Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Sre Okt 23, 2013 5:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 23, 2013 5:37 pm
Postovi: 1
Pre 2 godine sam prvi put imao problem sa uraslim noktom na levom stopalu resen je relativno lako, guranjem gaze pod nokat dok on ne preraste. U maju ove godine mi je poceo opet urastati ali na desnoj nozi. Lekaru sam se javio tek u junu kada mi je poceo urastati nokat na levom stopalu i tad su mi na hirurgiji iscupali oba nokta... Ovog meseca sam primetio da mi urasta nokat na desnom stopalu a izrasle su mi tek 2/3 nokta, a pojavile su mi se i gljivice na noktima sada, pa mi je lekar preporucio da kupim glikolni antifriz i da decilitar toga razblazim u litri vode i da 5 puta na dan ispiram noge u tome... ali sumnjam da mi to moze pomoci oko urastanja nokta, nadam se da ce mi pomoci, a zanima me i vase misljenje o tome...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Uto Okt 29, 2013 2:29 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am
Postovi: 117
Urasli nokti znaju da prave ozbiljne smetnje.Probajte da odete do medicinskog pedikira kako bi sanirao urastanja a tek nakon toga moze da se krene u lečenje upaljenog dela kože.Mazanjem odnosno unošenje raznih lekova neće rešiti problem jer urazli nokri stalno iritiraju meso palca.Pedikir nije bezbolna intervencija ali moze da reši problem.
Što se tiče upalnih procesa potražite MUMIVET kremu koja deluje na upalne procese (rane,gnojne procese) i na gljivice,bićete zadovoljni.
Svakako prvo pedikir (medicinski),nadam se da sam vam bar malo pomogao.
poz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Čet Okt 31, 2013 12:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 30, 2013 11:57 pm
Postovi: 1
Poštovani,
Javljam se jel imam jako veliki problem sa uraslim noktom na nožnom palcu.Hirurg mi je predložio hirurško odstranjivanje, ali ja sam skeptična po tom pitanju.
Pročitala sam iskustva kog čuvenog Ganeta, pa bih molila gospodina da mi objasni gde se nalazi kako bih ga mogla posetiti, odnosno način kako da dođem do njega , broj telefona ,adresu.
Unapred zahvalna.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Sre Nov 13, 2013 2:18 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 13, 2013 2:04 am
Postovi: 3
Najpre pozdrav svima :) Slucajno sam naisla na ovaj forum a posto sam svojevremeno imala ovaj problem htela bih da podelim i moje resenje.

Sve cetiri godine gimnazije sam nosila jednu papucu,i leti i zimi sa ogromnim zavojima nisam nista ni mogla da obujem.Svi moguci i nemoguci narodni lekovi nisu pomogli kao ni naravno lekovi,a ispila sam tone antibiotika. 4 puta sam ih operisala od toga dva puta bez anestezije!!! I opet se javljalo. Da se razumemo,sada sam vec i ja doktorka,ali doktori ce vas samo vrteti u krug dok ne odete kod hirurga koji su nauceni da sve sto ne valja iseku.

Ja sam lek dobila od potpunog stranca i spasla se za dva dana.
Pomesajte u posudici iste kolicine HIDROCIKLIN MASTI I KANTARIONOVOG ULJA, ako imate domace bolje ali moze i iz apoteke,lepo to umutkajte nekim stapicem, umocite vaticu pa podvucite ispod nokta koliko vise mozete i jos malo toga namazite svuda okolo,previjte i tako svako vece. Ja sam samo dve noci to stavljala a vec sam bila zakazala jos jednu operaciju.Spasilo me je.Posle goinu dana je opet malo pocelo i opet sam to smuckala i samo jednom stavila,evo vec 10 godina sam mirna.
Nadam se da ce vam pomoci.
Pozzzzz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Sre Nov 13, 2013 2:34 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 13, 2013 2:04 am
Postovi: 3
I da isla sam i kod pedikira na svake tri nedelje i to je oslobadjalo bola ali nije bilo resenjeposto je trebalo stalno nokat ponovo obradjivati kako raste a to me je i dosta kostalo,tako da po meni ni to nije resenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Sre Nov 13, 2013 9:13 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 6:02 pm
Postovi: 74
Lokacija: Novi Beograd
Ajdemo ponovo,svaki primer je prica za sebe,kod ozbiljnih "krivina" i urastanja NEMOGUCE je staviti dlaku izmedju nokta i tkiva a ne podizati noktnu plocu i bilo sta raditi.Kada se prst ozbiljno upali ima proces i zagnoji ne smete ni da ga pipnete a o nekom podizanju nokta da i ne govorim.Opet sve sto pravi proces mora se iseci i odstraniti, NEMA DRUGE OPCIJE ne pomazu "mazalice",(mozete da plivate u antibiotiku ili melemima ne vredi) to svako zna ko ima problem,to kao "pusti da izraste","seci ravno" vazi samo za primere gde nema urastanja a to je jaaaako mali procenat ljudi,samo toliko da ne bude zabune to vam govorim iz dugogodisnje prakse a svi koji su bili kod mene znaju da to mogu da dokumentujem i sa fotografijom!

jos samo da dodam kad je upala i proces u pitanju ljudi su se cudili i sami sebe slikali koliko tu moze gnoja da izadje ali tek kad se isece sta treba dotle prst samo malo sluzavi a boli neverovatno, kad se to parce izvadi tacno znate da je to to ne treba niko da vas ubedjuje,sto bi rekao jedan pacijent odma je milina i olaksanje,naravno i te slike imam pa ko voli. ...

_________________
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Čet Nov 14, 2013 2:49 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 13, 2013 2:04 am
Postovi: 3
ok bez ljutnje,ocigledno je da pomaze vadjenje dela koji je urastao,to je jasno,ja samo pokusavam da pomognem jer sam za 4 godine zaista sve varijante prosla,a slucaj je bio katastrofa,sa puuuuuuuno gnoja,granulacijom, i otokom celog stopala,prosto sam gledala kako mi noga otice. :o Pomoglo mi je eto samo mazanje....... :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Čet Nov 28, 2013 6:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 5:58 pm
Postovi: 2
U trudnoci mi je urastao nokat na levoj nozi sa unutrasnje strane....to traje vec godinu dana,isla sam kod lekara i previli mi prst i rekli da idem kod hirurga na operaciju,,,nisam otisla jer sam cula da nije to krajnje resenje,stavljala sam hidrociklin,hidrogen 3 posto,jod nista ne pomaze....pocinje sve vise da boli,ima i divlje meso,curi gnoj,nista ne mogu da obujem.....bila sam kod par kozmeticara i kad vide prst u kom je stanju ne zele da rade oko prsta kao problematican je.Vidim svi hvalite Gana pa bih zamolila da mi javite njegov i mejl ili telefon,vise ne mogu da odlazem ....hvala .......


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Pet Jan 10, 2014 4:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 10, 2014 4:00 pm
Postovi: 2
Pitanje za gospodina Ganeta. Na koji nacin sterilisete pribor ? Nakon odradjene intervencije kolika je verovatnoca da se ponovi problem? Ili savetujete svaki mesec dolazak kod vas da se ne bi ponovilo urastanje. Hvala i pozz :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Sub Jan 11, 2014 10:08 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 6:02 pm
Postovi: 74
Lokacija: Novi Beograd
Krenucu redom da odgovorim na pitanja
-uvek kad me neko pita da li sterilisem alat sa kojim radim ja kazem"ne",na takvo pitanje neozbiljan odgovor,ja sterilisem alat prvo da bi sacuvao sebe i svoju porodicu pa onda druge!Sad ozbiljno malo imam i koristim sterilizator sa tecnim rastvorom vode i sretstva za sterilizaciju hiruskih instrumenata koji je u flasi kao koncetrat,koristim sterilizator koji zagreva metalne kuglice na 200 stepeni u koji se "zabadaju" instrumenti, imam i koristim uv sterilizator ali redje jer smatram da posle ove dve sterilizacije nije uvek potrebno stavljati u uv sterilizator,imam tri kompeta alata pa u krug idu po sterilizatorima!Mene samo posle ovog pitanja interesuje da li je neko pitao u bolnici da li sterilisu alat i kako?!
-problem urastanja nokta je genetika i u velikom broju slucajeva se vraca tj ponavlja,nekome se to(urastanje) aktivira u mladosti a kod zena se to najcesce desava u trudnoci zbog stomaka,nepravilnog hoda i pada imuniteta.Ja imam isti problemni da je moguce trajno resiti ja bi prvi sam sebi to resio.Moram da ponovim da je svako urastanje specificno na svoj nacin i da je najbitnije odstraniti deo nokta koji pravi problem i proces a ko se to ne uradi kako treba nece doci do poboljsanja,jedan od bitnih faktora je i cime se to otstranjuje sa skalpelom je bolnije i oporavak je duzi a bez skalpela je to mnogo bezbolnije i takoreci nema vreme opravka jer odmah osecate poboljsanje i posle toga mozete da igrate kolo.
-imam pacijente koji su vise puta operisani najveci operacija je 5 sa po 4 operacije imam vise pacijenata toliko o tome da li se vraca urastanje!
-sto se tice dolazaka i odrzavanja noktiju to je od sluca ja do slucaja razlicito,ja predlazem posetu pedikiru kad bi inace sami sekli nokte naravno ako je sve ok na 3-4 nedelje tj jednom mesecno,treba naci vremenski interval od momenta secenja pa do momenta kad pocinje nokat da smeta ali ne stalno nego ga osetite pod nekim uglom u hodu na primer tad je pravo vreme za intervenciju, nije tkivo upaljeno i osetljivo to odradite i nikad nemate problem,ima onih koji kao sat dolaze na tri nedelje a ima i drugih koji sve probaju ne srede sta teeba i tek onda dodju(to je karakteristika za muskarce).

-o uraslim noktima bi mogao danima da pisem i pricam,extremne slucajeve sam fotografisao i imam foto dokumentaciju raznih primera,pitajte sta vas zanima rado cu da objasnim i bice mi drago da pomognem ako nista drugo bar savetom,deci do 10 godina radim i radicu besplatno.

_________________
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Ned Jan 12, 2014 10:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 10, 2014 4:00 pm
Postovi: 2
Treba da pisete. Svaki savet zlata vredan! Hvala na odgovoru :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Uto Jan 14, 2014 7:00 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 6:02 pm
Postovi: 74
Lokacija: Novi Beograd
Nije problem vi pitajte a ja cu da odgovaram i ako neko hoce da stavi fotografiju svog problema ja cu pogledati i napisati svoje misljenje o tome sto vidim,postoji i mogucnost da mi posaljete fotografiju problema na meil [email protected] i ja cu u najkracem roku da odgovorim i dam svoje misljenje kao i do sada sto sam radio!

_________________
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Čet Apr 16, 2015 9:56 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 16, 2015 9:54 am
Postovi: 1
Moze kontakt od Ganeta na mail [email protected]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Čet Apr 16, 2015 2:07 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Па зар није онај горе - сајбергане...?

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Urasli nokti
PostPoslato: Pon Avg 10, 2015 12:27 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 21, 2015 12:14 pm
Postovi: 2
Postovani drugari po muci,molila bih vas da mi na pp ili mail [email protected] prosledite kontak Ganeta.Sin mi ima strasne probleme sa noktom na palcu i hitno mu je potrebna pomoc.Hvala puno!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 30 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: