Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Mrsavica
PostPoslato: Uto Avg 14, 2012 12:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 04, 2012 4:11 pm
Postovi: 9
Postovani,moja devojcica ima godinu dana i 7,5 kg. Rodjena je sa 2800 kg,i sisala j do 10.meseca. Jedemo sve,nekada vise,nkada manje,otprilike ovako: najpre 150 ml mleka,oko dorucka se natezemo,pa vocna uzinica,za rucak oko 250-300 g,pa opet uzinica voce ili vocni jogurt,i najzad vecera oko 200 g (griz,cokolino,keksolino). Nas pedijatar kaze da je sve ok,jer dobija u duzini,nije bolesljiva,zivahna je vrlo, i da zapravo slabo napreduje jer je rano prohodala,sa 11 meseci.
Molim vas za misljnje i savet sta da menjamo,kako da podstaknemo apetit, kako bismo se malo ubucili.
Hvalaaa


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mrsavica
PostPoslato: Sub Avg 18, 2012 11:57 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 04, 2006 8:57 pm
Postovi: 70
Moja ceka je sa godinu dana imala 8 750 sto je isto malo u odnosu na decu iz nase okoline. Rodjena sa 3 330. Jako malo je dobila izmedju 6 meseci i godinu dana. Posle godinu bilo je bolje. Iako je krenula u vrtic i bila svaki cas bolesna, do 2. rodjendana je stigla do 11kg a do 3. rodj do 13 500. Jos uvek je sitnija od dece iz okoline, ali opet mi je draze da je takva nego da je debela. Po onim grafikonima rasta oprilike 40 proceanta dece njenog uzrasta je nize i lakse od nje.
(mozes se zabavljati sa tim na
http://warp.continuum.hr/pendi/test/mainform.aspx
datum rodjena kucas po principu 05.03.2012 bez tacke iza godine)
Sto se tece rezima ishrane koji si ti navela , jedino sto bih ja izbacila je to mleko ujutru. Mislim da se zbog toga natezete oko dorucka. Prvo dorucak pa onda mleko ili jogurt.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mrsavica
PostPoslato: Pon Avg 20, 2012 3:13 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Postovane majke..
Deca koja su u vrticu-cak i ona koja su rodjena sa normalnom kilazom-uglavnom veci deo,ima slabiji imunitet te, bivaju cesto bolesna.Taj procenat Veceg obolevanja dece se najcesce ispoljava na jaslenom uzrastu dece od 1-3 godine.Cak imunitet pojedine dece zna biti Nepredvidiv i na uzrastu dece od 3-6 godina,pa i u tom uzrastu deca sa slabijim imunitetom znaju bivati bolesljiva..Najzdravija deca su -90%- u vrticima na uzrastu od 6-7 godine.Sto znaci da je deciji imunitet ojacao u periodu boravka u vrticu od svoje 1-ve godine.Deca su "stekla imunitet"boraveci medju svojim drugarima.
Ne zelim da komentarisem o deci koja su se razbolela pa ih deciji pedijatri salju u vrtic,i AKO bi trebali biti jos kod svoje kuce-sto ja licno smatram "nedovoljno zalecenom decom" Kod takve dece imunitet je jos uvek relativno slab,pa su podlozni Novim oboljenjima.Isto tako nemaju svi roditelji mogucnosti da svoje relativno zdravo dete povere bakama na cuvanje,pa su primorani dovoditi dete u vrtic.Isto tako znam da su i boljovanja majki u danasnje vreme u drzavnim firmama otezavajuca finansijska okolnost-posto se za vreme bolovanja dobija manja plata-Jos ako roditelji rade kod privatnika!!Znam iz iskustva da su roditelji bili primorani dovoditi svoje bolesno dete u vrtic-terapiju antibiotika,sirup-bi prilagodili dolaskom i odvodjenjem deteta u vric/Npr daju detetu lek u 7,00 i dovedu dete u pola osam u vrtic. Po povratku iz vrtica nastave sa terapijom koja je na 8 sati,dodju po dete u 14 i 30-te nastavljaju sa istim tim lekom u 15 sati../Prilicno neprijatna tema...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mrsavica
PostPoslato: Pon Avg 20, 2012 3:29 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Primer iz licne prakse:
Uzrast dece 4-5 godina.
broj prisutne dece 27.
Pojavila se u grupi kod dece Stafilokoka.Ta bakterija je Setala medju decom skoro 2 nedelje.Roditelji su poceli da sa pravom negoduju.Na svoju inicijativu,i zestoku verbalnu proceduru sa svojim predpostavljenima dovela sam tim iz Higijenskog zavoda.Oni su uzeli briseve deci iz cele grupe koja su tog dana bili u vrticu.Od 27 prisutne dece kod 6 dece je nadjena stafilokoka u brisu grla.Od TIH SESTORO DECE SA STAFILOKOKAMA,KOd 2-dece je utvrdjeno da su "Kliconose"(posto nikakve znake obolevanja nisu imali.,niti su imali bilo kakvih pratecih zdravstvenih problema,no zato su klice "delili" drugima...)Epilog-kroz 5-6 dana sam zavrsila i sama na bolovanju-Stafilokoka je stigla i kod mene- Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 60 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: