Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jul 19, 2011 10:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
rolero je napisao:
Olinad koje si lekove dobio ako nije tajna posalji mi na PP ili objavi,ako nije problem....
hvala i pozdrav


Linex Bio ( zamena za probiotic, navodno je bolji od probiotika ) 2 puta dnevno i Flukonazol ( novi naziv je Diflucan ) 50 mg isto 2 puta dnevno. Videcu da li ce dati rezultate ...
Uz sve to uzimam i te origano ulje ( koje je inace odvratnog ukusa ali ih pijem sa kokosovim uljem ) i origano caj, mozda sve to ide iz glave ali posle obroka ZAISTA vise nemam one grceve i krcenje creva koje sam do sada imao, takodje i gasovi su se smanjili. Moguce da je to zbog origano ulja i caja jer ih uzimam vec 5-6 dana a puna terapija njima traje 21 dan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Jul 20, 2011 8:04 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
OLINAD-necu da te razocaram,ali veruj mi,ta doktorka ili ne zna toliko u vezi Candide ili ne veruje u ono sto vec dosta njih zna.Kvasac i slatko NE SMEJU nikako! Candida je KVASNICA.Ti ces nju da suzbijes lekovima,ali ces da je nahranis ponovo kvascem i secerom i samo ces se vrteti u krug.
Svi smo mi smrsali zbog Candide,ali ne toliko zbog dijete,nego bas zbog same Candide koja se prikaci u kolonijama za zidove creva i sve sto mi unesemo,ona pojede.Ja sam za moju Candidu saznala da imam tek posle 9 meseci.Do tad sam smrsala 17 kg.Na to jeste uticala i operacija zuci,ali i pre operacije sam smrsala 5 kg,ne znajuci da je imam.Isto sam jela sve,ali sam imala uzasne bolove u zelucu,lose varenje,mucnine,nadimanja,"gorenje",nekad pre,a nekad posle stolice,s vremena na vreme,prolive.Sladoled sam tad jela i cak mi je prijao,ali testo i voce mi nisu prijali.
Ja se sa Candidom borim vec 2,5 god.Isto tako se nisam pridrzavala dijete i stalno mi se vracala.Jela sam kad mi je bilo bolje slatko,a jednom me je jedan covek koji prave meleme ubedio da leci Candidu medom i meni se posle 2 dana uzasno pogorsa stanje.Testo nisam uzimala,ali kad sam skoro,eto,posle 2,5 god. pojela picu iz pekare koja ima kvasca,pa sutradan pojela par kiflica sa kvascem,tegobe su se opet vratile.
I sad sam nemarna,uzmem slatko,juce sam uzela parce cokolade,pre neki dan zalogaj sladoleda i sad me opet pece posle stolice.Nemam prolive,ali sam imala zastoj u varenju i "gorenje" u zelucu.
Zato,ako hoces da je izlecis izdrzi sa ovom dijetom koju i mi primenjujemo.Ti grcevi i bolovi su uzasni.A za Flukonazol znaj da je jak za jetru i da je moguce da ti se posle njega pojavi porast bakterija,zato obavezno probiotike i ako vidis da krecu prolivi,mozda mozes da uzmes i koji Enterofuril.On suzbija Eserihiju,mada ako uzimas ulje i caj,nece biti potrebe.
Verujte mi da ste veliki srecnici sto imate zucnu kesu,jer ovo pecenje posle stolice,a i posle mokrenja je uzasno.Od kada se borim sa Candidom ne radi mi besika kako treba,stalno me nesto pece i ja vise ne znam da li je to zbog bakterija,peska i kamencica (koje imam u izobilju u bubrezima) ili od Candide (koja takodje moze da se pojavi urinarno?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Jul 21, 2011 1:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Posto sam na specijalnom rezimu ishrane tek nekih 7-8 dana jos uvek " sastavljam " jelovnik i sta smem a sta ne smem da jedem. Zanima me da li se sme upotrebljavati bilo koje mleko pri pravljenju jela ?Kupio sam mleko bez laktoze, da li neko zna da li je to dozvoljeno ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 23, 2011 8:36 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Kad neko ima povecanu Candidu,obicno mu se javi intelerantnost na mnoge namirnice,a jedna od njih je sigurno mleko,bilo ono bez laktoze ili sa.Dozvoljeno je samo sojino ili pirincano mleko,moze i heljdino (znaci biljno),ali ne sme da sadrzi secere.Ja,koliko sam uspela da nadjem,uzimam samo sojino mleko (zelena kutija),jer ono ima najmanje secera.Mada Amerikanci "zabranjuju" u pocetku lecenja i te namirnice koje imaju dosta skroba i ugljenih hidrata,kao i aditiva,konzervansa,jer i one pospesuju razvoj Candide.Skrob se pretvara u secer.Ja ne uzimam slatko,a secer mi je cak bio i 6,1.Ko zna koliki mi je bio secer dok sam uzimala slatko?
Ono sto je jos vazno,a nismo mozda spominjali je da MORAJU DA SE POPRAVE svi KVARNI ZUBI i zamene manganske (sive) PLOMBE.Da se obavezno na pocetku lecenja ZAMENI STARA CETKICA ZA ZUBE.Medju zubima takodje ima Candide,a Candida nastaje i zbog nekih metala koji se taloze u crevima,kao sto su olovo,aluminijum,mangan....
Nisam vam pisala par dana,a htela sam nekome da iskukam.2 dana posle onog parceta cokolade i posle onog zastoja u varenju i bola u zelucu sam ipak imala proliv.Sad sam opet na pocetku,kao da sam tek dobila Candidu.Imam i blaga nadimanja,grceve u crevima i krkljanja.Cak sam uzela opet malo cipsa i poceli su grcevi u tankom crevu.Candida reaguje na krompir i on treba da se izbaci iz ishrane.Pun je skroba.Takodje sam odmah,mislim posle dan,dva dobila ponovo urinarnu infekciju.Pece me mokracni kanal i boli me besika.Sad sam konacno pocela da pijem SODU BIKARBONU,pa cemo videti.Pijem i Candida clear kapsule,probiotik i caj od divljeg origana.Ali,ovo je zaista MUCENJE.Toliko dugo se leci i stalno se vraca.UZAS JEDAN!
I jos nesto sam cula.Jedan mladic sa foruma je pisao da se sve vreme mnogo molio i da mu je to pomoglo.Bas juce sretnem jednu devojku koja nije mogla da izleci Candidu 3 god. i stalno su im se u porodici desavale raznorazne zdravstvene i druge tegobe.Kad su pronasli duhovnika koji ih je "pokrenuo" da se mole,a i on se molio za njih,sve je krenulo na bolje.
Ja znam i osecam da moji problemi nisu sami od sebe nastali.Jer,toliko toga se desava meni i mojoj porodici da,mislim ,ni na filmu se ovo ne bi desavalo.Toliko bolesti i negativnih stvari se nekad desi,gotovo za par dana,da ne znam uopste kako sam normalna i ziva.Da pijem lekove za smirenje svaki dan,cemu ce me to odvesti? Tako necu resiti probleme.
Ja sam vernik,ali nikad nisam do kraja izdrzala da se svakodnevno molim,nisam toliko jaka sama ovo da izguram.Kad mi je dete bilo na samrti,tad jesam i uspela sam.Preziveo je nemoguce,ne smem ni da se prisecam svega.
Sto se tice JELOVNIKA dorucak je najteze smisliti.
Jedi supu bez ovih rezanaca,nego sa bezglutenskim rezancima,Jaja su dozvoljena,a posto moze da se jede paprika i malo paradajza (nekome smeta paradajz jer je kiseo),mozes da napravis sataras.Mogu pohovane tikvice.Tikvice imaju jako malo secera u sebi.Takodje musaka sa mlevenim junecim mesom od tikvica,karfiola.Punjene tikvice.Pirinac je najbolji integralni.Meso junece,telece i pilce,riba takodje.Kuvaj corbice od povrca kao sto su karfiol,brokoli,boranija,blitva,tikvice,spanac.Pravi gulas od mesa i povca,ali bez brasna,sa malo aleve paprike.Tako spremaj ili ko ti vec kuva u pocetku,a posle dodaj polako neke namirnice.Mozes i po malo cistu proju,sa sodom bikarbonom.Mnogi su sami mesili integralni hleb od integralnog brasna,samo sa uljem i sodom bikarbonom (bez kvasca).
Od zacinskih biljaka ja sam koristila persun,bosiljak,majcinu dusicu,origano iako su mi na testu intolerantnosti rekli da reagujem na origano.
Cajeve pij sto vise i vodu da se isperu zeludac i creva.
Budi istrajan,nemoj ovako kao ja.Mucim se vec 2,5 godina.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 23, 2011 12:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
quincekap, prodje me jeza kad procitam tvoj post. Sama pomisao da cu morati da se hranim ovako bar 3 meseca i meni je muka, a ne 2 - 3 godine !? Sto se ostalih problema tice ne znam kako bih ti pomagao osim da te posavetujem da se boris i da ce SIGURNO biti bolje. I ja sam imao strasan period od 5 dana kada sam bukvalno povracao vodu, svasta mi je prolazilo kroz glavu ali sam stalno sebi u bradu govorio da ce biti bolje.
No, da ti ja kazem sta je meni rekao nutricionista. Dobio sam striktnu dijetu da se SVA hrana mora bariti, znaci ne smem ni povrce da uzmem a da nije obareno. Nista se ne sme peci, prziti ... Svaka cast mojoj majci koja to sve radi, od jutra do mraka je zena u kuhinji i samo mi tutka da jedem. Takodje, pijem flukonazol i linex ( zamena za probiotik ) 14 dana, posle toga sacekam jos 7 dana da lekovi izadju iz organizma i onda dajem opet stolicu na analizu. Ja se sve nadam da kandide nece biti ili da ce je bar biti u malom broju. I to bi bio napredak za 3 nedelje. Ako je kandida suzbijena onda se bacam na lecenje helico bakterije koju takodje imam ali se ona lakse leci i uspesnost je 95%.
I
nace, zanima me kako vi ljudi putujete ? Leto je, planiram da odem negde na odmor ali ne znam sta cu jesti ? Em sto znam da kuvam samo osnovne stvariem sto mi trebaju namirnice koje se nalaze samo u specijalnim radnjama i treba mi pola dana da ih sve nadjem. Da ne pricam da kad odem u grad moram odmah da se vracam kuci cim ogladnim jer napolju ne smem nista da jedem ( sendvice, pize, hamburgere ) a kad sednem u neki kafic narucujem samo vodu jer samo to smem da pijem. Nutricionista mi je rekao da na mesec dana ove striktne dijete izbacim alkohol i sve sokove osim cedjenog grejpa ili narandze. Kad pomislim na sve to jednostavno mi se ne izlazi iz kue i radije cu cekati 11 sati da mi se prispava i samo otici da spavam pa sutra aj sve opet iz pocetka.

Takodje zelim da kazem da mi je ovaj forum dosta pomogao, sto zbog ishrane i namirnica, sto zbog razmene iskustava i saznanja da nisam jedini i da se drugi bore sa slicnim problemima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 25, 2011 4:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 4:01 pm
Postovi: 2
Ovde mozete naci veoma vazne informacije za antikandida dijetu. Greska je sto vecina dijeta dozvoljava konzumiranje integralnih zitarica i zitarica uopste, sto je potpuno pogresno, jer zitarice imaju mnogo ugljenih hidrata, a to je idealna hrana za gljivice. Uostalom uverite se i sami:

http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... -doba.html


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 25, 2011 7:48 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
Pozdrav svima,,evo ukratko moje price...zimus sam bio bas bolestan spustio mi se grip na pluca pa me zamajavali lekari sa sirupima dok se nije pogorsalo e onda sam bio jedno 2 meseca na oralim antibioticima....zavrsio sam terapiju u martu, pa sam krajem marta primio 5 duplih penicilina...e od tada...ujutru imam dosta gasova, posle obroka obicno mi brbori po stomaku nesto i pecka me anus posle defekacije....

inace, hranim se zdravo i to ovako:

ne jedem belo brasno, testeninu, meso ne jedem uopste, ne jedem przeno, ne jedem masno, ne jedem zacinjeno, ne koristim so beli cak skoro so ne koristim uopste, beli secer ne. Slabo koristim industrijske sokove, uglavnom prirodne, jedem dzemove, vrlo slano krem, cokolade skoro nikako ne jedem mleko povremeno alo cesto pravim sam sojino mleko kad treba.

Jedem morske plodove, sampinjone ili bukovacu mozda jednom mesecno, redovno kacamak bez ulja, ujutru za dorucak samleveno seme lana, susama, suncokreta, bundeve sa Malteksom i pomesano sa vodom, to mi je dorucak, Rucak mi je recimo ziva sargarepa sa 2 parceta razenog hleba, od hleba koristim samo razeno mesani jer nema cistog razenog itd...jedem crni pasulj, boraniju, grasak, karfiol..svo povrce i napominjem bez imalo ulja i zaprski i zacina i brasna...

dakle poprilicno se zdravo hranim..

pre neki dan odem i odnesem stolicu na koprokulturu i sad sam uzeo kazu Kandida spp znatan broj....i rekli mi da idem kod lekara opste prakse da mi da terapiju..

mene zanima nesto drugo...mnogo navode smernice koje mene zbunjuju recimo..a evo i koje.


- mlecni proizvodi ne smeju a probiotik jogurt sme? dakle mlecni proizvodi OSIM probiotika hocete reci? jel da

- zanima me koji probiotik izaziva zatvor a koji ne. Ja sam sad popio casu Imlekovoc probiotika i pojeo par onih presovanih Rice Cakes . i meni je o super obrok

- da li sme malteks a to je extrat jecmenog slada ili ne sme?

- da li sme zito i proizvodi od celog zrna zita ili definitivno ne sme. ako ne sme, sta koristi, onda ne sme ni integralni hleb zar ne.

- sme li proja bez kvasca? to volim

- sme li kefir kupovni? kod mene u Kragujevcu ga ima samo u Metro * SPAM * and Carry

- da li smem ove semenke koje koristim i sada za dorucak...lan, susam, mak, suncokret itd..

- sta je sa vocem...?

i najvaznije, moze li neko da bude detaljan i kad kaze, Ne sme ugljeni hidrati na primer, da navede i konkretno koje su to namirnice koje ne smeju jer sadrze ugljene hidrate.


Inace, nemam prolive, mucninu, glavobolje (imao nekada uzasne migrene ali vise ne od prelaska na ovu hranu).

Hvala svima na iscrpnom odgovoru.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jul 25, 2011 11:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 4:01 pm
Postovi: 2
Da pokusam da ti odgovorim.
Mleko i mlecne preradjevine ne smeju, ni jogurt, sme samo domaci kefir. Pasulj i mahunarke ne bi smeo jesti. Maltex ne sme, niti bilo sta sto se pravi od zitarica, znaci nikakav hleb ne sme, a ni Rice cakes, jer i riza spada u zitarice. Od zasladjivaca mozes koristiti steviu, to je prirodan, biljni zasladjivac. Semenke lana, suncokreta, susam, bademe, to smes. Od voca, jedino limun i avokado. Evo je i tabela nutritivnog sastava namirnica, pa vidi sam koje namirnice imaju mnogo ugljenih hidrata.

http://www.diabetes.rs/ishrana03.htm


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jul 26, 2011 5:45 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
OLINAD-vidis i sam koliko se mucim.Pre nedelju dana sam pojela red cokolade.Uzivala sam,ja koja sam se davila u slatkisima,to je za mene bilo bozanstveno,ali vec sutradan sam imala proliv.I sad,nedelju dana posle,uz svu onu dijetu,ja sam opet danas imala proliv,doduse nesto manje izrazen nego ranije,a pojela sam malo bezglutenskih rezanaca i malo tunjevine.MASNO izgleda bas smeta kod lecenja Candide,zato ja odmah dobijem bilijarne dijareje.
Moj ti je savet da izmedju lekova i sledeceg davanja stolice prodje bar 15 dana,jer ti nece biti validan rezultat.Ja sam jednom dala stolicu vec posle 10 dana od uzimanja Mikoseba i na Parazitologiji KCS-a,nasli su samo 10 % Candide,a to je po njima normalan rezultat,a na VMA dam sutradan i nadju mi preko 50 kolonija u jako uvecanom broju.Na Parazitologiji su mi rekli da ipak treba da prodje duze vremena od uzimanja lekova i potrebno je da budu 3 stolice negativne da bi sigurno bio siguran da si je iskorenio.Samo da znas da ona jednom kad nabuja,hoce stalno da se vraca,da se ne opustas previse,kao ja.
Sto se PUTOVANJA tice: to ti je kod svih nas kazna Bozija.Svi jedu,grickaju,iz pekara mirise pecivo,na slavama,svadbama i rodjendanima se jede sve,a mi ko pacenici sedimo,gledamo i trpimo.Ja tako vec 2 god.,ali kad mi svega bude preko glave,ja prekoracim dijetu i eto ti mog lecenja ovako dugo.Mada lekari tvrde da tu nije samo Candida u pitanju,vec ko zna sta jos.Meni niko jos konkretno da kaze sta je. Jedva cekam da se Ruskinja oftamolog vrati pa da iridologijom cujem sta je kod mene uzrok.
ARVINE -Dobro dosao u nas "klub".Ja cu ti odgovoriti onoliko koliko znam.
MANIJASM je u pravu.U pocetku lecenja je "zabranjeno" sve sto ima puno ugljenih hidrata.Prakticno moras da se lecis po tabeli za dijabeticare.Da se izbaci krompir,kuvana sargarepa,voce,med,pirinac (osim ponekad integralni).Samo belo meso,riba,jaja,zeleno povrce.Amerikanci ne preporucuju ni semenke.Ja posle suncokretovih semenki idem i do 6 puta u wc.Ne znam samo zasto nije dozvoljeno svinjsko meso? Da li zbog masnoca ili zbog same ishrane svinja koja nije kvalitetna? Neki kazu tunjevina DA,a neki kazu NE! Ko je u pravu?
- Sto se tice mlecnih proizvoda,nije nista dozvoljeno,meni je sve smetalo,sem ponekad sojino mleko i to u manjoj meri.Mozes da skuvas malo pirinca u sojinom mleku i pospes ga cimetom.To da ti bude slatkis.Mada je mene i to sutradan kad se spusti u creva mucilo.
-Svaki probiotik ce da izazove zatvor,ako se pije ujutru na prazan stomak.Neki preporucuju,posle dorucka,a neki posle vecere.Probiotik forte je najbolji,ali on bas "steze".Njega nikako nemoj piti na prazan stomak.Treba menjati probiotike,jer se Candida navikne na jedan,pa on postaje manje delotvoran.Pisali smo vec o japanskom probiotiku koji je namenjen za lecenje crevne kandidijaze i ima ga samo u Americi,a zove se THREELAC.
Nisu svi probiotici isti.U nekima ima i ubacenih gljivica.Tako je u probiotiku ErceFlora duo.Sadrzi Saccharomyces boulardi koja je gljivica.To je vec pitanje za mikrobiologe,da li mi smemo da ga pijemo? Ja sam pre par dana uzela jedan i sutradan me je bas peklo posle stolice i stolica bila kasastija,a da li je od njega,ne znam.Linex mi takodje nije odgovarao.Samo:Duobiotik,Probiotik Forte,Probiotik,Baktisuptil,francuski ProbioLog,americki Acidofilus sa Psilijumom.Ti sam odluci i vidi koji ti prija.
-Vidim da si ti pitao za jogurte probiotike,ali procitaj na njima,videsec da skoro u svakom jogurtu ima secera,pogotovo u onom zelenom Balansu.Zato su tako ukusni.Najbolji je onaj sabacki probiotik jogurt.
-Maltex NE SME! Moras se odreci bilo koje vrste secera!
- Zito ne sme,a meni je smetao i integralni hleb.Sve je to puno vlage i skladisti se i posipa sa ko zna kakvim praskovima koji podsticu stvaranje plesni.Meni je posle integralnog hleba,previralo u crevima.Sto kaze moj sin,kao da vulkanska lava kljuca.
- Za kefir ne znam,ni to nisam uzimala.
- Lan,susam,mak,suncokret,sme ali po malo.Lan je preporucljiv,ali on proteruje.Na susam su neki intolerantni.
- Voce nije dozvoljeno,osim kupina,malina,po neka kiselija jabuka pecena,ali i to je bolje izbaciti i to koristiti tek u 3. fazi lecenja.Imas negde u ovoj temi,na engleskom sta sme.
- Na svakom proizvodu pise koliko koja namirnica sadrzi ugljenih hidrata.Ni ja bas nisam sigurna sta konkretno sme,a sta ne sme,ali krompir,pasulj,pirinac,grasak,sve te mahunarke su pune skroba i ugljenih hidrata koji se posle u crevima pretvaraju u secere i hrane gljivicu,a nas cilj je da je prvo hranom umrtvimo,a onda i "necim" eliminisemo.
VODE moras piti sto vise,da se isperu zeludac i creva.Cajeve takodje mozes.Vitamine i minerale nemoj,jer oni takodje hrane Candidu.Meni su smetali.
Blago tebi sto nisi imao prolive i ubuduce:uz antibiotike,OBAVEZNO probiotik,a PENICILIN izbegavaj.Ja sam uz ovu Candidu imala upalu usiju i prepisu mi Penicilin,koji je na bazi budji i sutradan dobijem proliv.
Da li si osim gasova imao grceve u crevima i krkljanja?Bol u zelucu,zastoj u varenju?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 30, 2011 9:48 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
e ovako...

ja sam primecivao da kad pojedem nesto posle 10tak minuta pocne da mi brbori po stomaku i brzo me potera da odem u wc.

ujuru uvek imam gasova najvise i preko dana manje ali imam

dalje, posle stolice, pece me guza da bi slatko gurnuo neku kocanjku da pocesem...jes mozda smesno ali tako je..tek popodne kao nije bilo nista smiri se..jel ovako neko isto oseca.

evo mog dana:

ujutru popijem glinu koju sam spremio prethodno vece
- pojedem samleve semenke suncokreta, bundeve, lana, susama sve pomesano sa vodom,
- sledeci obrok je 2 kuvana jaja i 2 krastavca
- posle pojedem kad ogladnim Rice - one kolacice od cistog integralnog pirinca
- vecera je recimo kefir prirodni koji sam spremam ili proja
- negde izmedju obroka popijem probiotik jogurt.
- pre svakog obroka pijem casicu rakije Srebrne vode takodje koju kupujem pravljenu, ne kupovnu jer ne verujem farmaceutima
- takodje jedem grasak sa kuvanom sargarepom, crni pasulj ponekad....

evo kako je juce bilo

dorucak, 2 zive sargarepe i tunjevina sa kuvanim integralnim pirincem
rucak kuvan na vodi grasak sa kuvanom sargarepom
vecera solja kefira i parce integralnog hleba sa sodom bikarbonom umesto kvasca koji sam spremam i pojedom 2 ziva paradajza pre toga par sati..

ujutru posle stolice peklo ubi boze....aj sad, gde je greska, sta ne sme da se jede da ne bi peklo


glavno pitanje...ljudi, da li cim jedes dobru hranu, tj ono sto mora sada u ovoj situaciji, posle stolice vas ne pece...jer to mi je nekako onda dokaz sta sam pojeo dobro ili lose?

sada mi je terapija sledeca:

- ishrana po jelovniku gde pise, ne sme seceri, belo brasno, mahunarke smeju (dala mi laboratorija jelovnik), probiotik sme itd..uglavnom ovo sto znate,

- caj protiv kandide od coveka travara
- diflukan 150mg jedna nedeljno
- dosta vode, tecnosti
- ispiram usta sodom bikarbonom, pijem propolis i srebrnu vodu...pa za mesec dana kontrola...da li bi ovo trebalo da pomogne?

Upravo sam se cuo sa drugarom koji radi u toj laboratoriji i isto je imao crevnu kandidu i izlecio se istom terapijom koju sam ja sada napisao samo sto je jos uzimao nistatin tablete 3 x 1 jedno 7 dana ALI jeo je dzemove i beli hleb. ja ga pitam pa kako si jeo beli hleb a kazes da treba belo brasno da se izbaci, kaze pa ne mogu da umrem gladan, samo sam izbacio lisnato testo, po pekarama pecivo, secere itd....i izlecio se za 1 mesec terapije koliko traje..


e jos jedna sa vama konsultacija

da li bre ne smeju seceri ili ugljeni hidrati, nesto ne baratam bas sa pojmovima niti mi jasno...po ovoj tabeli samo meso da se krka a ja ga ne podnosim i ne jedem?

dalje, ako su ugljeni hidrati zabranjeni pa onda ne sme ni integralni hleb ni integralni pirinac a drugi kazu moze....cccc...sta je definitivno...i na kraju ima li bre neko ko se skorije izlecio da kaze tacno sta ne sme....

nemam prolive i ne boli me stomak, samo me pece posle stolice, i brbori mi kad nesto pojedem izgleda sto ne treba i da imam gasova...to mene muci...

hvala na odgovorima ljudi..pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Jul 30, 2011 9:56 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
dodatak...

meso zakiseljuje krv a to dovodi do bolesti.. kandidi godi kiselo...kako je moguce da savetuju meso????

pa kako se svelo po ovoj tabeli namirnica koju ste dali, moze da se jedu samo jaja???

treba da se izbaci sve sto sadrzi ugljene hidrate a moze povrce a gle, povrce puno ugljenih hidrata...ljudi, ovde nesto ne valja i neko mlati...

moze li neko da mi konkretno navede svoj obrok od koga se odmah oseca bolje, nema gasove i en pece ga...ja cu ga jesti 31 dan garant...bas me nervira ovo ...ovaj reko ovako, ovaj onako a niko se nije izlecio i po par godina.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Jul 31, 2011 11:03 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Arvine, terapija ti je dobra. I ja imam slicnu samo sto ja pijem diflucan od 50mg 2 pilule dnevno. Rekli su mi da je diflucan dosta jak lek koji zna da napravi problem sa jetrom tako da mi je doktorica dala uput da posle nedelju dana dam krv na analizu da se proveri stanje jetre. Sad sam to odradio i sa jetrom je sve ok. Svi pricaju o nistatinu ali moja doktorica je rekla da je diflucan bolji, nistatin cu putu ako ova prva terapija sa diflucanom ne uspe.
Sto se svraba posle stolice tice imam ga i ja, dosta je neprijatno ali to je cist pokazatelj da i dalje imas kandidu. Meni se hvala Bogu u poslednje vreme znatno smanjo.
Od te hrane sto si rekao sve je OK osim pasulja i graska, to su mi rekli da ne sme. Ja od povrca jedem paprike, paradajz, tikvice, krastavce, krompir i sargarepu ...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Avg 01, 2011 12:53 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Sto se tice mog iskustva,posto ja nemam zucnu kesu,svi ti simptomi su kod mene bili 50 puta izrazeniji.
Kad sam bila u jako losem stanju,vec posle 10 min,ako bih pojela nesto sto godi Candidi,krenula je uzasna neugodnost u crevima,krkljanje,teranje u WC i prolivi.Pomagao mi je Probiotik Forte.Njega i sad uzimam,ali sat-dva posle dorucka.
Kod mene se javljalo uzasno PECENJE posle stolice koje bi trajalo nekad i ceo dan.I posle strogo sprovedene higijene i mazanja iznutra i stavljanja cepica od kantariona (po savetu lekara) to pecenja nije prestajalo.Peklo me je posle slatkog,jogurta,paradajza,limuna,sve sto je i malo kiselo.Ta kiselost ide zapravo iz tankog creva.Zbog prisustva mikroorganizama,hrana nije do kraja svarena,pa jos kad se pomesa sa zucnom kiselinom,osecaj je kao da je neko bacio sodu na zivu ranu.Od tog "pecenja" sam dobila izrazene bolove u hemoroidima (nekad kao da mi je neko zaboo kolac),a pocela je da mi puca sluzokoza rektalnog dela,pa sam imala i analne fisure i ragade.Pogotovo mi je oslabila sluzokoza posle jakih lekova Orvazila,Amoksicilina,pa i posle Diflukana.Tu je problem u disbalansu crevnih bakterija.Eserihija ume da se uzasno nagomila,posle koriscenja Diflukana,pa onda pece uzasno.
Resenje kod mene se samo nametnulo kad sam zbog povecanih bakterija u besici,pocela da primam Gentamicin i pila Nistatin.Tada je prestalo da me pece.Sada pijem caj od divljeg origana i caj od persuna,uzimam digestivne enzime (Kreon),ponekad gutljaj holesteramina i deluje.Ne pece me toliko kao ranije.
Paradajz ne sme,za kefir ne znam,ja ga nisam pila.U pocetku treba izbegavati bilo koje brasno,pa i projino.Moze malo,par zalogaja proje.Sto se tice mesa,jeste da ono stvara kiselost,ali treba ga jesti kuvano ili sa rostilja,a izbegavati przeno.Mene je cesto peklo i posle przenog mesa.
Na Zvezdari,u njihovoj gastro laboratoriji su mi i potvrdili da mi je PH stolice dosta kisela.Prvo su mi rekli da je to zbog Candide,a posle da mi je to urodjeno i da pijem sodu bikarbonu.Ali sama sam se uverila da kad se smanji Candida,smanji se i to pecenje.
Sto se tice povrca,vec sam ti rekla.Trebalo bi da se hranis povrcem kao za dijabeticare.Tikvice,crni i beli luk,brokoli,karfiol,boranija,celer,cvekla,blitva,spanac.Pasulj i grasak NE! Paprika pecena moze.Kome ne smeta sirovo moze i sirovo povrce,mada je meni smetalo.
Meni bas prijaju belanca,bilo przena,bilo kuvana.Tikvice.Kuvano povrce sa mesom (junecim ili piletinom).Pilav mi nije smetao,ali sutlijas u sojinom mleku bez secera,jeste.
Nemoj da jedes sargarepu,ona je medju najsladjim povrcem.
Seceri nikako!
Sto se tice greske u ishrani ,to je zasigurno ziv paradajz.Bolje i kuvani nego sirov.Pun je kiseline.Treba ga i oljustiti.Candida reaguje na konzervanse,pesticide,aditive.Zato ne sme ni Vegeta.I u nju se stavlja secer.Bukvalno dok lecis Candidu,moras dosta da pazis na sastav hrane.
Diflukan deluje sistemski,ali je slab za creva.Nistatin je mnogo bolji za creva i crevnu Candidu.Najbolje je piti i jedno i drugo.Tako su mi rekli na Zvezdrari.
Blago tebi sto te ne boli stomak.Mene je otkidao,pogotovo posle belog brasna,pita od kora,kvasca.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Avg 01, 2011 8:42 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
Olinad..hvala..a kako koristis krompir kad svuda pise da ne sme zbog skroba kojim je pun???

Moze li mi neko molim vas navesti obrok neki.

Obratite paznju a jedan moj dan

dorucak:
samlevene semenke lana, susama, suncokreta i bundeve sa vodom i to je obrok uz koji uzmem kefir koji sam pravim ili

3 kuvana jaja sa 3 krastavca

rucak:

tunjevina iz konzerve sa onom paprikom sa pijace baburom zelenom

vecera

kefir ili probiotik jogurt casa ili dve uz proju


izmedju obroka pijem dosta vode i caj protiv kandide...

ali vrtim se u krug ljudi a oslabio sam za 2 meseca sa 85 na 66kg, ocu da crknem od muke nemam vise farmerice koje mi ne spadaju, sat se okrece oko zgloba, burma mi spada, ljudi misle da sam tesko bolestan od necega a i ja sam poceo da tripujem da bolujem od nekog raka ne daj boze i sve mislim da cu se i dalje susiti i da cu pasti od slabosti u krevet i umreti...

poludecu, samo stajem na vagu i gutam knedle zaista...

zanima me zato dal mogu da se popravim koje kilo ako jedem malo vise ribe i tunjevine iz konzerve, jednostavno...kako nabaciti koje kilo?

e jos nesto da vam kazem, od pre neki dan kad sam spomenuo da sam jeo paradajz zivi tri komada koji je kiseo o posle cega me peckalo posle stolice skoro ceo dan, od kad sam ga izbacio, tj od sutradan posle obroka koje sam naveo gore, nema nikakvog peckanja, kakvo olaksanje, evo drugi dan vec, slicni obroci i nema peckanja...ahhhh...ali psihicki ljudi sam poceo da padam jer gubim tezinu a ne mogu da jedem ono sto goji..

nama treba neki nutricionista, ako ga ima molim ga za savet da nam pomogne.

Goje proteini i ugljeni hidrati. Mi ne smemo sve one namirnice koje sadrze ugljene hidrate i secere. Dakle samo smemo proteine, vitamine i minerale itd..

Koja hrana sadrzi dosta proteina zna li ko tacno...jgb meni jos otezano to sto ne jedem meso..ne godi mi organizmu...dakle soju bi mogao kuvanu???


Hajde malo da pricamo na tu temu oko ishrane jer svi smo na eto nekoj terapiji nistatin i diflukan ,srebrna voda, propolis pa cemo videti ...ali hrana ljudi, hrana je zdravlje..dakle, sta jesti od proteina i dobiti na masi malo. makar jedno 5 kila da dobijem..

Hvala svima na ukljucenju, hajde da resimo ovo sto bi reko laza ristovski RRR Revolucija..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: sapatnici da dodam
PostPoslato: Pon Avg 01, 2011 8:53 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 1:50 pm
Postovi: 63
pogledajte molim vas ovaj jelovnik...da li mislite da je dobar..tj spisak namirnica koje sadrze proteine za izgradnju misicne mase

http://www.e-muskarac.com/fitness/hrana_za_rast_misica

pozdrav i cekam odgovore da diskutujemo


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 42 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: