Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Čet Mar 04, 2010 4:24 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 04, 2010 4:06 am
Postovi: 3
Imam 21 godinu...sa svojih 182-3cm,imam negde oko 52-53kg...9 godina sam trenirao kosarku bez problema,imam dosta jak imunitet...medjutim sad vec u ovim godinama,imam problem sto sam mrsav,pada mi samopouzdanje zbog toga,besan sam na sebe,ali moram i da kazem da imam neredovnu ishranu...ponekad znam da "doruckujem" u 3 popodne,pa sledeci obrok da imam tek u 12 nocu...

Ima li neko preporuku za nekog dobrog nutricionistu,po mogucstvu,neki sportski,da to mogu da ukombinujem ishranu sa vezbanjem,npr kod kuce ili u teretani,neko ko ce mi napraviti plan ishrane,i reci mi,da cu za mesec dana,ako se pridrzavam toga,dobiti npr 500gr na kilazi,da mi to bude motivacija za dalji napredak,jer vec se sam sebi gadim od svega toga i dosta patim zbog tog manjka kilograma,ne mogu da obucem neku dobru majcu,kosulju itd...razumete vec u cemu je problem!

Hvala...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Sub Jun 26, 2010 8:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 26, 2010 8:05 pm
Postovi: 1
Imam 22 godine, visok sam 184 cm, i imam 55 kg. Bolujem od multipleks skleroze i pojma nemam kako da se ugojim. Posto sam relativno nov u ovoj prici, a doktori mi ne daju nikakve konkretne odgovore, nadam se da cete vi da mi odgovorite. Naglasavam da imam redovne i kvalietne obroke.
Ovakva kilaza na ovu visinu je u mojim godinama veliki demotivator. Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Sre Sep 08, 2010 9:24 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 07, 2010 12:34 am
Postovi: 24
Lokacija: Kragujevac
Ovde niko ne odgovara... Evo recimo moj problem

Imam 21 godinu, visok sam 175 cm, i imam oko 55 kg. Mnogo sam mrsav, samo cekam zimu da ne idem u kratkim rukavima mnogo me sramota, jedem onako normalno solidno, ali mnogo sporo, i jedem i nocu i sve to, i nikako ali nikako ne mogu da se ugojim, sad ne znam jel to do krajnika ili do chega je? Kad idem kod lekara samo mi kazu da jedem malo vise i da uzmem nesto za apetit, uglavnom gluposti neke...

_________________
Ako se lozite da budete kul, onda sam sigurno vas idol.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Pon Okt 11, 2010 3:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 11, 2010 3:31 pm
Postovi: 11
Ajde da ja dodam moj problem pa mozda neko i odgovori. Moj sin ima 17 godina visok je 207 cm i ima 73 kg. Aktivno se bavi kosarkom ali ne jede dovoljno i pored svega ne jede nista od mesa sem pljeskavice i sarme. Mnogi ce reci pa kako da se ugoji a ja eto gajim nadu da ima nacina i bez mesa,jaja i iznutrica koje ne jede. :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Sre Okt 13, 2010 9:45 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 12, 2010 5:40 pm
Postovi: 9
Odgovor za sve, počnite ići u teretanu(dobićete za 4mes barem 10kg u početku) to je provereno, jedite 3 glavna obroka i 2 užine, pošto vidim da ste svi na granici anoreksije, onda kalorija što više, proteina treba uneti duplo više od vaše telesne težine(to su jaja(8g proteina po komadu), pileće meso(24g na 100g), riba(22g na 100g), takođe treba unositi ugljene hidrate(Pirinač, ovsene pahuljice, makarone, krompir itd.) ali evo primer mene i još dosta u okolini, ja i kad sam krenuo u teretanu jeo 2-3 eventualno nekad 4 obroka i puf za 3meseca 10kg, ukoliko jedete dobro biće više, probajte i surutku, takođe bi preporučio suplement Whey+dekstroza(posle vežbanja i ujutro) i Gainer(takođe ali 5-20grama)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Uto Nov 09, 2010 11:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 3:10 pm
Postovi: 17
Ej cao ljudi...Razumem sve vase probleme,i ja sam ih imao...Krenuo sam u prvi razred osnovne skole sa 18kg,jedva su me pustili,a sta mislite koliko sam imao u prvoj godini srednje skole??U PRVOJ GODINI SREDNJE SKOLE imao sam tacno 35kg,zamislite kako je meni bilo....Tek u trecoj godini sam dogurao do tezine od 49kg sto je za mene bio uspeh.Kad sam zavrsio skolu i dalje sam bio jako mrsav,na moju visinu od 178cm imao sam mozda 53-54kg.Znaci hronicno sam mrsav od malena.E onda sam odlucio da uradim nesto povodom toga.Krenuo sam u teretanu...Malo vezbanja malo odmaranja,ali za nekih godinu dana ja sam dogurao do tezine od 70kg,sto je i dalje malo za moju visinu ali osecao sam se ljudi kao supermen,hehe...Evo i posle godinu dana kako nisam isao u teretanu ja stagniram sa tezinom znaci tu oko 70kg,ali sam prezadovoljan sa obzirom na moju mrsavu proslost.Ove 2011 planiram da dodjem do 80kg :D Ako vas je sramota da idete u teretanu,skupite malo para,kupite neke tegove,videcete kako cete za kratko vreme da vidite napredak,verujte mi.Samo vam je potrebno malo volje sa treniranjem,nista vise....Pozzzzz momci i puno srece!!!!!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Čet Jan 20, 2011 5:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 3:10 pm
Postovi: 17
veruj mi,samo neka pocnu da vezbaju,otvorice im se apetit i ugojice se sigurno,ali je volja za to ubedljivo najbitnija.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Uto Feb 01, 2011 2:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 1:00 am
Postovi: 2
1. Jedite pet obroka (doručak, ručak, večera i dve uŽine) raznovrsne hrane.
2. Jedite Živinsko meso bez koŽice (ćuretinu,piletinu). Od ostalih mesa jedite teletinu, govedinu, posnu divljac, konjetinu. Najbolja riba je moska, a od recnih riba samo nemasne (pastrmka, smudj)
3. Jedite dva Žumanca nedeljno, belance u nešto većoj količini.
4. Jedite obavezno raznovrsno voće i povrće (voće tokom dana samo do predvečerja).
5. Jedite hleb od ječmenog brašna (ovseni, raŽeni) kao i proizvode od integralnog brašna ili zamenu za hleb kao što su: integralni pirinač, pasta i krompir.
6. Jedite (ali promišljeno) slatkiše koje sadrŽe ječmeni slad (malteks). Možete ih jesti tokom dana, a izbegavati uveče.
7. Koristite hladno ceđena ulja – laneno, suncokretovo, maslinovo i bundevino, kao i ulje od košpica grožđa
8. Pijte najmanje najmanje 2,5 l tečnosti (izbegavajte slane, slatke, masne i gazirane tecnosti).
9. Unosite manje masne mlečne proizvode, mleko i jogurt do 1,6 posto mlečne masti.
10. Popijte čašu do čašu do dve crnog vina dnevno.
11. Izbegavajte da jedete ili da često uŽivate u masnoj hrani kao što su svinjetina, jagnjetina. Izbegavajte i suhomesnate proizvode.
12. Izbegavajte proste šećere ili da često uŽivate u prostim šećerima poput bombona, sladoleda i čokolade.
13. Izbegavajte hranu u kojoj se nalazi više od pola kafene kašičice soli (3 g)
14. Izbegavajte da jedete hleb od belog brašna.
15. Izbegavajte da za vreme i posle jela pijete velike kolicine tecnosti
16. Izbegavajte da jedete slatkise i voce posle glavnog obroka (voce iskljucivo za uzinu)
17. Za veceru jedite iskljucivo proteine (manje masne mlecne proizvode i manje masna mesa) i salatu (paradajz, krastavac, zelena salata, kupus)
18. Za veceru izbegavajte ugljene hidrate (hleb, testeninu, voce, slatkise, skrobno povrce kao sto su sargarepa, cvekla, boranija, grasak, pirinac, kukuruz), dva sata posle večere možete na spavanje
19. Izbegavajte alkohol
20. Ostavite cigarete!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Uto Avg 13, 2013 6:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 13, 2013 5:53 pm
Postovi: 1
Ovako da opisem moj problem u potpunosti.Imam 22godine i visok sam oko 175cm i imam 59 kilograma,radim u firmi kojoj se preradjuje drvo i u kojoj je kostantno 60 65 stepeni.do pre osam meseci sam imao oko 87 do 90 kilograma sto je jako veliki gubitak kilograma za kratko vreme.a sada imam problem sto nemogu da se ugojim bar 10 kilograma.da napomenem da uopste nejedem malo a pritom i pijem puno vode oko 20litara dnevno sto vecinom ode na znoj na poslu.Pa bih zamolio nekog ko bih mogao da mi da neki savet kako da se ugojim.

SAMO NEMOJTE DA MI KAZETE DA PROMENIM POSAO... :D :D :D :D :D :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Sre Avg 14, 2013 12:26 pm 
Korisnikov avatar OffLine (!) korisnik udaljen sa foruma (!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 8:41 pm
Postovi: 234
Да ниси мало погрешио са температуром и количином воде? Ако је то тачно, онда је једино решење управо оно које си рекао да ти не говоримо. Уосталом, погледај своје колеге са посла и како они живе и хране се - ако има још неко у твојој ситуацији.

_________________
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Uto Avg 20, 2013 5:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 20, 2013 5:02 pm
Postovi: 1
Ko je stalno izložen stresu, koga stalno muči depresija, nervoza, čak i neke traume koje je preživeo u detinjstvu, takvoj osobi je teško da se ugoji što god radio, ja sam pio i proteine dugo vremena, jeo sam i više no što treba, vežbao sam, a za četiri meseci sam jedva povećao 2 kg. Zbog novih stresova sam čak izgubio i ta 2 kg koja sam teškom mukom dobio za 4 meseci. Depresija je ogroman uzrok zbog čega neko ne može da se pravilno razvija i goji. Već mesecima se rešavam(pa nikako da se rešim)da lepo odem psihologu ili psihijatru, možda i težinu počnem sasvim normalno da povećavam ako rešim neke probleme sa psihom.
Da li je nekoga od vas mučila psiha i da vam je ona bila uzrok što ne možete normalno da se gojite?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako se ugojiti i preporuka za nutricionistu?
PostPoslato: Pet Avg 30, 2013 7:21 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 26 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: