Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: Uto Sep 14, 2010 4:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 24, 2009 5:03 pm
Postovi: 19
Dinah je napisao:
_Maximus_ je napisao:
JAOOOOOOOOOOOOOOOO :roll: :o

IZVINITE devojke, ali mnogo je zalostno i tuzno sto ja, muskarac, znam vise stvari o tome, nego devojke..... :roll:

Za sve NE IFORMISANE devojke, za one koje su to vec uradile ili tek hocu....

Prvo, brat mi specializira plasticnu hirurgiju u Parizu tako da su stvari koje cu izneti apsolutno tacne....

NIJEDAN dobar plasticar nece da vam injektuje silikon, upravo zbog problema iznetih gore... (grudvice, itd) Sta vise, injektovanje silikona u FR je cak i satro zabranjeno....

UKOLIKO SE vec ODLUCITE za punjenje usana, koriste se fileri poput HIJALURON-a, KOLAGEN-a ili pak sopstvenog MASNOG TKIVA......

ZASTO? To su komponente HOMOLOGE onima koje se vec nalaze u nasem telu te NE STVARAJU apsolutno nikakvog protivefekta (gudvice,...)!!!

MANE + PREDNOSTI? REAPSORBIRANJE filera NAKON 3-6 MESECI...

ZASTO MANA? Postupak je potrebno PONOVITI u cilju sto duze perzistiencije filera.

ZASTO PREDNOST? Upravo zbog reapsorbacije filera.... Sto ce reci, ukoliko vam se rezultat i izgled usana nije svideo, "nestace" sukcesivno za 3 - 6 meseci.... I naravno , nema grudvica i ostalih komplikacija....




Moram samo da komentarishem ovaj,iako malo postariji,post.

Sve stvara grudvice.
Masaze sluze izbegavanju grudvi.
Hijaluron i kolagen isto stvaraju grudve.
Stvare je u rasprostranjivanju materije izmedju vlakana.
Masno tkivo je najopasnije.Masno tkivo jeste deo naseg organizma,ali mu niej emsto u usnama.Usne mogu da se izoblice ili jako cesto da poprime braonkasto zutu boju :o


I ja bi da komentarišem gornji post odn. gornje postove, tačno je da pomenuti sintetički materijali stvaraju grudvice a nekad i mnogo gore stvari. S tim da kolagen, kojeg je naveo, takođe se ne treba koristiti jer je životinjskog porijekla, čak mislim da je već odavno i zabranjen.
Jedino hijaluron i vlastito masno tkivo ne bi trebali da stvaraju takve probleme. Ako hijaluron i stvori neki problem to je prolaznog karaktera, jer će se apsorbovati u periodu od nekoliko mjeseci.
A za pojavu braonkaste boje i izobličavanje usana nakon umetanja vlastitog masnog tkiva nisam čula. Dinah molila bi te da mi objasniš odakle ti takve informacije i da li ti lično znaš za takav slučaj ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: SILIKONI U USTIMA
PostPoslato: Sub Sep 18, 2010 11:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Maj 24, 2009 5:03 pm
Postovi: 19
onixmac je napisao:
deana je napisao:
Kriminalna estetska hirurgija: kako današnje tržište lepote od mladih i zdravih devojaka stvara nakaze

ŽRTVE SILIKONSKE LAŽI

Šta se događa u ordinacijama estetskih hirurga kad im se pacijentkinje, većinom mlade devojke, kojima su povećali usne, nakon nekog vremena jave sa teškim zdravstvenim problemima, izobličene i u velikim bolovima? Istraživanja pokazuju da mnogi estetski hirurzi na ovim prostorima ne samo da nemaju dozvolu za obavljanje korektivnih zahvata nego svoje pacijentkinje "ulepšavaju" tečnim silikonom, koji je u svetu strogo zabranjen za medicinsku upotrebu!
Estetski hiruzi su poslednjih godina postali gotovo medijske zvezde. Njihov posao je često vezan uz poznate ličnosti, a to su teme koje vole i novinari i čitaoci. Estetske korekcije na licima i telima poznatih pevačica, manekenki i glumica pokazale su se sjajnim marketinškim potezom koji je koristan za obe strane. Novine su već nekoliko godina pune ushićenih (ili pak "hladnokrvnih") ispovesti vlasnica "pojačanih" usana ili grudi, koje ponekad ne mogu da dođu sebi od sreće i uobraženosti nakon ubrizgavanja nekoliko kubnih centimetara silikona u usne, ili noseći grudi slične fudbalskim loptama.

"NADUVAVANJE" SEKSUALNIH ATRIBUTA
Estetski hiruzi često govore o svojim zahvatima na ženskim usnama, grudima ili drugim delovima tela. Jedan poznati hrvatski hirurg reklamira operaciju dojki u trajanju od samo pola sata, iako samo uvođenje u anesteziju za ovu operaciju mora trajati deset - petnaest minuta. Slučajno ili ne, ta reklamna kampanja doživela je vrhunac odmah nakon kongresa plastičnih hirurga održanog u Zagrebu, gde su pred stručnim skupom izneti alarmantni podaci koji su zazvučali gotovo neverovatno i sa medicinskog i sa etičkog, ali i sa zakonskog aspekta. Takav je, na primer, podatak da oko 52 posto pacijentkinja koje se podvrgavaju operacijama korekcije usana tečnim silikonom mora da pristupi korektivnim zahvatima vađenja te materija iz usana zbog deformacija i drugih estetskih i medicinskih problema!
Korekcija usana silikonom je jednostavan i jeftin zahvat koji se izvodi uz lokalnu anesteziju. Materija se unosi sa nekoliko uboda, ali ako izazove deformacije i upale, za vađenje je potrebna skupa, vrlo komplikovana, višečasovna operacija, a često i po nekoliko operacija. Jedna bivša manekenka do sada se sedam puta podvrgla takvim zahvatima.
Poslednjih meseci sve više se priča o čestim intervencijama odstranjivanja silikona. Kako je reč o prilično neprijatnom i medijski ne baš popularnom zahvatu, mnogi pokušavaju da to proglase novim trendom, a ne hitnom intervencijom koja ima za cilj da spreči telesne i duševne traume. Većina devojaka kojima se deformišu usne godinama pati od psihičkih trauma. Nekadašnje zvezde više ne izlaze, povlače se u sebe i zaziru od ljudi. Mnoge su zbog deformiteta na licu izazvanih povećanim usnama izbačene iz svih modnih kataloga. Vrlo je teško nagovoriti ih na razgovor, a još teže reći ko je odgovoran. Sa druge strane je, naime, jedan moćan i bogat lobi. Istina je, što potvrđuju i žrtve ovih "estetskih kriminalaca", da su one same tražile ponekad i preterano povećanje usana, ali estetičari kojima su se obratile uglavnom ih nisu odbijali. Ponašajući se kao poslovni ljudi koji rade po narudžbi, ubrizgavali su po 12, 15 ili čak 20 kubnih centimetara tečnog silikona u nečije usne.
Drugi ozbiljan problem je materijal koji je pri tome godinama korišćen. Taj materijal nikada nije testiran i registrovan u ovom delu Evrope. Većina pacijentkinja nema sertifikat, ili takozvani "implant pass", tako da i ne znaju šta im je ugrađeno. Zna se samo da je reč o tečnom silikonu koji je po normativu FDA (Food and Drugs istration) strogo zabranjen za upotrebu, a lekarima je isto tako strogo zabranjeno reklamiranje te supstance još daleke 1991. godine.

NEIDENTIFIKOVANI OBJEKTI U ORGANIZMU
Danas, kada se jasno pokazalo koliko estetska hirurgija može da bude pogubna, mnoštvo devojaka prolazi kroz skup i dugotrajan postupak koji uključuje smanjivanje ožiljaka na usnama, pokušaje popunjavanja zapremine nastalih vađenjem silikona i odstranjivanje upalnih granuloma nastalih od "nepoznate supstance" ušpricane u organizam.
Plastični hirurzi silikone nazivaju pravim pravcatim NLO-ima - neidentifikovanim labijalnim objektima. "Neidentifikovanim" zbog toga što nisu registrovani i zakonom dozvoljeni. Uzorci izvađenog materijala, na zahtev grupe pacijentkinja, poslati su u laboratoriju da bi se tačno ispitalo o kakvoj vrsti je reč. U najvećem broju slučajeva reč je o različitim vrstama tečnog silikona, a pre nekoliko godina zabeleženi su čak i slučajevi korišćenja tehničkog silikona, koji služi za podmazivanje mašina! Neki od domaćih plastičnih hirurga na operacijama vađenja silikona sretali su se sa i sa materijalima koji nisu imali blage veze sa silikonom, i kojima se nije moglo utvrditi poreklo!
Kao materijal, silikon je večan. U organizmu se ne može razgraditi. Ubrizgana u usne, ta masa vremenom počne da se "drobi" i putuje tkivom. Zbog toga ju je kasnije vrlo teško odstraniti. Najčešće nije moguće izvaditi sve delove takvog implantata. Za razliku od operacija korekcije dojki, gde se primenjuje silikon u vrećici, na usnama se koristi tečni silikon, a najveća opasnost je prekomerna doza i širenje po telu. Svojevremeno, kad je takav tečni silikon bez ovojnice korišćen i za operacije dojki, zabeleženo je više slučajeva koji su morali biti okončani amputacijom!
Jedan lekar je na pomenutom kongresu plastičnih hirurga upozorio na ozbiljne zdravstvene probleme koji nastaju upotrebom takvih materijala:
"Ima primera gotovo uništenih devojaka. One su htele lepše, senuzalnije usne i pojačanu osetljivost, a dobile su tvrdoću, suvoću, ne mogu da piju vodu iz čaše, ne podnose vruće ni hladno. Kao da umesto usana imaju dve gume na ustima. Osim toga, mnogi lekari uštrcavaju očigledno štetne supstance. Većina doktora koji se predstavljaju kao estetski hirurzi i paradiraju po medijima uski su specijalisti maksilofacijalne hirurgije, ili specijalisti za uho, grlo i nos.
Jasno je da se ne mogu baviti rekonstrukcijom dojki, iako to stalno rade. Znam da će oni odgovoriti da su devojke same htele implantate, ali lekar ne sme da sluša pacijenta, nego pacijent mora da sluša lekara. Moram još reći da je osećanje krivice devojaka u stilu "sama sam to tražila" unapred ukalkulisan u manipulaciju. Možda je tačno da je većina devojaka to tražila, ali je elementarna etika zahtevala da se takvi zahvati odbiju, uz ozbiljno upozorenje na posledice. Ako američka istracija već više od deset godina zabranjuje tečni silikon, onda sasvim sigurno svaki lekar zna do čega može dovesti implantacija te supstance".

KAD USNE EKSPLODIRAJU
Sumnja se da se na balkanskom tržištu mogu naći čak i reciklirani implantati, koji su vrlo jeftini, ali i vrlo loših svojstava. Sve dok se ne bude poštovala zakonska obaveza izdavanja sertifikata za ugrađeni implantat, samo se u laboratoriji može dokazati šta je ugrađeno.
Klijent ili pacijent može se zaštititi samo privatnom tužbom.
Sandra Mileusnić, bivša manekenka, jedna je od mnoštva devojaka koje s mukom nose svoje silikone. Od 1996. godine bila imala je čak 22 operacije. Sedam puta je išla na ubrizgavanje silikona u usne, a 15 puta na dugotrajne zahvate vađenja. Nedavno je bila na 15. operaciji vađenja. Iako većina devojaka uopšte ne želi da govori o tome, Sandra je, kako je rekla, u želji da pomogne devojakama koje žude za povećanim usnama, a vrlo lako umesto klijenta mogu postati pacijenti, pristala da govori o svom iskustvu: "Dovoljno je da ovim razgovorom pomognem barem jednoj devojci", rekla je, ali i dodala: "Izaći ću u javnost s punim imenom i prezimenom, ali ne želim da spominjem ime doktora koji mi je implantirao silikon. Ne plašim se, ali nisam u poziciji da se sudim sa nekim ko ima mnogo više moći i uticaja od mene.
Ja sam zaista htela da povećam usne. Bilo je to 1996. godina, kad je tako nešto bilo jako moderno, u ordinacije estetskih hirurga su krenule mnoge poznate devojke. Zbog mog posla, i ja sam se odlučila na taj korak. Budući da prirodno imam velika usta, doktor me je zaista upozorio da to ne bi trebalo da radim, ali ja sam insistirala. Cena od 300 maraka bila je vrlo prihvatljiva. Objasnila sam šta hoću i počeli smo. Išla sam sedam puta, ali nisam sigurna da li uvek u pitanju bio silikon, moguće je da se u nekoliko navrata radilo i o fiziološkom rastvoru koji se daje manekenkama pre nastupa, a ima efekat sat vremena. Ponoviću: doktor me je odgovarao, ali ja sam bila uporna. Ne zameram mu što je pristao, nego što mi je ubrizgao materiju koja ima štetne efekte. Ja na to nikada nisam upozorena, mislila sam da je tako nešto nemoguće.
I šta se dogodilo? Jednog jutra sam se probudila sa eksplodiranim usnama! Sa užasom sam shvatila da su mi se usne pretvorile u kvadrate, nisam ih uopšte osećala, a možete misliti kako su ljudi na ulici reagovali kad bi me ugledali."
Sandra je ponovo došla kod doktora: "Rekla sam da nisam zadovoljna, da sam nesrećna, da mi se ljudi rugaju i tražila vađenje implantata. On je odgovorio da ih ne može izvaditi i da odgovaraju fizionomiji."
Zatim se obratila drugom plastičnom hirurgu, koji je izveo osam operacija vađenja silikona, a onda opet prešla u jednu drugu ordinaciju, gde je dosad imala sedam zahvata. Prva je trajala punih šest sati, a poslednja se desila nedavno. Kad otoci malo splasnu, proceniće se da li će biti potrebna još jedna operacija.

SILIKON JOJ SE PROŠIRIO DO OČIJU
Dvadesettrogodišnja manekenka T. J. bila je nezadovoljna izgledom svoje gornje usne. Pre četiri godine se odlučila za jednostavan zahvat popunjavanja te usne. Obratila se uglednom doktoru, koji joj je minimalno povećao gornju usnu ubrizgavši prvi put pola mililitra tečnog silikona. Nakon 15 dana, na kontroli, dr Tončić joj je, na njen zahtev, ubrizgao još pola mililitra silikona u gornju i malu količinu silikona u donju usnu da bi se usne izjednačile, ali devojci ni to nije bilo dovoljno. "Imala sam drugačiju sliku kako bi moje usne trebalo da izgledaju, a danas se kajem što nisam poslušala doktora". Otišla je kod drugog hirurga. "Tada je počeo pakao. Nakon dva meseca imala sam u ustima 24 mililitra silikona. Doktor me je uveravao da on svakom preporučuje silikon jer drugi materijali nisu efikasni, a i prilično su skupi, dok silikon ima pozitivne efekte jer jača vezivno tkivo. Nakon godinu dana, područje oko usana je počelo da mi otiče, kao da se silikon pomicao. Osećala sam nelagodu i bila besna i razočarana"
Nakon operacije donje usne, odnosno prvog vađenja silikona, koje je trajalo 20 minuta, usna je izgledala gore nego pre. Posle mesec dana nastala je velika disproporcija između gornje i donje usne. "Druga operacija je trajala sat vremena i to je bilo prvi put da sam pre zahvata morala obaviti analize krvi i da je sestra asistirala doktoru. Nakon operacije sam čekala doktora na hodniku, a krv mi je kapala na sve strane, prava katastrofa! Kad sam se pogledala u ogledalo, doživela sam šok. Više uopšte nisam imala usne, nego dve crte uvučene unutar usta. Doktor nije izvadio silikon nego mi isekao parče kože ili ga čak spalio. Objasnio mi je da je uradio sve što je mogao i da više ništa ne diram oko usana jer se ništa više ne može učiniti i da naučim da živim sa tim".
Posle toga, devojka je izgubila volju za životom. Područje oko usana joj je bilo bele boje, govorila je otežano, cirkulacija je bila vrlo loša, usne se nisu normalno pomicale, a nije mogla ni da pije iz čaše. Zatvorila se u svoju kuću, nije se pojavljivala u javnosti sedam meseci, a kad bi joj došli gosti, povlačila se u svoju sobu. Zatim se uputila još jednom specijalisti opšte i plastične hirurgije. Usledila je ponovna operacija koja je trajala satima. "Osetila sam pomak, da u mojim usnama ima krvi, donekle sam lakše govorila, ali daleko od toga da mogu nastavim da živim normalno", rekla je T. J. Deo silikona je očišćen, ali se proširio se po licu, čak do očiju, sredine obraza i brade. Devojčina donja usna je iskrivljena, a ima i izbočine, odnosno rupe na mestima gde se silikon uhvatio za mišić koji je trebalo nasilno iščupati.

TKIVO KRAVA I SVINJA U USNAMA ILI TUMORI ZBOG TEČNOG SILIKONA
Injektibilni kolagen je tečno sredstvo proizvedeno od vezivnog tkiva krava i svinja. Ubrizgava se u kožu ili pod kožu, a služi za ispravljanje deformiteta na koži kao što su bore ili ožiljci. U povećanju usana ne daje zadovoljavajući efekat, ali ispravlja bore i u području kože oko usana. Prema naučnim podacima, oko 3 posto populacije ima alergiju na kolagen.
Međutim, upotreba kolagena ne izaziva samo alergijsku reakciju, nego i intenzivno ljuštenje kože, krvarenje, otvorene rane, gornje duboke upalne procese, sklonost različitim bakterijskim i hroničnim virusnim infekcijama. Kod bolesnika s bolestima vezivnog tkiva, rizik za razvoj nuspojava je veoma povećan. S obzirom na to da kolegen unesen u kožu podleže procesu trajne apsorpcije, moguć je i negativan uticaj na trudnoću.
Osim injekcija kolagena, u kozmetičke korektivne svrhe koriste se i injekcije tečnog silikona. Mnogi korisnici lakše se odluče na injekcije silikona zbog njegove pristupačnije cene i trajnih rezultata.
Međutim, Zavod za javno zdravstvo (FDA) u SAD nije dopustio prodaju tog preparata za ispravljanje bora na licu ili povećanje usana i grudi. Neželjene popratne pojave unošenja težnog silikona u telo su pomeranje silikona u druge delove tela, upala ili neujednačena obojenost okolnog tkiva, formiranje čvorova i deformiteta, kao i razvoj zloćudnih tumora mekih tkiva.Svet.co.yu


Koliko su samo ove pricice pouzdane....????? Ja ne verujem ako je ovo sve istina da bi se neki doktor usudio ubrizgati tecni silikon nekome.... Iskreno sve ovo mene izgleda sumljivo 100%.... Jesu ove price izvadzene iz nekog tabloida mozda?



Naravno da bi se usudio, usude se oni da urade i mnogo gore stvari, jer u glavnom nikome ne odgovaraju i štite jedni druge. A pogotovo kad je estetska hirurgija u pitanju, jer prema tim pacijentima osjećaju još manju odgovornost. A te loše stvari se najviše dešavaju, ne toliko ni zbog novca koliko zbog nedovoljne stručnosti, što je po meni još gore.
Naravno, čast izuzecima, ima tu još uvijek stručnih i primjereno obrazovanih ljudi za ta posao


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: SILIKONI U USTIMA
PostPoslato: Sub Jun 04, 2011 2:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 2:12 pm
Postovi: 2
Zanima me mala korekcija usana i to je razlog zasto sam se registrovala na ovaj blog.
Bavim se manekenstvom i modelingom i posao mi odlicno ide, nemam tanke usne ali mi jednostavno nesto smeta i ustanovila sam da je to gornja usta koja je nesto uža od gornje (koso se zavrsava kod uglova), taj deo bih malo podigla. S obzirom da imam veoma krupne, svetle oci, ljudi mi govore da ne bih trebalo nista da radim jer su mi oci stalno u prvom planu i mozda bi bilo previse, ali opet bih zbog svog samopouzdanja i lepseg izgleda profila malo korigovala. Da li je trajna sminka dobar izbor ili mozda je najbolje da probam sa hijaluronom? jedan kubik najvise. Od silikona sam odustala nakon sto sam procitala vase komentare i tekst.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: SILIKONI U USTIMA
PostPoslato: Pon Dec 26, 2011 3:26 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 9:36 pm
Postovi: 806
Mislim da "korekciju" usana treba da zaobidjes , koliko god nesrazmerne, male, tanke bile SIGURNO su lepse do onih nakaznih nabudzotina koje izgledaju kao da su ih pcele izujedale.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: SILIKONI U USTIMA
PostPoslato: Pon Dec 26, 2011 3:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 2:12 pm
Postovi: 2
Ujutru kad se probudim su mi usne malo otecene i svidjaju mi se kad bi tako ostale do kraja dana. Zbog toga se razmisljam za hijaluron jer se razlaze vremenom, nije kao silikon..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: SILIKONI U USTIMA
PostPoslato: Pet Jan 18, 2013 9:29 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 10:34 pm
Postovi: 275
Bez ikakve dileme, za povecanje usana treba koristiti jedino i iskljucivo hijaluronske filere. Na nasem trzistu se moze nabaviti nekoliko razlicitih brendova. Preporucila bih Teosyalovu paletu proizvoda tacnije njihov Kiss za usne.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: