Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 27, 2009 10:27 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 4:15 pm
Postovi: 91
Da,decko se moze zaraziti od tebe.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Sub Jun 19, 2010 11:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 02, 2010 12:37 pm
Postovi: 1
imam dugo genitalni herpes , moje pitanje je ? zeleo bi porodicu kako da kontrolisem herpes da bi svoju zelju ostvario.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Pet Jul 16, 2010 11:35 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 4:15 pm
Postovi: 91
Da sretnes neku koja ce te voleti i pored toga. To je jedini lek i za telo i najvazniji za dusu ;-)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Sre Sep 22, 2010 10:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 9:49 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima, imam par pitanja, pa ako neko upucen moze da odgovori...
Vec mesecima imam problem, verovatno je genitalni herpes, nisam jos vadio krv ni radio bris, ali dr kaze da je verovatno to. :(
Imam crvenilo preko 2/3 glansa i one unutrasnje koze sto ga previja (ne znam strucne izraze, ne zamerite), ali ne i vidljive bubuljice. U stvari mozda imam malo, ali su manje od pola milimetra i mogu se jedva videti kad maksimalno rastegnem kozu, ne znam da li je to to, sumnjam da ih je dr video. Kraste nemam, niti sekret, nekada na sekund osetim peckanje, ali nista posebno. Jedino me je peckalo i svrbelo kad mi se prvi put pojavilo. A crvenilo je uglavnom na gornjem delu glansa, nekada se crveni manje, a nekada vise. I kada sam mazao Aciklovirom nije potpuno nestajalo.
Posto je tada devojka imala herpes na usni (tacnije izbio joj je dan-dva posle odnosa, znaci bio je aktivan za vreme sexa), da li sam onda dobio tip 1 ili je on mogao mutirati u tip 2, posto koliko sam upucen tip 2 je opasniji i kod zena moze izazvati rak grlica materice? Ne planiram jos porodicu, suvise sam mlad, ali za 6-7 godina koja ce me hteti ako se ne pronadje lek? :cry: Nadam se da hoce. Trazio sam informacije po netu, navodno mozda se nadje lek do 2015. Da li neko ima informacije o tome?
Da nisam odgovoran i da sam imao mnogo devojaka u zivotu ne bi mi ovo toliko tesko palo, ali bas sam pazio i koristio zastitu gotovo uvek. Neko je citav zivot neodgovoran i slabo pazi pa nista ne dobije, a ja vec dobio dozivotni teret. Valjda mi nece proci mladost do pronalaska vakcine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Čet Sep 23, 2010 9:38 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 28, 2010 6:31 pm
Postovi: 10
Nemoj da panicis unapred, moguce da uopste nije to. Cak i da jeste, te price da izaziva rak nisu tacne. Ako je prenet sa usana, to je tip 1.
Sa bilo kojim herpesom moze da se zivi normalno, samo se vodi racuna o ishrani i zastiti kada izbije. Idi kod lekara sto pre i vidi sta je u pitanju.
Samo bez nerviranja. Mnogo ljudi ima taj problem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Čet Okt 14, 2010 2:03 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 14, 2010 1:55 am
Postovi: 1
Molim vas za pomoc, imam nekoliko pitanja. Pre oko nedelju dana mi se pojavila crvena tackica na rubu glansa i mala crvena fleka na gornjoj strani penisa, za koju sam ja mislio da je samo oguljeno, medjutim ne prestaje vec nekoliko dana. Ne boli, ne pece, ne svrbi, nemam temperaturu kao i nijedan od simptoma ali se plasim da je herpes u pitanju. Drugo sta me muci je, ako je herpes, kako sam ga dobio s' obzirom da nikada nisam imao herpes na usni (ni genitalni) a sa devojkom sam 6 meseci i imamo sve vreme nezasticene odnose i za to vreme ja nikad nisam ucio ni groznicu kod nje, ni bilo kakve promene na polnom organu, nema ni sad a meni se ovo pojavilo. Jel moze neko da mi objasni kako?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Sre Nov 10, 2010 9:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 10, 2010 9:41 pm
Postovi: 6
Ako neko padne u depresiju zbog herpesa, ja mogu potpuno da ga razumem...

Herpes je vrlo cudan virus, nekome ne pravi ozbiljne probleme, a nekome.... Ja ga imam nekoliko godina... UVEK.... bilo kakav pokusaj polnog odnosa, herpes odmah izbija, posle masturbacije, herpes je tu, ako ne iritiram to podrucje, budem miran 2-3 nedelje, a onda opet izbije, bez nekog posebnog razloga.
U pocetku sam naivno cekao tu vakcinu, dok nisam shvatio da je to sarena laza i pomirio se sa tim da je ovo krst koji cu nositi do kraja zivota.
Pio sam aciklovir nekoliko meseci, u jakom ritmu - pet puta na dan, posle bilo kakvog pokusaja polnog odnosa, herpes izbije, posle masturbacije, herpes se pojavi, ako ne diram to podrucje, miran sam 2-3 nedelje, a onda se opet pojavi tek tako.... Prestao sam da se trujem aciklovirom, jer nema razlike.
U takvoj situaciji, u medjuvremenu sam izgubio potenciju potpuno, seks je za mene ionako bio misaona imenica...
Hteo sam da pokusam sa valtrexom ili famvirom, stranim lekovima koji su isto neki oblik aciklovira, ali u mnogo jacim dozama, medjutim kod nas nema tih lekova, nijedna apoteka ih ne uvozi, plus prilicno su skupi, bar za moj standard.
Imam 33 godine i reklo bi se da je zivot preda mnom, mada ja iznutra vristim. Najgore od svega je mozda to sto spolja izgledam zdrav i prav, a iznutra sam kao gubav.
I nemam HIV, niti bilo koju drugu bolest, imunitet mi je sasvim ok, cak i grip zakacim jednom u dve godine. I kljukam se vitaminima i raznim preparatima, ali moj organizam ocito fura neku drugu politiku.
Devojka koja mi je prenela herpes nema nikakvih problema, nije imala pojma ni da ima herpes (ovde zadrzavam odredjenu dozu rezerve da me je slagala i da je znala da ima, al' je bolelo uvo). Koliko god imam zelju da joj glavu otkinem, to nista ne bi promenilo, svakako sam na dozivotnoj robiji.

I na kraju, ako nekome ove reci zvuce isuvise teske, ponovicu jos jednom - herpes je vrlo cudan virus, nekome ne pravi skoro nikakve probleme, i to je veci procenat ljudi, a nekoga totalno razori, to je manji procenat ljudi, nazalost tu sam i ja.
Kada bih dosao do stanja da mi herpes izbije 4-5 puta godisnje, pevao bih do zore....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Sub Avg 20, 2011 11:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 4:25 pm
Postovi: 35
zdravo svima

vidim da je ovo tema iz 2010, ali nadam se da ce neko da mi odgovori. Imam 33 godine, godinu dana sam u braku. Pre 5 dana sam bila na moru mesec dana sa sestrom, kad sam se vratila imala sam odnos sa muzom, sutradan mi je vec krenulo peckanje i neprijatnosti, a dan kasnije sam vec htela da poludim od neprijatnosti. Otisla sam kod ginekologa i dijagnostikovan mi je genitalni herpes. Procitala sam sve sto ste napisali i imam istu terapiju. Herpes se vec polako povlaci, i sta je tu je. Ono sto mene muci jeste kako sam dobila herpes? ako ga je imao moj muz, kako da ga do sad nisam dobila? imamo odnose bez zastite posto planiramo trudnocu.


doktorica je spominjala neke prljave toalete, ali ja nikad ne sjedam na wc solju. znam da bi trebala da verujem svom muzu, ali ovo mi je skroz poljuljalo veru, jer svuda pise da se prenosi sexulanim putem, i to kontaktom.

s ovim cu morati da zivim, sta je tu je, ali ne bi mogla nikad da zivim sa nekim i pravim decu, ako me je prevario.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Ned Avg 21, 2011 1:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 3:01 pm
Postovi: 45
zeznuto je što se radi o nepredvidivom virusu...i nikad ne možeš znati kada je točno bio prvi kontakt s njim...ni tebi ni mužu...s obzirom da se govori da možeš imati virus i 10-ak godina a da se ne ispolji, onda je definitivno suludo optuživati nekoga za nevjeru...
u ljetnim mjesecima, zbog vrućine, često puta izbija češće...
ja ga imam 3 i pol godine...sada sam trudna...i muku mučim s njim u trudnoći...u srpnju mi je čak izbio 3 puta...ali izdržati ću i to sve...a nakon trudnoće nabaviti ću famvir...kažu da je puno učinkovitiji od aciklovira...
a od 36. tjedna trudnoće pa do poroda, piti ću valtrex...

ja bi na tvome mjestu otvoreno razgovarala s mužem ali bez optuživanja...jer tako bi mogao i on posumnjati u tebe (ko zna što si radila mjesec dana)....kužiš?!...to nema smisla....
moguće da nećeš imati simptome kao ja, svaki mjesec, nego ćeš biti mirna koju godinu...samo optimistično!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Pon Avg 22, 2011 2:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 4:25 pm
Postovi: 35
@marta30

hvala ti na odgovoru. zbog toga sto planiram trudnocu sam bila totalno poludila, pala u vatru a i mrak mi je pao na oci.

sad sam procitala da mozes da ga imas duze vremena, a da se ne aktivira.
jednostavno cudno se sve to poslozilo, ja sam na moru bila porodicno, a muz je ostao sam u gradu mesec dana, jer nije mogao opravdano da uzme odmor (tek je presao u drugu firmu), i onda se vratim, imamo odnos, i sutradan mi odmah krene herpes i ludilo. sa druge strane toliko dugo imamo odnos i nikad se nista nije pojavilo.

onda prvo sto me je pitala ginekologica jeste, da li sam imala neke partnere sa strane, nakon sto me je pogledala????

poludicu majkemi :(((((((((((


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Pon Avg 22, 2011 6:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 3:01 pm
Postovi: 45
ma znam da si ti bila s porodicom na moru...
ja ti od srca želim da tebi tvoj herpes bude jako rijetko aktivan...
ja sam nažalost među onima kojima se aktivira često...
bilo zbog vrućine, bilo zbog stresa, menstruacije itd. itd...
milion je faktora koji ga mogu potaknuti...
meni je redovito bio povezan s menstruacijom (svaki mjesec je izbijao) i nadala sam se da ću u trudnoći biti spašena jer nema menstruacije...ali vraga, ima drugih hormonskih divljanja tako da je još gore...pogotovo mi ove vrućine ne pašu...
ali računam da će s bebom biti sve u redu...za sada (4 mj.) je i samo neka tako ostane...

ti slobodno planiraj trudnoću...moguće ej da su i tebi ove vrućine i odnos po ovoj vrućini potaknuo nešto što imaš već dugo...
ja sam recimo imala prvo izbijanje u vrijeme kad nisam imala partnera...sada mi se dogodi da mi nakon žešćeg sexa izbije...moj muž ga nema i nastojim ga spasiti od toga....tako da čim osjetim da će izbiti, pijem aciklovir...
zeznuto je sada u trudnoći jer ne mogu ništa piti, nego samo mazuckati kremama...
ipak ću od 36. tjedna preventivno piti aciklovir ili valaciklovir...vidjeti ću što mi ginić predloži...

strah me poroda...da ne izbije ili toga da oni ne skuže da je izbio i zbog toga me na carski ne pošalju...jako je nezahvalno pregovarati s doktorima...oni ne prakticiraju carski svakome ko ima herpes nego samo onim ženama kojima je aktivan u tijeku poroda...probala sam razgovarati sa svojim ginićem i sa ginićima u bolnici ali nema razumijevanja...
ja ispadam paničar koji ne bi trebao njima soliti pamet...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 12:50 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 4:25 pm
Postovi: 35
draga marta,

ja ti imam sve simptome koje si navela kao "plodne" za izbijanje herpesa. Smetaju mi vrucine, imam jako stresan posao (ne mogu ga mjenjati jer donosi jako puno prihoda),a i dobicu jos 8 dana nakon sto mi je izbio herpes. Izbije li mi opet za par dana ima da se roknem od muke :(

da li je moguce da sam ga ja ili muz imali sto zadnjih godina i on tek sad se prvi put pojavio????

muz je bio kod doktora samoinicijativno, mada mu nisu vidjeli nista, ali sad cekamo analize krvi.

ispostvili se da ga ima, mislim da cu mu otkinuti glavu (dobro ne bas bukvalno). imam 33 godine, i cisticne jajnike, i miom na meternici, i vec sam dobro matora za prvo dete, tako da mi je jos samo falio i ovaj herpes :(

sa druge strane ako ga imam samo ja, onda cu se osjecati prljavo i kuzno. kako onda da ga ne zarazim? citala sam na netu da se prenosi kontaktom i da kondom ne pomaze bas, a i sa kondomima se ne prave bebe :(((

ako ga imamo oboje, onda ce tek da bude zurka, ima da ga prenosimo jedno drugome non-stop ili da obustavimo odnose do kraja zivota!?

u svakom slucaju ne valja, ili ima resenja za sve , a ja puno dramim , uh :(

meni je prvi simptom bio da imam pojacano belo pranje i ja sam pomislila da sam se prehladila ili da je kandida. kako tacno znati da krece???

drzim ti fige oko prirodnog porodjaja.hvala ti i na informacijama koje iznosis u vezi svoje trudnoce, jer najvise me pogadja ovaj herpes, bas u vezi toga. ma meni svi ti doktori idu opasno na zivce i svaki ima drugu pricu, kao da pricaju o sta ti ja znam cemu, a ne o buducnosti male bebe....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Uto Avg 23, 2011 7:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 3:01 pm
Postovi: 45
po svemu sudeći, virus može u nama čučati godinama i onda odjednom organizam "popusti" i postane osjetljiv na njega...
ja se s njim gombam već 3 ipo godine i znam ga detaljno nanjušiti...meni najčešće počne s bolom u jednoj nozi (i to uvijek u desnoj jer mi na desnoj strani izbija)...od toga simptoma, 1-5 dana kasnije on izbije...međutim, meni se više ne da čekati njegovo izbijanje pa trpiti proces zarastanja, nego odma, na taj prvi znak popijem aciklovir...tada ga pijem 3- 5 dana...
pokušala sam s raznim alternativama ali nisam imala dugotrajnog efekta (češnjak kapsule, lizin kapsule, cink...)
također mi se znaju pojaviti simptomi pojačanog vaginalnog iscjetka ili nateknutog limfnog čvora u preponi...ne izostaju često puta i jake glavobolje :(
svi ti simptomi prije njegovog izbijanja su mi gori od samog herpesa koji već izbije na površinu (ali ponavljam, više ne dozvoljavam da izbije, iznimno sada u trudnoći jer nemam izbora)...

mene je isto najviše mučilo kako zatrudniti kad je uvijek aktivan oko ovulacije...
u vrijeme kad sam ostala u drugom stanju, nisam pila aciklovir jer me bilo strah da ne zanesem pod lijekom...a on je izbio par dana prije ovulacije...taman je prolazio (ali nije potpuno sve zaraslo) kad smo imali odnos...
moj muž nema herpesa ali mi je velika potpora u toj nevolji jer budem jako jako tužna i depresivna kod svakog njegovog izbijanja...

ja sam, u mom slučaju, pretpostavila da sam ga dobila od prljavog ručnika kod moga barbe....bila sam 5 dana kod tete i barbe i prvi put u životu nisam nosila svoje ručnike od doma i prvi put sam svoj ručnik držala u kupaoni (inače sam ga uvijek nosila u sobu i sušila na prozoru)...10-ak dana nakon toga, prvi put mi je izbio...najprije sam mislila da je potkožni prišt ali ubrzo, kad sam vidila mjehuriće nakon 2,3 dana skužila sam da sam ga zakačila...u to vrijeme nisam imala partnera....bila sam sama...otprilike godinu dana kasnije, teta mi je pričala povjerljive priče...a između ostaloga kako mi barba ima gen. herpes otkada se oni poznaju...odma su mi proradili klikeri....s obzirom da se radi o prilično neurednim ljudima, ne bi se čudila da je barba u kupaoni uzeo moj ručnik i obrisao ruke u njega, kojima je prethodno mazao miša...kod njih su na veš-mašini uvijek aciklovir kremice....i tada su bile...
eto, moja je pretpostavka da sam ga dobila preko ručnika...herpes je u svojoj određenoj fazi jako zarazan, ostaje živ i po nekoliko sati, prema tome, ja sam 90% sigurna da sam ga dobila tako i tada...
doktor tvrdi da sam ga imala sigurno i godinama ranije...sve je moguće...i sada više nema smisla opterećivati se di i kada sam ga pokupila....
samo želim da mi trudnoća prođe uredno, da beba bude zdrava i da u skoroj budućnosti pronađem nešto što će mi prorijediti recidive...i nadam se da neću muža zaraziti, barem da on ostane ok premda se muškima rjeđe javlja u takvim čestim recidivima...ipak, oni nemaju menstruaciju ni tih hormonskih disbalansa...
teško je nositi se s tim...ja se još nisam pomirila...i nikad neću...ali ću biti sretna kad mi se prorijede ti recidivi...

stvarno se nadam da tebi neće biti kao i meni...i da ćeš lako zatrudniti...i da će sve proći u najboljem redu...
ovako, u takvoj situaciji je najbolja opcija poroda carskim rezom...
ali također se od 36. tjedna trudnoće preporuča preventivna terapija aciklovirom (200mg dnevno) do kraja trudnoće...prije 36. tjedna se ne bi smio uzimati oralno aciklovir....dakle samo mazanje kremicama dolazi u obzir...

ja sam na netu dosta tražila iskustva žena s učestalim herpesom ali nigdje nisam našla...poznajem 2 cure koje imaju isti problem kao ja ali još nisu bile trudne...kleopatrin, ovdje na forumu, rodila je, ali nisam točno skužila njenu priču a više je nema da ju pitam za neke detalje i pojašnjenja...

evo, ja piše jako opširno i rado ću pomoći nekome svojim iskustvom...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Čet Okt 06, 2011 3:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2011 3:14 pm
Postovi: 1
Dobar dan!
Pretrazivala sam malo o ovoj temi i zelela bih da postavim jedno pitanje.
Pre tri meseca sam dobila genitalni herpes i doktorka mi je rekla da koristim sciklovir mast. Samo to sam i koristila i ranice su nestale i od tada se nisu ponovo pojavljivae. Nego....od onda imam izrazito peckanje pri mokrenju koje se i dalje ne smanjuje. Radila sam urinokulturu i nema bakterija. Da li je to od gen.herpesa? DA li sam trebala i da pijem tablete aciklovira? da li ipak da popijem jednu turu aciklovira?
hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: genitalni herpes
PostPoslato: Pet Okt 07, 2011 10:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 3:01 pm
Postovi: 45
stvarno ne znam što bi ti rekla...može peckati od herpesa ali onda kad je aktivan...a ne može ti biti baš 3mj bez prestanka aktivan...ak je to toliko izrazito peckanje, morati ćeš razgovarati s doktorom i napraviti neke dodatne pretrage ili ponoviti urinokulturu...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 14 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: