Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 28, 2007 11:01 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2007 1:41 pm
Postovi: 3
drsarac3 je napisao:
panormalno da rana boli. ipak su te rezali...
ali bolovi u ledjima i nozi su kao rukom odneseni


upravo tako!

evo sada je dva mjeseca proslo od operacije i osjecam se savrseno normalno! naravno, moram se paziti ali ledja su kao nova!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 02, 2008 6:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 10:52 pm
Postovi: 53
JASAM OPERISALA DISKUS L45 S1L4 VISE SE I NESJECAM TO JE BILO PRIJE11 GOD DA SAM OTISLA KAD MI JE DR REKAO SVE BI BILO UREDU ALI JA DANAS SUTRA I TEK NAKON 1GOD ALI ZATO SVE OKOSTALO DUGO MI TRAJALA OPERACIJA NERVI PUNO OSTECENI ALI SVE JE PROSLO ALI POSLIJE IZVJESNOG VREMENA BOLOVI PONOVO SVE ISTO CAK SAM MISLILA DA MI NIJE DOBRO NI URADZENO ALI SVI KOJI SU SAMNOM OPERISANI SU SUPER ODEM NA MAGNETNU KAD ONO MOJ ORGANIZAM SKLON PRIRASLINAMA DIVLJEM MESU I POKLOPILE PONOVO TE NERVE NEMAM POMOCI MOGU OPERISAT ALI OPET CE NIKNUT SVE SAM KUPOVALA STA SU REKLAMIRALI ALI NISTA SAMO MI POMAZE KAD SE LEDIRAM I KAD MASAZE RADIM ALI SAD VISE NEMAM TAKVIH BOLOVA SAMO PONEKAD KAD SE UMORIM BOLI ME NOGA I GRCEVI ME NAVECE MUCE ZATO MOJ SAVJET JE SVAKOME OPERISAT SE NA VRIJEME IPOSLIJE OPERACIJE ZABORAVIT NA TEZE POSLOVE DUZE SETNJE IDUZE SJEDENJE SVE POMALO I SVE CE BITI U REDU DRAGO MI JE AKO SAM MOGLA KOME POMOCI :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 02, 2008 11:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:26 am
Postovi: 1
Imam 36 godina, visina 188cm/80kg, po zanimanju sam programer, dakle sedenje po 8 do 10 sati za računarom. I ranijih godina sam znao da se povremeno ukočim u donjem delu leđa ali bi to prošlo kroz dva tri dana. U to vreme sam se bavio rekreativno trčnanjem, plivanjem, vožnjom bicikla, basket,…jedno rečju sportski tip.
Moj problem počinje u decembru 2007 kada se posle jednog takvog ukočenja u donjem delu kičme bol počeo da se manifestuje i u levoj nozi od kuka kroz butinu do kolena, vrlo neprijatno, i ne dozvoljava mi da napravim ni jedan pokret savijanja bez bola u toj regiji. U ležećem položaju ne mogu da ispravim levu nogu jer se opet javlja bol.
Početkom januara planirao sam odlazak dan-dva na skijanje i da bi se na “brzinu oporavio” pravim čini mi se KLJUČNU GREŠKU, odlazim kod jedne gospođe (narodski kiropraktičar) na dva tretmana i posle par dana više nisam mogao da stanem na levu nogu a kamoli da mislim o skijanju.
Odlazim kod neurologa koji postavlja dijagnozu lumboisijalgija i daje terapiju injekcijama 4 dana (diklofen+beviplex+novangetol) + 2dana(beviplex+novangetol).
Posle treće injekcije osećam se bolje i mogu da hodam(uz podnošljiv bol) i spavam.
Nakon kotrole kod neurologa, gde sam rekao da i dalje imam bol u levoj nozi, neurolog mi daje uput za snimanje EMG i Magnetnu rezonansu. Na ove preglede se nažalost čeka i po mesec dana.
U međuvremenu dok čekam zakazane preglede neurolog mi daje sledeću terapiju: Naproksen 375mg (1+0+1), Bensedin 5mg (0+0+1), Beviplex (1+1+1)
Sa ovom terapijom funkcionišem podnošljivo, najjači su mi bolovi kada iz sedećeg položaja ustanem i krenem da hodam. Moram priznati da sam posle izvesnog vremena pokušao da redukujem ovu terapiju jer sam pročitao da je naproksen štetan po organe za varenje ali bolovi su se pojačali tako da sam ostao pri jednoj do dve tablete naproksena dnevno i beviplex kako je propisano, bensedin retko, samo kada su bolovi jači i to pred spavanje. Takođe sam u ovom periodu dok čekam EMG I MR počeo sa vežbama za donji deo leđa koje mi prijaju, Vilijamsov položaj sa skupljenim kolenima na grudim mi je uvek olakšavao bol.

Konačno 28/02/2008 godine sam bio na zakazanom EMG pregledu i zaključak pregleda je sledeći: Današnji EMNG nalaz ukazuje na umerenu afekciju korena L5-S1 levo ppL5 sa pokazateljima iritacije bez svežeg denervacionog procesa.
Sam pregled mi je bio relativno neprijatan, pogotovu puštanje strujnih impulsa.
MR pregled mi je zakazan za 07/03/2008 dakle za par dana.

Sutradan nakon pregleda (što ne mora da ima nikave veze, valjda???) dobijam temperaturu i bolove u čitavom telu, svaka koska, svaki zgolob) tako čitav dan i noć. Temperaturu sam snizio sa brufenom i fervex praškovima.
Kako mi je temperatura spala dobio sam tako jake bolove (kao nikad do tada) u levoj nozi da jednostavno nisam mogao da je spustim na pod, ne mogu da se ispravim, ne mogu da legnem, ne mogu da nađem ni jedan bezbolan položaj, tako da te večeri odlazim u hitnu pomoć gotovo sa suzama od bolova, dobijam injekciju protiv bolova (ne znam ni koju), i jedva se vraćam kući.
I pored injekcije bolovi ne popuštaju tada uzimam Tetrazepam 50mg + Movalis 15mg
(koje sam samoincijativno kupio u apoteci) i posle par sati uspevam da se nekako namestim u krevetu i da malo odspavam.

Jutros sam se probudio i dalje sa jakim bolovima ali podnošljivijim i odlučio da nakucam ovo malo opširno pisanije sa nadom da će neko od stručnjaka ili iskusnih pacijenata da mi odgovori na par pitanja:
1. Da li smem da nastavim sa terapijom Tetrazepam, Movalis,Bevipleks i na koji način.
2. Zašto se odjednom toliko pojačao bol nakon gore pomenute temperature. Da li je to slučanojst ili ima neke veze.
3. Da li će se nakon MR pregleda sa sigurnoću znati u čemu je moj problem tj. da li sam za operaciju ili fizikalnu ili nešto treće jer ovo stanje je zaista nepodnošljivo.

P.S Zaista se izvinjavam na ovom opširnom pismu, ali sam hteo da dam potpunu sliku svog problema i na taj način možda dobijem i najbolje odgovore.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: pozdrav
PostPoslato: Ned Mar 02, 2008 3:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 11:22 am
Postovi: 14
sasa-bl je napisao:
Ja bolujem od diskus hernije vec 3god.i upravo danas sam bio kod hirurga i odlucio prikupit preoperativne nalaze za operaciju. Razlog je to sto sam dosad se lijecio na raznim fiyikalnim tretmanima ali sve bezuspjesno.Jedino je bol malo se stisavala ali je opet kasnije bilo po starom.Odluka je pala na operaciju pa vidicu kako ce biti kasnije.U svakom slucaju moras sam odluciti o tome hoces li na operaciju ili ne.Pozdrav

Poslao: Ned Mar 02, 2008 10:37 am Naslov: operacija za i protiv

--------------------------------------------------------------------------------

Ja sam 2003 imala operaciju discusherinije L5/S1. Tri meseca posle povremenih bolova u krstima sam iznenada, posle 3 sata sedenja pocela da vucem nogu. Bolovi u nozi su bili uzasno jaki i krenula sam na preglede, i posetila razne neurologe i fizijatre.Nisam imala Ahilov refleks, i jos neke reflekse. Na magnetnoj rezonanci je utvrdjeno da je kanal potpuno zatvoren, i neurohirurg mi je savetovao hitnu operaciju,uz cudjenje da uopste hodam i da ne urlam od bolova.
Osim jos jednog neurohirurga u inostranstvu, koji je smatrao da moram odmah da se operisem, svi ostali, ukljucujuci i doktora koji me je operisao, smatrali su da moram sama da odlucim, jer naravno postoji rizik operacije, a ja ipak hodam.
Fizijartar mi je rekao da treba da idem na terapiju bar 2 meseca, ali da nije sigurno da ce mi to uopste pomoci, mada je tvrdio da cu za operaciju biti kad ne budem mogla da kontrolisem stolicu i mokracu!!!!!!!
Usput sam procitala sve do cega sam mogla doci na tu temu, i shvatila da odlaganje samo ostecuje nerv, cija se funkcija nakon toga verovatno nece potpuno obnoviti.
Dakle, operisala sam se posle dva meseca od kako sam pocela da vucem nogu, odmah sam bila dobro, tj, nestalo je bolova, hodala sam normalno, posle 10 dana mi je lekar dozvolio da vozim, ali samo relacije do 100 km. Kuci sam iz bolnice otisla posle 24 h, a ustala sam iz kreveta cim sam se probudila iz anestezije.
Nakon 3 nedelje sam otisla na more i plivala, opet po savetu neurohirurga koji me je operisao. Blagi bol u nervu je ostao jos oko 3 meseca, tj pomerao se od butine nanize, i posle oko 3 meseca je sasvim prestao.
Prve godine sam osecala nerv pri promenama vremena, i to je sve.
Jedino mi je rekao da ne nosim tesko, sto ja uglavnom postujem, mada ne bas uvek, i da u vodu ne skacem na glavu.

Bavim se sportom, ronjenjem sa bocama, plivam, vozim bez problema 1000 km, nemam nikakve smetnje.

Ta dva meseca sa strasnim bolovima mi u secanju izgledaju kao 2 godine.

Moj zet, naprotiv, nije hteo da se operise, dobijao je blokade, isao na razne terapije, i sad je dobro, zivi pristojno, ali noge u kola ubacuje rukom, svi pokreti su mu napor, hoda kao starac...........

Napominjem da sada imam 46 godina.

U svakom slucaju, odluka mora da bude Vasa, i kakav zivot zelite sebi u buducnosti.
Ja sam jako aktivna i nisam mogla da podnesem ogranicenja koja sam imala , a takodje i neizvesnost eventualnih terapija.

Sve najbolje


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 04, 2008 5:47 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 26, 2007 12:03 am
Postovi: 724
Lokacija: Subotica
Dragane,
kao sto ste me i zamolili, procitao sam Vase pisanije. Bez MRI nalaza malo toga mogu da Vam kazem. Nisam strucan u ovoj oblasti, ali iz dosadasnjeg iskustva rekao bih da se radi o diskus herniji. Medjutim, ovo sa temperaturom je vrlo zbunjujuce.
Sa Movalisom slobodno mozete da nastavite jos par dana, a i vishe ukoliko bude potrebe, jer ne ostecuje sluzokozu organa za varenje.
Sacekajte jos taj magnet, pa cemo da vidimo.

_________________
Sve najbolje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Izlecen od discus hernije
PostPoslato: Sub Maj 17, 2008 6:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 17, 2008 6:34 pm
Postovi: 3
Ljudi, patio sam se sa discus hernijom dok nisam zavrsio u krevetu, sa uputom za hirurga i operaciju. Medjutim, nekako sam dosao do doktora koji se tek vratio iz Svedske, ima svoju ordinaciju u Sarajevu ali dolazi jednom mesecno u Beograd, odradio mi tri tretmana,juli, avgust i septembar 2007 a vec u decembru sam bio na skijanju na kopaoniku, lomio se na crnoj stazi, bez ikakvih problema i posledica!!! Vozac sam po struci ali ni do danas nemam nikakvih problema a zivim sasvim normalno, podizem teret koliko god su mi ruke jake, trcim skacem...

Zato, polako sa operacijama....Ako nasi lekari nemaju dovoljno znanja ne znaci da ne postoje i druga resenja!!!
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Za kloa
PostPoslato: Čet Sep 25, 2008 10:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 10:22 pm
Postovi: 2
Lokacija: BiH
Molim te kako se zove taj doktor iz Sarajeva i na koji broj ga se može kontaktirati? U čemu se sastoji tretman koji si provodio kod njega? Hvala unaprijed na odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 28, 2008 8:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 7:59 pm
Postovi: 1
Imam 50 godina, obavljam samostalnu delatnost vezanu za razlicite aktivnosti od kancelarijskog posla i rada na racunaru, do odlazaka automobilom do raznim ustanova i institucija u gradu i van grada.
Pre godinu dana, nakon fizikalne terapije i tusiranja kod kuce zbog ranije povrede noge, dobio sam bolove sa delimicnim ukocenjem slabinskog dela kicme, ali sam ostao pokretan i posle dva mesca MR je pokazala da imam diskus herniju L4L5 i degenerativne promene L5S1. U to vreme nisam obracao paznju na vratni deo kicme u kome sam od 2005. imao pocetno zasiljavanje nekih prsljenova i povremene tegobe u vidu glavobolja i ogranicenja nekih polozaja, kao blage vrtoglavice.
Nakon povrede noge 2006 i dvomesecnog gipsa, tokom fizikalne u KCS, nisam obratio paznju na kicmu i to je, po recima fizijatra, doprinelo nastanku diskus hernije. Po nalazu neurohiruga, bio sam na ivici operacije diskusa, sa preporukom za intenzivnu fizioterapiju. Bilo je pocetnih rezultata naterapiji u KCS, ali krajem prosle godine odlazim kod kiroprakticara u Beogradu, koji mi namesta kicmu tako da posle prvog tretmana imam bolove u vratnom delu i ramenu, koji se posle smanjuju i daje mi svoje vezbe, koje jos uvek svakodnevno radim sa obaveznom setnjom od pola do sat vremena svakog dana.
Medjutim, bolovi u vrantomdelu su se ove godine krajem leta povecali pa sam uradio MR i vrantog i slabinskog dela koji pokazuju poboljsanje hernije na L4L5 sa ispravljanjem tog dela kicme, koja i dalje ostaje srednja, uz napomenu da je prethodno bila srednje teska, ali sada imam i
laksu diskus herniju na L5S1, gde us prethodno bile degenerqativne promnen, sa pocetnom spondilozom sedalnih prljenova, dok u vratnom delu imam srednju disku herniju C6C7 i laksu na C5C6, pri cemu je kicmena mozdina u granicama normale, sa dijagnozom polidiskopatija slabinskog i vratnog dela kicme.
Neurohirug mi ponovo preporucuje fizikalnu, jer za sada nije inidikovana operacija, ali kaze da mi je kicma u losem stanju.
Kiroprakticar tvrdi da moze popraviti moje stanje u vratnomdelu cim se poboljsa stanje slabinskog dela.
Za sada nemam nikakav deficit ne racunajuci razne manaje tegobe i ogrnicenja. Nisma hteo bolovanje, jer mi umerena aktivnost koristi.
Da li neko ima slicne problem, mislim na godine zivota i iskustvo sa kiroprakticarem, odnosno da li namestanjem kicme u smislu vracanja polozaja prsljenova na ovakav nacin iskljucuje buducu operaciju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: diskus hernija l5s1
PostPoslato: Pon Jun 13, 2011 10:08 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 13, 2011 9:38 am
Postovi: 1
Ovako.Imam 36 god, zivim i radim u Nemackoj. U Februaru ove 2011 god. poceli su blagi bolovi u predelu kicme. Nisam reagovao,osim sto sam dan ili dva uzimao neke tablete (Ibuflam600) nakon cega su bolovi prosli.
15 Aprila sam otisao na posao, samo dva puta sam se zakasljao, i dobio takav bol u ledjima da sam pao na kolena da vise nisam mogao da ustanem.
Odneli su me kod doktora, nakon cega mi je uradjen CT. Konstantovano je da je u pitanju L5/S1 diskushernia (prolapsstenoze) koja je bila u vrlo teskom stanju ( Bolovi u desnoj nozi, preponi). Preporuka je bila da odem kod Neurohirurga,sto sam i uradio.
28 Aprila je Neurohirurg poceo sa terapijom, gde mi je direkno u nerv uspricavao injekciju, ali posto je sutradan bilo jos gore, poslao me je hitno na operaciju.
Operisan sam 29 Aprila, a 3 Maja izaso iz bolnice.Ambulantna terapija mi je bila odobrena od penzijskog osiguranja od 06.06.2011 - 23.06.2011 gde sam jos uvek na terapijama, sa kojom nisam ni malo zadovoljan, jer to sve traje 2-3 sata dnevno i to sa pauzama. Medjutim bolovi pocinju da se vracaju sve vise i vise.
Mnoge ljude koje sam upoznao u bolnici kazu da ni jedan nije ostao kod jedne operacije, vec je svima radjena druga pa cak i treca operacija. Neznam sta vise da kazem i koliko ce svi ovi bolovi da traju. Planiram samo da odem u Srbiju u neku banju da i to probam, pa ako i to ne pomogne, stegni zube i guraj dalje......

Veliki pozdrav Ivan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: diskus hernija l5s1
PostPoslato: Uto Avg 02, 2011 7:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2011 2:57 am
Postovi: 7
Dr Dinic je fizijatar koji je meni pomogao http://hiropraktor.com/
Diskus hernija se samo u retkim slučajevima operiše, naši hirurzi često brzopleto pokušavaju da reše problem. Kombinacija vežbi i fizikalne terapije će vam pomoći. Moje iskustvo je da mi struja nije pomogla mnogo, ali mi je laser pomogao dosta. Posle tretmana dr Dinica, nisam imao potrebe za bilo kakvim terapijama.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: diskus hernija l5s1
PostPoslato: Uto Avg 09, 2011 12:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 09, 2011 12:09 am
Postovi: 2
Imam 33g i bolove u slabinskom delu kicme .
Bio sam na snimanju MR i zakljucak je sledeci.
Pasrameduijalna protuzija diskaL4-5 i dorzomedijalna hernija L5-S1.
Da li neko zna o cemu se radi i koja je dalja procedura lecenja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: diskus hernija l5s1
PostPoslato: Pon Okt 24, 2011 12:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 24, 2011 12:17 pm
Postovi: 1
stefanelo je napisao:
Dr Dinic je fizijatar koji je meni pomogao http://hiropraktor.com/
Diskus hernija se samo u retkim slučajevima operiše, naši hirurzi često brzopleto pokušavaju da reše problem. Kombinacija vežbi i fizikalne terapije će vam pomoći. Moje iskustvo je da mi struja nije pomogla mnogo, ali mi je laser pomogao dosta. Posle tretmana dr Dinica, nisam imao potrebe za bilo kakvim terapijama.

U potpunosti isto iskustvo !Dijagnoza :discus herniae L5-S1 dorsomedialis.Meni fizikalna terapija uopšte nije pomogla i u mom slučaju to je bilo gubljenje vremena :( .Pošto imam čir ni medikamentozna terapija nije dolazila u obzir bar ne u nekom većem obimu.Situacija naizgled bezizlazna :-? .Sreća je te sam lutajući po netu i čitajući tudja iskustva naletela na sajt dr Dinića i rešila da probam i to kao poslednju mogućnost pred operaciju.Posle tretmana (koji uopšte ne boli) i korisnih saveta o daljem režimu vežbanja i svakodnevnih aktivnosti ,ja sam dobro! :D .Moja topla preporuka za sve koji imaju problem sa diskus hernijom ili bilo koji drugi problem sa kičmom , je da pre nego se odluče za operaciju posete dr Dinića.Čovek je lekar,hiropraktičar sa diplomom američkog fakuteta(a ne neki deda koji lomi kosti i namešta kičmu) i u 90% slučajeva uspešan u rešavanju tih problema.Doktoru Diniću hvala do neba!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: diskus hernija l5s1
PostPoslato: Uto Nov 22, 2011 1:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 7:16 pm
Postovi: 22
molim vas dali mi neko moze preporuciti nekog neurohirurga koji je operisao diskus herniju.radila sam mmagnetnu sutra radim emng i treba da idem kod neurohirurga.pored sve terapije trpim stravicne bôlove a nogu jedva pomalo pokrecem..Molim za pomoc :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: diskus hernija l5s1
PostPoslato: Čet Nov 24, 2011 5:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 7:16 pm
Postovi: 22
da li je neko bio kod dr ljube minica na vma zbog diskus hernije?kakvo je iskustvo? molim za pomoc.odgovor. :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: diskus hernija l5s1
PostPoslato: Čet Dec 15, 2011 7:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 07, 2011 2:29 am
Postovi: 8
Meni se diskus hernija javila pre 2.5 god. Jedno jutro nisam mogao da ustanem za posao. Do tada sam imao neke sitne bolove u ledjima, ali sam ja to vezivao sa necim drugim posto me noga i sve ostalo nije bolelo. imao sam problema samo pri promeni polozaja ledja (iz sedeceg u stojeci stav i obrnuto).
U pocetku je bilo vrlo zajebano, nekih 6 meseci nisam mrdnuo iz kreveta. To su bili nesnosivi bolovi. primao neke infuzije, neke injekcije, bio u Niskoj banji na rehabilitaciju... Svi su mi preprucivali operaciju, posto meni diskus L5S1 nije mrdnuo ili sta vec, nego pukla je ta opna, caura, i on je iscurio prema kicmenoj mozdini. Znaci bol u ledjima nisko i duz leve noge su bili strasni. doktori su se pitali kako me boli samo leva noga kada je on iscureo paralelno... nego... ja se kao pomirim sa tim da idem na operaciju, i kada sam prikupljao dokumentaciju pred operaciju ispostavi se da imam virus epstemmbar koji mi je unakazio jetru. anesteziolog nije ni pomislio da me uivede u operacionu salu, posto su mi neki enzimi bili uvecani vise od 10 puta. rekao je kada se sve to smiri (za jedno god-dve) da se javim. onda sam od sve muke pio i neke lekove za jetru.... ludilo depresija.
na kraju sam prosao bez operaije. sada funkcionisem jedno 90 - 95%. imam neka sitna ogranicenja. plus sto hoce da boli na promenu vremena, kada je vlazno, pred kisu. ali na to sam se navikao tako da ono.
bio sam kod neurohirurga posle svega toga, i on mi je covek preporucio da to sada nista ne diramo, posto je to okostalo, ne pretiska vise zivac. ako mi se javi bol u nozi, ako ne mogu da stanem na prste leve noge, rekao mi je da mu se obavezno javim.
radim vezbe (po miselu) koje sam radio u banji na rehabilitaciji dok sam bio. dosta pesacim, dnevno od 3-5km. mada bi trebalo da se aktiviram malo i na bazen, ali za to nesto nikako ne mogu da nadjem vreme.
e sada ne znam, ima li neko malo vise iskustva, mogu li ja da sebavim nekim drugm sporotm sem plivanja. polako bih poceo nesto da radim... nista moranje, nista nesto grubo, lagano.... posto osecam da mi ne pravi problem kada trcim. pre mi je od oscilacija u telu prilikom trcanja, bol u nozi bio bas velikil.
nadam se da sam nekom pomogao sa ovolikim postom, nadam se da ce meni neko da pomogne da mi odgovori na pitanja.
jedni kazu mozes da radis sve, samo lagano, drugi nemoj se zezas ako ti nije nuzno...:)
nema dizanja teskog, i kada je nesto moranje da podignete dizite to iz nogu, ne iz ledja
nema dugog sedenja, posto je sedenje najveci neprijatelj kod diskus hernije.
sto vise setnja i jacanje misica ledja i stomaka
utopljavanje zimi ledja
to su neka pravila kojih se ja pridrzavam
ZIVELI!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: