Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: spoljasnji hemoroidi - upomoc!
PostPoslato: Pet Jul 14, 2006 3:31 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 14, 2006 2:57 am
Postovi: 23
Lokacija: Beograd
Vec duze vreme (da kazem - pola godine :oops: ) na obodu cmara imam cvoric duzine skoro 1cm. Nije ni upaljen, ni bolan. Ukoliko me secanje dobro sluzi, u periodu posle porodjaja (pre 4 god.) predeo oko cmara jeste bio "iziritiran", ali tome nisam pridavala puno znacaja, pravdajuci to "postporodjajnim mukama". Ako i jeste bilo krvarenja, bilo je neznatno - vise se ni ne secam...Od tada nisam imala apsolutno nikakvih tegoba, bolova i sl. Poverila sam se prijateljici, koja mi je, posto pati od hemoroida (kaze da uspeva da ih "vrati"?! - meni to izgleda nemoguce), preporucila FAKTU mast. Poceh danas, ali sam skepticna zbog velicine izrasline - izgleda mi nemoguce da kremica moze da resi "problem" od 1cm. Buni me to sto svi govore o hemoroidima kao o izuzetno bolnom i neprijatnom problemu, a mene nista ne boli!? Cula sam o nekim preparatima koji cine da se cvoric sasusi i otpadne, pa me interesuje da li je to moguce i sa hemoroidom ove velicine, ili je operacija neminovna? Takodje, pokusavam opet da zatrudnim, pa me brine eventualna intervencija! I - kome se u Beogradu obratiti za takav problem? (od DZ Stari Grad mi se dize kosa na glavi - sto mozda i nije pravicno, al' sta cu - ginekologija je pravi kosmar).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jul 15, 2006 12:20 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am
Postovi: 92
Lokacija: 110 km juzno
http://www.doktor.co.yu/forum/viewtopic.php?t=4452

vidi ovde


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 16, 2006 5:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 10:42 pm
Postovi: 31
Lokacija: CG
Kod mene je isti problem, samo u većem pakovanju.Imam i unutrašnje i spoljašnje hemoroide već duže vrijeme, ali sam ishranom, higijenom i ponekad sa FAKTU mašću kontrolisao.Od prije par dana opet su mi se javili spoljašnji hemoroidi od kojih jedan veličine manjeg oraha kojeg ne mogu da smanjim ni sa FAKTU. Postoji li neki provjereni prirodni lijek jer mi se na operaciju ne ide imajući u vidu iskustvo jednog mog prijatelja, a kako sad stvari izgledaju to je jedino rješenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 17, 2006 12:51 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 14, 2006 2:57 am
Postovi: 23
Lokacija: Beograd
Koliko sam ja cula, drugog leka sem hemoroidalnih masti ili operacije nema :( . A koju vrstu operacije je tvoj prijatelj imao, i kakvo lose iskustvo?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 17, 2006 3:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 10:42 pm
Postovi: 31
Lokacija: CG
Nisam ga zapitkivao previše, ali mi je jednom rekao da ih više ni za kakve pare ne bi operisao već da bi radije trpio čvoriće.Možda je to individualno,ali to je ono što sam ja doznao, pa sam prema operaciji jako skeptičan.Da li znaš postoji li neki domaći lijek. Ja sam čuo za domaću svinjsku mast, pa možda probam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 18, 2006 2:44 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 14, 2006 2:57 am
Postovi: 23
Lokacija: Beograd
Pa, mozda je jadnik samo natrcao na "mesare"...Ja bih se dobro raspitala gde da idem i kod koga! Postoje razne vrste intervencija, u zavisnosti od stepena problema. Ne bih puno da pametujem, nisam lekar, al' procitah da, pored laserske operacije postoji i nekakvo podvezivanje, i sklero?zacija - tako nekako - kad ucine da se taj deo vene sasusi i otpadne. Mada, kazu da ni to ne resava problem zanavek...Kao, moze da se vrati...
Nisam cula za svinjsku mast, al' pretpostavljam da ne moze da skodi...Javi ima li poboljsanja, ako odlucis da probas!
Ja cu da nastavim sa FAKTU, pa da vidim ima li pomaka. Mada, za sada se nista ne desava. :cry:
Ona prijateljica koju sam pominjala - a cija je sestra lekar - tvrdi da stanje moze samo da se "kontrolise", i to je to. A nju je toliko bolelo da nije mogla ni da hoda...Uh!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 28, 2006 11:00 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 10:42 pm
Postovi: 31
Lokacija: CG
Prije mjesec dana opet sam imao velikih problema sa spoljašnjim hemoroidima.Par čvorića se spojilo i naraslo u veličinu šljive.Imao sam nesnosne bolove.Danima sam koristio faktu mast i uopšte mi nije pomogla.Nakon pregleda od strane hirurga predložena mi je operacija kao jedino rješenje.U međuvremenu dok sam tražio mjesto gdje se rade laserske operacije hemoroida, počeo sam koristiti mast od nevena koju sam kupio u biljnoj apoteci, a posle par dana i MYRSAN kremu od biospharma(www.biospharm.co.yu).To koristim kombinovano 3-4 puta dnevno i mogu vam reći da mi je pomoglo i za sad sam odustao od operacije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 28, 2006 9:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 28, 2006 9:42 pm
Postovi: 38
Lokacija: vojvodina
znam,
problem je vise nego grozan,ali resiv.
pre godinu dana sam ih operisala.nakon 2 porodjaja to je postalo nesnosno,bolovi i sve ostalo.
operacija,totalna anestezija isti dan kuci.
....ako imate neprijatelje ne zelite im crknute krave vec suljeve....
nije utesno,ali kod mene je zahvat bio poprilican,bolovi pa ...jedno mesec dana,uz muke u wc-u...
ali...evo godinu dana guza kao da nikad nista nije bilo,i po izgledu i po funkciji.nosim tange i bas je ok,ne osecam ih.creva i sta ide uz to se regulisalo,kao beba.
ne daj Boze,ali kad bi se i vratili,a doc. kaze nema sanse,ponovo bih izdrzala muke za ovo stanje.
nisam vise nervozna,lepo se druzim sa decom i ostalima.ruckam ljuto u enormnim kolicinama i nije mi nista,ni da zapecne.
vredelo je.
bilo je bolno ali je proslo,a suljevi ne prolaze,masti i to su samo pauza dok ih ne operises,ne pomaze.promenila sam ih nezna se,i nije delovalo.
preporucujem malo hrabrosti,stisni guzu i posle je sve lako.
moze ime lekara preko pp.
:P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 29, 2006 3:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 10:42 pm
Postovi: 31
Lokacija: CG
Osim klasične operacije, čuo sam da se radi i laserska operacija hemoroida što je mnogo lakše za podnijet od klasične operacije. Da ne znaš nešto o tome?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 30, 2006 9:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 21, 2006 12:06 am
Postovi: 8
ja sam nazalost bila na lsersko uklanjanje hemoroida i to dva puta :-? zasto dva pitate se.zato sto je "cuveni" profesor Ajtic(ne doktor kako sam kaze) lepo uzeo parice od mene obecavajuci da ce sve biti kao da nisam nikada imala te probleme.posle 20 dana muka i bolova od operacije.prvo sta sam osetila ustajuci iz kreveta jeste da je to opet prisutno i da moji bolovi poticu od ostavljenih hemoroida.onda opet jovo nanovo,odem kod istog profesora trazeci objasnjenje i dobijem ga.naime objasnjeno mi je da ne smeju oni da ukolne odjednom jer bi onda anus ostao toliko stisnut zbog oziljka da ne bih mogla obavljati svoje fizioloske potrebe.ajde resim se ja i na drugu operaciju,takodje papreno platim doticnom gospodinu i klinici "mensana" u kojoj radi i sta da vam kazem.suprug mi je kazao da je pr.ajtic usao i izasao za nepunih deset minuta.a ja eto i dan danas imam hemoroide i nije mi pomagalo nista to sto sam zvala i zalila se jer boze dragi sta ja jos hocu kad je to samo prazna "kesica" bez krvnog suda i nema bojazni da ce se ikada tu opet napraviti hemorid i kako sam ja razmazena a eto doktor je za moje pare uradio operaciju....a ja eto sa hemoridima sam i uspevala da obucem tangice a sada,pa bas nikako jer me zuljaju i posle se to upali i boli.pa eto pozeleh da podelim sa vama moje iskustvo i preporucim vam da je najbolje otici u svaku drugu osim u "mensanu" i sto dalje od doticnog profesora koji ce vas na kraju nazvati razmazenima zbog tamo neke "prazne kesice".ali ako cete hteti trecu za redom odmah ce sa vama pricati lepo i opet garantovati uspeh.samo eto ja ne mogu opet da poklanjam "mensani" 350 evra nizasta :evil: :evil: :evil:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: odgovor
PostPoslato: Uto Okt 03, 2006 2:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 28, 2006 9:42 pm
Postovi: 38
Lokacija: vojvodina
kratko cu,
ja sam operisana u PA,preko uputa lekara opste prakse,laserom.to sad vise i ne rade skalpelom.laser je isto sto i precizan noz,nema tu mnogo razlike sem sto pali krvne sudove pa lekar nema obilno krvarenje.al,noz je noz.
da bolovi su 20-ak dana uzasni,i bilo je stenoze u pocetku.ali dobro uradjena operacija znaci i oslobodjenje od muka.da oziljak je unutrasnji i treba mu vremena da se prilagodi,a taj mali cvoric se ostavlja upravo da se spreci totalna stenoza,i ne smeta,mali je i nije bolan niti sta smeta.bar je moje iskustvo dobro.
eto,opet na PP dacu ko hoce ime lekara,koji je veoma mlad i skolovao se u americi,engleskoj i japanu upravo za ovu specijalizaciju.veoma je prijemciv da sve objasni i pomogne.
hrabro,ja sam zadovoljna.e,a iskustva su individualna,kao i svako telo i ddusa,svet su za sebe.neko je tolerantniji a neko ne.
cao. :roll:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 90 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: