Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Koksaki, IGG, IGM, voda u perikardu i jos po nesto...
PostPoslato: Uto Jun 13, 2006 2:21 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 2:00 am
Postovi: 2
Od pre cetiri do dva meseca ima sam prve simptome (sporadicne nagle skokove pritiska i do 170/110 140bpm u potpunom mirovanju). Naravno prva prica je bila EKG ti je u redu, oce to kod mladih koji su pod stresom itd. uzmi presolol, bromazepam itd.
Na kraju mi je to postalo ucestano da sam otisao kod privatnog kardiologa, gde mi je ustanovljen rascep perikarda u dijastoli do 2 mm, i ejakciona frakcija oko 59%. IGM 80 (<30 ref. ) i IGG ispod ref.

Posle mesec i kusur dana kontrola. Nema vode u dijastoli, u sistoli 2mm sto je normalno,ejakciona frakcija 61% , IGM 40 a IGG ispod ref.vred. Ja sav srecan, naravno, rekoh prolazi.
Evo pre neki dan mi se povecao IGM na 150 a IGG nisam ni radio. Imao sam jedan ispad do hitne (nisam mogao da smirim puls sa Konkorom.)

Pa sada imam par pitanja a i par saveta.

SAVETI
EKG NISTA NE ZNACI!!! Odnosno znaci tek kada je upala srca toliko strasna da ce pokazati na EKG-u. Meni je dva meseca EKG ko u astronauta pa mi opet opala snaga srca na 59 posto, a aktivno se bavim plivanjem i teretanom(tj bavio sam se).

Ukoliko imate bilo kakve nagle skokove pritiska i pulsa, zamor, glavobolje, vrtoglavice , slabost u rukama odmah radite na Koksaki jer ako niste imali istoriju neke bolesti u 99% slucajeva koje sam ja cuo upala srca je od Koksakija. Jeste da su analize oko 2000 din ali to je mala para za miran san i ustedu srca a i nerava. Jer da bi vam na Torlaku radili na Koksaki treba da imate debelu klinicku sliku pa tek onda rade.
Bolje je prvo uraditi najgoru varijantu pa onda gledati ako ona nije, da nije stres cigare itd.
Od terapije ja uzimam Q10, koliko sam nasao o njemu sve je pozitivno, a neskodi (moze blago da ubrza rad srca jedino jer je malo stimulativan), C vitamin sporo apsorbujuci pozeljno ili po 2x500mg sumeceg, neke imunoloske preparate (ekstrakte biljaka, ehinace i macije kandze) i redovnu terapiju Monoprila i Konkora (malo blazi od Presolosa).

PITANJA (ko moze da mi odgovori sto strucnije)
1. Povecanje IGMa nakon relativnog pada? Sta znac pored toga da pokazuje trenutno stanje virusa. Dva meseca mirujem i gutam gore navedene preparate ali..i?
2. Ejakciona frakcija( EF ) sta ona fizicki predstavlja i kolike su normale za rekreativnog sportistu u solidnoj kondiciji?
3. Voda u perikardu, koliko trajno ostecuje?
4. Bez obzira na geometriju srca, da li postoji pokazatelj same stete na tkivo?

Unapred Hvala


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 24 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: