Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Ned Jun 03, 2012 9:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 8:48 pm
Postovi: 1
Mom ocu je pre dva meseca operisan tumor na mozgu, iznenada i bez simptoma do trenutka kada je sve krenulo lose. U tom trenutku mu se kocila desna ruka, nije mogao govoriti, imao je jake napade besa i dezorjentisanosti, ponekad tih dana nije prepoznavao porodicu i prijatelje. Nakon operacije nastupio je brza oporavak, kod kuce se ponasao normalno i nije imao nekih problema za zabrinjavanje. Kasnije nisam bila kraj njega, jer zivim daleko, te licno nisam ispratila situaciju kada mu se ponovo slosilo i kada su stigli rezultati provere tkiva, po kojima tumora nema. On je otpusten iz bolnice sa dijagnozom C793- Neoplasma malignum cerebri et meningium cerebri metastaticum .
Rezultati pokazuju :
Metode obrade: HE, IHH, analiza:p53, Ki67, Synapotophysin, GFAP.

Mikroskopski opisSitni delovi mozdanog parenhima bez tumora

Delovi tkiva sadrze neurone (Synaptophisin+) pravilno linearno distribuirane u bogatom neuropilu, zatim pojedinacne astrocite koji su na GFAP-u karakteristicno zvezdastih reaktivnih gljivnih vlakana i uobicajeni oligodendrociti.

Tek se direktno, na HE preseku, uz mozdani parenhim nadje oskudan sitnozrnasti acidofilni nekroticni deo tkiva sa nekoliko neutrofilnih granulocita.

Zakljucak: Nije nadjen tumor na ovim uzorcima.

Blaga reaktivna astroglijalna reakcija i minimalna zona malicije ivicno, sa neutrofilima, je jedini patoloski sustrat.

Neurohirurg koji ga je operisao tvrdi da je potrebno zracenje, radiolog se na kraju slozo sa njim, ali u ova dva meseca je doslo do recidiva i otac je trenutno u bolnici jer je ponovo izgubio moc govora i uspavao se budeci se samo na kratko.

Laik sam i ne mogu protumaciti rezultat analize tkiva sama. Moze li mi neko pomoci i objasniti sta tacno govori , jer osim dela gde kazu da tumora nema, ostatak me zbunjuje jer mi se cini da ipak nije sve bas tako.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Pon Jul 23, 2012 12:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 23, 2012 12:08 pm
Postovi: 5
Operisala sam tumor na mozgu velicine 35x56x36mm. CT I MR nalaz ukazali na cisticno tumorski ekspanzivan proces u mozdanom paranhimu supra, para i retroselarno. Da li neko moze da mi kaze sta to znaci, da li to znaci gdje se tumor nalazi da li na osnovu toga moze da se zna koje centre "zahvaca". Konacna dijagnoza je C71 Tu. cerebri reg. supra para et retrosellaris Sy psychoorganicum. Poslije operacije: Craniotomia osteoplastica reg pteryonalis 1. dex. Evacuatio cystis et extirpatio partis muralis. PH nalaz ukazao na adamantinomatozni kraniofaringeom WHO gradus I. Prvi put sam ovde, tako da ne znam da li postavljam pitanje na pravom forumu, ali ako se iko razumije u ove dijagnoze, molim vas da mi odgovori.
Unaprijed hvala!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Pon Avg 13, 2012 12:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2012 12:53 pm
Postovi: 29
Na internetu ces lako naci kapsule"Scutellariae"od firme Solgar iz Holandije.
Ima vise firmi koje ih nude pa su i cene razlicite.Kapsule su od napravljene od korena biljke Scutellaria baikalinensis-sadrze flavonoide a medju njima i Wogonin koji u organizmu izaziva Apoptozu malignih celija a zdrave ne ostecuje.Neka tvoj otac pije tri puta dnevno po jednu.
Ako te jos nesto interesuje ili ti treba pomoc oko nabavke ti se javi na:[email protected]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Pet Apr 05, 2013 1:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 05, 2013 12:17 pm
Postovi: 4
Dobar dan,u cemu pomaze radiolosko zracenje? Citao sam dosta po internetu ali nisam razumeo.Mojoj baki su rekli da ima zlocudni tumor na mozgu,da bi operacija bila rizicna..Ima 77 godina.Da li imate neki predlog i da li bi mogla da joj pomogne radiolosko zracenje? Unapred hvala.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Sub Apr 06, 2013 10:49 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Зрачење убија ћелије тумора ако се прецизно гађа. Постоји и такозвани гама нож који је доста прецизан у томе. Кажу да га користе у Турској.

Имаш доста других начиња за лечење тумора, па погледај по форуму: витамин Б17, уље конопље, инфузије раствором соде бикарбоне, неки спомињу и медицински петролеј и тако даље.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Sre Apr 10, 2013 2:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 05, 2013 12:17 pm
Postovi: 4
Hvala puno.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Sre Apr 10, 2013 4:10 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Поздрав и теби.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Čet Apr 11, 2013 11:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 06, 2013 3:15 pm
Postovi: 7
Gamma noz uspesno leci tumor na mozgu. Gama nozem se radi u Turskoj. Neki pacijenti idu preko fonda a neki u svojoj reziji.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Čet Avg 29, 2013 1:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 29, 2013 1:38 pm
Postovi: 1
Treba mi savet hitno
Pre mesec ipo dana pojavile su se glavobolje,blage .
Imam 15 godina,znam da sam jos mali i sve ali ovo me mnogo plasi. Glavobolje su blage,vise ometajuce.Kad legnem da spavam cesto se ujutro probudim sa utrnulom levom rukom,a tri puta do sad je bila i leva noga,brojao sam. Cudno je da kad god odem iz Beograda ja kao da izgubim svoju glavobolju,dok je ovde druga prica. Poceo sam da se informisem o tumoru na mozgu i pomisao na to me zaista plasi.. Osim ovih gore,nemam vise ni jedan simptom tumora.Da li mi bilo ko moze pomoci ??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Ned Sep 01, 2013 12:09 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Ned Nov 10, 2013 1:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 10, 2013 1:29 am
Postovi: 1
GW Pharma započinje kliničku studiju bezbednosti Sativexa u terapiji rekurentnih glioblastoma temozolomidom

GW Pharmaceuticals, kompanija koji proizvodi Sativex, oralni sprej od tinkture kanabisa, najavila je početak I faze kliničkog istraživanja bezbednosti, tolerabilnosti i farmakodinamike Sativexa u terapiji rekurentnog glioblastoma intenzivnim dozama temozolomidom. Glioblastom (glioblastome multiforme) je najčešći i najsmrtonosni maligni tumor mozga, od koga u Srbiji godišnje oboli i do 250 osoba.

GW su započeli sa regrutacijom pacijenata za A fazu kličničkog istraživanja, u kojoj će doktori najpre pokušati da utvrde bezbednosne parametre davanja Sativexa na maloj grupi pacijenata obollelih od glioblastoma. Ako rezulltati budu pozitivni, studija će preći u randomizovanu fazu B, gde će pacijenti uz temozolomid primati Sativex ili placebo.

Istraživanje će biti sprovedeno na Univerzitetskoj bolnici Sent Džejms u Lidsu.

Iako su stotine istraživanja u laboratoriji i na životinjama, kao i brojni anegdotski izveštaji pacijenata, pokazali anti-tumorno dejstvo kanabinoida, ovo je tek druga klinička studija na ljudima. Prvu pilot studiju je izveo tim dr Manuela Guzmana sa Univerziteta u Madridu, u kojoj je ispitivao anti tumorno dejstvo THC-a, primarnog psihoaktivnog fitokanabinoida, na malom broju pacijenata obolelih od rekurentnog glioblastoma. Za sledeću godinu, najavljeno je još jedno kliničko ispitivanje, ovog puta kanabidiola (CBD), u lečenju kancera, koje priprema tim sa Kalifornijskog Pacifičkog medicinskog centra (CPMC).

Pročitajte zvanični opis kliničkog isttraživanja na: clinicaltrials.gov


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Uto Dec 24, 2013 11:58 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 31, 2013 10:58 am
Postovi: 3
Др Иван Милић, клинички центар одељење Д !!! Изузетан човек и врхунски доктор. Проверено најбољи. 8)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Pet Jul 18, 2014 6:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 18, 2014 6:14 pm
Postovi: 1
E ovako , već par godina vidim neke kružiće pred očima , obično na jakoj svetlosti i iskrice takodje na jakoj svetlosti. Medjutim cini mi se da je vise na desnom oku. A sada oprimecujem i kao da kad trepnem kao da vidim nesto crno na sredini oka , ali to nestane dok trepnem , ne znam kako da objasnim dok trepcem to vidim , to crno i takodje jace na desnom oku. U pocetku nisam obracala paznju , jer mi nije smetalo , ali sad vec brinem. Imali neko slican problem ? I da li je opasno ? Molim vas da mi sto pre napisete nesto... I da , da napomenem , dugo sedim za kompjuterom , i malo spavam , ne znam da li ima veze... PREPLAŠENAA SAAAM ! :( :( :( :( :( :cry: :cry: :cry:
! Da nije mozda tumor na mozgu ? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Pet Jul 25, 2014 9:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 24, 2014 5:01 pm
Postovi: 28
Lokacija: Srbija
Vec sam poslao nekoliko ovakvih poruka drugima, a koje smatram dobrim resenjem problema.

Na linku

http://kickass.to/korak-do-kraja-zip-t9343512.html

je postavljen multimedijalni materijal od 50-tak dokumentarnih filmova na srpskom jeziku, preko 200 pdf knjiga o zdravlju, veganstvu, alternativi i dr., anatomske 3D enciklopedije, softver, koji poprilicno dobro objašnjava temu alternative i zdravlja, principe zdravlja i lecenje kao i politiku eugenike.

Možete jednostavno skinuti fajl sa torrenta (13 Gb, zip) i na jednom mestu dobiti sve odgovore, da ne biste gubili vreme i lutali za informacijama. Da ne preterujem, ali neka moja licna procena je da ukoliko budete prilagodili svoj nacin života na nacin kako je tamo opisano, vaše šanse za prevenciju i izlecenje su oko 80%.

Mogu vam proslediti pocetak uvodne reci:

"...U zadnje vreme sve je ucestalija pojava raznoraznih boleština tipa bolesti srca, kancera, leukemija, dijabetesa i sl... Ono što je zajednicko za sve ove savremene bolesti je da se uglavnom javljaju kao posledica pada imuniteta a da njihovo lecenje više ne zavisi toliko od lekova koliko od promena navika, svesti i nacina života.

Trenutna situacija npr. u Americi je da svakog minuta umre po jedna osoba od bolesti srca kao i jedna osoba od kancera. Normalno da je na svetskom nivou ta brojka mnogo veca. Kod nas u Srbiji, trenutno stanje je da svakih 18 minuta umre po jedna osoba od srcanih bolesti a godišnje se evidentira preko 30.000 novih slucajeva oboljenja od raka od kojih preko 20.000 umre sa tempom uvecanja od 15% godišnje.

Prognoze svetske zdravstvene organizacije za Srbiju su da ce, ako se zadrži ovakav tempo razboljevanja, vec u 2020. godini, svaki drugi stanovnik imati neki oblik raka, kancera, ciste ili neko drugo autoimuno oboljenje. Ljudi su u teškoj finansijskoj situaciji i zbog postojecih porodicnih problema nemaju vremena da realno sagledaju situaciju oko sebe vec se krecu kao hipnotisani u gomili, ignorišuci realnost i jasno uocljive znakove predstojeceg vremena...."

POGLEDAJTE!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tumor na mozgu
PostPoslato: Uto Avg 12, 2014 1:20 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 26, 2006 7:41 pm
Postovi: 23
Hteo bih da postavim nekoliko pitanja, pa bih bio veoma zahvalan ako bi ste mi odgovorili posto sam u velikom strahu i dilemi.

Pre 2 godine usled glavobolja radio sam MSCT pregled endokranijuma (to jest koliko je meni laicki poznato skener glave) , gde se u izvestaju radiologa navodi CT nalaz - na kostima lobanje,mozdanom parenhimu i likvornom prostoru endokranijuma ne vide se patoloske CT promene.

Nakon ovakvog nalaza misleci da je sve u redu nisam otisao kod neurologa zbog svih peripetija oko zakazivanja, medjutim glavobolje su se kasnije ponovo pojavile.

Sad ide mozda glupo pitanje ali ipak moram da pitam.Da li ovim pregledom moze da se ustanovi da li postoji tumor na mozgu posto sam na netu gledao da se tumor dijagnostikuje Scintigrafija mozga (pored magnetne rezonance), odnosno da li je scintigrafija u stvari ovaj pregled koji sam ja obavio?


Poslednji put menjao php dana Uto Avg 12, 2014 1:23 am, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 57 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: