Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Sport-aritmija-nepravilna ishrana
PostPoslato: Čet Avg 10, 2006 2:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 10, 2006 2:26 am
Postovi: 12
Nisam redovni sportista, vec sam imao prekide treninga(godinu dana) u kojima sam se po pravilu gojio.
Al skoro su poceli problemi sa cukom, obicno kad legnem da spavam, osetim nemir, nepravilan rad srca...veoma neugodno i iscrpljujuce je l posle njih tesko zaspim.
Sada su poceli simptomi da se javljaju i u toku obroka ili posle njih, mozda zvuci smesno ali podrigivanje mi prija i malo smiruje srce.
U roku od godinu dana sam obavio 2 EKG-a kao redovna kontrola sportista i sve je bilo Ok.
Takodje tokom treniranja mi nikad nista nije zasmetalo i nisam imao probleme.
Oni nastaju prilikom opustanja ili obroka. (posle konzumiranja masne hrane)
Imam 22 godine i ovo me stvarno nervira.

Bilo kakav uput je dobrodosao, takodje i neke informacije o ishrani koja prija srcu.

Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Avg 10, 2006 4:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Pokusajte da uradite rendgen zeluca, sa trazenjem zeludacne kile. Takodje, razmislite da li nije u pitanju obicna nervoza, jer se i to desava Veoma cesto, ulupavanje srca pokrece anksioznost, a zatim u krug. Takvi pacijenti cesto i nesvesno gutaju vazduh (aerofagija), pa posle podriguju i upravo im se cini da im bas to pomaze. (Ali, odmah potom, oni opet gutaju vazduh i sve krece iznova). Ukoliko nemate hipertenziju i EKG je uredan, i ako je internista iskljucio potrebu za testom opterecenja, onda se fokusirajte na ove dve stvari - pregled zeluca i nervozu. Inace, dileme da li zaista imate preskoke ili slicno mogu se resiti 24-casovnim holter-ekg-monitoringom, koga odobrava kardiolog.

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Avg 10, 2006 7:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 10, 2006 2:26 am
Postovi: 12
Koliko je opasna zeludacna kila ?
Postoji li neko kucno lecenje posto ne bih da dizem paniku u kuci ?


hvala jos jednom


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 11, 2006 7:51 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Zeludacna kila je relativno bezopasna, samo u retkim slucajevima se leci operativno, takozvanom Nissenovom fundoplikacijom. Uobicajeni saveti za zeludacnu kilu su: NIKADA se ne prejedajte, jedite cesce i po manje, NIKADA posle obroka nemojte odmah da lezete, izbegavajte vrelu ili prehladnu hranu, kao i hranu koja nadima i dugo se vari.

Nije potrebna nikakva panika, ukucanima jednostavno objasnite da je doslo vreme za sistematski pregled, siguran sam da ce razumeti. Mi i nase automobile jednom godisnje vozimo na tehnicki poregled - cak i kad su ispravni - pa zasto onda ne bi i sebi priustili jedan pregled godisnje?

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 13, 2006 7:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2005 5:23 am
Postovi: 3
Bukvalno imam isti problem. U normalnim uslovima osecam se odlicno, redovno igram basket, radim sklekove, trbusnjake, odrzavam formu koliko god mogu, ali cim unesem bilo sta u organizam (pogotovo uvece) nastaju problemi sa aritmijom, blagom drhtavicom i sl.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 18, 2006 2:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 3:47 pm
Postovi: 22
Lokacija: Beograd
Dragi prijatelji. morate malo da povedete računa šta jedete.Ne bih da me okarakterišete kao nekog pametnjakovića ali u to sam potpuno uveren jer sam i sam imao sličan problem.Radim kao komercijalista u jednoj privatnoj firmi što samo po sebi kaže da sedim po osam sati i vrlo se malo krećem.Inače i ja sam bivši sportista (veslanje),koji kada je prestao da se aktivno bavi sportom počeo da se goji i da se ne obazire na svoje zdravlje.Međutim,sada posle više od 20 godina nebavljenja fizičkim aktivnostima i uzimanjem neadekvatnih obroka,umalo da đavo dođe po svoje.Analizom krvi utvrđeno mi je prisustvo holesterola i triglicerida u duplo većoj meri nego što su referentne vrednosti tako da sam morao pod hitno nešto da preduzmem.Znam neke svoje drugare koji su u srednjim godinama imali tu nesreću da dožive infarkt pa su tek onda preduzeli da nešto promene u svom životu.Dok su mladi i zdravi ljudi ne razmišljaju mnogo o posledicama,osim ako ih ne zadesi neki problem,pa udri brigu na veselje.Ja sam do pre mesec dana imao 97 kg i za mesec dana uspeo da adekvatnom ishranom skinem 7 kg.Odmah da naglasim da ne koristim nikakve preparate za mršavljenje,nikave hemije,ne gladujem.Samo koristim hranu koja je strogo izbalansirana i prirodna i u kojoj nema nikakvih suvišnih elemenata niti hemiskih komponenti za postizanje dugotrajnosti proizvoda.Voleo bih da vam pomognem u vezi vaših problema te, stim u vezi možete mi se obratiti putem elektronske pošte.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 18, 2006 11:19 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Postovi: 3798
Lokacija: Pozarevac
Postovani roseox,

Postavili ste isti post, izmenjen u par reci, na skoro svim mestima gde ste nasli za shodno - i svuda nudite svoje savete za dijetu. Retoricko pitanje - bez zelje da mi odgovorite, samo ukazujem onima koji citaju ovo - a koje su to "hemiske" (bez "j"???) supstance o kojima govorite, koji su to "nepotrebni elementi", kako je to ta Vasa dijeta "strogo" izbalansirana, i kojim iskustvom (od mesec dana?) garantujete da Vasom dijetom necete napraviti druge komlikacije - cir na zelucu, cir debelog creva, rak debelog creva, rak jetre, cirozu, anemiju, neuroloske poremecaje, bubreznu insuficijenciju, kamenje u zuci i bubrezima, ili ko zna sta jos o cemu verovatno ne postoje nikakve studije vezane za Vas "izbalansirani" odgovor na sva pitanja...

Pozivam Vas da JAVNO oznesete principe svoje dijete i stavite ih na raspolaganje i procenu u kontrolisanim klinickim studijama.

U ljudskoj je prirodi da trazi "PANACEU", nesto sto leci sve, biljku, "vodu zivota', "eliksir mladosti", molitvu, mantrru, carobnu dijetu ili ko zna sta. Takve romanticne fantazije, na zalost, ostaju samo deciji san. U potpunosti se slazem da je ishrana VEOMA BITAN element, ali sam takodje ubedjen da nema tog nutricioniste ili dijeteticara koji moze da izleci nesto sto se stice genima, ili nesto sto se kvari na druge nacine, a ne samo ishranom. Vama zelim puno zdravlja, a urednike sajta molim da razmisle da li je ovakvo masovno postavljanje ponuda za lecenje dijetama (makar uvijeno u formu "saveta" i "pomoci") u skladu sa politikom koju bi trebalo da ima ovakav forum.

_________________
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 27 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: