Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Kondilomi anusa Veliki
PostPoslato: Uto Dec 10, 2013 1:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2012 7:06 am
Postovi: 15
Pozdrav, zbog greske doktora pre mesec dana koji su mislil da imam hemoroide, sad je nastao veliki problem i ispostavilo se da su u pitanju ipak kondilomi. Isao sam kod dermatologa ali ne moze da mi odradi to jer su veliki. Oni su precnika nekih 6 cm i rekli su mi da mora hiruski da se odradi. Isao sam i kod hirurga medjutim on ne moze da mi odradi to u narednih 3 meseca. Da li neko zna nekog privatnika koji ovo radi, nekoliko njih sam zvao i ne rade to. I da li ima neka mast koju bih mogao da mazem da mi se ovo ne prosiruje, jer svaki dan je sve vece i vece.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kondilomi anusa Veliki
PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 11:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2012 7:06 am
Postovi: 15
Evo da napisem, mozda ce nekom znaciti. Nasao sam Medilek poliklinigu u Cacku i odradili su mi danas to. Radili su mi pod opstom anestezijom, radio talasima. Kondilomi su bili iz nekoliko slojeva. Najgore od svega je to sto sam koristio FAKTU mast, koju su mi doktori koji su mislili da su hemoroidi preporucili. Mast sadrzi cinhokainklorid koji su samo hranili kondilome, i omogucili im da narastu jos vise.

Utisci operacije su samo bolovi nekih 1-2h posle, i to je to.
Ako je neko imao slicno iskustvo, da li je normalno da posle te operacije dolazi do blagog krvaranja, tj nisam siguran da je to krvarenje, jednostavo desava se da kaplje nesto iz anusa, svetlo roze boje, kao razblazena krv ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kondilomi anusa Veliki
PostPoslato: Pet Dec 13, 2013 8:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 2:18 pm
Postovi: 12
Ne , ne ta komponenta leka. Nego nikako ne stavljati na promene bilo koji komponentu kortizola jer smanjuje lokalni imunitet i promene divljaju> Alternativno neke imonomodulatore tipa ehinacea kapi,kamilica, promene drzati suvim nikako vlaznim zbog brzine poliferacije na koju se moze uticati, zatim umerenom toplotom delovati na regiju da se metabolicki procesi ubrzaju. Veca toplota takodje obara lokalni imunitet. Promene je najbolje seci hladnom metodom,skalpelom ultrazvucnim nozem. Jer invazivne metode poput elektrokauterizacije radio talasima i termoelektrokoagulacija suvise obara imunitet, krio metoda takodje. Nekako je najbolje krio metodom zaustaviti replikaciju i onda nakon jednog dana takvu promenu spaliti, ali samo promenu, ne lokalno tkivo. UZ noz je odlican. Sklalpel je dobar i bez obzira na krvarenje za koje se misli da moze dalje rasejati virus(sto donekle ima istinitost) daje dobre rezultate jer virusne partikule iz celije u toku secenja ulaze u krvotok , imunitet ih prepoznaje i bori se i stvara antitela. I na kraju a trebao sam to reci na pocetku- tri vakcine Silgarda ili Gardasila 0-2-6 mesec. Da bi se zastitio u buduce i ne bi dobio reinfekciju prilikom ponovne ekspoziciji.Sto se tice sojeva koji nisu obuhvaceni vakcinom a takodje daju benigne izrasline , interesantno ali vakcina ima unakrsno delovanje, tako da ne stiti samo od tipa 6 11 16 18 ako pricamo o kvadrivalent nego i od ostalih manje ili vise uspesno ,ali dovoljno. Neka i imunitet radi svoje :) Uzdravlje i brzo se oporavi


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kondilomi anusa Veliki
PostPoslato: Pet Dec 13, 2013 9:06 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2012 7:06 am
Postovi: 15
Ja na promenu stavljam baneocin puder, jutri i veci kako mi je doktor rekao. I treba 5-6 puta dnevno topla kupka hipernanganom.

Ja sam sad u takvom problemu da ne mogu da ustanem, jer su to nevidjenu bolovi. To mi je najveci problem, pijem brufene al opet boli. Krvarenje je se mnogo smanjilo u odnosu na prvi dan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kondilomi anusa Veliki
PostPoslato: Ned Jan 05, 2014 5:10 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am
Postovi: 117
Evo nekako prelistavajuci ovu stranicu i zanimajuci se za svaki dobar savet,svratih i ovde.
Posle citanja vasih problema,prvo sto sam se zapitao,da li vama treba jos neka vrsta pomoci.Molim,bez ljutnje ali sve mi na to lici,sto bi rekli.
Da neko dozvoli da mu se problem toliko uvelica,da rutinsku intervenciju svedu na problematicni hiruski zahvat,e to mi nije jasno.Tu jednostavno nema opredeljenja.
Citam,kako je doktor pogresio u konstataciji,ma hajte molim vas.Sve da je i pogresio,problem vam se uvecavao i postajamo sve tezi a sta ste vi preduzeli povodom toga.Dozvolili ste da vam kondilomi narastu na 6 cm?Da li je to normalan odnos prema sebi prvenstbveno a kakav li je ka drugima?
Ovakvu neodgovornost,tj. aljkavost prema sebi nikada nisam sreo.
Mozete da se ljutite na ovo sto sam napisao ali ljudi stvarno ovo je vrhunska nebriga,zar ne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kondilomi anusa Veliki
PostPoslato: Ned Jan 05, 2014 11:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2012 7:06 am
Postovi: 15
Sve je to ok sto ti kazes iz tvoje perspektive. Stvar je u tome sto je meni domtor dao Faktu mast, i svaki put kad je mene to pocelo da svrbi boli pece, ja bih namazao mast i u roku od 1mi sve to prestane. I to je tako trajalo 20ak dana, povecanja nije bilo. Al o da nekih 5 dana pre operacije to je odjednom buknulo iz dana u dan, cim je picelo da se povecava i da ne deluje mast ja sam otisao kod doktora. I opet nije me prekledao doktor opste prakse, al ja sam insistriao da mi da uput. Da bi mi pisle domtor rekao da su to kondikomi i da treba kod dermatokoga koji ne radi svaki dan, pa rako izgubis 3-4dana i to i dalje raste


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 39 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: