Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: kapi za sinuse MARSIN (Marica Stevic)
PostPoslato: Čet Maj 25, 2006 12:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 6:13 pm
Postovi: 32
Zanima me da li neko nesto zna u vezi sa kapima za sinuse "Marsin" koje prave travari Marica Stevic i Snezana Coric.

Naime, kolega mi je rekao za njih (njegovoj poznanici su pomogle), pa sam resila da ih kupim. Medjutim, sada su mi u glavi neke recenice koje je apotekar izgovorio, pa sam u dilemi da li da ih uopste koristim. Govorio je kako se ukapaju samo jednom (3-5 kapi u svaku nozdrvu) a onda, ako to ne bude dovoljno, posle 15 dana jos jednom. I u sklopu te price je izgovorio: "Nisu one bas bezazlene, ostecuju sluzokozu". Ja sam reagovala na to i pocela sa potpitanjima, ali je on obrazlozio da je to rekao u smislu "objasnjavamo ljudima da one nisu kao obicne kapi za nos koje se ukapavaju svaki dan". Iako sam kapi kupila, vrti mi se po glavi recenica "nisu bezazlene, ostecuju sluzokozu...". Jer, dzaba i da pomognu ako ce ostaviti neka trajna ostecenja na sluzokozi, npr.

Sumnjicavost mi je dodatno pobudio razlicit tekst uputstva na kutiji i na listicu unutra (uputstvo na kutiji je, doduse, prezvrljano - sto bi znacilo da vazi ono na listicu, ali mi sve to deluje malo neozbiljno).

Dobro bi mi dosla iskustva drugih u vezi sa ovim kapima. Volela bih da cujem i misljenje lekara (ako ih ima na forumu).

Hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 25, 2006 7:10 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Prepišite sastav i sa etikete i sa kutijice, pa da vidim šta tu ima.

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 27, 2006 7:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 03, 2006 9:28 pm
Postovi: 1
NEMOJ DA UZIMAS TE KAPI MENI NE DA NISU POMOGLE NEGO MI JE BILO JOS GORE NOS MI JE CURIO MESEC DANA KAO DA SAM PREHLADEN A ISTO TOLIKO ME JE GRLO PEKLO KAO DA SAM POPIO KISELINU.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 29, 2006 2:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 6:13 pm
Postovi: 32
Za Filipa (sa zakasnjenjem):

Hvala za javljanje.

Nazalost, nema nigde sastava - ni na kutijici, ni na listicu unutra. Na kutiji samo pise: Lek za sinuse MARSIN od probranog hercegovackog lekovitog bilja.

A sad da iskoristim to sto mi se javio lekar, pa da pitam jos nesto. U uputstvu stoji sledece upozorenje: "Ukoliko su kapi otisle u grlo, prekinuti tretman i ispirati grlo cajem" (uz kapi se dobije i neki caj). Prvo, da li se to da kapi odu u grlo desi samo ako se ne zabaci jako glava unazad (u uputstvu pise: "Leci, jako zabaciti glavu unazad i u svaku nosnicu ukapati po 3-5 kapi")? Mozda je ovo glupo pitanje ali ne znam kako su rasporedjeni i povezani svi ti putevi i supljine unutar glave. A drugo, ako kapi i odu u grlo, zasto je to tako lose da se odmah mora prekinuti tretman i ispirati grlo cajem. Ako je nesto "opasno" za grlo, zar nije i za nos, sinuse...? Kako ovo upozorenje iz uputstva zvuci jednom lekaru?

Za knjizaru:

Hvala za prenos licnog iskustva.

U uputstvu pise da kapi ne smeju koristiti osobe alergicne na bilje. Apotekar me je pitao da li sam alergicna na polen. Mozda je to razlog tako burne reakcije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 01, 2006 11:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Pa kapi će otići verovatno u grlo ukoliko se glava zabaci unazad. Međutim, da bi kapi uopšte dospele dovoljno duboko u nos potrebno je da se glava zabaci. Dakle, svake kapi za nos primenjuju se tako što se glava zabaci unazad, a tada je gotovo izvesno da će kapi ući i u grlo, zato ako već primenjujete te kapi, onda uvek imajte spreman taj čaj za ispiranje. A zašto je štetno za grlo, a ne za nos, ja ne znam jer bi mi trebao sastav. Ali mi je to sve malo čudno, ali pošto o tim kapima ne znam ništa, onda toliko od mene.

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 02, 2006 4:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 6:13 pm
Postovi: 32
Filipe,

Hvala i za ovoliko.

U uputstvu i stoji da se caj pripremi pre zapocinjanja tretmana. Ali, sto se ostalog tice, pise ovako:

"Leci, jako zabaciti glavu unazad i u svaku nosnicu ukapati po 3-5 sati. Tako lezati 1 sat.
Nakon toga ustati i pripremljenim cajem vise puta u toku dana ispirati grlo. Ispiranje ponavljati u toku sledeca 3 dana.
Prvi dan grgljati i izbacivati, a 2. i 3. dan mozete piti. Ukoliko sekret nije ociscen potpuno, postupak ponoviti nakon 15 dana.
UPOZORENJE: Ukoliko su kapi otisle u grlo, prekinuti tretman i ispirati grlo cajem. Postupak se moze ponoviti nakon 15 dana".

Ja sam na osnovu ovoga zakljucila da kapi regularno ne dospeju u grlo u toku tog lezeceg tretmana od jednog sata. A, ako odu u grlo, da je to propali pokusaj tretmana.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 05, 2006 10:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Pa, te kapi moraju da prođu u grlo, ali tretman nije propao jer su kapi ipak prošle kroz nos da bi stigle u grlo.

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Avg 17, 2006 5:57 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm
Postovi: 338
Jedan od načina pravilnog korišćenja kapi za nos:

1.dobro izduvajte nos
2.operite ruke
3.proverite da poklopac na kapalici nije oštećen
4.izbegavajte da vrhom kapalice dodirujete nos ili bilo šta drugo jer se kapalica i njen sadržaj ne smeju kontaminirati, moraju se održavati čistim
5.zabacite glavu što je više moguće unazad ili još bolje lezite na krevet tako da vam glava visi sa ivice kreveta (jedan od najjednostavnijih načina pravilne upotrebe kapi za nos)
6.ukapajte kapi u nos
7.zatvorite nos (ne prejako) tek toliko da kapi ne mogu da iscure napolje pri sledećem manevru
8.savijte glavu prema kolenima i okrenite je u levu i u desnu stranu da se lek pravilno rasporedi po sluzokoži nosa
9.ostanite u ovom položaju nekoliko minuta

Eto. I kapi u nosu i vi se lepo razgibali. :lol:

Takodje postoji još jedan prilično koristan manevar, naročito za decu. On se izvodi nakon sto ste sve ovo već uradili. Dakle, zatvorite i nos i usta i načinite radnju kao da zelite da snažno izdahnete na tako zatvorena usta i nos, pritisak koji se tako stvara će još bolje rasporediti lek tamo gde treba, otvoriti zatvorenu Eustahijevu tubu (kod dece) itd.

Što se tiče kapi o kojima vi govorite, o njima zaista ne znam ništa, te vam u tom smislu ne mogu biti od pomoći. Mislim da bi svako od nas pre kupovine bilo kog preparata trebao da konsultuje svog lekara ili bar da pita svog apotekara da li preparat poseduje uverenje da je bezbedan za korišćenje kao medicinsko sredstvo...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 21, 2007 8:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 20, 2007 9:51 pm
Postovi: 5
Ovako, sada cu vam odati ovu "veliku tajnu".

Naime kada sam bila na primorju, i pozalila se da imam problema sa sinusima, rekli su mi da oni korise za ove probleme SOK OD DIVLJEG KRASTAVCA...kojeg ima tamo dosta, sto mestani najbolje znaju gde raste, itd, negde bas na jesen je "zreo"....

Shvatila sam da je to isto u pitanju, jer su mi strogo napomenuli da je jako opasno sipati vise od jedne do dve kapi u nos, da kao navodno jako pomaze, ali da izaziva iste efekte kao i dedin lek....da primremim peskir za brisanje nosa, a ne maramice, pa cak moze doci i do niske temperature od dan-dva. Navodno, ovo je trebalo zauvek da me resi problema sa sinusima.

Vise puta su mi rekli da bih mogla zavrsiti na hitnoj, ako mi se omakne veca doza.


Ja nisam smela da probam, iskreno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 02, 2008 3:41 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2005 6:40 pm
Postovi: 50
Lokacija: Ovde i Sada!
Ja sam koristio kapi Marice Stevic, preporuka kolege koji je tri puta operisao sinuse i nakon par godina bi mu se problem vratio.
Kapi su jako neprijatne, sacuvaj Boze, cini mi se da izbacih primalni krik iz sebe, greskom sam skocio sa kreveta (glava treba da bude zabacena, da visi) i pri tom ostetio sluzokozu grlu i sisao pantenol narednih 5 dana.
Dakle kapi se uzimaju sa glavom koja visi sa kreveta, bolne su, potrebno je da ih neko drugi stavlja, idu iskljucivo po 3 u svaku nozdrvu a mogu se dodati i po 2-3 kapi jako skuvanog i ohladjenog belog sleza da se ublazi stres ali je time i dejstvo ublazeno.
Ukratko, naredne tri godine nisam imao nikakve znake bolesti sinusa, imam 37 i hronicni sinusitis od 7e godine zivota.
Prvi put sam koristio 1998 i od onda samo tri puta ukupno, u ravnomerno rasporedjenim razmacima. Spremam se za novu turu, i svakome bih preporucio da izdrzi i proba, daleko je lakse od muka koje donose bolesni sinusi. Bol nakon unosenja kapi traje najvise 30 minuta ali je dejstvo WOW!

_________________
Deus est Homo!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: marisan kapi
PostPoslato: Pon Feb 02, 2009 11:09 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:19 am
Postovi: 1
za one koji bi da koriste MARISAN kapi (marica stevic ) evo mog iskustva:
kad sam ukapala kapi u nos mislila sam da će nešto poći po zlu jer su efekti bili strašni.groznica da sam cijelu noć odskakala od kreveta ,iz nosa lije ko iz kabla ,temperatura me pratila i narednih dana pa sam popila dozu antibiotika,nazalni glas itd. a da ne spominjem više nego neprijatnu proceduru kapanja smrdljivih kapi i ležanje 1 sat sa visećom glavom.Ali nakon 7dana bila sam kao preporođena ! Tako dobro se nisam osjećala godinama !Ne znam koliko bi potrajala ta milina da nisam odlučila da tretman ponovim nakon 20-tak dana kako su mi preporučili u apoteci radi dužeg i boljeg efekta.Elem nakon drugog kapanja prošla sam kroz iste faze ali mi više nije nikako bivalo bolje.Pila sam i antibiotike koji mi ovoga puta nisu pomogli.
Zato ne znam šta da savjetujem ,ko nema drugog izlaza neka proba al samo jednom! Ja više ne smijem!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kapi za sinuse MARSIN (Marica Stevic)
PostPoslato: Uto Mar 26, 2013 1:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 26, 2013 12:35 pm
Postovi: 1
Moze li ,neko,da napise broj telefona Biljne Apoteke Stevic Marica(011-2757374 ne postoji)?????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kapi za sinuse MARSIN (Marica Stevic)
PostPoslato: Sub Apr 20, 2013 10:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 12, 2013 4:40 pm
Postovi: 8
Jel kapi imaju u svakoj apoteci ? Ako ne , jel moze neko da kaze gde ima, da mi da broj..?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: