Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Potrebna pomoc..Kako protumaciti ove simptome?
PostPoslato: Čet Dec 18, 2014 3:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Nov 15, 2014 12:16 am
Postovi: 6
Imam insulinemiju,poremecaj polnih hormona,policisticne jajnike (LH 3 puta veci od FSh) ciklus mi je kasnio 6 meseci i nakon mesec i po dana terapije Gluforminom dobila sam menstruaciju,nije trajala vise od 3 dana,ranije bi trajala i po 5 ali i ovo je veliki uspeh.
Stitna zlezda je valjda bila okej : FT4 = 13 , TSH = 1,5 a AntiTPOAt = 5732 i rekli su mi da je to malo poviseno,radim ponovo hormone u ponedeljak a ovi rezultati su od pre 3-4 meseca.
Moj problem je u tome sto sam postala jako depresivna,ni sama ne znam zasto i osecam cesto ubrzano lupanje srca,kosa mi pojacano opada vec par meseci,smrsala sam... Pre par dana sam dozivela nesto kao napad,sedela sam za kompom i ustala.osetila sam kako mi noge drhte i manta mi se,srce je bukvalno htelo da iskoci,sela sam i izmerili su mi pritisak, 117 sa 87,puls 123 a inace imam urodjeno nizak pritisak,normalan je 90 sa 60 a tahikardiju cesto..
Posto imam insulinemiju ne jedem secer,samo voce i ponekad kockicu cokolade sa 75 % kakaa i mozda mi tada secer padne ,ni sama ne znam ali cesto sam umorna,tesko se budim,vid mi se zamgli i tresu mi se ruke. To mi se bas juce dogodilo i proslo je ali uvece uopste nisam mogla da zaspim jer sam osetila da mi se desna ruka trese, tacnije palac ..Povremeno ga nekako tetiva povuce i zatrese se,kao tikove da imam. To mi se prvi put sinoc dogodilo i evo celog dana ne prestaje.
Imam 19 godina,bila sam mrsava i pre terapije ali sada sam dodatno smrsala,apetit sam izgubila zbog gluformina verovatno pa su mi smanjili dozu ali ne mogu da se ugojim. Sta mislite na osnovu moje price,imam li problem samo sa insulinom ili i sa stitnom zlezdom , sta moze da bude uzrok tog drhtanja?

Inace,razlog mojih problema je veli sok,dozivela sam nesto nalik nervnom slomu..Pala sam i pocela da se nekontrolisano tresem,cula sam samo glasove,pokusavali su da me povrate i nakon par minuta sam se podigla,gusila sam se i noga mi se tresla,nisam mogla odmah da je zaustavim. To se dogodilo pre pola godine i u tom periodu su poceli problemi.
Pisala sam malo opsirnije,ne zamerite i hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Potrebna pomoc..Kako protumaciti ove simptome?
PostPoslato: Pet Dec 19, 2014 5:56 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 6:05 pm
Postovi: 726
Sve ovo sto si navela i ukazuje na problem sa stitnom. Videces kakvi su nalazi a endokrinolog ce po njima znati sta dalje i kakvu terapiju ce da ukljuci.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: