi je da to nije ništa i nije pridavao tome nikakav značaj, to izgleda kao nabor na koži ovalnog oblika. Moram spomenuti da sam pre te operacije bio nevin.

Nakon oporavka od operacije pozabavio sam se seksualnim životom, ali mi se dogodila jedna greška, mladost ludost, malo alkohola i završio sam sa drugaricom koju znam ceo život u krevetu. Nakon što je nestalo kondoma, nastavio sam odnos bez. To je bio septembar 2013. godine. Uglavnom nakon toga sam se pitao šta ako mi je nešto prenela, devojčica mi je govorila da nema ništa i da ona redovno ide kod ginekologa na preglede i na testiranja. Ali mi djavo neda mira posle nekoliko meseci. Jedino čega sam se bojao je HIV, pa sam se testirao tek ove godine, u januaru 2015. kada je već bilo godinu i par meseci od rizičnog odnosa, da bi bio siguran da će rezultat biti precizan, rezultat je bio na NEGATIVAN.

Zatim se posle par dana pojavljuje iznenadan osip na koži, kraj januara ove godine, bio sam kod privatnog dermatologa na pregledu jedno dobrih pola sata, žena je sa sigurnošću konstatovala takozvanu PITYRIASIS ROSEA, (neka proveri na netu ko ne zna) sa svim karakteristikama tog osipa. Ja prvi put čuo za to, naravno došao kući i počeo da guglam, bla bla osip može da traje 3 meseca, meni je trajao 3 nedelje sva sreća, ali i često spominjanje da osip može biti pogrešno protumačen i da to može biti SEKUNDARNI SIFILIS,iako doktorka to nije spomenula, i naravno pukla me hipohondrija. Takodje mi je prepisala i roaccutane protiv upornih bubuljica koje me napadaju, pubertet šta da se radi, pa idem redovno na kontrole vadjenja krvi, zato što je lek jak i može da utiče na enzime jetre i holesterol, pa svake 3 nedelje radim celokupnu krvnu sliku.

Sad se opet vraćam na doktora Vukanića i onu stvar na kožici na koju sam opet bacio pogled nakon skoro dve godine, koja je još uvek tu, ali sada više nisam siguran da li je to što je on rekao, ne mogu da se setim, dugo je vremena prošlo, isto je sitnog ovalnog oblika i naborano i čini mi se na istom mestu, ali ne mogu biti siguran. Te sam posumnjao na PRIMARNI SIFILIS i na čir, da nije to neki ožiljak koji je ostao od čira, ali koliko znam taj čir nestaje bez ikakvog traga,a i na takvom je mestu da bi taj čir sigurno uočio da ga je bilo. Pa na to kad se doda ova ROSEA, koja liči na SEKUNDARNI SIFILIS, ali da li je moguće da se sekundarni sifilis pojavi tek nakon godinu ipo dana?

Inače kapiram da sifilis prouzrokuje bakterija, i da bi se bar u leukocitnoj formuli pokazalo pristustvo bakterije, ali meni je leukocinta formula perfektna. (nalaz radjen za vreme tog osipa)

Neutrofili 0,59 0,45-0,70
Limfociti 0,31 0,20-0,40
Monociti 0,07 0,00-0,11
Eozinofili 0,03 0,00-0,08
Bazofili 0,00 0,00- 0,02
Granulociti 0,00 0,00-0,04

Ne ukazuje se na prisustvo bakterije,a ni virusa. I moram dodati još jedna stvar koja me brine jesu tri mala limfna čvora na levoj strani vrata, koja su već dve nedelje blago uvećana ne vide se, mogu se osetiti pod prstima kada se malo bolje ispipa, ne bole i pokretni su na dodir. Upalu grla sam imao u januaru, pa da li je od toga ili šta može biti?

Ne bi ovde ovo pisao, nego mi je izabrani lekar otišao u penziju, a drugog lekara u domu zdravlja neverovatno već mesec dana nema, tako da ne mogu da idem da se konsultujem. Koje je vaše mišljenje, da li ima razloga da sumnjam i da li treba da odem da se testiram? Ako savetujete da odem da se testiram, ja bi to obavio u hexalabu pošto je blizu moje kuće, oni koriste WASSERMAN TEST, koji je stariji od VRLD pa me zanima da li su rezultati tog testa pouzdani?

Izvinjavam se na dugom tekstu, i hvala svima koji su izdvojili vremena da ga celog pročitaju. Nadam se da će mi neko uskoro odgovoriti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sifilis, sumnja, pomoć
PostPoslato: Sub Feb 21, 2015 9:32 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am
Postovi: 1525
Sve si lepo proučio al mi samo nije jasno kako si pomislio da ti je to na penisu od sifilisa ako si bio nevin kad je to nastalo?

Naravno, ne može se ovako preko foruma isključiti siflis, jer teorijski ti si mogao da ga dobiješ tokom odnosa, da primarni sifilis ne primetiš a da ovo sada bude sekundarni.

Ne verujem da ga imaš, morala bi i tvoja drugarica da ima, ako si i ti njoj bio prvi onda nema šta.

Za sekundarni sifilis je karakteristično da osipa ima na dlanovima i tabanima, što kod drugih bolesti nije nužno, tako da verujem da je dermatolog i to imao vidu. Još ako te je pitao za odnose i to, sigurno je razmišljao i o tome.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sifilis, sumnja, pomoć
PostPoslato: Sub Feb 21, 2015 4:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2015 2:45 pm
Postovi: 8
Hvala na odgovoru.

Osipa nije bilo ni na dlanovima ni na tabanima, inače me nije pitala za odnose, pa verovatno smatram da je bila ubedjena i bez tog pitanja da se radi o pityriasis rosea.

Sto se tiče ovoga na penisu ne mogu biti siguran da je to baš to što je uočio urolog pred operaciju, jer je od toga prošlo skoro dve godine, a ja na to nisam obraćao pažnju sve do sad. Veličine je par milimetara i ovalnog oblika što je u meni pobudilo sumnju da je tu možda bio čir kojeg nisam primetio i da je nakon zarastanja to ostalo.

Što se tiče drugarice poznato mi je da ima delimično promiskuitetno ponašanje, u suštini u poslednjih par meseci se ne čujem sa njom, preselila se zbog roditelja bla,bla , jedino što mi je potvrdila da je spavala sa još jednim momkom bez zaštite i da dva puta me je uveravala da nema ništa da ide redovno kod ginekologa i da je išla na testove, ali što se tiče ih stvari teško verujem ljudima na reč.

Moram dodati da na penisu i testisima imam fordyce tačke, pa možda je ovo ovalno povezano sa tim.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: