Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pet Maj 27, 2011 8:57 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Postovi: 67
Naime prije jedno desetak dana,dobio sam nagli proljev,bez krvi.Sjećam se da sam tu večer jeo puding i popio kafetin jer me bolila glava.Isto jutro također sam imao proljev.To nije bio onaj pravi proljev sa puno vode,nego više kašasti.Od tada sam imao redovno stolice svako jutro normalne,ali sam primjetio u odnosu na prijašnje godine da je stolica dosta tanja.Vidljive krvi nikad nisam primjećivao.
Danas sam se vozio na biciklu oznojio sam se bilo je jako toplo,stomak je bio mokar kao i leđa a u jednom trenutku osjetio sam naglu slabu bol,kao kad vas potjera na toalet odnosno kao kad znate da će vas proljev potjerati u toalet.Brzo sam došao kući i naravno potjeralo me na wc šolju.Stolica je bila kašasta uz vrlo malo proljeva na kraju,iako sam to jutro imao normalnu stolicu,prije vožnje biciklom.Danas mi nakon obroka par sati stomak kao drnda evo i sada,čuje se jako ono krčanje i kao neko prevrtanje u njemu.To mi se isto tako zna desiti ujutru,prije buđenja,kad je želudac prazan.
Također me boli i svrbi oko analnog otvora cijeli dan.
Prije 2 mjeseca sam radio kolonoskopiju,jer sam izgubio jako puno na težini,nekih 8 kg za 2 mjeseca i ništa nije pronađeno sem unutarnjih hemoroida.Ako nekome znači tačan opis tog nalaza napisat ću.Međutim sad me jako brine oovo trenutno što se dešava.Krv sam tada vadio u redu je sve bilo.Temperature nemam.Proljeva nisam imao godinama sem eto ovih par puta,ali jesam imao stresnih situacja u par navrata ove godine.Apetit imam normalan.
Zanima me,da li je i koliko ovo opasno,da li treba da idem gastroeneterologu opet?Naime moj gastroeneterolog mi je rekao tada da ja imam sindrom IBS i dala meteospasmyl po potrebi da uzimam.Ali ona mi nije radila kolonoskopiju nego načelnik klinike,koji mi je dobro se sjećam rekao da mogu sve da jedem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pet Maj 27, 2011 10:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 11, 2006 11:57 pm
Postovi: 7
To ti je vjerovatno sindrom nervoznih crijeva, nije opasno ali zna biti dosta neugodno kada crijeva pocnu raditi protiv nase volje.
Ja imam slicnih problema sa crijevima vec godinu dana koji su se pojavili sasvim slucajno a simptomi su:nadutost,vjetrovi, nervoza u crijevima, tvrda stolica, krcenje u crijevima, itd. Sam sam sebi postavio dijagnozu IBS-a, a za svaki slucaj sam otisao gastroenter. i uradio irigografiju gdje mi je ustanovljeno da je sa crijevima sve u redu ali ja idalje imam sve ove simptome.
Kad se probudim ujutro imam obicno dvije stolice, jedna tvrdja a druga meksa i tada mi pocne krcanje i nervoza u crijevima koje se manifestuje kao da me tjera na wc, a to toliko zna da izmori covjeka jer nikad ne znas kad je lazni a kad pravi nagon na stolicu. i onda ne smijem nista jesti da me slucajno ne bi uhvatila sracka u putu.
Ja znam da je uzrok svih tih problema moja nervoza i stres jer primjetio sam da mi se to dogadja kad sam u tramvaju ili kada nesto cekam u redu ili gdje nema WC-a. Kad sam kuci nemam skoro nikakvih problema, a jesam li krenuo negdje crijeva mi odma prorade.
Pio sam Rudakol 3x1 i eglonyl 2x50 mg ali to je sve dok pijes bolje je a kad sam prestao vecina simptoma se vratila.
Ja mislim da ti je to kao i meni sve od stresa i na nervnoj bazi, i cim se budemo prije rjesili stresa i nervoze i mislili pozitivno trebali bi nam onda i ovi dosadni simptomi da nestanu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Sub Maj 28, 2011 8:44 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Postovi: 67
Jutros evo opet stolica jako kašasta,i vrlo malo.Odmah nakon toga je počela ta neugodna bol s desne strane jako nisko u krstima mislim kod trtične kosti.Stolicu sam ispustio uz ogroman gas.
Hvala ti na odgovoru.Mene zaista strah neke ozbiljnije bolesti :((


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Ned Maj 29, 2011 10:37 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Postovi: 67
Jutros sam imao neformiranu kašastu stolicu.Moguče da je od hrane koju sam jučer jeo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pon Maj 30, 2011 12:51 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
To mi sve lici na simptome koje mi koji imamo povecanu Candidu u crevima osecamo.Bas taj identicni osecaj krkljanja,bolova odjednom u crevima sa raznih strana,rezultati svi u redu,a stolica kasasta i prolivasta,bez krvi,a kod nekoga sa sluzi.To obicno prate i ponekad grcevi u crevima,ali najcesce sutradan od onoga sto smo jeli.
Hemoroidi pocnu da oticu,bole ,peku.
Ako si iz BG-a idi na VMA nek ti urade stolicu na Candidu.Do sad je bila 390 din.,ali su uveli da se jos toliko plati ako ti nadju nesto.Oni jedini broje kolonije.
Da li si pre mesec dana uzimao neki antibiotik,imao neku prehladu,pad imuniteta,tezak stres? Da li volis mnogo slatko da jedes? Da li ti se pojacano trazi slatko? Ako primetis da te stomak boli posle slatkog,piva,kiselog,testa,to je najverovatnije Candida.Pogledaj temu "Kako da iskorenim upornu Candidu u crevima " i vidi kakva su druga iskustva.
A stolicu obavezno daj ne samo kao koprokulturu,vec i stolicu na gljivice.Razlicite su podloge u pitanju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pon Maj 30, 2011 1:01 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Postovi: 67
Da strašno puno sam prije nove godine jeo slatka jer mi se slatko baš traži.Nisam imao pad imuniteta,niti prehladu ali jesam uzimao antibiotik ciprofloxacin mjesec dana unazad jednu kuru.
Što se analize stolice tiče ja sam doktorici spomenuo kandidu,ona je negirala odmah tvrdeći da bih imao učestale proljeve tokom dana.Zato mi je dala da analiziram stolicu na CP i na još nešto al ne vidim sta pise da li protozoe tako nekako.
U zadnje vrijeme zadnjih mjeseci ne jedem slatko skoro nikako,jer sam primjetio da mi čokolada škodi kao i pečena tjestenina.Teško mi se vari u želucu.
MOžda bih mogao otići privatno da mi urade test ako ovdje uopste rade.Nisam iz Bg iz istočne Bosne sam.
Ali ono što me najviše muči je konstantan gubitak težine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Čet Jun 02, 2011 8:38 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
E,ovi lekari me stalno iznenadjuju.
Ako nemas proliv,nego kasastu stolicu,NIJE CANDIDA!
Ako imas proliv,OPET NIJE CANDIDA! Mozda je Kron ili UK?!
Pa,sta oni vise hoce? Samo da kontriraju pacijentima.
To sto ti navodis su 100 % simptomi Candide.Dovoljno je sto si sam rekao da si pio antibiotik.Taj isti antibiotik je i mene unistio.I ja sam posle njega dobila Candidu,ali to nisam odmah znala.Trebalo je skoro godinu dana da bih to otkrila.Izbacivala sam kamen iz bubrega i urolog na Urgentnom mi je prepisao taj lek da ne bi dobila urinarnu infekciju.Da sam tada imala pameti i znanja kao sad,ne bih se sada patila sa Candidiom 2 god.Ja Ciprocinal cak nisam ni popila do kraja,jer sam imala nezeljene reakcije,nego sam presla na Palitrex,sto je jos gore kad se mesaju antibiotici.A slatko sam jela kao "luda".Mada mi je to mozda i Candida "trazila".Nju kad imas ,jos vise ti se trazi slatko,jer se ona hrani time.
Obavezno sam daj stolicu na analizu i trazi da ti urade bas na Candidu.Raspitaj se ko kod vas mozda broji kolonije i da li imaju podloge samo na Candidu.
Od Candide se mrsavi,jer ona stvara kolonije koje moraju necim da se hrane,tako da nasa creva ne upijaju dovoljno hranljivih mateerija.Ja sam smrsala 24 kg,a stanje mi se pogorsalo posle operacije zucne kese.Candida je stvorena od nekih proteina,ispusta toksine i truje i jetru,zuc,stitnu zlezdu,imas osecaj "gorenja" u zelucu,mucnine,neko ima temperaturu.Proliv imaju oni kojima ona mnogo nabuja,ali ti to ne smes da dozvolis.
Ako ti u stolici nadju Candidu,ja bih otisla kod te dr. i stvavila bi joj nalaz pod nos.Odmah kreni sa probioticima,to sigurno ne moze da ti smeta.Ovde u Klinickom centru u BG-u ,nece da lece Candidu.Kao imali su simpozijume i rekli su im da se ona leci prirodnim putem,a ne znaju da Amerikanci imaju bar 20 vrsta raznih preparata (prirodnih) koji nju suzbijaju + jake probiotike.U Americi je ljudi takodje lece godinama uz specijalne dijete.
Procitaj moju temu,tamo smo bas pisali sta sme da se jede i moras obavezno izbaciti sve vrste sokova,secera,testa sa kvascem (jer je Candida kvasnica),mleka i mlecnih proizvoda,alkohola i suhomesnatih proizvoda.U svemu tome ima secera.Ta dijeta dodatno mrsavi,ali ne moze se drugacije suzbiti Candida,koja je inace prirodni stanovnik creva.
Ako ti nadju Candidu,najbolje je da pijes Nistatin,najmanje 6 nedelja.Ja sam ga pila 3 meseca,ali sam primala i neke injekcije.Bilo mi je bolje,ali cim sam uvela slatko u ishranu (2 parceta torte i 2 pecene jabuke),ona mi se vratila.Nije kao nekad (ne ponovilo se ! ),ali je jos uvek osecam.Sad pijem prirodne kapsule (americke ) Candida Clear.Ima ih kod nas da se kupe.Mogu reci da mi je malo bolje,ali ko zna koliko ce mi trebati vremena da je izlecim.
Da li imas cesto gasove,pogotovo ujutru kad se probudis?Da li osecas da ti se u nekim delovima stomak naduvava,krklja? Da li te bole kosti,zglobovi,misici?
POZDRAV!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pet Jun 03, 2011 12:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2010 9:44 pm
Postovi: 17
E narode,pitacu ovde posto svi manje-vise imamo slican problem tj te sugave dijareje jer probao neko da pije erce-flora duo?
Ako neko ima iskustva sa tim lekom bilo bi lepo da ih podeli sa nama?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Sub Jun 04, 2011 9:33 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm
Postovi: 67
Sinoć sam pojeo kasno zobene pahuljice u mlijeku i odmah evo cijelo jutro stomak blago boli i krklja.
Da,imam to krkljanje ali ne tako često.Ovisi šta pojedem.Proljeva stvarno nemam,ali imam tu tanju stolicu svjetlo smeđe boje.
Ja zaista ne znam da li ovdje broje kolonije ili ne,ne bih rekao,ali da rade analizu stolice na gljivice to rade.
Eh sad ne znam jel normalno imati candidu u stolici ako se nađe.
Da sam smršao jesam,jako puno.Nemam bolova u zglobovima i mišićima ali imao sam prije jedno 2 mjeseca povremenu bol u zglobovima danima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Pon Jun 06, 2011 9:00 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Candida je normalni stanovnik crevne flore,ali cim je nadju u stolici,znaci da je u uvecanom broju i da treba da se leci.
Ja mislim da sam uzimala taj probiotik,da nije los.I treba cesto menjati probiotike,jer se ovi nasi mikroorganizmi brzo naviknu da neki probiotik.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Ned Jun 12, 2011 3:45 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
moze li mi neko objasniti zasto mi je bilo losije kad sam uzimao flobion a evo i sada kad sam uzimao gastroperidon-
inace imam kolagen kolitis-dijagnostikovan kolonoskopijom i pijem salozopirin vec 7 mececi a uz to i antidepresiv-tritiko i elonil i lexilium
Imao sam jedno vreme poboljsanje al u zadnjih mesec dana pogorsanje iako mi je tad uveden taj gastroperidon i famotidin uvece i povecana doza tritika na ceo-pre sam uzimao 2/3.
Poceo sam ujutru da se jako lose osecam i ne profunkcionisem do podne pa posle malaksalost iz stomaka i nervozu iako sve to pijem a nije mi se nesto posebno desavalo od kad se pogorsalo stanje-
sad mi je neuropsihijatar smanjio tritiko na 2/3 i sam sam prestao gastroperidon i famotidin samo kad osetim potrebu--
pritisak mi je pao na 100/75 -jutros mi doktor merio a i osecam blago lelujanje--imace mi je na pocetku mojih problema-pre godinu dana varirao pritisak do 150 a kad sam poceo sa lekovima bio mi je stalno 120/80 ---stolica mi je malo tvrdja i sve sam pokusavao da hranom popravim stanje al ne ide-sad nemam nikakav apetit-jedem na silu i samo nelagodu i nervozu u stomaku pa sad i isijas-koji me vec pola godine nije mucio-i ostale reumatske tegobe su me bile prilicno prosle-navodno zbog salozopirina al evo sad opet--
Stolicu sam davao na analizu jer mi se sve ove tegobe pojavile posle druge trojne terapije za helikobakteriju koju su mi ustanovili 8 puta vise od dozvoljenog-ranije sam imao nadimanje i gasove i razne tegobe a iridociklitis je bio povod da testiram helikobakteriju-hvala Bogu sad iridociklitis miruje sve ostalo nisam bas zadovoljan?????????
hvala za svaki savet


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 11:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 11:16 am
Postovi: 1
da li neko moze da mi pomogne? Pre par meseci, tacnije pocetkom aprila poceli su da mi se javljaju problemi nadutosti, ceste i jedva kontrolisane stolice, ponekad imam tragove svetle krvi, stolica je vodena , cesto zute boje (ujutru pogogtovo).... bolova nemam, cesto mi se javlja nekontrolisani nagon da idem u wc :( sta da radim?! :((((


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 12:00 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm
Postovi: 292
Poseti lekara, naravno da je to jedini nacin da utvrdis razloge tvojih ucestalih stolica, uradit ce se analiza stolice.
Tragovi sveze krvi mogu biti zbog cestih stolica isprovocirano izlazno crevo, neka fistula ili hemroid, jer da imas u tankim ili zeludcu neku ranicu...bila bi crna u tom slucaju stolica lici na talog crne kafe. Ali jedino lekar i analiza mogu da utvrde o cemu je rec kod tebe.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Sre Jul 06, 2011 1:46 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
Da li je moguce da mi sve ove probleme-gore opisane- izaziva helikobakterija--
ili stvarno imam neki veci problem u zelucu-ane samo dispepsiju igastritis kako doktori tvrde??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: jako čudan problem sa crijevima tj stomakom,šta može biti?
PostPoslato: Čet Jul 07, 2011 5:21 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Jel si ti bese Vaso imao i Candidu? Ona stvara mnoge tegobe kojima lekari ne mogu da utvrde uzrok,jer se ne rade histopatoloski nalazi na Candidu.
Ja sam je taman suzbila i pocela ponovo da jedem picu,koja je imala kvasca,pa sladoled,pa posle 2 kajsije me zaboleo zeludac i pre par dana uzmem opet nesto od belog brasna i tu mi je odzvonilo.Poceo je prvo zastoj u varenju,kao da imam kuglu sa desne strane stomaka,u predelu dvanaestopalacnog i jetre,pa onda kad se to proguralo dalje i sislo u creva,krenuli su grcevi i prolivi.
Candida je uzas nad uzasima.Ti mislis da te boli zeludac zbog nekih drugih stvari,a kasnije se otkrije njeno prisustvo u stolici.Daje i nadimanja,gasove,bolove,obicno posle uzimanja hrane (jedno pola sata-sat)
Jel si pio Sulpirid? Kako on deluje na zeludac i creva? Kazu da smiruje?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 35 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: