Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Povišen CRP, LDH, Se i temperatura nakon hemiozračenja
PostPoslato: Sub Avg 02, 2014 2:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2014 1:40 pm
Postovi: 1
"Poštovani,
Prošle godine, 5. juna tačnije, operisan sam od karcinoma korena jezika, prilikom čega mi je skinut limfni čvor sa desne strane i zasečen deo vilice. Doktori su uspeli da fizički odstrane stanice karcinoma. Iza operacije, tri meseca, ubrzano sam se oporavljao i bio sasvim dobro. Video se boljitak. Da bih nakon 31 seanse zračenja i 3 ciklusa hemioterapije počeo da dobijam jake temperature, bolove u nogama, otežano disanje i visok puls u sklopu niskog pritiska. Poslat sam od strane nadležnog konzilijuma, na rengen i skener pluća i eho abdomena, gde mi nisu dijagnostikovane nikakve promene. Osim blage upale pluca. Nakon toga sam dva meseca lečen od strane pneumatologa sa injekcijama Longacef 5x2gr. Na sledećem rengenskom nalazu i pregledu reumatologa nisu se videle nikakve promene a CRP koji je bio pre toga u vrednosti od 186 pao je na 7, na donju granicu. Ldh sa vrednosti od 523 pao je na 485 a sedimentacija sa 92 na 78. Ubrzo iza toga javljaju mi se ponovne temperature i svi ostali navedeni simptomi pri čemu sam opet radio analize krvi gde su vrednosti opet CRP-a, LDH i Sedimentacija bile ponovno znatno uvećane. Tom prilikom sam konzilijarno poslat na ispitivanje kod infektologa, gde su mi urađene sledeće analize.
Eho srca, test krvi na antitela, ponovna kompletna analiza krvi i urina, nakon cega su mi prepisali Hemomicin, antibiotik, koji nije imao nikakvog dejstva na mene jer vrednosti se nisu snizile. Od strane infektologa dobijam uput da se javim reumatologu. Dalje me šalju na analize koje su uredne. Antijo, EMNG DEIGE, gde su rezultati bili uredni. Takođe da napomenem, pre mesec dana urađena je magnetna rezonanca operativne regije i rezultati su uredni..
Međutim još uvek sam pod jako visokim temperaturama. Ponovo me šalju da uradim bris grla i ždrela, test krvi na viruse i ortopan snimanje zuba ispod mosta i još uvek šekam neke rezultate. Od strane nadležnog maksilo facijalnog hirurga upućen sam na totalnu rekonstrukciju usne duplje, osnosno vađenje mosta i vađenje svih zuba ispod. Medjutim ni to ne daje nikakve rezultate.
Imam apetit, mada vidno gubim težinu. Iza zračenja i hemioterapija nisam mogao da jedem, ukusi su bili ispomešani, kako to obično ide, izgubio sam pljuvačku. Naravno i pored toga ja imam apetit i jedem.
Ovom prilikom, bio bih Vam veoma zahvalan, ako bi me možda posavetovalil kome da se obratim, koje bih još analize mogao da uradim kako bih znao kako dalje sebi da pomognem. Da li možda znate šta bi mogao da bude uzrok ovih visokih vrednosti i visoke temperature.
Svakako da cu poslušati sve savete i bio bih zahvalan na iskrtenosti. Jer šta god da je, ja bih voleo samo da znam. Bilo to rešivo ili ne.
Kao što sam već napisao, pokušao sam sve, pokušavam i dalje, do završetka rekonstrukcije vilice, zapravo vađenja svih zuba me deli još nekoliko dana. Ako neko ima bilo kakvu ideju, bilo kakvo znanje o tome šta bi ovo moglo da bude, rad sam i otvoren da saslušam i čujem.
Unapred zahvalan, Miki."

Ovo je pismo mog teče koji nema mogućnosti da vam se obrati, pa ja prenosim njegovu molbu i pitanje.
I u moje ime veliko hvala!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 120 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: