Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 11, 2012 1:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2012 10:55 pm
Postovi: 3
da li kandida moze izazvati egzokrinu insuficijenciju pankreasa?to mi je nova dijagnoza - fekalna elastaza u stolici mi je bila niža...
pitam jer ja se vec godinu i pol dana mucim s kandidom , sve zivo sam probao dijete , razne preparate potrosio sam nekih 65000 kuna (oko 9000 eura) na razne doktore , preparate , probiotike, dijete u biti sve sam probao, sve sto se spominje na svjetskim forumima vezano za kandidu i imao sam volje ali hvata me panika jer je polako gubim - ne vidim vise rjesenje..milion doktora sam prosao(kolonskopije , gastroskopije, kolon kapsule, biopsije, bio sam i u bolnici 2 tjedna) i osim kandide u crijevima(za koju doktori naravno kazu da ona ne moze biti uzrok i da je ne treba lijecit :evil: ) , brisu grla i nosa nemam pravu dijagnozu(samo nekakvi lagani enteritisi , gastritisi , prostatitisi , rinitisi u biti lagane upale po cijelom tijelu , lagana trombocitopenija i sad po novom egzokrina insuficijencija pankreasa..vjerovatno sam zato i izgubio nekih 25 kila..antikandida dijete se vise ne mogu drzati jer rapidno padam na kilazi i jako se lose osjecam..inace moji simptomi su katastrofalni , vrti mi se , magla u glavi, slabost (3 stepenice su mi prepreka), nekad mucnine , nedostatak daha , zacepljen nos , suha usta , bolovi u zelucu , trbuhu , ucestalo mokrenje itd...i ono najgore od svega rapidno mrsavljenje uz nenormalno povecan apetit- doslovce jedem kao konj a nista se ne hvata...nekad se osjecam kao da mi je ostalo jos par dana zivota toliko lose da me baca u depresiju..
jel neko od vas cuo za onog Zorana Jovanovića Nevena on je iz Srbije i navodno ima nekakav program lijecenje od kandide cak se mjeseca dana provodi kod njega u kampu i ond 2 mjeseca kucno lijecenje? pitam da mozda to probam ili je i to bacanje para? neznam sta vise pokusat ima ko kakvu ideju ? u biti kako ne gubiti na kilazi a hraniti se onim sto ne pogoduje rastu kandide..
ovo su neki od preparata koje sam probao(threelac,xtralac , candidase , candex, primal defense , vsl 3, mms , koloidno srebro , origano ulje , kaprilna kiselina , berberin ,citrofit , kalinji , mineralna voda karlovy vary itd..bilo je pomaka na bolje ali se sve vrati , npr svaki put kad pijem threelac stanje mi se vidljivo popravi ali to traje par dana i onda opet po starom..
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 11, 2012 11:58 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Auuuu bre, ala si se ti zaglibio. A da probaš sa specifičnom ugljenogidratnom dijetom. Ja sam na njoj već 7 dana i dobro mi je. I to bez lekova. Ova dijeta je prvenstveno namenjena lečenju upalnih bolesti creva, ali po nekim novim saznanjima je dobra i protiv kandide. Naravno izbaci med i pečurke:

Specifična ugljenohidratna dijeta SCR

NEDOZVOLJENA HRANA
Šećeri: Ne jedite šećer, melase, saharozu, visoko fruktozni kukuruzni sirup, fruktozu, ili bilo koji drugi prerađeni šećer.

Povrće: Svo povrće iz konzerve je nedozvoljeno.

Žitarice: Sve žitarice su nedozvoljene, kao što su: kukuruz, pšenica, pšenične klice, raž, ovas, ječam, pirinač, soja, proso, i druge. Neke mahunarke nisu dozvoljene: pistaći, klice pasulja, soja, bob.

Takođe nije dozvoljen: krompir, slatki krompir, i paštrnjak, morske alge i bioprodukti morskih algi.

Mesa: Sva konzervirana mesa nisu dozvoljena(mesni narezak, paštete i sl.). Većina mesnih prerađevina koja ima štetne aditive nije dozvoljena.

Mleko i mlečni proizvodi: Sve varijante mleka nisu dozvoljene: punomasno, nemasno, čokoladno, itd. Neki sirevi sadrže visok procenta laktoze i zato su zabranjeni: ricotta, mozzarella, mladi sir, krem sir, feta, prerađeni sirevi i kajmak. Komercijalni jogurt sadrži visok procenat laktoze i zbog toga nije dozvoljen. Pavlaka i mileram nisu dozvoljeni.

Ostalo: Ostala hrana koja nije dozvoljena: hleb, testenine, komercijalni majonez (zbog aditiva), sladoled, slatkiši, čokolada, kakao, margarin, komercijalni kečap, prašak za pecivo.


DOZVOLJENA HRANA – Količina nije ograničena ako primenjujete balansiranu dijetu

Šećeri: Med je jedini proizvod od šećera koji je dozvoljen. Ne mogu svi da ga tolerišu podjednako pa budite oprezni.

Povrće: Većina povrća, sveže ili smrznutoi sirovo ili kuvano, je dozvoljeno uključujući: špargla, brokoli, karfiol, artičoka, cvekla, prokelj, kupus, šargarepa, celer, krastavac, plavi patlidžan, cukini tikvice, tikvice, tikva, paprike, beli luk, zelena salata, spanać, pečurke (osim ako imate kandidijazu), crni luk, rotkva. Budite oprezni sa sirovim povrćem kada je prisutna dijareja.

Mahunarke: beli pasulj, sočivo, grašak, kikiriki u ljuspi, prirodni puter od kikirikija, lima pasulj, i boranija.

Mesa: Sva neprerađena mesa kao što su: govedina, svinjetina, piletina, ćuretina, divljač, noj, riba, školjke, jagnjetina, zečetina, i jaja. Neke mesne prerađevine su dozvoljene ali samo ako nemaju nikakve aditive.

Mleko i mlečni proizvodi: Svi prirodni sirevi koji nisu gore pobrojani su dozvoljeni: čedar, švajcarski, havarti, suvi/stari domaći sir, itd. Domaće kiselo mleko koje je fermentisalo najmanje 24 sata je vrlo poželjno.

Voće: Većina voća je dozvoljena kao što su: avokado, jabuke, paradajz, masline, kajsija, banane, kokos, mušmule, berries (ribizle ili bobice?), višnje, citrusno voće, breskve, kruške, tropsko voće, i grožđe. Badem, brazilski orah, orah, kesten, lešnik.

Razno: Sledeća hrana je dozvoljena: maslinovo ulje, kokosovo ulje, ulje od soje, kukuruzno ulje, slab čaj, slaba kafa, senf, sirće i sokovi bez aditiva.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Dec 11, 2012 11:59 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
A pogledaj i ovo:

http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... -doba.html

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 13, 2012 9:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2012 10:55 pm
Postovi: 3
ikar hvala ti puno na savjetu.
bas da sam zaglibio i to sve dublje i dublje..95 kila sam imao , sportom se bavio cijeli zivot a sad sam ko logoraš..
razmisljao sam ja vec o scd dijeti cak sam i probao par dana , primjetio sam da kad manje unosim skrob (zitarice , krumpir i sl) odmah i manje prdim..ali jedini i onaj najveci problem kod moje prehrane sto izbacivanjem ugljikohidrata poprave mi se neki simptomi ali se jave i drugi - kao nekakva hipoglikemija , nekakav umor , slabost , bolovi u misicima , onaj osjecaj da osjetim da gubim na kilazi da propadam bez da stanem na vagu...ali kod ove scd dijete je dobro sto mozes jest voce a ono je bogato fruktozom ,znaci tu imam unos ugljikohidrata a sad kako ce to utjecat na kandidu..ta scd dijeta je dobra za leaky gut syndrom a on moze doc od kandide ili kandida od njega tako da je to sve povezano , mozda bi stvarno trebalo obnovit crijeva tom scd dijetom pa stvorit dobar teritorij za streljat tu kandidu..jel moguce da gusteraca steka od candide da proizvodi manje
, negdje sam procitao da gusteraca slabije radi u kiselom okruzenju da treba biti luznatiji ph da bolje funkcionira , mozda mi je organizam prekisel a kandida se i mnozi u takvom okruzenju i onda nastupa sranje.. problem je sto neznam od kuda cu pocet moram slozit neki dobar plan koji ukljucuje ovu scd dijetu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 13, 2012 3:56 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Žao mi je što se tek sada priključujem ovom forumu i ne zamerite mi ako ponovim neke stvari jer zaista nisam u stanju da pročitam sve prethodne postove u ovoj temi.

Uzrok razvoja gljivica je previše kisela sredina. Treba je alkalizovati. Postoji odlična knjiga "Alkalizuj ili umri" kao i odličan sajt u kom se opisuje da je kandida uzrok tumora. Na njemu je opisano kako se sodom bikarbonom leči rak odnosno kandida. Evo sajta: http://www.curenaturalicancro.com/thera ... ncini.html.

Možete da odete i do mog sajta http://www.* gde iznosim iskustva za rešavanje nekih problema sa kojima sam se suočavao.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Dec 16, 2012 5:17 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm
Postovi: 65
gerda je napisao:
Svakodnevno novi članovi traže pomoć jer imaju "neke"simptome,stomačne,neki čak i neke koji su nedefinisani.I da nebi mnogo pisala,savetujem sve koji se uključe u ovu temu sa simptomima koji daje kandida,i traže savet da najpre dobro prelistaju 66 ispisanih stranica koje su ovde ispisani u vezi kandide i još mnogo drugih simptoma,vezanih za tegobe creva i druge sitne probleme,jer su ove stranice vrlo dragocene i ljudi koji su pisali sa velikim strpljenjem ostavljali svoja iskustva u lečenju kandide,mogu poslužiti kao knjiga.
Spomenula bi najpre quincekap,koja je zaista bila iscrpna i uporna u davanju saveta,onda Ikar,i još mnogo njih.Znači ove ispisane stranice mogu svima pomoći samo da se sa strpljenjem pročitaju.
A strpljenje je vrlo važno za lečenje kandide.Zato dragi moji nemojte da vas mrzi čitajte i neočekujte da se saveti koji su dati stalno ponavljaju.
Svako dobro.


Malo bih se nadovezala, ukoliko nije protiv pravila foruma.
Slazem se da ima preko 67 str, 1000 postova...
Ja sam se vec posle 5 str pogubila, sta je ko rekao itd...
Ima ljudi koji su iscrpno dali svoje misljenje, savete, a ima i onih koji su se kljukali lekovima, sirokog spektra, zatim kontradiktorno davali savete, zatim primenjivali razne metode, skoro pa rizicne...
Dalje, ovi sto su se kljukali neko je uspeo, neko ne...Mada se zapitam da li je to normalno tako drasticne metode primenjivati...
Koliko god da imamo slicne simptome ili iste, uvek postoji nijansa koja nas razlikuje...
Posto nas lekari uglavlnom ne razumeju, primorani smo da sami trazimo resenje....
Ok, mozda i ne treba ponavljati pitanja na koju znaju svi odgovor, mada sta je i tu problem?
Veci je problem otvarati teme za istu bolest..kandida, gljivice, kandinda na polnom organu, kandida na kozi.....
Kandida se moze pojaviti bilo gde u telu domacina, pa i u krvi...
Hocu da kazem ima dosta ljudi koji nas iz neznanja pogresno savetuju, e tu treba biti istrajan sta je dobro od mogucih 1000 postova na ovoj temi....
Sta jos reci, evo ja sam rekla svoje iskustvo, u nekom od prethodnih postova, pitala za savet...mada mi je bio cilj da na neki nacin pruzim podrsku drugima, a ujedno i meni neko da pruzi podrsku, malo sam se uplasila posto me dr pitala:"aj malo da lezis u bolnici da ispitamo"...
Ima jos toga ali da ne smaram, ne zelim nikog da prozivam, vec hocu da ucestvujem na ovoj temi i da se razumemo zasto neko postavlja pitanje na koje postoji odgovor...
Toliko, nastavicu da pratim ovu temu, a polako davacu i ja savete, tek kad nadjem pravo presenje...
Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 20, 2012 2:01 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
Ako ste procitali ove postove i sad ste zbunjeni informacijama koje ste dobili u vezi Kandide , mozete da mi se javite na pp. Nisam doktor, ali mucila sam se Kandidom par meseci. Kazu da se vraca, meni se za sad nije vratilo, nadam se da nece.

I hvala svim ljudima na forumu koji su mi pomogli da se uspesno izlecim od ove naporne gljivice :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 27, 2012 11:15 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm
Postovi: 65
Poz za sve.
Evo da kazem radila sam test itolerncije na laktozu, jedan lekar kaze da mi je malo povisen, drugi da je ok...Mada laktoza moze izazvati probleme dijareju, gasove, nadutost, mucninu...
Pa ako neko zeli i to da proveri radi se u Presevska 31, bivsa Rifarta Burdzevica, na Zvezdari, kod Gradske bolnice, mislim da morate da imate uput od vaseg lekara na LTT, i cena je 400 din. Vadi se krv iz prsta, 5 puta, (ne iz istog prsta), i to traje oko 2 sata...Ja nisam platila, posto me njihov lekar poslao, mada su mi rekli da je ta cena...
A sto se tice kandide, ovaj lek diflukan ili tako nesto, na sta tacno utice...Neko kaze na kandidu u krvi, neko u crevima...
I jos nesto, negde sam procitala da urin moze da pomogne kod oralne kadide...
Pa i vaginolete kod oralne..
Jel probao neko 8)
Inace, nisam ni ja lekar, mada mnogi ljudi, posebno zene, misle ako imaju kandidu i ustima,crevima i vaginalno da je to sistemska kandida...
Koliko znam sistemska kandida je veoma retka, i javlja se u celom organizmu, krvi...
I nikako da skinem kandidu sa jezika, koristila sam nistatin tablete, kapi, daktanol gel, origano ulje, caj, drzim dijetu...
Sta jos mogu? Nemam neke semtnje malo me krajnici boluckaju nije strasno...Ali me nervira...jezik mi beoo :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 27, 2012 11:16 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm
Postovi: 65
Poz za sve.
Evo da kazem radila sam test itolerncije na laktozu, jedan lekar kaze da mi je malo povisen, drugi da je ok...Mada laktoza moze izazvati probleme dijareju, gasove, nadutost, mucninu...
Pa ako neko zeli i to da proveri radi se u Presevska 31, bivsa Rifarta Burdzevica, na Zvezdari, kod Gradske bolnice, mislim da morate da imate uput od vaseg lekara na LTT, i cena je 400 din. Vadi se krv iz prsta, 5 puta, (ne iz istog prsta), i to traje oko 2 sata...Ja nisam platila, posto me njihov lekar poslao, mada su mi rekli da je ta cena...
A sto se tice kandide, ovaj lek diflukan ili tako nesto, na sta tacno utice...Neko kaze na kandidu u krvi, neko u crevima...
I jos nesto, negde sam procitala da urin moze da pomogne kod oralne kadide...
Pa i vaginolete kod oralne..
Jel probao neko 8)
Inace, nisam ni ja lekar, mada mnogi ljudi, posebno zene, misle ako imaju kandidu i ustima,crevima i vaginalno da je to sistemska kandida...
Koliko znam sistemska kandida je veoma retka, i javlja se u celom organizmu, krvi...
I nikako da skinem kandidu sa jezika, koristila sam nistatin tablete, kapi, daktanol gel, origano ulje, caj, drzim dijetu...
Sta jos mogu? Nemam neke semtnje malo me krajnici boluckaju nije strasno...Ali me nervira...jezik mi beoo :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 27, 2012 11:17 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm
Postovi: 65
Poz za sve.
Evo da kazem radila sam test itolerncije na laktozu, jedan lekar kaze da mi je malo povisen, drugi da je ok...Mada laktoza moze izazvati probleme dijareju, gasove, nadutost, mucninu...
Pa ako neko zeli i to da proveri radi se u Presevska 31, bivsa Rifarta Burdzevica, na Zvezdari, kod Gradske bolnice, mislim da morate da imate uput od vaseg lekara na LTT, i cena je 400 din. Vadi se krv iz prsta, 5 puta, (ne iz istog prsta), i to traje oko 2 sata...Ja nisam platila, posto me njihov lekar poslao, mada su mi rekli da je ta cena...
A sto se tice kandide, ovaj lek diflukan ili tako nesto, na sta tacno utice...Neko kaze na kandidu u krvi, neko u crevima...
I jos nesto, negde sam procitala da urin moze da pomogne kod oralne kadide...
Pa i vaginolete kod oralne..
Jel probao neko 8)
Inace, nisam ni ja lekar, mada mnogi ljudi, posebno zene, misle ako imaju kandidu i ustima,crevima i vaginalno da je to sistemska kandida...
Koliko znam sistemska kandida je veoma retka, i javlja se u celom organizmu, krvi...
I nikako da skinem kandidu sa jezika, koristila sam nistatin tablete, kapi, daktanol gel, origano ulje, caj, drzim dijetu...
Sta jos mogu? Nemam neke semtnje malo me krajnici boluckaju nije strasno...Ali me nervira...jezik mi beoo :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 27, 2012 11:26 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 8:14 pm
Postovi: 65
AJ...Izvinjavam se clanovima, i molim moderator da izbrisu ponovljene postove, doslo je do tehnicke greske,pa su mi ponovljeni postovi. :oops:
Hvala na razumevanju..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 27, 2012 12:19 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
ella1 je napisao:
Koliko znam sistemska kandida je veoma retka, i javlja se u celom organizmu, krvi...
I nikako da skinem kandidu sa jezika, koristila sam nistatin tablete, kapi, daktanol gel, origano ulje, caj, drzim dijetu...
Sta jos mogu? Nemam neke semtnje malo me krajnici boluckaju nije strasno...Ali me nervira...jezik mi beoo :(


Можеш да на сваки сат испираш уста и грло раствором соде бикарбоне - кашичица на чашу воде. То убија и гљивице а и бактерије.

За уклањање кандиде из организма прилично је делотворан домаћи кефир. Наравно, потребна је редовна дуготрајна употреба - и до годину дана. Узгред, најбоље га је пити цео живот - од данас.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jan 09, 2013 6:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 04, 2012 1:34 pm
Postovi: 8
Pre dve godine utvrdjeno je da imam Gilbert sindrom, sa vecinom simptoma, znaci nadimanje, zute oci, to jest beonjace, prilikom jaceg zamaranja(u teretani, u koju sam prestao da idem, bas zbog tog nadimanja, toliko mi je smetalo, posebno u vecernjim satima), zatim prilicno visok nivo bilirubina i do 78 u jednom trenutku. Isao sam na gastroskopiju, medjutim nisam imao helicobacteri u zelucu. Posto volim da istrazujem, juce sam citao o kandidi, i probao sam test sa casom vode, i primetio sam da je pljuvacka posle 15 minuta zavrsila na dnu case, i po pravilima, pretpostavljam da imam kandidu, to ne kazem samo zbog samog testa vec, da se i kod kandide pojavljuju simptomi tipa-nadutost, taj zadah o kome pricaju, mislio sam da je od zuba, ali zubi su ok... Vase misljenje?!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jan 09, 2013 8:13 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am
Postovi: 53
ella1 je napisao:
Nemam neke semtnje malo me krajnici boluckaju nije strasno...Ali me nervira...jezik mi beoo :(

Beo jezik moze da implicira mnogo drugih stvari/problema , ne samo kandidu ......


Mihailo1988 je napisao:
Pre dve godine utvrdjeno je da imam Gilbert sindrom, sa vecinom simptoma, znaci nadimanje, zute oci, to jest beonjace, prilikom jaceg zamaranja(u teretani, u koju sam prestao da idem, bas zbog tog nadimanja, toliko mi je smetalo, posebno u vecernjim satima), zatim prilicno visok nivo bilirubina i do 78 u jednom trenutku.


Klasicini problem sa jetrom, zute oci (ili koza), bilirubin .......... proveri organ, ALT, AST i sve sto uz to ide.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jan 09, 2013 8:50 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Mihailo1988 je napisao:
..... zatim prilicno visok nivo bilirubina i do 78 u jednom trenutku. Isao sam na gastroskopiju, medjutim nisam imao helicobacteri u zelucu. ......

Данас изгледа прво провере хеликобактерију, па тек онда остало. Којешта.
Да ли једеш много јаја?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: