Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bol u grudima na levoj strani
PostPoslato: Čet Apr 14, 2011 1:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2011 1:26 am
Postovi: 1
Zdravo, molim vas za savjet i za pomoc. Par mjeseci imam bol u grudima, skoro kod sredine grudnog kosa na levoj strani. Bol se pojavljuje u neodredjeno vreme, kao neko presjecanje i kao osjecaj da imam neki pritisak i da me to popusti nakom par minuta, kao neka gruda da mi je na grudima. Nekada mi se pojavljivalo da me u gornjem djelu sa te strane kao pecka i neki tupi bol, ali veaom neugodan i dako neki pritisak, i onda mis e tijelo uplasi i probam samo da se smirim i bude mi malo lakse. Isla sam na sve moguce pretrage, prvo za srce, jer sam mislila da je srce u pitanju jer sam nekad imala osjecaj kao da cu imati srcani udar, ali doktor je uradio EKG, ultrazvuk srca i stress test i sve pokazuje da je u redu. Isla sam da uradim i Gastrocopy test, tamo su mi rekli da imam mild reflux i mild gastritis, i tako doktor misli da je mozda bol od zeludaca, i sada pijem tablete Nexium vec 15 dana ali ja opet imam taj bol, kao neki pritisak u grudima, koji se pojavi bez obzira dali na gladan zeludac ili pun. Nikada pre nisam imala problema sa kiselinom i sada stvarno neznam dali je to u pitanju srce ili pluca ili zeludac. Molim vas pomozite. Unapred zahvalna


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol u grudima na levoj strani
PostPoslato: Sub Apr 16, 2011 11:38 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2011 10:59 am
Postovi: 2
Postovani,
Prije dva mjeseca sam osjetila jaku, veoma jaku bol u plucima, iskljucivo na desnoj strani. Nocima nisam mogla da spavam, disati sam mogla samo plitko, nikako nisam mogla duboko udahnuti, ako okrenem glavu na stranu i tada me zaboli, itd...Kada me to zaboli, traje po 10-15 min i prestane, i to se konstantno ponavljlao.Nakon nekih 20-ak dana,to je prestalo, medjutim veoma se brzo ponovo javila ista bol i trajala otprilike isto kao i prvi put, tj 20-ak dana. Otisla sam pulmologu na pregled i RTG pluca, medjutim na RTG snimku nije bilo nista, a doktorica je rekla da je to vjerovatno zbog toga sto dugo sjedim na stolici za kompjuretom...Iskreno, ja sam smatrala da takvu bol nije moguce da prouzrokuje sjedenje na stolici.Bol je u medjuvremenu prestala i ja nisam nista rijesila. Sada, dva mjeseca poslije, ponovo me pocelo pomalo boljeti, i doktrotica mi je uradila EKG srca i vidjela neke "nepravilnosti", i posalala me internisti. Dok. internista je po tom istom EKG pomislila da je moguce da mi je napukla plucna maramica prilikom udara i da se zbog toga sada stvara neka tecnost. Moram napomenuti da sam imala saobracajni udes prije dvije gorine i tada sam povrijedila pluca i osjetila istu bol kao i sada s obzirom da je tada trajalo 6-7 dana i nije bilo nikakvih lomova. Prije nekoliko dana sam uradila sve moguce pretrage koje je zahtjevao internista da bi potvrdila tu svoju sumnju vezano za plucnu maramicu, UZ srca, krvna slika, rtg poluca itd. A ovo je bilo nakon uradjenog EKG srca prvi put: Objektivno: eupnoična, afebrilna.Cor;akcija srca ritmična,tonovi jasni, bez šunova. Pulmo. auskulatatorno nad plucima obostrano bazalno poostreno disanje, bez patoloskih fenomena. EKG: ritam sinusni, normogram, fr oko 90 u min, plitko negativan, siljast T val od V1 do V3, uz nisku progresiju R zupca u istom, inkompletan blok desne grane.
Nakon uradjenih svih pretraga i UZ srca, zakljucila je sljedece: "Obzirom na uredne trazene lab. pretrage i morfoloski i funkcionalno uredan kardijalni status, vjerovatno se kod pacijentice radi o[b] MIALGIJI DESNOG HEMITHORAXA. DG. SINE MORBO CARDIOLOGICO.
Zamolila bih Vas za strucno misljenje i tumacenje navedenog u sto skorijem roku...Napominjem da imam 20 godina.
Unaprijed hvala...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot], larsfloris i 86 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: