Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: DA LI JE MOGUĆE DA DOKTORI POJMA NEMAJU?
PostPoslato: Čet Apr 13, 2006 7:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
Postovi: 45
Lokacija: Beograd
Da li je moguće - potroših silne pare, obiđoh silne doktore, a tapkam u istom mestu kao na samom početku?
Evo ovako:
1. Godinu dana otiču mi kapci, crveni su, svrbe, pogled mi je vodenjkast.Bila sam na raznim mestima, testovi na alergije su negativni, čak je jedan cenjeni privatnik onako na prvu loptu konstatovao da su mi začepljeni neki kanali i odmah potom usledilo je bolno "otčepljivanje" tih kanala. Pijem više od godinu dana, na svoju ruku, PRESING lek jer mi delimično umanji sve ovo, iako su zvanično testovi alergijski testovi negativni. Stavljam obloge od kamilice svako veče jer me malo rashlade i osveže, skoro godinu dana, svako veče, što uopšte nije lako. Ne šminkam se takođe više od godinu dana.

2. Međutim, zadnih par meseci počinju mi neke izrasline na kostima: na potiljku, ispod grudi, na čukljevima na nozi, kolena su mi postala koščata, nedavno se pojavila izbočina i na nosu, na kičmenom stubu, itd. Rađen je ultrazvuk, ne zna se šta je, jedino što je doktor (reumatolog) rekao je da, što se tiče promena na kostima, što je najvažnije, nije sistemska bolest, i da dođem na kontrolu za mesec dana (verovatno ću opet morati da dam 6.000 din.). Nikakav lek mi nije prepisan. Promene na očima i dalje misteriozno traju, test na alergije ne pokazuje ništa, izrasline na kostima i dalje izlaze na novim mestima.

DA LI OVE IZRASLINE NA KOSTIMA MOGU BITI OD PRESINGA? Da li može biti povezan problem sa očima i ove promene na kostima?
Da li mi se ikako može pomoći? Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 17, 2006 11:51 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 7:52 am
Postovi: 321
Lokacija: Pisite mi na mail
Nisam nikakav strucnjak, ali slazem se da to sve nije nikako normalno, i da treba da nastavis da tragas za odgovorom bez obzira sto lekari ne znaju ili misle da to nije nista strasno. Iskreno palo mi je na pamet, da se radi o nekoj bolesti tipa sifilisa. To je nezgodna bolest ali se moze izleciti penicilinom... u svakom slucaju ne predaj se.

veliki pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 18, 2006 11:11 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 3:35 pm
Postovi: 355
Ako vec placas sve,idi lepo na VMA i trazi da se tamo lecis!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Apr 18, 2006 2:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
Postovi: 45
Lokacija: Beograd
Bila sam na VMA naravno i to uglavnom tamo prvo i odem. A posle sam bila po privatnim klinikama. Inače, pre mnogo godina, lepo su mi tamo sredili tatu: kad je imao probleme sa okom, svašta su mu radili ne bi li otkrili o čemu je reč, povadili sve zube (te da nije ovaj zub izazvao upalu, a da nije onaj...), ležao je tamo 6 meseci i redovno primao razne ogromne injekcije u oko itd. Na kraju, pred jednu Novu godinu su ga pustili kući, s tim da posle praznika dođe na operaciju krajnika (da nije slučajno to uzrok upale). Vid mu se preko 90% povratio. A onda su napravili kardinalnu grešku: posle Nove god. operisali su mu krajnike i on je zauvek izgubio vid na to oko i time mu se život potpuno promenio: otišao je u penziju sa 33 godine... Kasnije, posle mnogo godina sreo je na VMA neku novu doktorku koja je specijalizirala na njegovoj bolesti (upala očnog živca) i rekla mu je da je ona tad bila tamo da bi on danas video na to oko i da se to relativno lako leči.
Takođe, prošle godine je moja sestra bila samnom na VMA pa je usput odlučila da ode na pregled u vezi problema sa nosom. Neka budala, navodno specijalista upravo za to, kako su sestre na tom odeljenju rekle ne bi li je navukle da plati pregled, se baš nalupetao. Bacila je oko 2000 din.
Inače, za ove izrasline na kostima, juče sam bila na novom mestu (navodno specijalista...) i rečeno mi je da to 99% nije baš ništa (eto takav mi je organizam, verovatno to tako niče samo od sebe i bezazleno je, genetski ili šta već). Pa, posle toliko lutanja, ne vidim smisao da više bacam pare i daj Bože da se zaustavi na tome.
Sifilis nije. To bi se ipak saznalo. Probleme sa očima vučem godinu dana i radila sam mnoge rezultate.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Apr 28, 2006 12:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 28, 2006 11:59 am
Postovi: 33
Mozda nema veze,ali mi pade na pamet. Da ne zivis kraj nekih vecih vodenih povrsina?
Otac mog bivseg je imao iste simptome sa ocima koje i ti navodis.Sve je pocelo kad su se preselili da zive kraj rijeke koja je inace jako zagadjena.Cesto je putovao na planinu gdje je provodio pola vremena.Tada bi mu se to povuklo,ali se uvijek vracalo kada bi ponovo dosao kuci.
KOmsinica mu je rekla da se to cesto desava ljudima koji zive kraj te rijeke, ali niko od ljekara ne zna zasto.Proslo je kada se jednostavno preselio.

Mozda nema veze sa tvojim slucajem,ali je mene asociralo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 01, 2006 1:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
Postovi: 45
Lokacija: Beograd
Da, živim u gradiću kroz koji protiče reka, ali ne živim kraj same reke, već sam oko 1 km udaljena od nje. Zvuči zanimljivo, mada, kad odem u neko drugo mesto gde nema reke nema poboljšanja sa očima, ali doduše, taj boravak u drugom mestu je do sada bio najviše 2-3 dana. Možda to nije dovoljno da bi mi se oči smirile, jer, vidim u ovome neke logike, pošto sam prošle godine bila na moru 10 dana i tada su mi se prvi i jedini put oči smirile. Da li znaš nešto više o ovom slučaju oca tvog bivšeg? Hvala unapred i pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 03, 2006 12:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 28, 2006 11:59 am
Postovi: 33
Ne znam bas puno o tome. Znam da je isao kod ljekara i da ovaj nije znao zasto mu se to desava, ali su kod nas takvi da ih to puno i ne interesuje.Obicno se sve zavrsi konstatacijom da je to :"vjerovatno alergija na nesto", rutinske kremice koje nikakvo poboljsanje ne daju i gotovo.Mazda mu i ne bi upalo u oci da ima neke veze da se to nije povlacilo svaki put kada bi odlazio na Romaniju gdje je provodio oko 15 dana prije sledeceg dolaska kada bi to opet buknulo.Onda su culi da su i ostali to primjetili da im se javlja kada su tu.Niko ne zna sta je to i niko se puno i ne interesuje.Jedino rjesenje je bilo da se preseli sto njemu i nije bio neki problem s obzirom da je tu bio podstanar.

Od tada se nije vise javljalo bar do kada sam se ja cula sa njima.Nismo u kontaktu vec 4 godine.Kao sto rekoh to je otac mog bivseg momka :-)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 03, 2006 1:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
Postovi: 45
Lokacija: Beograd
Ok, hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 05, 2006 12:45 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 04, 2006 2:58 am
Postovi: 5
Nisam nikakav strucnjak ali moj drug je imao problema sa ocima, nesto slicno kao kod tebe i ustanovili su mu da mu smeta pticiji izmet i on je morao da odstrani papagaja iz kuce
Pa pomislih mozda i ti imas neke veze s tim ,mada ne mora da bude papagaj
moze i vrabac ili golub koji ti slece na prozor i tamo vrsi nuzdu
Ne mora da znaci ,ali eto to me cisto asociralo na ovaj slucaj
Meni su pre tri nedelje popucali ligamenti,a kada pitam docu da li su bas svi popucali on bezi s teme kao da ne zna
Normalno hodam i trcim ne verujem da su popucali bas svi ali me nervira to sto on obilazi oko teme ko kisa oko Kragujevca i daje mi pomisao da on bas nista ne zna!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 29, 2006 1:06 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 2:00 am
Postovi: 61
Idi na neku planinu jedno 20 dana ako ikako mozes, zlatibor je odlican, puno prirode zelenila, hrani se zdravom hranom... Ako primetis poboljsanje dalje ce lakse...

Poz.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 28 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: