Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Pon Maj 11, 2009 10:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 11, 2009 9:25 pm
Postovi: 2
Isto patim od neizdrzivog svraba anusa , ali samo nocu danju je ok ali nocu kada legnem budna ili i ako spavam pocinje da svrbi do te mere da ne mogu da se kontrolisem.
Uradila sam sve analize nema ni gljivica ni bakterija ni parazita , hiljadu krema i kremica i nista nije pomoglo....
Patim takodje od psorijaze.
Tako da kapiram da se psorijaza pojavila i na tom mestu, ne zovu je za dzabe psorijaza vulgaris
A isti taj Sinoderm koji je koritkosteroid me je unistio sto se tice psorijaze a tako lako ga prepisuju kao da je krema na bazi meda .....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: svrab oko anusa
PostPoslato: Uto Maj 19, 2009 9:23 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 19, 2009 9:16 am
Postovi: 1
Zbog istog problema (svrab) dr mi je preporucio Faktu mast, ali nije rekao koliko dugo smem da koristim, u uputstvu pise samo da se nanosi 2-3 puta dnevno, ali ne i koliko dugo. Da li neko zna koliko dugo sme da se koristi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Sre Okt 05, 2011 6:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2007 3:19 pm
Postovi: 3
Resih da se javim, da pomognem svima koje muci isti problem. Naime, jedno dve godine sam imao neizdrziv svrab... Pracen blagim curenjem limfe, ili necega, jer mi je ta regija oko anusa bila konstatno u ranama, jer sam se cesao do krvi... Probao sam sve i svasta, u pocetku ispirao hidrogenom, kad nije to pomoglo, probao jod... posle Faktu, Delmeson.... Hemele kremu na bazi meda, Pantenol kremu, Daktanol, Kaneseten... Sve zivo sam ispucao u nadi da ce nesto od toga pomoci, jer sam idiot, pa nisam hteo kod lekara. I onda... posle dve godine isporbavanja svega i svacega, resim da probam i Sinoderm (njega izbegavao jer ga je neko na forumu opljuvao) i ljudi... dvogodisnji nevidjeni problem resio sam bio za dva dana! Tako da, eto, probajte, meni je pomoglo, ne znaci da ce i vama.... al eto, to mi je bila posednja nada, i upalilo je...
Srecno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Sre Dec 28, 2011 1:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 02, 2007 7:30 pm
Postovi: 6
Pozdrav svima i molim vas da mi neko odgovori! Vec 2 meseca se bez prestanka mucim sa hronicnim svrabom oko anusa, samo svrab i nista vise, nemam problem oko praznjenja, nema krvarenja, samo iritirajuci svrab posebno preko noci. Vidim, pisete o Sinodern kremi da vam je pomogla, medjutima sad sam na netu pronasla sl. "Ne koristite SINODERM gel ako ste: preosetljivi na lek, imate akne, rozaceu, perioralni dermatitis, perianalni/genitalni pruritus (jak svrab u predelu čmara ili genitalija), neku virusnu infekciju kože (varicella, herpes simplex), primarnu bakterijsku infekciju kože (impetigo) ili gljivičnu infekciju kože (candidiasis, tinea), tuberkulozu kože, proširenu psorijazu tipa plaque."
Ne znam sta da radim... da li da dam sanse i Sinodermu ili ne? Ocajna sam...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Pon Jan 16, 2012 8:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2007 3:19 pm
Postovi: 3
Gabriela, prociato sam uputstvo za sinoderm kad sam ga kupio, video bas to upozorenje, ali ja sam toliko bio ocajan da sam morao da probam, jer sam bio ubedjen da mi gore ne moze biti. Reskirao sam, i meni su bukvalno za par dana sve muke nestale, a mucio sam se 2 godine, i isprobao sve moguce masti, od onih protiv gljivica, preko tih za psorijazu... i sinoderm sam ostavio bio kao poslednju mogucnost, bas zasto sto je pisalo da nije za taj problem... ali eto, meni je on jedini pomogao! Naravno, krajnja odluka je na tebi, samo prenosim svoja iskustva...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Pon Jan 16, 2012 9:14 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm
Postovi: 153
Lokacija: SRB - USA
necca1 je napisao:
Molim Vas da mi pomognete u sledećem problemu.Pre nekoliko meseci pojavio mi se svrab oko anusa i crvenilo.Svrab je do te mere neizdrživ da se u snu češem pa sam napravila ranice.Preko dana izdržim nekako taj svrab al noću to radim nekontrolisano.Nemam klasične simptome za hemoroide(bol i krvarenje), doduše krvarenje se desi veoma retko.Do sada sam koristila HEPATROMBIN-H i u početku korišćenja mi je pomagao al kasnije više ne.Moje pitanje je ukoliko neko može iz navedenog da zaključi o čemu se radi, da li su hemoroidi i čime lečiti?Hvala unapred



kompletan pregled stolice : koprokultura i oBAVEZNO testiranje na PARAZITE/HELMINTE i JAJA PARATZITA.
i to dajte u više puta- jedan negativan nalaz ne znači da ih nemate.

uz to OBAVEZNO pregled koloproktologa da bi se videla mukoza i koža anusa i perianalne regije (moguća fisura i za svaki slučaj isključiti fistulu)

tek onda znate na čemu ste.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Pon Mar 09, 2015 9:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2015 9:23 am
Postovi: 1
Pozz svima!Sto se tice svraba i crvenila oko anusa,mucilo me je oko pola godine.I nisam bas neko ko piskara po blogovima ali je ovo stvarno toliko mucno bilo da sam odlucio da pomognem u nevolji :) pokusao sam prvo sa faktu masti jer sam mislio da su hemoroidi u pitanju,medjutim nakon mesec dana mazanja sam ustanovio da mi nema pomoci sto se te kreme tice,pa sam citao raznorazne postove i naletim na kremu bepanten koja i jeste bas za crvenilo i svrab oko anusa...dve tube sam potrosio ,jeste smanjila upalu ali ne dovoljno,i dalje me je svrbelo i pored toga kao neka sluz da je curkala povremeno,bez boje i mirisa...da ne duzim,pre 2 dana procitam za sinoderm.Evo dva dana je proslo ,nestade ko iz sale,a vec sam se ozbiljno uplasio da je nesto opasno u pitanju bilo,ne mogu da verujem da za dva dana nestade bez traga ! I sada sam najsrecniji covek na svetu :D! nadam se da sam nekome pomogao!
toliko od mene


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Ned Mar 15, 2015 2:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2015 2:28 am
Postovi: 1
Postovani,

Evo mogu reci da sam procitao dosta slicnih problema u postovima ostalih korisnika ali opet smatram da ne bi bilo na odmet da izlozim svoj problem jer je u neku ruku drugaciji. Naime sve je pocelo pre recimo 3-4 godine kada sam prvi put uocio krv na papiru, ali to nije bilo tako ucestalo da bi se vremenom sve cesce javljalo. Kako je vreme prolazilo ja nisam davao bitniji znacaj iz razloga sto sam imao utisak da sam se iziritirao papirom. E sad vec recimo dve godine sve se pogorsalo pa sad imam prisutan i svrab i jako pecenje pri tvrdoj stolici, gotovo kao da mi se koza cepa. Primecujem i da tu postoji i neki zuti sekret koji se najcesce javlja kada se malo vise uznojim u tom delu. Kada se malo bolje pogleda primecuju se rane na spoljnem delu anusa u vidu pukotina ali takodje osecam pecenje i u samom zidu anusa. Ja sam probao vise vrsta krema ali najbolje rezultate mi daje pranje pa ciscenje jodom i nakon toga pavloviceva krema. Ali vec nakon sledece tvrde stolice problemi se opet vracaju. Molim vas za neki savet, pomoc, znam da treba da odem kod doktora ali bar neke smernice bi bile od velikog znacaja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Pon Apr 13, 2015 12:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 13, 2015 12:22 am
Postovi: 1
Imam problem pa ako neko moze da mi pomogne. U poslednjih pet dana mi se pojavilo cevenilo oko analnog otvora i na dodir pece i boli pa me cak i zasvrbi. Kada se manje krecem i odmaram bol je manja. Prije mjesec dana imala sam operaciju apscesa koji su se pojavili na desnoj strani ispod rebra i na zadnjici. Primala sam jake antibiotike , da bi se krv koja je bila losa poboljsala te da bi se te rane sanirale kako treba.
Zanimaa me da li je moguce da je doslo do ojeda na tom predjelu jer naravno nisam mogla da se kupam jedan period?? Da li je moguce da je to od antibiotika? I ako neko zna o cemu se radi da mi pomogne. Hvala unaprijed


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Pon Jan 23, 2017 12:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 12:41 am
Postovi: 2
evo za Sinoderm +1.

Imao sam s' vremena na vreme svrab oko 2 god i vise. Zatim posle odmora na moru ..svako jutro..tjs u toku sna. Ne znam sta je uzrok...ali nakon leganja posle od prilike 3 sata spavanja...svrab se javljao....ujutro i u toku dana je skoro nestajao...ali je onda anus ostajao nadrazen...bolan..i sl.

Po nekada bi bilo i sveze krvi u tragovima..vecinom od tih sitnih ranica od cesanja ili sta vec.

Mazao nevenovu domacu mast....kantarionovo ulje..ali dzaba.

Onda procitam ovde na forumu iz ovog posta za clana kako je to resio sinodermom...i rekoh ajde da probam.

Uzmem i samo malo namazem..cisto rekoh ko zna kakva ce biti reakcija..ipak je to osteljiv deo. Mazao sam ujutro i uvece...veoma malo. Npr. masti u velicini zrna pirinca :)...Nakon nedelju dana..a mislim i manje...Svrab je nestao...ranice nestale..."ualjen" anus..vise ne postoji :)

Sada ako se javi bas sumlja da ce da se opet pojavi...npr jednom u 15 dana ..ja malo samo namazem. Npr. ujutro jednom..ili pred spavanje.

Nisam probao sa sodom bikarbonom...posto bi ipak to mi "prirodnije" bilo...

U svako slucaju HVALA clanu Dr_No !!

Nadam se da ce jos nekom pomoci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Čet Jan 23, 2020 9:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 23, 2020 9:42 pm
Postovi: 1
Imao sam isti problem i rjesenje sam nasao na ovom postu. Dakle, osjecao sam neizdrziv svrab oko anusa najcesce noci ali i preko dana. Imao sam neko crvenilo i kao napulnuce koze i pokazivala se krv nekad vise nekad manje. Ja sam kupio Sinoderm kremu i nakon 2-3 dana je nestalo, bio sam presrecan i nastavio mazati jos par dana jer je na kremi pisalo max 7 dana koristiti. Ali, posle nekog vremena se vratilo i krema mi nije pomagala. Kup Sinoderm gel isti slucaj, nestane za par dana ali posle se opet vrati. Kad nanesem gel mnogo pece oci ispadaju xd. Dok mazem dobro je kanprestanem opet se vrati. Napokon sam shvatio da moram koristi vlazne maramice, gelom sam izlecio i nastavi brisati vlaznim maramicama. Obicni toalet papir je isusivao kozu i stvarao iritaciju koze.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Pet Jan 24, 2020 10:57 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Влажне марамице осим што су нездраве нису намењене за слузокожу већ само за кожу. Отроваћеш се.

Покваси водом тоалет папир па се тако бриши. А после намажи неком беби кремом као што је Павлогал.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: svrab oko anusa
PostPoslato: Sre Sep 27, 2023 9:02 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 26, 2023 9:41 am
Postovi: 10
Krema za hemoroide - https://aliexpress.com Koristio sam ovu mast u nekoliko navrata. Odlično se pokazala i u mom slučaju kao i kod supruge.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 32 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: