Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: ACCU CHEK GO
PostPoslato: Pet Dec 16, 2011 6:07 pm 
OffLine Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Postovi: 2318
Lokacija: Beograd
U NS u svim državnim apotekama cena za AccuCheck Active i Performa je 1460 din za kutiju od 50 kom. Prebacite se na Performu, on je novija generacija Accu Check. Bayer je odličan, ali...... po džepu :)

_________________
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: ACCU CHEK GO
PostPoslato: Čet Feb 09, 2012 11:15 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 27, 2011 10:09 pm
Postovi: 8
Problem accu chek performe je sto se njenim tracicama registruju i interferentni seceri (kao sto je maltoza) a to vam je cesti secer koji se koristi kao punilac mnogih lekova. Tako se registruje i ona zajedno sa glukozom pa su vam konacni rezultati secera u krvi na njenim tracicama uvecani zbog prisustva maltoze. Ko sebi daje insulin neka proveri tacnost svojih tracica kontrolom u laboratoriji. Problem je i zajednicko pakovanje od 50 "golih" traka, a poznato je da se svakim otvaranjem kutije sve trake izlazu oksidaciji. Takodje je cena 1450 dinara za 50 traka za sad samo u drzavnim apotekama NS i nigde drugde u Srbiji.

Sa druge strane Bajer i Precision su biosenzori koji imaju i manja pakovanja (25 Bajer, a 25 i 10 Precision). Precision ima svaku traku upakovanu ponaosob i jedini meri i ketonska tela u krvi. Preciznost mu je dovedena do +-5 % gresaka u odnosu na laboratoriju.

Takodje jedna bitna stvar, napon koji generisu aparati. Poznato je da biosenzorski aparat deluje na osnovu napona koji stvara i koji uslovljava prelazak elektrona sa glukoze preko medijatora do elektrode na kojoj se vrsi merenje. Sto je napon koji generisu aparati veci to je veca i mogucnost da sa drugih neglukoznih nosilaca elektrona (C vitamin, urea , holesterol, ketoni, trigliceridi itd.) predju elektroni na elektrodu i time lazno podignu konacnu merenu vrednost secera u krvi na traci. Ako pacijent sebi poveca dozu insulina na osnovu lazno povisenih vrednosti, dolazi do jutarnjih hipoglikemija. Tu prednjaci precision sa najnizim naponom od aparata na trzistu.

Fotometrijski aparati koji su najvise zastupljeni na trzistu Srbije su deo istorije, kao i uriskan trake, pa o njihovoj preciznosti ne bih pisao. U principu oni su povuceni sa trzista EU i SAD.

Misljenja sam da pacijenti (posebno oni na insulinu) treba sami da odluce cije su im tehnologije najblize i sa kojim tracicama i aparatima su najzadovoljniji, a dotle nadamo se pojeftinjenju i tracica kao i ostalog programa za dijabeticare koji su u svim zemljama na zapadu jeftiniji. Nadam se uskoro i kod nas :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 34 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: