Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 778 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 52  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Sre Jan 25, 2012 1:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:22 pm
Postovi: 40
Pozdrav,
Molila bih dr da mi odgovori.
Moj sin ima 23 godine,radi kao operater i samim tim u toku ranog vremena mnogo govori.Naime o ćemu se radi- u toku radnog vremena dok duže govori glas mu odjednom ogrubi,malo se nakašlje i sve je ok.Ujutro kaslje da bi izbacio šlajm,i čini mi se da je pun toga.Nerado ide kod dr pa sam htjela neki savjet.Inače,ne pije i ne puši.Unaprijed hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Sre Avg 08, 2012 5:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2012 5:22 pm
Postovi: 7
Negde u septembru ove godine biće 2 godine otkada sam dobio simptome o kojima ovde pišete. Tačnije, nakon dvonedeljne upotrebe4 nekih antibiotika, ne sećam se kojih, ali mislim da nije ni bitno, jer su antibiotici po dejstvu slični, počeo sam polako da osećam kako mi se iz nosihnih otvora niz grlo sliva sekret, tj sluz. Radi se o bezbojnoj sluzi malo veće gustine. Zajedno sa tim simptomom, takođe, oči su počele pojačano da mi suze, a suze su gušće i lepljive, te kada prstima očistim oči kod suznih kanala, osećam tu lepljivost među prste, a suze se razvlače. Ponekad, pre svega ujutru, količina je izraženija (i sekret u grlu i ove lepljive suze), pa mi to ometa vid (zamagljuje). Poneka osećam i bol koja kao da je iza oka.

U prvo vreme, nedeljama, nisam ni ukapirao da se radi o nekakvoj promeni, mislio sam da je prolazno stanje zbog umora ili neke prehlade, prašine i sl...
Međutim kada se nastavilo mesecima shvatio sam da je ozbiljno.
Lekari mi nisu ništa maliciozno utvrdili, mada kod mene u mestu, stekao sam utisak odavno, oni samo rade posao radi posla, pa se ni ne "cimaju" naročito. Kažem to, jer neke ozbiljnije pretrage nisu radili.

Znam neke ljude koji decenijama žive sa ovim, ali mene to užasno muči.

Tako, trgao sam dugo za rešenjem, pa sam negde našao da može biti kandida, ali nisam ništa preduzeo po tom pitanju. Čitao sam o nekom testu na kandidu sa čašom vode ujutru, i ispalo je da sam pozitivan. Ali nisam previše poverovao u taj kućni test.

Naime, samoposmatranjem, a ja sam fanatik u tome, otkrio sam sledeće:

- Simptomi su povezani jako sa vrstom hrane. Najjači su nakon obroka.
- Najevidentniji su nakon obroka od žitarica.
- Jaki su nakon kombinacije većeg broja namirnica u obroku, gde ima hleba, majoneza i mlevenog mesa.
- Manje su izraženi kada smanjim hleb i sl, na račun mesa, bez obzira na masnoće, npr majonez.
- Nestaju potpuno nakon celodnevnog gladovanja na vodi.
- Brže nestaju ako taj dan jedem sirovo voće i povrće, a posebno šargarepu, jabuke, i lisnato, tj zeleno povrće. Oporo jako pomaže, i kao da trenutno zaustavlja slivanje sekreta.
- Kafa, obična crna, takođe jako pomaže, ujutru razredi sluz i pomaže izbacivanje, čak i inhibira lučenje.
- Crno domaće vino takođe.
- Svež sok od grožđa, jabuke, šargarepe...

Ono što povećava lučenje sluzi i lepljivih suza jesu:

- Pivo,
- Sir poprilično intenzivno
- Jogurt donekle
- Svaki oblik pahuljica (muslija)
- Kao i obroci u toku dana koji zasićuju po obimu

Zbog toga sam jedno vreme jeo samo ono što mi potiskuje simptome i prilično smršao. Imao sam običaj da danima jedem samo banane, jabuke, šargarepu, zelenu salatu, kupus... što je sve nekalorično. No simptomi pri tome brzo jenjavaju i nestaju. Čak ponekad nestanu za par sati.

Razmišljajući o tome, kao i obazirući se na činjenicu da sam imao terapiju antibioticima i antiparaziticima (možda se ne zovu tako, ali suština je bitna), počeo sam daq povezujem neke stvari. Npr, paraziti kako bi ostali u organizmu domaćinu, luče supstance koje potiskuju imune reakcije domaćina i tako uspevaju da ostanu netaknuti. Antibiotici, pored ciljanih bakterija uništavaju i probiotike. Dokazano je da organizam, manje ili više, naročito procesuiranu hranu, doživljava kao strano telo protiv koga treba da se bori imunitetom. Dakle, zaključio sam da se radi o alergiji na hranu. Možda grešim jer sam laik, ali moje, gotovo, dvogodišnje samoposmatranje i razmišljanje/povezivanje stvari, dovelo me je do ovakvih zaključaka.

Sada se kanim otići na alergotes, mada znam kakvo će mišljenje o mojium zaključcima imati lokalni lekari (prevrtaće oči, naročito na priču o parazitima koji potiskuju imunitet i pomažu organizmu da održi imunitet u ravnoteži kod onih čiji imunitet divlja, previše je izražen).

Možda prvo probam neki antialergijski lek iz slobodne prodaje, pa sam pokušam da zaključim da li inhibira simptome.

Ja sam jako stabilan po pitanju nošenja sa životnim nedaćama, zato, za ove dve godine, nisam imao ni jedan "psiho-napad" zbog ovoga, ali moram priznati da me, povremeno, stižu periodi kad se toliko smorim zbog ovih simptoma da budem na ivici. Onda kupim gomilu voća i povrća, i jedem samo to do nestanka simptoma, pa se smirim.
Ali prilično sam mršav što me baš i ne raduje. A ovo stanje mi neda da se vratim u formu.

Pored pomenutih simptoma, primetio sam i da sam umorniji nego ranije što takođe nestaje na dijeti sa presnim voćem i povrćem.

Ako ko ima savet jedva čekam.
A ako sam nekome pomogao svojim zaključcima, biće mi drago.

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Sre Avg 08, 2012 9:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2012 5:22 pm
Postovi: 7
Ono što sam još hteo reći jeste da, osim pomenutih promena, kod mene nisu nastale nikakve druge, tj moje varenje je isto kao i pre, nemam nikakve bolove u želucu, stomaku i sl, nemam refluks zeludca, niti sam u životu imao hiperaciditet, gastritis i sl... Takođe nikada nisam bio alergičan na neku vrstu hrane, mada po tom pitanju ima šta da se kaže. (Što se stolice tiče, tu možda ima problema, obzirom da je otada baš retko standardno konzistentna, a češće je "mekša", iako to nije dijareja.)

Naime, oko godinu dana pre pojave simptoma, zbog akni, odlučio sam da promenim ishranu, pa sam umesto doručka počeo da jedem jabuke, šargarepu, banane, nasečeno kao salatu (šargarepa narendana), sa šakom oraha, šakom suncokreta i 2 kašike mlevenog lana. Preko dana sam uz svaki obrok jeo velike količine zelene salate ili blitve ili spanaća ili maslačka ili bilo čega sličnog, od začina sam koristio karanfilić, mentu, žalfiju, zeleni čaj, origano i sl. Ostali obroci su bili standardni, ali sam izbacio hleb u potpunosti, i isključivo jeo domaću bezkvasnu pogaču od domaćeg 100% integralnog žita, ili proju (integral kukuruz, integral pšen brašno, obično ulje, jaja...). Ovo ne samo da mi je očistilo akne (one su nestale i samo od doručka) već mi je za mesec dana uklonilo dugu upornu infekciju sluzokože "intimne regije", i očistilo kožu savršeno, a i znatno ulepšalo, a kompletan osećaj je bio zadivljujući.
Svaki obrok sam započinjao salatom pa tek na pola pojedene salate počinjao sa standardnom procesuiranom hranom (domaćom, ali spremljenom, prženom, pečenom, kuvanom i sl).
Međutim, pomenuti problem sa sluzi u grlu i problem sa očima je nastao tek posle dvonedeljne terapije koju sam pomenuo, a koja se je poklopila sa vraćanjem na standardni naš jelovnik.

Zato sam neko vreme bio sklon da verujem da sam se odvikao, tj svoje telo, od klasične hrane, te da je ono tu negde počelo sa reakcijama, tj razvilo neku alergiju na hranu obzirom da je godinu dana imalo puno zdravije obroke na koje je naviklo (naviklo je da se ne opterećuje puno varenjem, jer se salate extra brzo i lako vare kao i svo voće). Kasnije sam negde pročitao, valjda od nekakvog Berga ili sl ako se dobro sećam, da se upravo tako i preporučuje hraniti se za dobro zdravlje, jer se time sprečava leukocitoza prouzrokovane hranom, koje nema ako je hrana u svom presnom obliku, pa sam na osnovu toga i pomislio da sam razmazio svoje telo koje je zatim, nakon godine lagode, ponovo počelo da dobija staru vrstu "teže" hrane, na koju sada reaguje pojačanom leukocitozom. Mada, ovo je samo pretpostavka, s obzirom da nisam dovoljno dobro proučio ovu temu, pa tako nisam ni siguran koliko je teorija o leukocitozi izazvanoj hranom tačna, tj da li je dokazana i prihvaćena...
Ali, eto... simptomi nestaju kada jedem sveže voće i povrće, pa kao da neke veze ima...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Uto Avg 21, 2012 8:46 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 8:23 am
Postovi: 1
Pročitala sam pažljivo sve 44 stranice
Dijelim vaše probleme, iako je moja službena dijagnoza vazomotorni rinitis, svi simptomi govore u prilog tomu da se ipak radi o lpr-u
Živim u Hr, u malom gradu, nemam mogućnosti obilaziti privatne klinike. Dosad sam isprobala svašta- od lijekova za alergiju, raznih lampi, čudesnih kapi, antibiotika, homeopatije....Mjesec dana sam pila jedan od IPP-ova (na vlastitu molbu), prekinula sam ga piti nakon mjesec dana, jer nije bilo poboljšanja a tada nisam znala da se oni moraju piti mjesecima da bi se osjetili rezultati
Danas krećem ponovno pa me zanima čime ste se još pomagali osim IPP-ovima.
Vidim da je ovdje na snazi politika nespominjanja imena lijekova (mada se možda od 2008 kada je topic postavljen nešto i promijenilo - danas praktički čim izguglate LPR dobijete popis IPPova koji se nude na službenim, medicinskim siteovima), možete li mi napisati, makar na privatnu poruku, u kojoj ste ih dozi pili (neki preporučaju duplu dozu za LPR, dakle 2 x 40 mg) jeste li uz njih pili još nešto.
Pijem i blokatore kiseline i radim toaletu nosa. Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Pet Avg 31, 2012 7:19 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 31, 2012 7:08 am
Postovi: 1
Pozdrav svima.
Jutros sam ponovo imao problem koji imam vec duze od mesec dana i guglao sam po netu pa naisao na ovo, na prvi pogled sjajno mesto.
Naime, imao sam upravo ovaj osecaj iz naslova kada sam prvi put otisao kod doktora. Posle nekoliko prebacivanja sa lekara opste prakse, ORL-a, fonijatra, otisao sam kod privatnog ORL-a koji je primetio na rentgenskom snimku neke senke, poslao me na skener i utvrdio da imam mukokelu.

Simptomi su gust sekret u grlu, na grkljanu koji me je jutros probudio (po ko zna koji put). Izaziva gusenje, tera me na povracanje...

Ne znam sta da radim. Moj nalaz sa skenera kaze:
Mukokela u desnom maksilarnom sinusu koja zahvata veci deo sinusa ali ne afektira antrum sinusa.

Da li ovo sve izaziva mukokela ili nesto drugo, grlo mi je puno sluzi i gusi me.
Bas strasan osecaj...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Pon Sep 03, 2012 5:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2012 5:22 pm
Postovi: 7
Vidi prijatelju, koliko sam ja shvatio, kada do ovakvih simptoma dođe, nema pomoći.
Pročitao sam na stotine foruma, članaka itd, i još nisam naišao na rešenje.

Što se mukokele tiče, ja baš i nisam pronašao da su uobičajeni simptomi saglasni sa ovima ovde, ali sve je moguće.

Kod mene nema nikakvih problema sa sinusima, devijaciju takođe mislim da nemam, jer mi nikada ni na kom pregledu nisu ništa pomenuli u ve zi s tim, a i obe nozdrve su mi extra prohodne i nos mi je baš retko zapušen, samo kad sam prehlađen što je jako retko. Samo pusta sluz koja se gotovo konstantno sliva iz zadnjih nosnih otvora u grlo.

E sada, ja sam još od početka ove pojave kod mene, primetio da je to povezano sa hranom, tj najviše se javlja posle jela i kao da ga hrana inicira. recimo kada jedem hleb i sir, naročito beli hleb, ja poludim od količine guste sluzi, uzmem malo crnog vina (domaćeg) i odmah dođe do razređivanja i umanjenja lučenja sluzi.

Ako ne pojedem ništa kuvano i pečeno, već samo presno voće i povrće simptomi nestaju za par sati i ne pojavljuju se do sledećeg kuvanog obroka. Bistre čorbe mi ne smetaju, ali sve što je gusto, lepljivo i brašnasto, to mi smeta.
Pečeno, čak i prženo meso mi ne smeta, a primetio sam da mi hleb manje smeta ili mi ne smeta ako ga prepečem u tosteru, pa tako meso sa dvopekom i puno salate potpuno eliminiše simptome.
Ali nije jednostavno, jer često zbog nedostatka vremena ne mogu da si spremam pa kupujem pecivo, i to sa sirom i jbg.
Da ne pominjem kolače..

Sumnjao sam i na intoleranciju na gluten, ali sam primetio da mi kuvano žito (zrna belije) nimalo ne smeta, a trebalo bi ako sam netolerantan, zar ne.
Dok mi na primer kupovne pahuljice žita, raži, ovsa... sve smetaju, možda zato što se u procesu dobijanja pahuljica one podvrgavaju vreloj vodenoj pari i gnječe, pa postaju meke i brašnaste. Ma ne znam više, ludim...

Uglavnom, kod mene je usko povezano sa hranom, određena hrana me potpuno oslobađa te sluzi, i čak dodatno otvara i olakšava respiratorne organe i čitavog me čini lakšim, glavu bistrijom i odmornijim generalno, a to je hrana sa puno salata, izbegavanje prerađene hrane, proja umesto hleba i umesto gustih, bistre čorbe.

Probaj da jedan dan jedeš samo: jabuke, banane (njih manje), kupus, zelene salate, peršun, šargarepe (naročito), sirove orahe (najbolji su sa jabukama) i drugo sveže voće i povrće, izdrži ceo dan, pa napiši da li je i kod tebe to eliminisalo simptome. Ništa te ne košta, možeš samo da dobiješ u svakom slučaju.

Baš me interesuje da li to i kod drugih sa ovim simptomima deluje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Ned Mar 24, 2013 1:05 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm
Postovi: 277
Da obavestim sve koji imaju problema da sam vec neko vreme neaktivan na forumu, stari mail vise ne koristim, pa svako ko ima problem neka ostavi pitanje ili komentar na forumu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Pon Mar 25, 2013 4:24 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 25, 2013 3:03 am
Postovi: 50
Silver pmagaj :D ,Imam 24 godine i imam iste simptome kao ti i Pomoc(godinama slivanje belicastog sekreta niz grlo-narocito nakon jela,osecaj knedle u grlu,promukao glas,podrigivanje,beo jezik,konstatno NEPRIJATAN ZADAH-to me ubi imam kandidu u stolici. E,sad radio sam gastroskopiju na jednoj privatnoj klinici u NS i doktor mi je rekao da nema znakova refluxa i da to moje konstanto slivanje sekreta i zadah nisu od zeluca i rekao mi je da se posavetujem sa doktorom orl.I sad pre nego sto sam otisao kod orl,uradio sam rtg snimak sinusa i na snimku se vide zasenceni sinusi tj.sinusi su puni sekreta. Inace brisevi grla i nosa su negativni.ORL mi postavlja diagnozu na:sinusitis maxillaris chronica. Nakon 3 meseca lecenja. Prvog meseca kapima-marocen,dexason,neodexacin i fluimucilom. Drugog meseca sam koristio sprej srebrosept,neodexacin i cinnabsin. I treceg meseca sam koristio antibiotike:klindamycin,doxicklyn i marocen kapi. Dok sam to sve koristio stanje bi mi se popravilo za nekih 50%,ali cim sam prestao opet jovo nanovo. :( E,sad DA LI JE MOGUCE DA JE OVO MOJE SLIVANJE IPAK OD ZELUCA,A DA SE TO NE MOZE VIDETI NA GASTROSKOPIJI. p.s jesi li si se cuo sa Pomoc,da li se on resio tih muka i jesi li se ti uspeo izleciti? Inace 24 aprila idem kod rinologa-nastavak lecenja(to me je uputio ovaj orl lekar sto me je bezuspesno lecio 3 meseca).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Uto Apr 02, 2013 8:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2012 5:22 pm
Postovi: 7
Zdravo,

Kao što sam već napisao, moji simptomi postnazalnog izlučivanja intenziviraju se nakon konzumacije određenih vrsta namirnica/jela, ili bivaju inhibirani po konzumaciji nekih drugih. Primetio sam da mi belo brašno dosta smeta, kao i zapržene čorbe koje sadrže belo brašno, kolači, ali i produkti vrenja kakvi su kiseli kupus, pivo...

Nekoliko me je ljudi a koji su patili od sličnih simptoma, navelo na zaključak da se možda radi o kandidi, a s obzirom da mi se čak dva puta pojavila infekcija intimne regije kandidom, postajem polako sve ubeđeniji.
Naime, upravo su gore navedene namirnice one koje pojačavaju smetnje kod pacijenata koji pate od infekcije ovom gljivicom, i koje se moraju obavezno izostaviti u terapijskim dijetama.

E sad, što se tiče lekarskih nalaza, oni su mi vrlo dvosmisleni, mada ih odavno nisam ponovio. No, kako u poslednje vreme nisam puno pažnje posvećivao svojoj ishrani i jeo baš svašta, čak i dobio malo sala, simptomi su se baš intenzivirali.
Na primer, ja ne osećam baš puno simptoma i oni nisu drastični. Jesam umorniji nego ranije, ali i puno manje spavam, pa sam tome to i prepisivao. Da imam bolove u mišićima, ali sam i to prepisivao pojačanom umoru, manjku sna i sl... Imam i probleme sa stolicom povremeno, a koje ranije, pre pojave simptoma gotovo da i nisam imao. Ali ovo postnazalno lučenje je nepodnošljivo. Ujutru se budim sa gomilom sluzi u grlu i nosnim kanalima sa zadnje strane. Pljujem to najmanje pola sata, čak i kašljem dok se ne iščisti... Kafa mi pomaže da se ta sluz smekša i brže izbaci, mada to još bolje radi jabuka, narandža...

Baš sam poludeo više od toga, svašta sam probao, a dosadilo mi je više da budem mršav od silnih dijeta koje pomažu samo dok ih se pridržavate.

Rešio sam da probam s probioticima, prolom vodom umesto obične, izbacivanjem šećera (slatkiše i onako nešto ne jedem)...

Moje pitanje za nekog stručnijeg, ili lekara ako ih ima na forumu je:

Smem li da uzimam LINEX i FLOBIAN zajedno, mislio sam da ujutru i uveče uzimam po 2 tablete linexa a oko ručka jednu kapsulu flobiana?
To zato jer sam pročitao da linex ima više vrsta kultura a flobian samo jednu, ali je puno jači kvantitativno.

Ne znam koliko je provereno, ali su mi neki poznanici savetovali i ono origano ulje (iako sam ja nepoverljiv kada je reč o tim intenzivno reklamiranim čudima), pa se razmišljam da uzmem i to ulje...

Hvala unapred i srdačan pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Sre Apr 03, 2013 8:16 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Мислим да су домаћи кефир и право ацидофилно млеко најбољи пробиотици.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Uto Apr 16, 2013 1:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 24, 2013 2:06 pm
Postovi: 4
Gospodo,gdjice i gospodje ima li ko od vas iskustva sa Cinnabsinom(ORL lekar preporucio).Jos nisam poceo da ga pijem,a vidim da nije preporucen ljudima sa jakom alergijom na ambroziju(po mom prick testu 10mm na obe vrste).I sad ne znam da li da ga koristim ili ne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Uto Apr 16, 2013 2:47 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Користио сам Цинабсин иако сам имао јаку алергију на амброзију, што не значи да и ти треба да га користиш. :D Ако хоћеш нешто друго, ено ти рецепта за чишћење синуса на мом сајту њњњ.аца.рс у здравственим саветима. За амброзију можеш да користиш Полинол.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Sre Maj 15, 2013 3:18 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 25, 2013 3:03 am
Postovi: 50
Drugari,da li je iko od vas mozda operisao sinuse tzv FESS metodom i da li vam je to ista pomoglo? Zna li neko sta je sa "Pomoc" da li se uspeo resiti muka i na koji nacin? Inace imam iste simptome kao Pomoc,samo sto kod mene na gastroskopiji nije dijagnostikovan reflux zeluca,kao kod njega,ali simptomi su identicni. Uzdravlje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Uto Maj 21, 2013 1:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 21, 2013 12:36 pm
Postovi: 17
Caoste,prvi put koristim ovakvu vrstu komunikacije,pa neznam da li sam sve pravilno uradio(e mail,podesavanja...) da bi mogao da razgovaram.Bio bih zavalan ako mi neko potvrdi da je ovo procitano...Imam problema sa grlom,a zelim da se bavim pevanjem>UNAPRED HVALA NA POMOCI


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
PostPoslato: Uto Maj 21, 2013 1:30 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Прочитао!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 778 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: