Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: postoperativni tok kod opracija tumora kicmene mozdine
PostPoslato: Sre Dec 28, 2011 5:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 28, 2011 5:34 pm
Postovi: 1
Mojoj sestri, staroj 33 godine, je krajem novembra dijagnostikovan tumor u predelu izmedju 7 i 8 prsljena. U nalazu sa magnetne rezonznce stajalo je intraduralni ekstramodularni velicine 12mmx17mm. 16, decembra je uradjena operacija koja je dobro prosla. Tumor je u potpunosti otklonjen, i sve je radjeno van kicmene mozdine. Medjutim, nakon operacije pojavila se potpuna oduzetost obe noge. Kontrolni skener nekoliko sati posle operacije bio je uredan. U sledeca dva dana ona je jako otekla. Nakon sto je dobila diuretik, otoci su poceli da padaju i pojavili su su nevoljni pokreti nogu. Nakon terapije povratio se osecaj prilikom uriniranja i pocela je da oseca noge, dodir, toplo, hladno, bol... medjutim 12 dana posle operacije jos uvek ne moze da pomera noge. Na ponovljenoj magnetnoj rezonanci, neposredno ispod mesta operacije pojavila se neka senka, koje nije bilo na prethodnoj, ni na kontrolnom skeneru. Jos uvek cekamo nalaz likvora.
Ako sam dobro razumela doktora, sumnja se da je doslo do zakrcenja jednog krvnog suda neposredno ispod mesta operacije, i da je to uzrok ovih problema.

Znam da ovo nije dovoljno informacija za odgovore, ali ja znam toliko. Imam poverenja u doktore koji je lece, ali nemam mira. Bila bih Vam veoma zahvalna ako biste mogli da mi na ovih nekoliko oskudnih informacija kazete koji je moguci tok oporavka. Jako sam zabrinuta i znacilo bi mi kada bih znala kako joj ja mogu pomoci u oporavku.

Verujem da ima jos puno onih koje zanima koje su moguce komplikacije u postoperativnom toku, pa vas molim da i o tome nesto vise napisete.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot], larsfloris i 89 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: